Litecoin árjóslás (LTC) 2021-re, 2022-re és 2025-re

A Litecoin (LTC) az egyik legnagyobb kriptovaluta a piacon. A piaci kapitalizáció szempontjából mindig a 10 legfontosabb kriptovaluta közé tartozott.

A piaci ingadozások és a közelmúlt makrogazdasági eseményei miatt azonban az LTC ára drasztikusan csökkent.

Ebben a cikkben megpróbáljuk feltárni a Litecoin árjóslás az alábbi grafikonok segítségével meghatározhatja, hogy érdemes-e neked vagy sem.

Az LTC-t mindig a Bitcoin kistestvéreként emlegették. Ez nem meglepő, mivel a Bitcoin (BTC) ugyanazon kódbázisából jött létre. A BTC könnyebb verziójának szánták, néhány protokoll-fejlesztéssel.

A BTC számos új szolgáltatását először az LTC-n hajtották végre, mielőtt azokat hozzáadták volna. Ami az LTC-t kiemeli a BTC-vel szemben, az sokkal gyorsabb megerősítési ideje és lényegesen kevesebb tranzakciós díja.

Ezek az előnyök tették a Litecoin-t a BTC-nél jobb fizetési rendszerré a napi tranzakciókhoz. Állítólag a Bitcoin volt a válasz a túlzott díjakra és folyamatokra, amikor a hagyományos pénzügyi rendszerrel foglalkoztak.


Népszerűségének, korlátozott kínálatának és a méretezhetőségi problémák kezelésére irányuló meglehetősen lassú fejlődésnek köszönhetően azonban nem nyerte el azt a tömeges alkalmazást, amelyre számított. Itt jön be az LTC, amely életképesebb alternatívát ad a hagyományos fizetési lehetőségeknek.

Litecoin történeti árelemzés 

Sok kriptovalutához hasonlóan a Litecoin ármozgása történelmileg összefüggésben van a bitcoin ármozgásával. Amint az alábbi grafikonon láthatjuk, a Litecoin minden idők legmagasabb szintje és hirtelen áremelkedése szinte mindig követi a bitcoinét.

Ez a fajta ármozgás nem egyedülálló az LTC számára, mivel az összes altcoinnak ugyanaz a tipikus korrelációja van a Bitcoin-nal (BTC). 

A BTC ármozgásának követésétől eltekintve az LTC úgy tűnik, hogy egy 4 éves bikaciklust is követ, ahol az LTC ára emelkedik az LTC bányászati ​​jutalom felező eseménye után. Az LTC bányajutalások ösztönzőket nyújtanak azoknak, akik részt vesznek az LTC hálózat biztonságában.

Minden alkalommal, amikor egy felező esemény bekövetkezik, a bányászati ​​haszon (infláció) felére csökken. Ez egyértelműen nyilvánvaló volt az első LTC felező esemény során, de kevésbé volt látható a másodikban, talán a jelenlegi világjárvány és más makrogazdasági események által okozott általános gazdasági visszaesés miatt. 

A Litecoin minden idők legmagasabb árát a legutóbbi, 2017. december 19-én futott kriptobulla futás idején érte el, ahol elérte a 375,29 USD összeget. Korábbi mélypontja 2015. január 14-én volt, ahol 1,11 dollárért kereskedett LTC-nként.

Az LTC jelenlegi ára az írás idején 40-45 USD körüli, +10 USD-nél magasabb, és meghaladja a +10 USD-t a 2020 márciusi kriptopiaci gyors összeomláshoz képest. Jelenleg az LTC ára általában oldalirányban kereskedett az árfolyam általános mozgása nyomán. BTC.

Jelenlegi ára, piaci cap, & Ellátás részletei

litecoinLitecoin (LTC)

Rang: 9$ 186,78 Ár (BTC) 0,00370100$ 12.45 BVérfogat$ 5,14 B24h változás 2,69% teljes ellátás 84,00 M LTC

Az LTC jelenlegi piaci ára 42,46 USD körül mozog. Az LTC ára alig több mint 40 USD körül mozgott az elmúlt hónapokban a márciusi piaci vérfürdő után, amely során számos digitális eszköz elvesztette piaci értékének felét.

Azóta az LTC ár nagy része eseménytelen, ami nem meglepő módon utánozza a BTC ármozgását.

A Litecoin forgalomban lévő készlete körülbelül 65 056 542 LTC, maximális mennyisége 84 000 000 LTC. A Litecoin maximális kínálata négyszer nagyobb, mint a Bitcoin (21 000 000), ami látszólag azt deríti ki, hogy az előbbi nem négyszer gyorsabb, mint az utóbbi.

Ezt megerősítheti az a tény, hogy az LTC blokkideje 2,5 perc, ellentétben a bitcoinnal, amelynek 10 percre van szüksége. 

Ez azt is jelenti, hogy csak körülbelül 19 millió érme marad az LTC bányászainak bányászni. Becslések szerint növekvő bányászati ​​nehézségekkel és az LTC bányászati ​​felezésével csökken, és az összes Litecoin-t 2142-ben vagy 122 év múlva bányászzák.. 

Litecoin (LTC) jövőbeni előrejelzési előrejelzései

Sok szakértő úgy véli, hogy az egész kriptopénzpiacot egy újabb epikus bika futtatására kell alapozni. Ez a kriptovaluta fennállásának több mint egy évtizede óta gyűjtött történelmi adatokon alapul.

Ezek az időszakos bikafutások általában egybeesnek a bitcoinokkal, ami úgy tűnik, hogy az egész kriptovaluta piac irányát diktálja. Ráadásul a tartós világjárvány lerombolta a világgazdaságokat, sokan biztonságos menedéket keresnek eszközeik értékének védelme érdekében.

Ez a szörnyű helyzet lehet a belépési pont a kriptovaluta tömeges elfogadásához, amely a közeljövőben számos vezető kriptovalutát új, minden idők legmagasabb szintjére emel..

Ide tartozik a Litecoin is, amely oldalt kereskedett, azonnali ellenállásra és támogatásra korlátozva. Ez a relatív inaktivitás egy közelgő kitörés jele lehet, amely nagyobb valószínűséggel halad felfelé, némi várható korrekcióval.

Ezzel együtt itt van néhány LTC-előrejelzés 

Rövid távú előrejelzés

AfterPriceChange
1 nap 42,92 USD 0,60%
1 hét 45,74 USD 7,20%
1 hónap 38,4 USD -10%
6 hónap 72,54 USD 70%
1 év 81,07 USD 90%

Hosszú távú előrejelzés

AfterPriceChange
1 év 81,07 USD 90%
2 év 136,16 USD 320%
3 év 93,61 USD 220%
4 év 638,25 USD 1500%
5 év 531,875 USD 1250%

Litecoin árjóslás 2020

A 2020-as év kritikus év nemcsak az LTC, hanem az egész kriptovaluta számára is. Az elkövetkező hónapokban az első évfordulónk lesz az LTC második felezési eseménye után. 

A történeti adatok alapján ez az LTC felfutó trendjének kezdetét kell jelentenie, amelynek értéke az év végére felrobban.

Jelenleg az LTC horizontálisan kereskedik, és látszólag arra vár, hogy megkapja a jelét a viszonylag szunnyadó BTC ármozgásából. 

 A konszolidáció időszaka után várhatóan visszatér a Litecoin áringadozása. Napok előtt arra számítunk, hogy az LTC akár 7,2% -kal is gyarapodhat a jelenlegi 42,56 USD-os árától, elérve a 45,74 USD-t.

Úgy gondoljuk azonban, hogy ez az emelkedés nem fog tartani azzal, hogy a Litecoin ára a következő hónapban 38,4 USD-ra zuhan, a jelenlegi árfolyam -10% körüli csökkenéssel.. 

Ez remek lehetőséget teremt a kereskedők számára az LTC pozícióinak elfoglalására, amely várhatóan jelentős áremelkedést fog tapasztalni az év vége felé.

Hat hónap alatt arra számítunk, hogy a Litecoin ára eléri a 72,54 USD-t, ami körülbelül 70% -os növekedést jelent jelenlegi árában. Ez a tendencia valószínűleg 2021 első felében is folytatódik, amelyben azt várjuk, hogy az LTC ára eléri a 81 USD-t, vagyis a jelenlegi árának 90% -át. 

Litecoin árjóslás 2022

Az LTC emelkedő tendenciája, amely 2020 végén és 2021-ben kezdődött, 2022-ig folytatódik.

Valahol 2021 és 2022 között láthatjuk, hogy a Litecoin ára az eddigi legmagasabb, 360,66 USD felé halad, de szinte azonnal ezt követően éles korrekciót fog tapasztalni.

Hisszük, hogy az LTC ára 2022-ben a 136 USD ártartományba konszolidálódik. 

Litecoin árjóslás 2025

2025. év egy évvel a harmadik LTC felező esemény és a BTC negyedik eseménye után.

Ha az időszakos 4 éves bikapiac továbbra is fennáll, akkor számíthatunk arra, hogy az általános kriptopénzpiac szokásos ármozgásai új, minden idők legmagasabb és új mélypontjaival következnek.. 

Ekkorra azonban jelentős változások történhetnek az iparban, például a szabályozás egyértelműsége, a tömeges elfogadás és a globális közgazdasági helyzet változása.

Noha nem vetik el az ipar jelenlegi helyzetének legrosszabbra fordulásának lehetőségét, a kriptovaluták általában nagyon ellenálló eszközosztályként bizonyultak. 

Ez arra engedett bennünket gondolni, hogy nagyon valószínű, hogy a piaci viszonyok jelenleg kedvezőbbek lehetnek a kriptovaluták számára.

A barátságosabb szabályozási környezet, a tömeges elfogadás és a talán jobb globális közgazdaságtan ez a kombináció előkészíti az utat egy új, a kriptográfia területén még soha nem látott kriptográf-futás felé..

Látjuk, hogy az LTC ára a korábbi 360 USD-os csúcson 638 USD körül mozog, ami kb. 1500% -os növekedésnek felel meg az írás idején érvényes értékének..

Ezzel az új, mindenkori csúcsponttal némi korrekcióra számítunk, az ár 2025-ben 532 USD körül konszolidálódik. 

A Litecoin (LTC) jó befektetés?

A Litecoin-t a BTC gyakran digitális ezüstként írja le, digitális aranynak nevezik.

Míg ezeknek a kriptóknak a drágakövekkel való összehasonlítását már régen elvetették, az arany és az ezüst történelmi kapcsolata némileg képviseli az LTC és a BTC kapcsolatát mind monetáris értékük, mind népszerűségük szempontjából. 

litecoin árjóslás

A Bitcoin az iparág vezető és legnépszerűbb digitális értéktárolójává vált. Ennek oka elsősorban az aranyhoz hasonló magas értéke.

Egyre drágább a BTC mozgatása, így kevésbé valószínű, hogy újra csereeszközként használják, mint az arany. Itt ragyog az LTC, mivel életképesebb lehetőség a napi tranzakciók pénznemeként történő felhasználása.

Ez azt a gondolatot kelti bennünk, hogy az LTC-nek sokkal több használati esete van, mint a BTC-nek, amely az iparág fő értéktárolójává vált. Ez az LTC-t jobb helyzetbe hozza a tömeges elfogadás elérése érdekében. Azokkal a fejlesztőkkel, akik nyitottabbak a blockchain technológia technológiai fejlődésére, láthatjuk, hogy az LTC technológia gyorsabban halad előre, mint a Bitcoin.

A Litecoin ugyanolyan jó befektetésnek számít, mint bármely más érme, amely piaci kapitalizáció szerint szerepel a top 10 kriptovaluta között. Ez azt mutatja, hogy a befektetők mennyire bizakodnak a projekt iránt, és a fejlettebb funkciók integrálásával, amelyek még a BTC-ben sem találhatók meg, éppen a láthatáron túl, a „hodlerek” (tulajdonosok) okot adnak az LTC-be való befektetésre.

Hogyan vásárolhat Litecoin-t?

A Litecoin az ipar egyik legfontosabb és leglikvidább digitális eszköze. Jelenleg több mint 800 kriptopiacon szerepel, a jelentősebb központosított tőzsdék (CEX) többsége, ha nem az összes támogatja az LTC-t. A Binance, az OKEx, a Coinbase Pro, a Kraken, a Gemini, a Bittrex és más jól bevált tőzsdék támogatják a Litecoin-t, ami nagyon egyszerűvé teszi mindazok számára, akik gyorsan szeretnék kézbe venni az LTC-t..

Ezen tőzsdék közül sok, főleg a szabályozott, fiat rámpákkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik ügyfeleik számára, hogy közvetlenül FIAT-tal vásárolják az LTC-t.

Az LTC vásárlásának más módjai is vannak. A Litecoin megvásárlásának egyszerűbb módja az azonnali tőzsdék használata.

Olyan helyszíneket vásárolnak és adnak el, ahol kriptovalutákat lehet vásárolni anélkül, hogy bonyolult folyamat lenne a megrendelési könyvekkel foglalkozni, ami a kezdők számára kissé bonyolultnak bizonyulhat..

A piacon manapság sok azonnali csereprogram található, amelyek közül három a leghíresebb: a Shapeshift, a Changelly és a ChangeNow. Ugyanazokat a szolgáltatásokat kínálják, és rajtad múlik, hogy melyik felel meg az Ön igényeinek.

A Litecoin vásárlásakor fontos megjegyezni, hogy eldöntse, hol tárolja az LTC-t. A magasabb biztonsági követelményekkel rendelkező felhasználók az LTC-t nem őrizetbe vett pénztárcákban vagy hardveres tárcákban tárolják.

Az előbbit magánkulcsok biztosítják, amelyeket csak a tulajdonos ismer. Ha azonban a tulajdonos elveszíti ezeket a kulcsokat, akkor nem tudja helyreállítani a számláit.

Ez hasonló a hardveres pénztárcákhoz, amelyek további fizikai biztonsági funkciókkal rendelkeznek, például a hardver pénztárca gombjának megnyomásával a tranzakciók megerősítésére vagy kezdeményezésére. 

Az Ome pénztárca-szolgáltatók lehetővé teszik felhasználóik számára, hogy kriptopénzeket vásároljanak közvetlenül az alkalmazásaikból. Az olyan kriptopénztárcák, mint a TrustWallet, az Atomic Wallet, a Coinbase wallet App, a Coinomi és egyebek, azok a pénztárcák, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy Litecoin-t vásároljanak alkalmazásukban.

Néhány ilyen pénztárca-szolgáltató integrált fiat átjárókat is, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kriptot vásároljanak készpénzzel bankjaikon, hitel- és betéti kártyáikon keresztül.

A Litecoin megvásárlásának alternatív módja

További információ a Litecoinról

Mi a Litecoin?

A Litecoin hálózat 2011. október 13-án lépett életbe. Charlie Lee, a Google volt alkalmazottjának ötletgazdája látta szükségét a Bitcoin könnyebb verziójának kifejlesztésére, amely szerinte jobban megfelel a mindennapi emberek napi tranzakcióinak..

Nem titok, hogy a Litecoin lényegében a Bitcoin kódbázis másolata, némi módosítással, amely lehetővé teszi a tranzakciók gyorsabb és olcsóbb feldolgozását.

A Litecoin és a Bitcoin ugyanazt a konszenzusmechanizmust osztja meg, amelyet Proof-of-Work (PoW) néven hívnak. Dióhéjban a PoW úgy működik, hogy lehetővé teszi a bányászoknak (nagy számítási képességekkel rendelkező eszközöknek) a kriptográfiai problémák megoldását, hogy esélyt kapjanak arra, hogy megválasszák őket, hogy írják a következő blokkot egy blokkláncra..

Más szavakkal, bárki, aki részt vesz a konszenzustevékenységben, eséllyel megírhatja a következő blokkot vagy rekordot a hálózaton. 

Míg a Bitcoin és a Litecoin ugyanazt a konszenzusos protokollt használja, különböző algoritmusokat használnak. A Bitcoin az SHA-256-ot használja, míg a Litecoin a Scrypt-et, amelyet korábban ASIC-rezisztensnek gondoltak.

Az ASICS nagy teljesítményű és drága eszközök, amelyeket kriptopénzek bányászatára terveztek. Nem részletezzük, mi a különbség a kettő között, itt fontos tudni, hogy különböző algoritmusaik vannak, és a Litecoin megpróbálta demokratizálni a bányászatot.

Egy másik lényeges különbség a Litecoin és a Bitcoin között a blokkideje, ami egyszerűen azt az időt jelenti, amikor az egyes hálózatok új blokkot vagy rekordot állítanak elő.

A BTC esetében 10 percet vesz igénybe, míg az LTC csak 2,5 percet vesz igénybe, amit az előbbi előír. Ez négyszer gyorsabbá teszi az LTC tranzakciót, mint a BTC. Ezenkívül az LTC teljes kínálata 84 millióban van rögzítve, ami szintén négyszer több, mint a Bitcoin 21 milliója. 

Ha a Bitcoin az ipar elsőszámú üzletértékévé vált, a Litecoin megkülönbözteti magát idősebb testvérétől azáltal, hogy életképesebb csereeszközként pozícionálja magát.

A Litecoin alapítvány az LTC-t „a fizetések kriptopénzeként” írja le, pontosan megfogalmazva, hogy mi akar lenni. Szerintük „a Litecoin egy peer-to-peer internetes pénznem, amely lehetővé teszi azonnali, nulla költség melletti fizetéseket bárki számára a világon.

A csapat

A Litecoin mögött vezető szervezet a Litecoin Alapítvány. Ez egy Szingapúrban bejegyzett nonprofit szervezet, amelynek tagjai a világ különböző részeiről érkeztek.

Küldetésük a Litecoin előmozdítása a társadalom érdekében az élvonalbeli blokklánc-technológiák fejlesztésével és népszerűsítésével. 

Igazgatótanácsába tartozik Charlie Lee, a Litecoin megalkotója. Az alapítvány ügyvezető igazgatójaként és elsődleges jótevőjeként jár el (Charlie eladta az összes Litecoin-részesedését a 2017-18-as kriptabika futás magasságában).

Az alapítványi csapat multinacionális szakemberekből, önkéntesekből, közreműködőkből, nagykövetekből és fejlesztőkből áll, Charlie vezetésével, aki párhuzamosan vezető fejlesztőként működik.

A Litecoin jóindulatú diktátoraként írja le magát, amikor diktálja a Litecoin fejlesztési irányát.

Ez szöges ellentétben áll a bitcoinnal, ahol minden protokollmódosításnak konszenzuson kell átesnie a bevezetése előtt. “Örökké tart, amíg bármi megvalósul a Bitcoin-on” – állítja Charlie, a bitcoinnal ellentétben gyorsabban tudnak előre lépni. 

Partnerségek 

A kriptovaluta egy kialakuló iparág. Több mint egy évtizede vezették be, de még nem fogja elérni a tömeges alkalmazást. Különböző okai vannak annak, hogy még nem érte el az ilyen típusú piaci érettséget.

Számos akadálya van a belépésnek, különösen azoknak az új felhasználóknak a számára, akik még nem ismerik, hogyan kell kezelni ezt a kialakuló eszközosztályt.

Ezért létfontosságúak a partnerségek. Segíthetnek terjeszteni a Litecoin-ról szóló tudatosságot, ugyanakkor kibővíthetik a Litecoins használatát azzal, hogy új módokat kínálnak a tulajdonosok számára az LTC kiadására.

Vegyük például Travalát, a Litecoin alapítvány egyik partnerét. Lehetővé teszi az LTC-tulajdonosok számára, hogy 210 országban több mint 500 ezer szállodában foglaljanak szállást, több mint 82 000 helyszínen.

A Litecoin alapítvány olyan fiat-crypto fizetési processzorokkal is együttműködik, mint az Aliant Payments és a Coingate, mindkét fizetési processzor lehetővé teszi a kereskedők számára a Litecoin elfogadását.

Fizetési közvetítőként szolgál, ahol a Litecoin-t automatikusan fiatvá alakítja, és a fiat a kereskedő számlájára utal..  

Van egy teljes lista a Litecoin feletti partnerekről weboldal. Fontos megjegyezni, hogy ezek a partnerségek hozzájárulnak a Litecoin, valamint annak használatának ismertségének és népszerűségének növeléséhez.

Ezekkel a partnerségekkel a Litecoin alapítvány azt reméli, hogy tömegesen elfogadják őket.

Fejlesztések

A Litecoin fejlesztőinek most a fő hangsúlya a Litecoin helyettesíthetőségének és adatvédelmi funkcióinak fejlesztése.

Mimblewimble hozzáadásával tervezik ezt megtenni. Ez a blokklánc-tervezés egy új módszert alkalmaz a tranzakciók tárolására és strukturálására, amelynek fő célja a magánélet növelése és a jobb hálózati skálázhatóság.

Charlie Lee szerint azért választották a Mimblewimble-t, mert sokkal jobb méretarányú, mint más adatvédelmi központú protokollok, például a Monero vagy a Z-cash. 

További megjelenő technológiák vannak a Litecoin számára előkészületben. A Litecoin fejlesztők fő lendülete azonban jelenleg az, amit fentebb tárgyaltunk.

Egyéb technológiák közé tartozik a második réteg méretezhetőségi megoldása a Lightning Network (LN), az atomcsere és a színes érmék.

A Lightning Network (LN) csak egy újabb hálózat, amely azonnali tranzakciókat és alacsonyabb díjakat tesz lehetővé; jelenleg fejlesztés alatt áll, és nem érte el azt a fajta megbízhatóságot, amely szükséges ahhoz, hogy életképes lehetőség legyen.

Az Atomic Swap lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az érmén kereskedjenek egy másik érmével anélkül, hogy tőzsdén mennének keresztül, és ezt keresztlánc-csereügyletnek is nevezik. Ez az LN hálózat tetejére épül, ezért még fejlesztés alatt áll.

A fejlesztés alatt álló másik izgalmas funkció a színes érmék. Sajnos a Litecoin fejlesztői nem tartalmazzák ezt a funkciót a listájukon. Lehetővé teszi az LTC átcsoportosítását és egy tokenek kibocsátási platformjához hasonló eszközhöz csatolását.

Azonban a többihez hasonlóan ezeket a jövőbeli funkciókat is visszaszorították, hogy utat engedjenek a MimbleWimble megvalósításának.

Következtetés

Az évek során a Litecoin a piaci kapitalizáció alapján és jó okokból következetesen a Top 10 kriptovaluta között maradt. A Bitcoin-hez hasonlóan a Litecoin is megállás nélkül, nagyobb leállás nélkül dolgozik, és biztonságát soha nem veszélyeztették.

Noha egyesek unalmas eszköznek tekinthetik, stabilitása és az évek során megszerzett hírneve több mint kárpótolja.

Nemrégiben a Grayscale Investments, a világ legnagyobb digitális pénzkezelője jóváhagyást kapott a FINRA-tól egy Litecoin Trust elindítására. Ez lehetővé teszi a nagy nettó értékű befektetők és intézményi számlák számára, hogy kitettséget szerezzenek a Litecoin iránt.

Ennél is fontosabb, hogy ez nemcsak a lakossági befektetők, hanem az intézményi befektetők óriási bizalmát is bizonyítja a Litecoin iránt. 

Ha olyan befektető vagy, aki stabil digitális eszközt keres, amelybe hosszú távon befektethet, akkor talán a Litecoin lehet a megfelelő kriptovaluta. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector