ASIC vs GPU Mining nyereségesség: Mi a legjobb hardver?

A kriptovaluták korszaka a bitcoin fehér könyv megjelenésével kezdődött 2009-ben. A kriptoval jöttek a kriptovaluta-bányászatok és a bányászok, akiknek egyetlen feladata pontos tranzakcióblokkok hozzáadása a blokklánchoz. A kriptopénz bányászatához nagy teljesítményű számítógépeket kell használni.

Kezdetben a központi processzort (CPU) használták. Ezeket azonban grafikus feldolgozó egységekkel (GPU) és alkalmazás-specifikus integrált áramkörökkel (ASIC) kellett helyettesíteni. A legtöbb bányász szakad, melyik bányászati ​​hardvert használja. A felsőbbség harca van, ASIC vs GPU bányászat. Ez a felülvizsgálat feltárja az ASIC-ok és a GPU előnyeit, hátrányait és jövedelmezőségét.

 Rövid bevezetés a bányászati ​​folyamatba

Amikor a bányászatról beszélünk, eszembe jut a hagyományos bányászat, például a szén-, gyémánt- és aranybányászat. Ami azonban a kriptovalutát illeti, a bányászat más labdajáték. A bányászat a tranzakciók blokkláncon történő rögzítésének és megváltoztathatatlan tárolásának folyamatára utal. Számítógépeket használnak a bányászat végrehajtására. Először egy bitcoin tranzakciót gyűjtenének egy blokkba, majd amikor a maximális kapacitásra jut; hozzáadják a blokkot a blokklánchoz. 

Ezen tranzakcióblokkok létrehozásához a bányásznak CPU-t, GPU-t vagy ASIC-eket kell használnia egy kriptográfiai algoritmus megoldására. Bármely bányász, aki először megoldja a problémát, bizonyos mennyiségű BTC-vel (12BTC) jutalmazza. A jutalom mellett a bányász díjat is keres a blokkon tárolt tranzakciók feldolgozásáért.  

Miért pont a GPU Mining?


ASIC vs GPU; A bányászhatalom csatája

Mielőtt a bányászat kifinomulttá vált, a bányászoknak CPU-kat kellett használniuk a blokklánc érvényesítéséhez. Egy idő után a bányászok felfedezték, hogy a GPU-k és az ASIC-ek jobban képesek feldolgozni a bitcoin-bizonyító algoritmust, más néven SHA256-ot. Ezt követően a GPU bányászat jövedelmezősége kívánatosabbá tette a CPU-val szemben.

A GPU Mining hardverrel történő bányászat során a tranzakciókat ellenőrizzük, és grafikus kártyák segítségével új kriptopénzeket hozunk létre. A GPU-k sok előnyt kínálnak a CPU hardverével szemben. A szokásos GPU órajelenként akár 3200 32 bites utasítás feldolgozását képes feldolgozni, ami 800-szorosa a CPU sebességének, amely csak 4 32 bites utasítást adott óránként.

Hasonlóképpen, a GPU-kat úgy tervezték, hogy hasonló feladatokat hajtsanak végre, mint a CPU, és még jobban. A GPU-k több számítást tudnak végrehajtani, mint a CPU. Ennek oka, hogy nagyszámú aritmetikai logikai egységgel (ALU) van felépítve, amely lehetővé teszi a GPU matematikai számítását. A GPU-k az ALU miatt többet tudnak teljesíteni a kriptobányászati ​​folyamat során.

Ennek a felülvizsgálatnak azonban semmi köze a CPU-khoz; esete ASIC vs GPU bányászat. Az ASIC-hez képest a GPU-k újraértékelhető értékkel rendelkeznek. Nézd meg így; A GPU-kat eredetileg a játékipar számára hozták létre. A kártyákat a képmegjelenítés előállítására és növelésére tervezik számítógépes eszközökön. Most, ha úgy dönt, hogy abbahagyja a bányászatot, a GPU-nak még mindig van piaci értéke, ellentétben az ASIC-kel. 

A GPU bányászati ​​hardverével bányászhatja a következő érméket; Ethereum, Ethereum Classic, BitTube, Bitcoin Gold, Monero. Ha a GPU bányászatát segítő eszközt keres, fontolja meg, NVIDIA és AMD.

A Mindenható ASIC Bányászat

ASIC vs GPU; A bányászhatalom csatája

Noha a bányászok évek óta használják a GPU bányászatot, az ASIC bányászat éles versenyével szembesül. Az alkalmazásspecifikus integrált áramkörök mind a CPU-k, mind a GPU-knál jobban teljesítenek a kivonatoló számítások végrehajtásakor. A GPU bányászat jövedelmezősége visszaesést szenvedett az ASIC bányászok bevezetésével, mivel az ASIC chipek jobban tudták megoldani az SHA256 algoritmust.

A CPU-któl és a GPU-któl eltérően az ASIC bányászat professzionális bányász számítógépekkel történik, amelyeket kifejezetten csak egy adott algoritmus kiszámítására terveztek. Azaz az ASIC-eket úgy tervezték, hogy helytakarékosak és erősebbek legyenek. Az egyik előnyük a GPU-val szemben, hogy kevesebb áramot fogyasztanak. Bár az ASIC-ek drágábbak, magasabb a jövedelmük a GPU-hoz képest. 

Az ASIC minőségi teljesítmény az egyik él, amelyet a hardver tart a GPU felett. Például az ASIC csak egyetlen érmét bányász, tehát ha ASIC hardverrel bányászja a Bitcoint vagy a Litecoin-ot, akkor az meghaladja az összes többi hardvert. ASIC titkosítás a bányászati ​​hardvert kifejezetten egy adott kriptográfiai hash algoritmus által megkövetelt számítások elvégzésére fejlesztették ki. Egy maroknyi kriptovalutához vannak szabva, és hatékonyan képesek magas „hashrate” -et kínálni. Az érmék egy részét ASIC eszközzel, például a Dragonmint 16t a Bitcoin, a Litecoin, a Dash és a Zcash.

ASIC vs GPU Mining: Előnyök és hátrányok

Összehasonlítjuk az ASIC és a GPU előnyeit és hátrányait

ASIC bányászati ​​hardver

Előnyök:

 • Az ASIC-ek nagy teljesítményt és magas kivonatolási arányt kínálnak egy adott érme bányászatakor. 
 • Az ASIC nem fogyaszt annyi áramot, mint a GPU-k. Lenyűgöző H / W hatékonysággal is rendelkezik 
 • A GPU-hoz képest az ASIC fizikai mérete kisebb. Ez azt jelenti, hogy kevesebb helyet fogyasztanak.
 • Az ASIC-ek magasabb keresetet is nyújtanak, mint társaik. 

Hátrányok:

 • Az ASIC hardverek egyik legnagyobb kikapcsolása a magas költség. Az egyik megvásárlásának költsége valóban drága lehet.
 • A GPU-któl eltérően az ASIC meghatározott érméket bányász. Például nem bányászhat más érméket egy Litecoin bányászati ​​ASIC segítségével. Ez teljesen használhatatlanná teszi az eszközt más kriptók bányászatával. 
 • Noha tovább tudja értékesíteni a GPU-kat, ez egy másik történet az ASIC-eknél. Az ASICS-nek nincs nagy eladható értéke. Hasonlóképpen, annak ellenére, hogy rendszeresen frissítik őket, az ASIC-okról nem szabad mit írni. Jelenleg a 9. verzióra frissítettek. 

GPU bányászati ​​hardver

Előnyök:

 • A GPU-k úgy vannak megtervezve, hogy általános számítási célokra használhatók legyenek. Emellett nagy visszahívható értékkel rendelkezik, és ha már nem használják bányászatra, más tevékenységekhez, például játékhoz vagy mesterséges intelligenciához is felhasználható..
 • Emellett a GPU-k nagyon hatékonyak a komplex számításoknál. 
 • A GPU frissíthető. Mivel ez szabványos hardver, könnyen frissíthető és tovább értékesíthető magasabb értékért, mint egy ASIC viszonteladásakor.

Hátrányok:

 • A GPU egyik fő hátránya a magas energiafogyasztás. Az ASIC-től eltérően a GPU több energiát fogyaszt, ami több költséget jelent a bányász számára.
 • Bár a GPU nagyszerű hardver, nem olyan erős, mint az ASIC, és nem kínál akkora hatékonyságot. 
 • Ezenkívül a GPU bányászati ​​hardvere terjedelmes, nagy és nehézkes lehet. Másrészt az ASIC hardver kisebb méretű, és kétszer annyi funkciót képes ellátni. 
 • A bányászok azt találnák, hogy az ASIC hardver többet kínál a jövedelmezőség szempontjából, amikor bizonyos érméket, például Bitcoinot és Litecoin-ot bányásznak.. 

Mi a jövedelmezőség az ASIC VS GPU Mining között 

A 2018-as hosszú medvepiac olyannyira kihatott a bányászatra, hogy a Bitmain, a világ egyik legnagyobb bányászati ​​vállalata elbocsátotta munkaerejének mintegy 50% -át. A Bitcoin kereskedelem jövedelmezőbbé vált, mint a bányászat, és a legtöbb bányász vándorolt. Most azonban az a kérdés, hogy mennyire jövedelmező a kriptovaluta bányászata akár ASIC-k, akár GPU-k segítségével?

Lakossági befektetőként a bányászat drágább, mivel korlátozott erőforrásokkal rendelkezik. Vannak azonban más tényezők is, amelyek kellemetlenné teszik a bányászatot, és ez az a tény, hogy a bányászati ​​nehézségek megnövekedtek. A nehézség a hálózat számítási teljesítményének száma alapján oszlik el. Ez növeli a bányászati ​​nehézségeket, mivel több számítógép kerül a hálózatba. 

Másrészt használhatjuk a bányászati ​​kalkulátort NiceHash a kriptovaluta bányászat jövedelmezőségének kiszámításához akár ASIC, akár GPU segítségével. Az eredmények alapján NiceHash, láthatjuk, hogy az egyes bányászati ​​hardverek hogyan helyezkednek el a napi kereset szempontjából. Az írás idejéhez hasonlóan az alábbiak az ASIC vs GPU Mining keresetek.

GPU BEVÉTEL / NAP ASIC BEVÉTEL / NAP
AMD Radeon VII 0,00015600 BTC

(1.26USD)

MicroBT Whatsminer M1OS 0,00107900 BTC

(8,70USD)

NVIDIA TITAN V 0,00014400 BTC

(1,16 USD)

BITMAIN Antminer S16 (56Th) 0,00107600 BTC

(8.67USD)

NVIDIA RTX 2080 Ti 0,00013800 BTC

(1,11 USD)

BITMAIN Antminer S17 (53Th) 0,00107900 BTC

(8,20USD)

NVIDIA RTX 2070 Super 0,00010400 BTC

(0,84 USD)

BITMAIN Antminer S17 Pro (53Th) 0,00101800 BTC

(8,20USD)

NVIDIA RTX 2080 0,00010400 BTC

(0,84 USD)

BITFURY B8 0,0098100 BTC

(7,91USD)

Következtetés

Végül, minden leendő bányásznak szem előtt kell tartania, hogy a hardver kiválasztása a bányászni kívánt érméktől függ. Sok altcoinokra összpontosító bányász számára a GPU-k szívesen vesznek hardvert, mivel lehetővé teszik, hogy egyszerre több érmét bányásszon. A bányászok azonban óvatosságra intenek, hogy sok tényezőt vegyenek figyelembe az altcoinok bányászatakor. Míg a GPU egy sokkal megfizethetőbb eszköz az altcoinok bányászatához, meg kell derítenie, hogy az érme szerepel-e a tőzsdéken, az energiafogyasztáson, a piaci áron, a kereskedési volumenen, a bányászati ​​algoritmuson és a Hashrate-diagramokon. Mindezek a tényezők elősegítik a GPU-k nyereségének megszerzését.

Másrészt az ASIC bányászat jobban megfelel azoknak a bányászoknak, akik csak egy adott kriptóérme bányászatában érdekeltek. Alacsony energiafogyasztást is kínál, ami vonzó a bányászat számára a magas villamosenergia-tarifával rendelkező országokban. Végül a felsőbbségi csata, az ASIC vs GPU bányászat a bányász választásától függ. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector