EOS vs NEO 2021: A legjobb intelligens szerződéses érmehasonlítás

Az intelligens szerződéses platformok fölényéért folytatott harc dúl Ethereum küzd a skálázhatósági protokoll fejlesztéseinek megvalósításáért. Ennek eredményeként sok elégedetlen, nagy potenciállal rendelkező projekt készen áll a skálázható intelligens szerződéses platform létrehozására. EOSIO és NEO az Ethereum álláspontjának két legfélelmetesebb versenyzője. Minden egyes igény szerint kiváló intelligens szerződés-megvalósításokat kínál. Legyen ez a teljes méret a két vezető kihívóval EOS vs NEO összehasonlító útmutató és határozza meg, hogy ki a közöttük az első számú versenyző.

EOS vs NEO

EOS vs NEO: A szalag meséje

Mi az EOS?

Az egyik sarokban van EOS. Viszonylag új intelligens szerződéses platform, amely a 4,1 milliárd dolláros ICO 2017-ben.   Egyedi építészeti kialakítása lehetővé teszi skála függőlegesen és vízszintesen. Állítólag elérte millió tranzakció másodpercenként.


Ezenkívül jellemzői díjmentes tranzakciók keresztül decentralizált operációs rendszer-szerű erőforrás-környezet. Az EOS érme birtokosai arányosan kapják meg az EOSIO erőforrásainak egy részét. Ez az egy-kettő kombináció lehetővé teszi futtassa a vállalati decentralizált alkalmazásokat. 

Mik az EOS érmék?

EOS érmék táplálja az EOSIO blokkláncot. Ez a digitális eszköz a világ tíz legnagyobb kriptovalutájának egyike a piaci kapitalizáció szempontjából. Az érme a piaci sapka rangja a 7. helyen áll. Ettől függetlenül, 9 a 10-ből a legtöbb befolyásos kriptovaluta-cserék a világon tőzsdéiken felsorolja. Több mint elérhető 637 kriptopiac világszerte.

Az EOS-érmék elhelyezése olyan számítási erőforrásokat eredményez, mint például processzor, HÁLÓZAT, és RAM. Néhány EOS-érme elhelyezése CPU és hálózati regenerációs erőforrásokat biztosít számunkra. EOS-számlák EOS-érmékkel történő létrehozása nem regeneratív RAM-erőforrást eredményez. 

Sőt, gondolhatunk a processzor és Hálózat mint erő és állóképesség. Azt fokozatosan csökken több tevékenységgel (tranzakcióval). Idővel azonban feltöltődnek. Díjmentes tranzakciókat tesznek lehetővé az EOSIO blokkláncban.

Másrészt a RAM-ra gondolhat étel vagy víz. Ők ne regenerálódjon és a felhasználóknak időről időre meg kell vásárolniuk őket.

Hol lehet EOS titkosítást vásárolni?

Számos módja van az EOS-érmék megszerzésének. A legolcsóbb és leggyorsabb módja az, hogy megvásárolja őket a kedvenc kriptográfia. A legtöbb tőzsde lehetővé teszi az EOS megvásárlását a Bitcoin (BTC) vagy (ETH) használatával. Ezen felül lehetővé teszik a fiat banki átutalásokat és hitel- / betéti kártyás vásárlásokat.

EOS központosított tőzsdék

Az EOS-érméket támogató legjobb besorolású tőzsdék a következők: Binance, Coinbase Pro, Huobi Global, Kraken, OKEx, Kucoin, Bitfinex, Bittrex, és Poloniex.  Ezen kívül itt vannak a legnagyobb kereskedési volumenű tőzsdék: Fcoin, Biki, CBX, Óriási, és Catex. A fent említett tőzsdék a leginkább likvidek az EOS számára, és a legjobb árfelfedezési lehetőségeket kínálhatják.

EOS azonnali csere

énnstant kriptovaluta tőzsdék, mint pl Changelly, Érmekapcsoló, és ChangeHero, kínál egyszerű és kényelmes módszert vásárolni EOS érme. Továbbá az azonnali kriptovaluta-tőzsdék nem rendelkeznek könyveket rendelni és a platform meghatározza a pontos árfolyamokat.

EOS decentralizált csere (DEX)

A DEX szükségesPkötélverő munkás”Kriptotárcák. Intelligens szerződések irányítják az összes DEX-tranzakciót és végrehajtják a láncot. A DEX-en forgalmazott digitális eszközök soha nem hagyják el a pénztárca tulajdonosának felügyeletét. Csak egy megrendelés végrehajtásáig.

Newdex, WhaleEX, és a Bancor a legkiemelkedőbb EOS-alapú decentralizált cserék, vagy az EOS-t támogató. Akik az EOS használatát tervezik megvásárolni Newdex megteheti a A Tether (USDT) és az EOS-alapú változata cseréje az EOS-szal a cserében. Az EOS-alapú USDT itt érhető el Bitfinex és hamarosan más nagyobb cserékben.

Alternatív megoldásként azok, akik az EOS-t szeretnék vásárolni Bitcoin (BTC) vagy akár Éter (ETH), lehet használni Whaleex. Az online BTC pénztárca és a nem őrizetbe vett EOS pénztárca kombinációja a Whaleex a hibrid-csere. Csak a Whaleex mobilját telepítheti a mellékelt APK használatával.

Végül az Bancor, Megfontolhatjuk Bancor decentralizált „azonnali” csere mivel rendelkezik az azonnali csere jellemzőivel, és egyes decentralizációs funkciókkal, például decentralizált likviditási pooldal rendelkezik.

Milyen EOS pénztárcákat használjon?

Megfelelő pénztárcák

A „megfelelőA pénztárca olyan pénztárca, ahol a tulajdonos kizárólag aSaját kulcsok.”Ezek olyan pénztárcák, amelyek arra kérnek benneteket, hogy emlékezzenek meg egy titkos szócsoportra 12 vagy több szóból áll. A emlékezeterősítő kifejezés, emlékszem vagy magmondat a közönséges nevei. Általában egy másik titkos alfanumerikus karakterlánccal érkeznek,Privát kulcs.”

Egy privát kulcs válik hiábavaló amikor valaki ismeri őket. Ez az oka annak, hogy a központosított EOS pénztárcák nem megfelelő EOS pénztárcák. Első, a felhasználók nem férhetnek hozzá ezeknek a pénztárcáknak a privát kulcsaihoz. Második, nem fogja tudni áthelyezni az EOS-alapú tokeneket ezeket a pénztárcákat használva kapta meg, hacsak a csere nem támogatja a tokenek visszavonását.

 Airgrabs egy új tömegelosztási modell az EOS ökoszisztémában, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy részt vegyenek az ingyenes EOS-alapú tokenek ajándékozásában. Megfelelő pénztárca nélkül nem vehet részt ilyen tevékenységekben.

Megfelelő Az EOS pénztárcák vagy számlák általában NEM INGYENESEK. A használható EOS pénztárca megköveteli az EOS megszerzését processzor és HÁLÓZAT erőforrások. Ezenkívül az EOS-fiók létrehozása szorosan kapcsolódik ehhez RAM költség. Egy új EOS-számla 1 EOS-érmébe került.

Sokféle EOS pénztárca létezik, ezeket kategóriákba sorolhatja hideg pénztárcák, forró pénztárcák, hardver pénztárcák, mobil pénztárcák, webes pénztárcák, böngésző hosszabbító pénztárcák, asztali pénztárcák, papír pénztárcák, és pénztárcát cserélni. Mindegyiknek ugyanaz az alapvető funkciója, mint bolt, kap, és Küld EOS-érmék és más EOS-alapú tokenek. Összegyűjtöttük a jelenleg elérhető legjobb EOS pénztárcák közül néhányat a következő bekezdésekben.

Hideg pénztárca

A hideg EOS pénztárcák olyan EOS kriptovaluta pénztárcák, amelyek felfedezéséhez nem szükséges internetkapcsolat, csak addig a pillanatig van szükség, hogy kölcsönhatásba lépjünk az EOS blokkláncával. A magánkulcsok tulajdonában lévő összes pénztárca hideg pénztárca hardver pénztárcák és papír pénztárcák

Forró pénztárca

A forró pénztárcák online pénztárcák, és a pénztárca-szolgáltatók általában kezelik őket. Coinbase.com egy forró pénztárca. A központosított pénztárcák szintén forró pénztárcák, mivel a hozzáféréshez csatlakoznia kell az internethez. A forró pénztárcák nem teszik lehetővé a privát kulcsokhoz való hozzáférést. A legtöbb Web pénztárcák forró pénztárcák.

EOS mobil pénztárca

Az EOS mobil pénztárcák azok a pénztárcák, amelyeket telepít az okostelefonjára. Lehet meleg vagy hideg pénztárca, attól függően, hogy hol található a magánkulcs. Számos EOS mobil pénztárca érhető el online, és később bemutatjuk a rendelkezésre álló legjobb lehetőségeket. 

EOS webes pénztárca

Az EOS webes pénztárcák egyszerűen azok, amelyekhez egy weboldal segítségével férünk hozzá. Az internetkapcsolat követelménye miatt az internetes pénztárcák többnyire forró pénztárcák. Néhány azonban felhasználó felé néző interfész, amely kölcsönhatásba lép az EOS blokkláncával és végrehajtja a parancsokat.

Webböngésző kiterjesztésű tárcák hasonlóak a webes pénztárcákhoz, mivel mindkettőjükhöz webböngészőre van szükség a működéshez. Azonban ehosszabbító pénztárcák fut a böngésző hátterében. Automatikusan kölcsönhatásba lépnek a böngésző által elérhető dApps-kel. A legtöbb pénztárca kompatibilis a vezető webböngészőkkel, mint pl Króm, Firefox, és Bátor

EOS asztali pénztárca

Az asztali EOS pénztárcák önálló szoftverek, amelyeket számítógépes rendszerekben használnak. Általában olyan fejlettebb szolgáltatásokat kínálnak, amelyek más típusú pénztárcákban nem találhatók meg, például a teljes csomópont működését. A webkiterjesztő pénztárcákhoz hasonlóan ezek is futhatnak a háttérben, és kölcsönhatásba léphetnek az EOS-alapú dApps-szal. A token tranzakciókon kívül néhány funkciója magában foglalja a bejelentkezést, az aláírást, a hitelesítést és a tevékenységek engedélyezését. 

EOS papír pénztárca

EOS papír pénztárca a leginkább low-tech pénztárca megoldás a pénztárca típusok között. Azonban ez az a legbiztonságosabb. Offline mechanizmust biztosít az EOS és az EOS-alapú digitális eszközök tárolására. A fiók létrehozásához Online Paper pénztárca-generátorokra van szükség. Ehhez a pénztárcához csak olyan adathordozóra van szükség, ahová beírhatjuk és tárolhatjuk a magánkulcsokat vagy a memo magokat. Bélyegezhetjük a magánkulcsokat és a magokat alumíniumlemezekre, akril műanyagra vagy más tartósabb anyagokra.

Exchange Pénztárca

Végül ott vannak a Exchange pénztárcák a legegyszerűbb módja az azonnali és ingyenes EOS pénztárcák megszerzésének. Csak regisztráljon egy cserébe, amely felsorolja az EOS-t, és ott létrehozza a pénztárcáját. Általában abból áll általános EOS-fióknév és a egyedi azonosító szám hívott a Letét MEMO.

Az alábbi táblázat mutatja az EOS pénztárcák kurátoraink listáját.

A fent felsorolt ​​pénztárcák közül különösen tetszett nekünk Szétszór és Lumi. Szétszór az egyik legszélesebb körben támogatott EOS pénztárca az EOS dApps térben. azonban, Szétszór nem rendelkezik mobil támogatással. Másrészről,  Lumi tiszta és egyszerű pénztárca kialakítást biztosít. Sajnos, Lumi nem rendelkezik tárcájának asztali verziójával. Jelenleg Lumi promóciót folytat, ingyenes EOS-fiókokat ad ki az új regisztrálóknak.

Az EOS pénztárca számláinak fizetése komoly akadályt jelent az új felhasználók számára. Miért fizetnének azért, amit éppen kipróbálnak. Összehasonlíthatja arra kérve valakit, hogy fizessen meg egy filmelőzetesért. A Lumi integrációs kezdeményezése nagyszerű módja annak, hogy új felhasználókat szerezzen be pénztárca szolgáltatásába és EOS platformjába.

Azok számára, akik gyors EOS pénztárca-fiókot szeretnének szerezni, regisztráljon a sok online EOS-pénztárca szolgáltatóhoz Coinbase. Kripto cserék ingyenes pénztárcákat is kínál, amelyeket a felhasználók megtehetnek kap, bolt és vonja vissza EOS érmék. 

Most fordítsuk a fejünket a másik okos szerződéses versenyző felé NEO.

Mi a NEO?

EOS vs NEO

A másik sarokból való harc az NEO. Jelenleg az # 22 a piaci kapitalizáció szempontjából, és még ebben az évben alapult 2014 mint AntShares írta Da Hongfei és Erik Zhang. Ezt követően új márkajelzés a NEO 2017-ben és a az első nyilvános blokklánc Kínából származik. A NEO célja egy „intelligens gazdaság”, Amelyek kielégítik az ipari, kereskedelmi és vállalati felhasználást. 

4,5 millió dollárt gyűjtött be 2016 ICO, az egyik valaha a legsikeresebb ICO a megtérülés (ROI) szempontjából. Eredeti token ajánlati ára 0,032 USD  a befektetőket több mint 28 000% megtérül folyó áron.

Használja a Delegált bizánci hibatűrés (DBFT) hogy elérheti 10K-100K TPS amikor optimalizálják. A digitális identitás-technológia és a konszenzusos protokoll integrációja azonosíthatóvá teszi a konszenzus résztvevőit. Ez visszatartó erőként szolgál a rossz viselkedéshez és megkönnyíti a jogszabályok betartását. 

Az NeoVM hordozható bármely blockchain vagy nem blockchain rendszerhez, lehetővé téve a láncok közötti interoperabilitást. Ez rendelkezik egy hasonló elosztott tárolási protokollal is Filecoin és Storj és egy Antikvantum mechanizmus. Szinkronizált Kínai Ethereum

Mi a NEO és a NeoGas?

A NEO ökoszisztémának kettős token rendszere van, NEO, és NEOGas (GÁZ). Az első token, a NEO úgy működik kormányzási jelzők style = ”font-weight: 400;”> csomópont résztvevőinek kiválasztására szolgál. Ugyancsak szolgál szavazati jog jóváhagyni vagy elutasítani a hálózatban javasolt változtatásokat. A jelzőt is karó mechanizmusként szolgál melyik lehetővé teszi a tulajdonosok számára a keresetet NEOGas vagy GÁZ.

NeoGas az a második token a NEO ökoszisztémában. Ez szolgál a üzemanyag jelző a NEO hálózat számára. A hálózati díjak Gáz az intelligens szerződéses tranzakciók végrehajtásához szükséges erőforrásokért. Van egy bizonyos tranzakciók mentesítésének küszöbértéke, amely a tranzakciók túlnyomó részét érezheti.

Hol lehet megvásárolni a NEO-t és a Gas Crypto-t?

Most utánanézünk, hova juthatunk NEO és NeoGas. Az EOS-hoz hasonlóan többféleképpen is megvásárolhatjuk ezt a két tokent. 

NEO központosított tőzsdék

NEO az ezt támogató különféle kriptovalutákban elérhető. A a NEO kereskedési volumenét tekintve az első 5 kriptográfia a CoinEgg, a Coinbene, EXX, Vindax, és IDCM. Ők a leginkább likvid piacok NEO és nagyszerű árfelfedezési lehetőségeket kínálhat. Ez A NEO a világ 10 legnépszerűbb és legelismertebb tőzsdéje közül 6-ban is szerepel.  Ők Binance, Huobi Global, OKEx, Kucoin, Folyékony, és Bittrex.

EOS vs NEO

Másrészről, NeoGas a következő cserékben érhető el P2PB2B, CoinEx, BitMax, Exrates, és Bkex. Megvan a a legnagyobb kereskedési volumen a NeoGas számára. NeoGas -ban is szerepel A 10 legmagasabb minősítésű kriptográfia közül 5 a világban- Binance, Huobi Global, OKEx, Kucoin, és Poloniex

NEO decentralizált tőzsde (DEX)

Ezek a tokenek a következő nyelven is elérhetők: Nash és Switcheo, mindkét DEX-hez kereskedéshez nem őrizetben lévő pénztárca szükséges. Ez azt jelenti, hogy Ön teljesen irányítja és felelős a pénztárcájáért. Nash megköveteli, hogy eszközük segítségével hozzunk létre egy új, nem őrizetbe vett pénztárcát. Ezt mi is megtehetjük Switcheo de számos más naplót kínál opcióként. 

NEO azonnali csere

A NEO és a GAS a következő azonnali csereprogramokban is elérhető – O3Swap, Changelly, Stealthex, Changenow, Érmekapcsoló, és Simpleswap. Legtöbbjük hitel- és betéti kártyát enged meg vásárolni.  

Milyen NEO pénztárcákat használjon?

Ott különböző típusú pénztárcák NEO és a NeoGas. Az alábbi táblázatban szereplő pénztárcák a legjobbak közé tartoznak. 

Először is, különösen szeretjük a O3 és Guardia pénztárcájuk egyszerű még funkcionális minták. Mindkettő rendelkezik minden releváns funkcióval, hogy kiváló pénztárcát készítsen a különböző típusú interfészeken keresztül.

Teemo egy böngésző kiterjesztésű pénztárca, amely partneri kapcsolatban áll O3 dApp és pénztárca dokkolási szabványok kidolgozása a NEO platform számára. Másrészről, A NeoWallet az korcátlan pénztárcánk, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az alapvető funkciókat, mint pl fiók létrehozása, fiók helyreállítása, és számlaimportálás

Math Wallet és Atom Pénztárca nevezzük univerzális pénztárcák amelyek sokféle blokkláncot támogatnak. Matematikai pénztárcák lehet további funkciók mint Atom pénztárca de az utóbbinak van Atomic Swaps funkcionalitás. 

A legegyszerűbb módszer a Neo és NeoGas pénztárca az, hogy csak cseretárcát használjon. Bár ezt nem javasoljuk, a legegyszerűbb módja annak megszerzése. 

A Binance nemrégiben megkezdte a tét program megengedi NEO birtokosai keresd passzívan a NeoGas-t (gáz). Az összes NEO betét megkapja a gáz jutalmát. Továbbra is kereskedhet ugyanazon alapok felhasználásával. Egyéb legnépszerűbb tőzsdék Huobi Globális, OKEx, és Kucoin ugyanazt a programot használja, amelyet érdemes fizetni.

EOS vs NEO: A fő esemény

EOS vs NEO

Készüljünk fel a dübörgésre! Most eljutunk e két blokklánc-behemót közötti epikus csata 10 fordulójához, hogy meghatározzuk, ki fog uralkodni a legfelsõbbekben. A nyertes az lesz Az intelligens szerződéses platform legjobb versenyzője. A 10 forduló a két projekt 10 attribútumát képviseli, amelyeket elhatároztunk a sikerük szempontjából. 

1. forduló: Csapat

A mérkőzés az egyes csapatok összehasonlításával kezdődik. A sikeres törekvések története jó mutató, amely valószínűleg sikeres lesz a jelenlegi projektjükkel.  

Daniel Larimer és Brendan Blumer társalapítói EOSIO. Dan feltalálója a Delegált tét igazolás (DPoS). Ő is az társalapító nak,-nek Bitshares és Steem. Brendan, másrészt 2001 óta sikeres zavaró technológiai vállalatokat épít.

Mivel, Da Hongfei és Erik Zhang társalapítói NEO. Da van soros blockchain vállalkozó aki nagysikerű blokklánc-technológiai vállalatot alapított Kínában, Onchain. Erik egy minősített információs rendszerek auditora ki írta a dBFT (Delegált bizánci hibatűrés)

Ebben a körben nincs egyértelmű győztes. A projekt mindkét csapatának megvan a tehetsége, a know-how és a történelem. Ezzel adjuk nekik mindkettő 10-es pontszámot.

2. forduló: Technológia 

Mindkét csapat az intelligens szerződéses platform jobb megvalósításának tekinti projektjeit, mint az Ethereum. Ugyanazt az értékajánlatot kínálják – Gyorsabb tranzakciós teljesítmény amelyek érzőnő, Az Ethereum elsődleges gyengeségei.

EOSIO-k skála függőlegesen és vízszintesen lehetővé teszi a feldolgozást millió tranzakció másodpercenként (elméletileg). Díjmentes tranzakció egy operációs rendszer-szerű erőforrás 

NEO, másrészről kínál innovatív megoldásait, amelyek lehetővé teszik a méretezést 10 000 tranzakció másodpercenként. A tranzakciós díjak is megszűnnek mindaddig, amíg a jelzetten belül van küszöb amelyet a közösség állított be.

Másik út, TPS mindkét projekt állításai vitathatóak, de magabiztosan állíthatjuk, hogy mindkettő sokkal jobb méretarányú, mint az Ethereum. Mindkettőnek nincs tranzakciós díja sem. Az EOSIO megvalósítását azonban problematikusnak találtuk. Közvetett tranzakciós költségeket vezet be fogyó RAM.

Ezzel adtuk Az EOS 7 pontot kapott és miközben ad A NEO 8 pontot kapott.  

Mindegyikből 1 pontot levontunk projekt mert központosítás problémák. Cfogyó RAM és fizetnie kell az új EOS-számlákért további 2 pont levonást eredményezett az EOS számára. További 1 pont levonás, ha nincs a ember által olvasható pénztárca címe.

3. forduló: Célok

A NEO és az EOS a világ két ellentétes oldaláról érkezett. A kulturális különbségek és az eltérő értékek érdekes dinamikát jelentettek projektjeikben. Az EOS a nyugati piacok felé hajlik míg NEO a keleti piacokon. Nagyobb esélyük van arra, hogy támogatást kapjanak az azonos kultúrájú és értékrendű fejlesztőktől és közösségektől. Nem meglepő, hogy a kezdeti vonóerő és lendület domináns piacukról indul.

Nyugati központú fejlesztők és befektetők, mint például az Egyesült Államokban, valószínűleg támogatná az EOS-t. A blokklánc-technológiai tehetségek olvasztótégelyének és a világ legfolyékonyabb gazdaságának tekinthető. Az Egyesült Államok kormánya azonban még nem érte el a szabályozási egyértelműséget a kriptotérben. 

A NEO viszont nagy valószínűséggel a keleti piacok, különösen Kína felé hajlik, a világ második legnagyobb gazdasága. Központibb megközelítése miatt a kínai kormány a legnagyobb támogatást élvezi. A kínai kormány azonban nem rajong a kriptovalutákért.

Adtunk egy 10 pont az EOS számára és egy 8 a NEO esetében. 2 pont levonások a NEO számára a következő okok miatt.

Először is Kína ellenséges álláspontja a kriptovaluták ellen, amely a NEO ökoszisztémájának létfontosságú része. Második, EOS veri NEO a dApps felhasználók és fejlesztők szempontjából még Kínában is.

4. forduló: Tokenomika

Minden projekt tokenje világos és határozottan használható ökoszisztémájában. Az EOS-érmék egy operációs rendszer erőforrásainak tulajdonjogát jelentik, mint például a számítástechnikai környezet. Ez lehetővé teszi a fiók létrehozását és a protokoll módosításainak jóváhagyását is.

A NEO tokenek a NEO blokklánc tulajdonjogát jelentik. A NEO hálózatának egy részét képviseli, és blokkok létrehozására és a hálózati erőforrások kezelésére használják. Tétet jelent a gáz elosztásában is.

Adtunk Az EOS 9 pontot kapott és A NEO 10 pontot kapott. A RAM függése az EOS érmék árától 1 pont levonást eredményezett. Az EOS-árak hirtelen megugrása drasztikusan befolyásolja a RAM-ot. A NEO Dual-token megvalósítása sokkal jobb. 

5. forduló: fenyegetések

A kriptográfiai tér minden projektjének megvan a maga egyedi kihívása és fenyegetése, amelyek akadályt jelentenek a legyőzésükre. A fenyegetések eredhetnek a tervezési hibákból, a szabályozási környezetből vagy a szervezet prioritásainak megváltoztatásából

Az EOS érmék számlák létrehozására és RAM megszerzésére való támaszkodás a jelentős akadálya a belépésnek mind az új felhasználók, mind a fejlesztők számára. A folyamatban lévő az Egyesült Államok szabályozási álláspontjának bizonytalansága. szintén indokolatlan kockázatot jelent az EOS számára, amely 4,1 milliárd dolláros ICO-t hajtott végre 2017-ben. 

A centralizáció a NEO egyik fő kérdése. A NEO alapítvány kezeli 5. a 7 csomópont közül. A kínai kormány és a NEO szoros kapcsolata szintén aggodalomra ad okot. 

Ezzel mondva mindkét projekt 8 pontot kapott ebben a körben. 2 pont levonás a fent említett okok miatt.

6. forduló: Kiváltók

A kiváltó események olyan események, amelyek jelentős ármozgásokat eredményezhetnek. Ebből származhat új szabályozás, főbb partnerségek, frissítéseket, termékkiadások, vagy Tábornok piaci ciklusok

Három nagy esemény okozhat jelentős ármozgást az EOS számára. Első, a protokollfrissítés kiadása EOSIO 2.0. Második, annak 24 millió USD USD elszámolás az USA SEC-vel állítólagos nyilvántartásba nem vett értékpapír-felajánlása miatt. Végül, gyilkos alkalmazásának kiadása Hang, ami lehet hamarosan elindul az amerikai SEC-megállapodás után.

Ezzel szemben a NEO rendelkezik két nagy esemény a horizonton. Első az a hálózatának jelentős frissítése szinkronizált NEO 3.0Második annak partnerség az Ontológiával hatékony és inkluzív interoperabilitási láncok közötti protokoll kidolgozása érdekében.

Adtunk EOS egy magasabb pontszám 10 mivel több pozitív kiváltó oka van rá. NEO pontszámot kapott 9. ebben a körben

7. forduló: tapadás

A vonóerő a projekt közösségi média jelenléte, közösség nagysága, üzleti partnerségek, és a felhasználó számol. Ezeknek a mutatóknak tisztességes becslést kell adnunk számunkra, melyik kettő közül nagyobb a tapadás.

Az EOS-nak több van Youtube előfizetők és Távirati közösség tagjai mint a NEO. Másrészt a NEO-nak több követője van mindkettőben Reddit és Twitter-fiókok.  

Hisszük, hogy mindkét projekt azonos potenciállal bírnak a partnerségek szempontjából, mivel mindkettő aktívan együttműködik más blockchain projektekkel, a szövetséges iparágakkal és az érintett partnerekkel. 

Végül, Az EOS-nak több dApps és aktívabb felhasználója van odaadásra késztet minket EOS a pontszám 10 és NEO a pontszám 9. 

8. forduló: Token árteljesítmény és előrejelzés

Az egész kriptovaluta tér medve lett. A hagyományos pénzintézetek piacra lépése ellenére sem volt pozitív hatása a Bitcoin (BTC) árára. Az EOS és a NEO hasonló ármozgásokat tapasztal. 

Bejelentése EOSIO 2.0 és NEO 3.0 a frissítések alig láttak semmilyen hatást az egyes tokenek teljesítményére. Ez megerősíti azt a régóta fennálló hitet, hogy az altcoinok árai továbbra is a bitcoin árteljesítményétől függenek.

Ezzel mindkettőt megadtuk Az EOS és a NEO 9 pontot kapott. Mindkettő folyamatosan kereskedett a többi Altcoinnal összehasonlítva, amelyek az elmúlt hetekben kétszámjegyű csökkenést mutattak.

9. forduló: Trilemma

Kétségtelenül, a „bizalom rétege” a blockchain fő értékjavaslata. Lehet egy bizalmi réteg decentralizáció nélkül. Azonban elérése méretezhető, biztonságos és a decentralizált blokklánc nehéz. Ez a Blockchain Trilemma. Soha egyetlen blockchain projekt sem érte el ezt. Az EOS és a NEO ugyanaz.

Ami azt illeti, mindkettő jelenlegi iterációja Az EOS és a NEO inkább a méretezhetőségre koncentrál, nem pedig a decentralizációra. Ez a központosítási kérdés azonban a tágabb kriptovaluta közösség fejében megmaradt. Ez az elsődleges ok, amiért nem tudják utolérni az Ethereumot. Különösen igaz ez a NEO esetében, amely kifejezte szándékát, hogy a következő iterációnál kisebb hangsúlyt fektessen a decentralizációra.

Ezen megfigyelések miatt, 8 pontot adtunk az EOS-nak és 7-et a NEO-nak. A látszólagos kevésbé központosított megoldások hiánya és a kezdeményezések hiánya eredményezte a 2 pont levonás projektenként.  A a NEO központosításának súlyossága eredményezett egy további 1 pont levonás

10. forduló: Gondolatok és érzelmek

Úgy gondoljuk, hogy a forduló megközelítésének legjobb módja az, ha mindkét projektet összehasonlítjuk az Ethereummal. Lehet, hogy nem méretezhető, de jobb a decentralizáció és a biztonság szempontjából. Van egy oka annak, hogy van egy „d” a dApps előtt. A d eltávolítása lényegében csökkenti a blokklánc alapú alkalmazás értéktételét.

Ezzel azt hisszük EOS az a “kisebb gonoszság”A kettő között megadva a pontszám 8 és NEO pontszám 7.

1 pont levonás mindkét projektért, mert továbbra is elégedetlenek a decentralizációs erőfeszítésekkel. További 1 pont, amiért nem vonzottak relevánsabb projekteket a platformjaikra. A NEO elfordulása egy még centralizáltabb forma felé újabb pontlevonást eredményezett.

EOS vs NEO: Tally of scorecards

EOS vs NEO: Következtetés

Kétségkívül az Ethereum marad a király az intelligens szerződéses platformban. Gyengeségei ellenére továbbra is a leggyakrabban használt intelligens szerződéses platform. Ez azonban megváltozhat, amikor végre áttér a tétbiztosítás (PoS) konszenzusos mechanizmusára, és beépíti a Sharding technológiát. 

A NEO gyorsan központosítottabbá válik, a középpontba helyezve méretezés és megfelelés. A decentralizációs erőfeszítések hiánya csökkenti annak értékét, hogy blokklánc projektnek számít, és úgy gondoljuk, hogy „bizalmi réteg”És nem„skálázhatósági réteg.” 

Az EOS-nak több dApps fejlesztője és felhasználója van Kínában. Ahol állítólag a NEO-nak hatalmas követői vannak. Az EOS ökoszisztéma legfelsõbb gyártói közül sok az említett országból származik. A kínai befektetők bizalma az EOS iránt. Sőt, azt is helyezést ért el. 1 egy kínai blockchain kutatóintézet szerint minden blokklánc-projektben Kínában.  A NEO a kínai kormány minden támogatásával még az első 5 ranglistát sem érte el.

Mindent figyelembe véve könnyen elmondhatjuk, hogy az EOS ebből a meccsből jön ki, mint jobb versenyző az Ethereum kihívására. Reméljük, hogy ez az EOS és NEO összehasonlítás hasznos volt. Hagyjon megjegyzéseket alább!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector