A legjobb Ethereum bányászati ​​hardver 2021 – AMD vs. NVIDIA vs. Geforce

1. Radeon R9 295X2 2. Radeon R9 HD 7990 3. AMD Radeon RX 480
Radeon-R9 Radeon-R9-HD-7990 Radeon-RX-480
ÁR ELLENŐRZÉSE! ÁR ELLENŐRZÉSE! ÁR ELLENŐRZÉSE!

ethereum bányászati ​​hardverA bányászatot meg lehet érteni, ha a kriptopénzek arany analógiájában alkalmazzák. Tisztában vagyunk azzal, hogy az arany és más nemesfémek, valamint a digitális zsetonok is kevések, ezért mennyiségük növelésének egyetlen módja az, ha bányászunk. A bányászat szintén egy módszer a kriptopénz-hálózat biztonságának biztosítására blokkok létrehozásával, ellenőrzésével és terjesztésével a blokkláncban. Ebben a cikkben áttekintjük a legjobb Ethereum bányászati ​​hardvereket, de először ugorjunk bele az alapokba.

Az ETH bányászatának célja

A legtöbb banki ügyfél megbízik szolgáltatásaikban, mert köztük ismert, hogy a csalárd tevékenységek megelőzése érdekében pontos nyilvántartást vezetnek az összes tranzakcióról. A blokkláncok azonban kissé eltérő módon működnek. A teljes hálózat ellenőrzi és hozzáadja a tranzakciókat a nyilvántartásukhoz, ahelyett, hogy az ellenőrzés egyetlen közvetítő kezében lenne. Bár a közvetítő hiányának teljes célja a bizalom minimalizálása, mégis léteznie kell egy olyan fizikai entitásnak, amely az összes pénzügyi nyilvántartást biztosítja, hogy senki ne csaljon meg.

A bányászat egy ilyen újítás, amely a decentralizált nyilvántartást törvényes lehetőséggé teszi. A bányászat a tranzakciók előzményeit követi, miközben megakadályozza a csalást.

Hogyan működik a bányászat?

A konszenzust a legmagasabb szintű blokk kiválasztásával érik el. A bányászok blokkokat állítanak elő, amelyek érvényességét a többiek ellenőrzik. Egy blokk csak akkor tekinthető érvényesnek, ha a Munka igazolását (PoW) tartalmazza. De valószínűleg az Ethereum 1.1-et lecserélik a Proof of Stake modellre.


A bányászok vetélkedőn vesznek részt, és megpróbálják felmérni és kitalálni a helyes választ a rejtvényre, amíg egyikük nem nyer. Elsősorban a bányászok futtatják a tranzakciós blokk egyedi fejlécadatait, amelyek hash függvényen keresztül tartalmaznak olyan részleteket, mint az időbélyegző és a szoftver verziója. A hash függvényt egy hatalmas információs adatbázisban lévő elemek indexeléséhez és azonosításához használják, mert könnyebb megtalálni a rövid hash értéket, mint egy hosszú karakterláncot vagy szöveget. Bányászat közben a hash egy rögzített hosszúságú véletlenszerű betűk és számok sorozatát adja vissza. A bányász talál egy kivonatot, amely megegyezik a céllal, és ezáltal étert kap, és a blokkot a hálózaton keresztül sugározzák az egyes csomópontok, hogy hozzáadják a főkönyv saját másolatához..

A hálózatban részt vevő bármely bányászt csomópontnak nevezzük, és minden egyes csomópont várható bányászatból származó értéke valószínűleg arányos a bányászati ​​teljesítményükkel vagy hash sebességükkel.

Amikor egy bányász megtalálja a kivonatot, a második bányász abbahagyja a munkát ezen a blokkon, és folytatja a következőt. A rejtvényfejtési módszert „munka bizonyításának” nevezik, mert nincs esély a megcsalásra és a helyes válasz kitalálására. 12-15 másodpercenként egy bányász talál blokkot, és az algoritmus a bányász sebességének megfelelően eltolja a nehézségi szintet annak érdekében, hogy biztosítsa a 12 másodperces megoldási időt. A bányászok keresik ezeket az étereket, amelyek elsősorban a szerencsétől és a beleadott számítási teljesítmény mértékétől függenek. Az ethereum által használt munkaalgoritmus bizonyítékát ethash-nek nevezik, amelyeket úgy terveztek, hogy több memóriára van szükségük, hogy megnehezítsék a bányászatot a drága ASIC-ek használatával. Az ASIC-ek bányászati ​​chipek, ami az egyetlen nyereséges módja a Bitcoin bányászatának.

Az Ethereum bányászat követelményei

Szoftverkövetelmények az ETH bányászatához

 • A kiválasztott GPU-tól függően a legújabb illesztőprogramokra lesz szüksége.
 • Ha az illesztőprogram nem tartalmaz olyan funkciókat, amelyek figyelemmel kísérhetik a túlhajtást és a hőmérsékletemelkedést, akkor külön igényt kell találnia az igények kielégítésére.
 • Győződjön meg róla, hogy rendelkezik megfelelő Ethereum bányászati ​​szoftverrel.

Hardverkövetelmények az éteri bányászati ​​hardverekhez

 • Megbízható és költségbarát tápegység.
 • Legalább 4 GB rendszermemória.
 • Ha több GPU-t szeretne használni, győződjön meg arról, hogy jól szellőzik-e.
 • Megfelelően gyors internetellátás.

ETH Mining jutalmak

 • A nyertes blokk sikeres PoW bányászának a következő díjakat adják:
 • Jutalom a pontosan 3,0 éterből álló nyerő blokkért.
 • A nyertes blokk által végrehajtott tranzakciók végrehajtása során felhasznált összes gáz kompenzálásra kerül. A felmerült gázköltségeket a bányász számlájára utalják.
 • A „bácsik” olyan elavult blokkok, amelyek a blokkok szülőblokkjai vagy ősei voltak. További jutalom jár a Uncles használatáért, mert a blokkban a Uncles-t használják, a felhasznált Uncles számának 1/32 részeként. A felhasználó megkapja a statikus blokk jutalmának 7/8-át.

Eth Mining Hardware: Mit kell figyelembe venni?

A bányászok hatékony ethereum bányász hardvert keresnek az áramszámlák csökkentése és a költségek csökkentése érdekében.

Ne felejtse el, mielőtt hardvert szerez, győződjön meg arról, hogy rendelkezik ethereum bányász szoftverrel, éter bányászati ​​készlettel, valamint ethereum hardver pénztárcával az éter tárolásához. Az ethereum bányászatához a Graphics Processing Unit (GPU) nevű hardverre van szükség. Eredetileg számítógépes CPU-k használatára szánták a bányászok később, hogy a GPU-k nagyobb hasító erőt adtak nekik.

Annak érdekében, hogy kiválaszthassa a legjobb GPU-t az eth mining hardveréhez, el kell döntenie, hogy mekkora teljesítményt szeretne szerelni, és mennyit hajlandó költeni az áramra és magára a GPU-ra.

Míg egyes GPU-k hasítási aránya nagyobb, hatalmas mennyiségű áramot is fogyasztanak. A bányászok gyakran megvásárolják a legjobb ethereum bányász hardvert az Amazon-tól vagy az eBay-től, és attól függően, hogy a kiskereskedők szállíthatják-e az Ön országába, a GPU-k vásárlása könnyebb feladat lesz. A villamos energia költsége országonként változik, és az olyan országok bányászai, mint Kína vagy Izland, gyakran előnyben vannak társaikkal szemben az olcsó villamosenergia-költségek miatt.

Bányakártya vásárlása előtt tisztában kell lennie a teljes jövedelemmel és a befektetés megtérülésével, amely szintén ismert ROI. Az ethereum bányászati ​​számológéppel ezeket az értékeket az energiaszámlák és a lehetséges díjak figyelembevételével lehet kiszámítani. A bányászati ​​számológép jobban értékelheti a különböző grafikus kártyákat. Népszerűbb számológépek az Ethereum Mining kalkulátor és a Coinwarz profitkalkulátora.

Bányászathoz az AMD (Radeon) vagy az Nvidia (Geforce) grafikus kártyákat részesítik előnyben. A korábbi napokban az AMD kártyák jobb teljesítményt nyújtottak, de a legújabb Nvidia kártyák teljesítményük terén felülmúlják őket. Míg az AMD kártyák olcsóbbak, és nagyobb lehetőséget kínálnak a módosításra, az Nvidia jobban tudja túlhúzni a Windows rendszerét. A GPU-alapú kriptovaluták bányászatának népszerűsége miatt a bányászat költségei a tetőn átütődtek, ami tovább vezetett a hatékony minőségű kártyák hiányához, és a gyártók nehezen tudnak kártyákat létrehozni, hogy megfeleljenek a bányászok igényeinek.

A bányakártyádért fizetett kezdeti ár az az összeg, amelyet a kártya fizetni fog magának, a bányászati ​​nyereség alapján. A kártya hasrátja az az arány, amelyet a kártya ideális bányászati ​​körülmények között ér el a Claymore 9.6-tal, de túlhúzás nélkül. A kártya életképes energiamennyiséget merít bányászat közben, és áramfelvétel jelzi, és a kimenetnél méri.

A hatékonyság meghatározható a hash sebesség és az energiafogyasztás elosztásával, és minden nyilvánvaló okból az újabb kártyák hatékonyabbak. A hatékonyság mértéke azért fontos tényező, mert minél nagyobb a hatékonyság, annál több profit származik a megtérülés kiszámítása után. Felsoroltuk a legjobb kártyákat az ethereum bányászatához, hogy Ön választhasson a listából.

Tippek saját bányászati ​​berendezéséhez a Mine Ethereumhoz

Az Ethereum blokklánc bányászai számára a jutalom az Ether érme szempontjából szól, és az Ether bányászata meglehetősen népszerűvé vált. Az emberek otthonaikban és irodáikban bányászati ​​létesítményeket állítottak fel, hogy digitális eszközöket keressenek. A bányászoknak ki kell találniuk a hash néven ismert karakterláncot, majd a későbbiekben az előző blokkkal ellenőrzik a hash-t, és kialakul a következő blokk. A folyamat a „munka bizonyítéka” néven ismert, és a jutalmak a bányász pénztárcájába kerülnek.

Az Ethereum bányászata meglehetősen egyszerű, ha már tudja, mit csinál. Minden amire szükséged van egy elég csúnya hardverre, a többi pedig egyszerű. Ha játékos vagy, és ebben nagyon komoly ember vagy, akkor a rendszered valószínűleg jó lesz bányászni.

A bányászati ​​fúrótorony felállítása kissé drága, de összességében a jutalom elegendő az évek során felmerülő kiadások fedezésére. A két legfontosabb alkotóelem, amely bármely bányászati ​​felszerelést alkotja, az áramforrás és a grafikus feldolgozó egységek.

Az Ethereum legjobb bányászati ​​tapasztalata érdekében jobb, ha két GPU-t csatlakoztatunk a fúrótornyokhoz. Több GPU megszerzése azt jelenti, hogy meg kell hosszabbítania az áramellátást, valamint meg kell növelnie a rendszer költségkeretét.

A bányászati ​​berendezés felépítéséhez szükséges többi hardver megegyezik a játékrendszerekkel, vagyis a GPU-kat a legjobb vállalatoktól kell ajánlani. Általában a játékosok és a bányászok választják azokat, amelyeket az AMD vagy az NVIDIA gyárt.

A következő dolog, amit meg kell szereznie, az a bányászati ​​szoftver. A bányász szoftver egy olyan program, amely összeköti az Ethereum hálózat végeit és az Ön által beállított hardvert.

A dedikált bányászati ​​berendezéseknél az olyan szoftverek, mint az EthOS, a Claymore és a Geth, nagyon hasznosnak bizonyultak a bányászat eredményeként megszerezhető jutalmak megszerzésében..

A bányászathoz szükséges egyéb berendezések a tipikus számítógép-alkatrészek, például az alaplap, a RAM, a CPU, az áramforrás, a monitor és az internetkapcsolat..

Hozzáadhat további GPU-kat az igényei szerint, de ha több GPU-t ad hozzá, akkor frissítenie kell az alaplapot és a RAM-ot is.

Miután futás közben beállította a programot, időnként ellenőriznie kell, hogy zökkenőmentesen működjön-e.

Ugyanakkor ellenőriznie kell a rendszer hűtését is. Ha túlmelegszik, a rendszer leállhat és szünetelhet a bányászatban, és újra kell indítania az egész folyamatot.

Meddig bányászhatja Etert?

Az Ethereum végső szintje jelzi az átmenetet a munka igazolása (PoW) és a tét igazolása (PoS) között. Ha ezt a szintet elértük, nem lehet több étert bányászni.

A legjobb 10 legjobb Ethereum bányászati ​​hardver 2021

1. Radeon R9 295X2

Radeon R9 295X2Magas, 46 MH / s-os hash-aránya van a piacon lévő Ethereum GPU-knak, és energiafogyasztása 500 W. Ára 600 dollár, kissé drága, de azért előnyösebb, mert ez a GPU a két legerősebb GPU hatékony kombinációja a jelenlegi korban.

Napi áramköltsége 1,44 dollár, a megtérülés pedig 2,23 dollár, az MH / s költsége pedig 13,04 dollár, az éves megtérülés pedig kb. 586,43 dollár..

Minden éterbányászati ​​hardver egyik legjobb grafikus kártyájának számít. Rendkívül fejlett többmagos grafikus processzor. Folyadékkal töltött hűtőrendszerrel rendelkezik, két ventilátor kíséretében, és ez az egyik leggyorsabb GPU, amelyet az AMD piacra dobott. A hagyományos radiátorblokkal és ventilátorokkal ellentétben ez a GPU egy Asetek folyadékhűtési rendszerből áll, és mindegyik GPU-nak megvan a maga hűtőbloka. Bár van egy központi ventilátor, amely mindkét magon át nyomja a levegőt, a legtöbb hűtés a hűtőblokkba tolott hűtőfolyadékból származik. Ez sokkal jobb hűtőrendszerhez vezet. Ez a kártya kerül a legtöbb rendelkezésre álló bányakártya közé, de napi 2,23 dolláros megtérülést biztosít. Annyi Ethereumon keresztül is kibányászhatja, hogy kevesebb mint egy év alatt, kb. 269 nap alatt megtérüljön.

Előnyök

 • Naponta többet fog beérni, mint bármely más grafikus kártya. Ragyogó haszonráta van, ami miatt a nehéz ár ellenére jó választásnak tűnik.
 • Ez egy gyors és nagy teljesítményű GPU, nagyszerű hűtőrendszerrel.

Hátrányok

Ez egy drága GPU, amelyet a bányászállomáson használhat. Nemcsak a kezdeti üzembe helyezési költségek sokkal magasabbak, hanem az áramköltségek is meglehetősen meredekek. Lehet, hogy nem alkalmas korai kezdőknek. A Radeon R9 295X2 nem biztos, hogy ideális egy új bányászati ​​művelethez, de nagyon jó a profit lehetősége.

ÁR ELLENŐRZÉSE AMAZONBAN

2. Radeon R9 HD 7990

Radeon R9 HD 7990Az r9 295 × 2 hashrate 36 MH / s, ami a második legmagasabb arány az ethereum bányászat legjobb kártyái között, csak a Radeon R9 295X2 után. Ha a legjobb éterbányászati ​​hardvert akarja megépíteni, akkor rendelkeznie kell ezzel a kártyával.

A falon lévő 375 W energiafogyasztás és az egyes GPU-k éves megtérülése meghaladja a 470 USD-t, és napi profitarányuk 56%. Az online kiskereskedőknél, például az Amazon-on elérhető, ez az egyik legköltséghatékonyabb alternatíva az Ethereum bányászok számára. A Radeon HD 7990 hasítási sebessége 36 MH / másodperc. Megtérülési ideje kissé meghaladja az egy évet. Becsült napi költsége 1,08 dollár, megtérülése pedig 1,29 dollár.

Előnyök

 • A második legmagasabb hash arány
 • Költségvetés-barát
 • Mérsékelt energiafogyasztás
 • Minden évben a várható ROI 470 USD

ÁR ELLENŐRZÉSE AMAZONBAN

3. AMD Radeon RX 480

Radeon RX 480Az egyik legköltséghatékonyabb és leggazdaságosabb hardver, 25 MH / s hash sebességgel.

A napi energiaköltség lényegesen alacsonyabb, mint a már említett hardver, 0,4320 dollár.

Napi megtérülés 1,21 dollárt, ezért évente 440,91 dollárt hoz.

MH-onkénti ára mindössze 7,96 dollár, ami nagyon keresett a kriptovaluta piacon. Meg kell azonban jegyezni, hogy a Radeon RX 480 4 GB-os, 7 GHz-es, és egy drágább 8 GB-os, 8 GHz-es verzióval rendelkezik. A 8 GB-os modellhez képest a 4 GB-os modell lassabban, körülbelül 2-3 MHz-en fut. Ezért a 8 GB-os verzió minden bányászati ​​célra ajánlott. A Radeon RX 400 teljesítményét soha nem lehet aláásni, és az RX 480 sem kivétel, amely jó teljesítmény-eredményt nyújt.

Előnyök

 • A legolcsóbb választás a bányászok számára
 • Jó hash arány és jobb megtérülés naponta

Hátrányok

 • Hűtési lehetőségek hiánya.
 • A GPU-frekvenciák túlhúzásának hiánya

ÁR ELLENŐRZÉSE AMAZONBAN

4. Radeon RX 470

Radeon RX 470Mérsékelt hasítási aránya 24 MH / s. Ugyanaz az energiaköltség, mint a Radeon RX 480-nál, 0,4320 dollárnál

MH / s költsége 9,13 USD, ami napi megtérülés 1,15 USD, éves eredmény 418,16 USD.

Az Ethereum bányászata során az RX 470-en, az órajel 1300 fordulat / perc értékre állítva a GPU hőmérséklete 70 Celsius fok volt. Ezért a hőmérséklet manuális növelése jobb megoldásnak tűnik, különösen, ha olyan érméket bányászunk, amelyek algoritmusai intenzívebben használják a grafikus processzor erőforrásait. Úgy tűnik, hogy az energiafogyasztás magasabb, mint az RX 480-nál. A legtöbb felhasználó a Radeon RX 470-et futtatja anélkül, hogy bármilyen szoftveres nehézséggel küzdene.

Előnyök

 • Nyolc tűs PCI-E csatlakozóval van felszerelve
 • Jó hűtőrendszer
 • 1260 MHz-es grafikus processzor órajele

Hátrányok

 • Az RX 470 lassú memóriával van felszerelve. Ezért a bányászat lassabb lesz.

ÁR ELLENŐRZÉSE AMAZONBAN

5. NVIDIA GTX 1070

NVIDIA GTX 107030 MH / s hash sebességgel bányászhat, miközben csak 100 W energiát fogyaszt.

VRAM-ja 8 GB GDDR5, teljesítményfelvétele 25 W. A kezdeti bányászati ​​teljesítmény meglehetősen figyelemre méltó volt, míg a részvényóra kártya 31MH / s hasítási sebességgel bányászta az Ethereumot. A legfontosabb jellemző, hogy alacsonyabb áron az 1080-as modell minőségi tulajdonságait hozza ki. GPU architektúrája Pascalban van, memória sebessége 8 Gbps.

GTX 1070 – Melyiket vásárolja meg?

Annak ellenére, hogy 3 ventilátora van hűtőrendszeréhez, a felhasználók még mindig panaszkodnak arra, hogy a GTX 1070-esek a leggyengébb ventilátorokkal rendelkeznek társaikhoz képest.

Míg a Founders Edition GPU-k nagy stabilitással és átlagos hash-sebességgel rendelkeznek, rajongóik általában a zajosak közé tartoznak.

Az ASUS Strix rendkívül keresett. A magas költségek ellenére a felhasználók jó hash arányt, valamint csendes és tartós ventilátorokat kapnak. A Zotac 1070 AMP nagyon jó hashrate-tel rendelkezik, és két hűtővel van rögzítve.

Nagy igény esetén a GTX 1070 meglehetősen túlárazott lehet, de ha megfelelő áron találja meg, akkor jó előadónak bizonyult. A túlhúzás funkció használatával a hashrate 10% -kal 31MH / s-ra növekedhet. Rengeteg VRAM-mal és ésszerű energiafogyasztással a bányászok nagyon keresik.

ÁR ELLENŐRZÉSE AMAZONBAN

6. Geforce GTX 1080 Ti

Geforce GTX 1080 TiA GTX 1070 Ti új generációs GPU-ként emlegetik, amely rengeteg érdekes funkcióval rendelkezik.

A GTX 1070 akár 32 MH / s hashrate-t is konfigurálhat, amely a GTX 1070 Ti használatával érhető el. 120 W-os áramfelvétele és 8 GB-os 256 bites GDDR5 memória található.

Az egyik legfontosabb jellemző a hűtőrendszer. A kártyán három ventilátor található, és minden ventilátor alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, és csak akkor kezd el forogni, ha a kártya eléri a 64 fokot.

A Windforce ventilátorok és az összetett hőcsövek 50% -kal hatékonyabbak, mint a GTX 1070 FE. Nagy RAM-mal és nagy hash-sebességgel ez a kártya évekig képes bányászni az Ethereumot. A kártyák magas előzetes költségei és áramfelvétele azonban azt jelenti, hogy a jövedelmezőség lassú folyamat lesz. 800 dollárért adják el, de a bányászati ​​kereslet 1000 dollár fölé emelheti az árat.

Vegye figyelembe azt is, hogy a GTX 1070 Ti 432 CUDA maggal rendelkezik, ami gyorsabbá teszi az Ethereum bányászatát, mivel 8 GB GDDR5 memóriája másodpercenként 8 gigabájt. Az 1070 Ti órajel szintén 100 MHz-rel magasabb, és megfigyelhető, hogy mindkét kiadás azonos sebességgel hash, függetlenül a mag erősségének különbségétől. A memória alrendszer teljesítménye azt mutatta, hogy a bányászat közben a GTX 1070/1070 Ti kártyák egy része 2000 MHz-en maradt, míg mások 1900 MHz-es tartományba estek. Ez megoldható a memória maximális kézi túlhúzásával, hogy a lehető legjobb eredményt érje el a kártyáról. Az NVIDIA Geforce GTX 1070 Ti Founders Edition 449 dollárért vásárolható meg, ami nem túl drága, tekintve, hogy a GTX 1070 FE 399 dollárért vásárolható meg.

Előnyök

 • Nagyszerű hűtőrendszer
 • Csendes és jó rajongók
 • Stílusos és divatos kialakítás és felület
 • Kiváló gyártási minőség, a csúcskategóriás MOSFET és kondenzátorok használata növeli annak élettartamát és stabilitását.

Hátrányok

 • Alacsony kivonatolási arány, ha a gyári beállításokat használja.
 • Nagyobb energiafogyasztás.
 • Az ár az alternatíváihoz képest jelentősen magas.

ÁR ELLENŐRZÉSE AMAZONBAN

7. GeForce Titan XP

NVIDIA Titan XPBár ennek a modellnek az ára 1400 dollár, és viszonylag drágább, mint társai, lenyűgöző kivonatsebessége 35 MH / s, és akár 42 MH / s-ig is időzíthető..

Az átlagos energiafogyasztás 200W. 12 GB GDDR5X memóriával van ellátva, tényleges adatátviteli sebessége 11 Gbps.

ÁR ELLENŐRZÉSE AMAZONBAN

8. Titan V.

NVIDIA Titan VA Titan V sorozat átlagos hash aránya 70MH / s, ára 3000 dollár. A várható 250 W teljesítmény-lehívás, ami kisebb hátrány a többi kártyához képest. Hat grafikus feldolgozó fürtjével és 5120 CUDA maggal rendelkezik, és 12 GB-os HBM2 RAM-mal ellátott kettős foglalatú kártyával van ellátva, és a teljes memória sávszélessége eléri a 652,8 GB / s-ot..

A TITAN V-t tápláló, hatalmas, 21,1 B-os tranzisztor kíséretében 1200 MHz-es alapóra és 1455 MHz-es boost órajel

Külső alumínium teste géppel van kikészítve és hőkezelve a fokozott mozgékonyság és az erő érdekében.

Néhány tesztfutás eredménye szerint a Titan V 70 MH / s-ot ért el az Ethereum bányászatban, és túlhajtásakor 77 MH / s-ig emelkedett. A kártyát egy Volta-alapú GV100 GPU hajtja, amely a Tesla gyorsítókban is megtalálható. A kártya ugyanolyan jól teljesített a többi kriptovalutával, így ez is megfelelő lehetőség a bányászok számára. Az NVIDIA Titan V tanúskodott arról, hogy az új Volta-alapú GPU-k kiválóan teljesítenek a bányászat terén, és a bányászat számára a legkeresettebb játékok lesznek. Látványos hashrátusának köszönhetően az ára is meglehetősen magas.

Ennek a kártyának azonban egy olcsóbb verziója várható a piacokon, ami hamarosan az Ethereum bányászatának legfőbb eszközének bizonyul..

ÁR ELLENŐRZÉSE AMAZONBAN

9. AMD Radeon RX Vega 64

AMD Radeon RX Vega 6430 MH / s hash sebességgel és 210 W teljesítményfelvétellel ez a kártya kitűnő bányászati ​​teljesítményt nyújt, rendkívüli időzítési potenciállal. Az RX Vega három különböző változatban kapható – referencia léghűtéses kártya, korlátozott példányszámú modell és folyadékhűtéses változat. Mindhárom kártya ugyanabban a 945 MHz-es alapórán tárolja a memóriát. A folyadékhűtéses modell azonban 12,8 százalékkal növeli az alap órajelet, és emeli az emelési órát is 8,5 százalékra.

A Vega része az AMD GPU architektúrának, ezért nincs bőségesen és nehéz megtalálni.

Az RX Vega mind a chipen található 4096 stream processzort tartalmazza, és az 1300 dollár árának majdnem a felével képes megfelelni a Titan XP túlhajtási potenciáljának.

Míg a léghűtéses túl sok hőmennyiséget termel, a speciális kiadás elég hűvös marad ahhoz, hogy 42 MH / s-ot tudjon kihúzni mindössze 300 W-nál. Az RX Vega 64 léghűtéses és az RX Vega 56 kártyák két változatában kapható, és szinte azonosnak tűnik.

ÁR ELLENŐRZÉSE AMAZONBAN

10. AMD R9 390

R9-390XEgy másik, az AMD által gyártott új csúcskártya, amelynek ára 540 dollár, 30 MH / s hash sebességgel rendelkezik, ami lenyűgöző teljesítményt nyújt megfizethető áron. Emiatt hiányozhat a rendelkezésre állás.

Ennek a kártyának 235 W teljesítményfelvétele van, és régebbi, mégis továbbfejlesztett hardverek felhasználásával készült. Ez bizonyíthatja, hogy megállja a helyét az NVIDIA Geforce GTX 980 sorozathoz képest, és olcsóbb is. Ez megfelelő és életképes lehetőséget jelent a bányászok számára. A 390X legfontosabb jellemzője, hogy a Graphics Core Next architektúrát használja, amelyet az AMD 2011 óta használ. Az R9 290X sorozat alapját képező hawaii magot Grenada névre keresztelték az R9 390X sorozat felépítéséhez. Megdöbbentő 2816 adatfolyam-processzorokkal rendelkezik, amelyek egységekre vannak felosztva, 64 belső processzorral. Ez egy nagy GPU, amelyhez 6 és nyolc tűs csatlakozókra lehet szükség.

A kártya három ventilátorral van rögzítve, amelyek jelentős mennyiségű zajt keltenek. Alacsony terhelés mellett azonban automatikusan kikapcsol, ami nemrégiben bevezetett funkció volt.

Ezek a kártyák egy Graphics Core Next architektúrát használnak, ami miatt elmarad az NVIDIA Maxwell terveitől. Ez egy rendkívül hagyományos kártya, amelynek lehetősége van a beállításra, ha valami mást szeretnél csinálni. Az R9 390X ár, sebesség és memória szempontjából versenyképes, de az energiafogyasztás, a képződő zaj, a hő és a túlhúzás terén az NVIDIA mögött marad..

Előnyök

 • A teljesítmény tekintetében a GTX 980 előtt áll.
 • Olcsóbb, mint az NVIDIA verziók.
 • Board partner verziók is elérhetők.

Hátrányok

 • Több energiafogyasztás
 • Kevésbé sokoldalú építészet
 • Számos R9 390X modell terjedelmes és nehéz, és mind 6, mind nyolc érintkezős csatlakozóra van szükség.

ÁR ELLENŐRZÉSE AMAZONBAN

11. AMD Radeon RX 580

AMD Radeon RX 58018,5 MH / s kivonatolási sebességgel és 185 W teljesítményfelvétellel rendelkezik, és a legutóbbi generációs RX 480 kártyák kisebb frissítése. Az RX 580 1340 MHz-es boost órajellel rendelkezik, 8 GB-os GDDR5 memóriával párosítva. Specifikációi attól függnek, hogy mely gyártót használták harmadik féltől, valamint a RAM mennyisége.

A kis sebességjavítás szoros összehasonlításban hozza az NVIDIA Geforce GTX 1060-at, a legolcsóbb modell pedig 200 font. Jó hűtőrendszerrel rendelkezik, és egy Polaris architektúrát használ, amely nem az Ethereum bányászatának kedvelt választása. Hosszú ideje az ETH bányászat egyetlen választásának tekinthető, az RX 400 és 500 sorozat lassan használaton kívül van.

Előnyök

 • Kiváló full HD teljesítmény
 • Tisztességes 1440p teljesítmény
 • Az alacsonyabb árú kártyák nagy értéket képviselnek

Hátrányok

 • A kártya nem kompatibilis

ÁR ELLENŐRZÉSE AMAZONBAN

AMD Mining Vs Nvidia Mining

A GPU bányászata elvégezhető azon a hardveren, amelyet a mező két legnagyobb neve, az AMD és az Nvidia biztosít. Kezdetben játékra, videoszerkesztésre és szerveralkalmazásokra használták ezeket a grafikus kártyákat, amelyek képesek hatékony feldolgozó motorokként szolgálni a kriptovaluta bányászatában. A legtöbb ember szerint az AMD jobb, ha a költségvetési és középkategóriás kártyákról van szó, míg az Nvidia a csúcskategóriás grafikus kártyák útja.

Fontos szempontok 

Van néhány fontos tényező, amelyet figyelembe kell venni. Íme néhány részlet, amelyeket tudnia kell, mielőtt az AMD és az Nvidia között választana.

Számítsa ki a ROI-t

Fontos, hogy ellenőrizze a profitkalkulátorokat és az építési költségek egyéb tényezőit, hogy lássa, megfelelő-e az Ön számára a bányászat. Ezek a tényezők hozzávetőlegesen meg fogják becsülni a megtérülés időtartamát, amely segít megalapozottabb döntéseket hozni a jövőben. A számítások nem lesznek 100% -ban pontosak, mivel senki sem tudja megjósolni a kriptovaluták jövőjét.

Érme sokoldalúság

Ellenőrizze a többi valutát, hogy továbbra is nyereséges maradjon, és a lehető leghamarabb megtérüljön a megtérülés. Egyetlen érme sem, amelyet úgy dönt, hogy kibányász, örökké nyereséges lesz, és ez folyamatosan befolyásolja a megtérülést.

Ár

Az ár, amelyen vásárol, nagyon fontos, mivel ez közvetlenül befolyásolja a megtérülést. Az Nvidia és az AMD GPU legutóbbi futtatása a kiskereskedelmi árakat az alapellátás és az intenzív keresleti piac dinamikája felé irányította. Fontos megjegyezni azt is, hogy a berendezések felfújt áron történő megvásárlása hosszabb megtérülési időt eredményezhet, és a legtöbb rövid távú profitot is leállítja.

Energiafogyasztás

Az átlagos energiafelhasználás a kitermelt érme vagy algoritmus típusán alapul. Ez a különböző algoritmusok, valamint a GPU-k tekintetében változó. A pontos becslést azonban csak a bányászat megkezdéséig tudja majd megközelíteni, de mégis érdemes egy durva becslést figyelembe venni, mivel ez közvetlenül befolyásolja a költségeket és a megtérülést.

Az AMD Mining előnyei

Kevésbé kockázatos bányászat: Ha megnézzük az Ethash és a Cryptonight érmék mai bányászati ​​eredményeit, az Nvidia nem is áll közel. Nagyszámban verik, mivel az AMD rendkívül jól teljesített. Ezeknek a projekteknek ígéretesebb a jövőjük, mint az Nvidia érméinek. Ha egy másik esemény, mint a 2013-as Mt. Gox előfordul, egy biztos, hogy az AMD számára kedvező érmék, mint például az Ethereum és a Monero, életben maradnak.

Olcsóbb kártyák: Valószínűleg az AMD kártyák valószínűleg olcsóbbak, mint az Nvidia társai. Ez rövidebb ROI-periódusokat és gyorsabb nyereséget eredményez.

Tweaker-barát: Az AMD GPU-k elsősorban azért ismertek, mert bányászbarátak. Szükség szerint csíphetők is.

Kiváló Ethhash és Cryptonight: Az éterek és a kriptonit alapú érmék bányászatában használt AMD GPU kiválósága kivételes. Ez azt jelenti, hogy az Ethereum, amely történetesen az egyik legígéretesebb Altcoins, és a Monero a tiéd. Természetesen senki sem tudja biztosan, hogy mit hoz a jövő, csak a külsejéből; ez a két Altcoins erős és ígéretes projektjeik miatt itt marad.

Az AMD Mining hátrányai

Zajos: Az AMD GPU-k sokkal hangosabbak, mint Nvidia társaik. Ez a fúvó kialakításának és nyers erejének köszönhető. A közönség többsége számára nem jelent különösebb hátrányt, de a többiek számára.

Nem energiatakarékos: Az AMD GPU-k nagy nyers teljesítményűek, de sok algoritmusban nem energiatakarékosak. Ez az áramigény magasabb áramszámlát eredményez.

Több hőt termel: Az AMD GPU nagyobb energiaigénye sok hőtermelést eredményez. A balesetek elkerülése érdekében gondoskodnia kell a megfelelő szellőzésről.

Alacsonyabb viszonteladási érték: A játékosok általi zárolás miatt az AMD alacsonyabb viszonteladási értékkel rendelkezik. Abban az esetben, ha a bányaipar elavulttá válik, el kell adnia extra kártyáit. Az Nvidia kártyákat könnyen el lehet adni, mivel a legtöbb játékos inkább az Nvidia játékot részesíti előnyben az AMD helyett.

Az Nvidia Mining előnyei

Energia hatékonyság: Nem számít, milyen kártyát használ, az Nvidia megnyeri az energiafogyasztási csatát. Annak ellenére, hogy az AMD kártyák sokkal több nyers energiát tartalmaznak, energiaigényesek és nagyobb energiát használnak. Az Nvidia valójában nagyon energiatakarékos. Ez egy bizonyos mértékben pozitívan befolyásolja a megtérülést.

Viszonylag csendes: Viszonylag kevésbé zajosak, mint az AMD Rigs, mivel viszonylag alacsonyabb az energiafogyasztásuk. Az AMD GPU-khoz képest akkor is hallgatnak, ha a ventilátorok nagy sebességgel működnek.

Kevesebb hőt termel: Az Nvidia GPU hűvösebben működik, mint az AMD társaik, mivel az energiahatékonyság és a kiváló hőkezelés miatt van.

Jó támogatás: Az Nvidia szolgáltatásai gyakran adják meg a szükséges illesztőprogram-frissítéseket. Az Nvidia karbantartása és beállítása problémamentes, és ugyanezen okból hatalmas népszerűségre tett szert.

Jó viszonteladási érték: A GPU-kat el lehet adni a játékosoknak, míg az AMD kártyákat nehéz eladni, mivel a játékosok az Nvidia kártyákat részesítik előnyben az AMD helyett.

Az Nvidia Mining hátrányai

Drága: Legyen szó bármelyik Nvidia kártyáról; rendkívül drágák, összehasonlítva az AMD versenytársaikkal. Ez a megtérülés időtartamát meghosszabbíthatja.

Alacsonyabb szintű Ethash és Cryptonight: A Cryptonight és az Ethhash algoritmusok a piac egyik legfontosabb és legígéretesebb érméjét tárolják, mint például a Monero és az Ethereum. Az ilyen érmék valószínűleg megmaradnak, mert a projektjeik nagyon erősek, és az alkalmazási lehetőségek is nagyok.

Az Nvidia az AMD-vel összehasonlítva alulmúlja ezeket az érméket. Ehelyett viszonylag újabb és kisebb érmékkel kell számolnia az Equihash stb. Alapján.

Alapvető fontosságú, hogy az ember rájöjjön, hogy a különböző kártyák általában kiváló algoritmusokkal jeleskednek. Figyelembe kell vennie, hogy milyen követelményei vannak, és milyen korlátozásokkal rendelkezik, és csak ezután hoz döntést.

Következtetés

A legtöbb NVIDIA kártya hatékony az energiafogyasztás szempontjából, míg az AMD kártyák gazdaságosabbak és zsebbarátabbak. Összességében a bányászat olyan módszer, amely magában foglalja a hardverkártyák megvásárlása szempontjából felmért és elemzett döntések meghozatalát a maximális profit elérése érdekében. Ha jól játssza a kártyáit, nincs jobb módszer a kriptovaluták kereskedésére és a pénzkeresésre.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector