Stellar VS Ripple: Melyik kriptofizetési hálózat jobb?

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a két legnagyobb szereplőt, akik szeretnék megszerezni az irányítást a fizetési tér felett; Csillag vs Ripple.

2019-től a kriptovilág néhány olyan vállalkozást indított el, amelyet komoly tőke- és technológiai emberek támogatnak. Ebben az elképzelési sorrendben azok a vállalkozások, amelyek egy speciális résre összpontosítanak, és nem az összes célú kriptovalutákra (például az ol-Bitcoinra) összpontosítanak, és lendületet kapnak.

csillag vs hullámzás

Érdemes megemlíteni, hogy a kriptovilág néhány új vállalkozása nemcsak a kripto- / blokklánc-technológiát tartalmazza. Egyszerűen fogalmazva fejlesztenek és kínálnak egy szolgáltatást, gyakran pénzügyi, de kihasználják a blockchain technológiát vagy más kriptotechnológiát, sokszor csak a hype miatt, nem pedig valódi indoklásként a technológia használatát..

De visszatérve a témához. Csillag vs Ripple, igaz, először kicsit jobban bele kellene mélyednünk mindkettőbe, és meg kell néznünk, mi teszi őket hasonlóvá és nem annyira hasonlóvá.

  • A Stellar egy nyílt forráskódú protokoll, amely a digitális eszközök konverzióját fiat pénzzé teszi, lehetővé téve az egész világon történő átutalásokat és pénzátutalásokat több pénznemben. A protokollt a non-profit Stellar Development Foundation tartja fenn. A Stellar hálózat a Lumens (XLM) nevű kriptovalutát használja a hálózaton belüli tranzakciók kezelésére. Az XLM tárolásához a legjobb pénztárcák listáját itt találja.

A Lightyear.io a Stellar kereskedelmi ága, és jelenleg a Stellar technológia kereskedelmi bevezetését és megvalósítását keresi. Érdemes megemlíteni, hogy Jed McCaleb a Ripple társalapítója egyúttal a Stellar vállalkozás alapítója.


  • A Ripple valós idejű élő bruttó elszámolási platformként működik, amely pénzváltási és pénzátutalási szolgáltatásokat is nyújt, a Ripple Labs amerikai vállalat tulajdonában és létrehozásában. A Ripple célja „bármilyen méretű, globális pénzügyi tranzakciók biztosítása, azonnali és szinte ingyenes visszafizetések nélkül”.

Az XRP a Ripple natív kriptovaluta, és a piaci kapitalizáció szerint az első 5 érme közé tartozik. Sőt, azt látják, hogy a pénzügyi intézmények fokozottan alkalmazzák, és a belátható időn belül növelni kívánja az alkalmazást.

Stellar vs Ripple: Melyik a jobb?

Mindkét rendszernek megvan a kriptovalutája, amelyet a kezdő befektetők, a magánbefektetők és az általános felhasználók tartanak. Ezenkívül a kriptovaluta tőzsdék nyíltan kereskednek velük, és értéktárolás vagy spekulatív befektetés eszközeként használják őket. Tehát, az XLM és az XRP a token érték és a cserélhetőség szempontjából meglehetősen hasonló, tekintve, hogy mind az értékük lebeg, és ingadozik a piaci viszonyok szerint.

Gyors bepillantás az XRP vs XLM ártáblájába …

Az XLM és az XRP is ugyanazon ingadozásokban szenved, mint az összes fő kriptopiac, igaz, hogy időnként jobban teljesíthetnek, mint a kriptográfiai behemót, a Bitcoin, de még mindig kusza és viselkednek, mint a többi nagy kriptográfiai piac. Tehát a Stellar Vs Ripple viszály nem dönthető el pusztán a piaci / árdiagramok megnézésével.

Az XLM, a Stellar kriptovaluta hasonlóságot mutat az XRP-vel kapcsolatos technológiában és működésben. Ez várható eredmény, mivel közös alapítói vannak, és célja, hogy könnyebb és olcsóbb alternatívát kínáljanak a pénz határokon átnyúló mozgatásához. De sajnos a különbség a céljukban rejlik, a Ripple a bankokat és a pénzintézeteket célozza meg, míg a Stellar, bár a bankok továbbra is használhatják, az átlagemberekre és a bank nélküli bankokra koncentrál.

Tehát fektessek be XRP vagy XLM?

Mindez személyes preferenciákra vezethető vissza, melyik látás illeszkedik jobban a tiédhez? Van azonban egy jó kérdés, amely mindkét projektből kiderül. Lehet-e mindkét vállalkozás együtt? Vagy az egyiknek ki kell szorítania a vállalkozást?

Mindkét kriptovaluta annyi hasonlóságot mutat, hogy az ember azt hiszi, hogy csak egyre van szükség. Mindazonáltal a legszembetűnőbb különbség a célközönségük, az XRP azért van, hogy felhívja a bankokat és a pénzintézeteket, míg az XLM a bank nélküli és a jobb hozzáférésre szorulók megsegítésére összpontosít.

Pénzügyileg az XRP növelte üzleti fogadását, és a piaca ott van, ahol a pénz áll rendelkezésre. Az XLM a felhasználók nagyobb vonzerejétől függ a fenntarthatóság érdekében. Ezenkívül az XRP deflációs kriptovaluta, míg az XLM az inflációs utat járja be. Az XRP több támogatást nyert, de ez várható, mivel bankokat és tőkebirtokosokat céloznak meg.

A Stellar Vs Ripple beszélgetés technológiai részében azzal kezdjük, hogy észrevesszük, hogy algoritmusaik eltérnek. Az XRP a helyesség igazolását és egyedi konszenzust használ az XLM számára. A Ripple XRP-je centralizáltabb, mint a Stellar XLM-je, de mindkettő szabvány szerint decentralizált. Érdemes megjegyezni, hogy mindkettő célja az alacsonyabb díjak és a gyors tranzakciók megtartása.

A jövő Csillag lumenek (XLM)

Eddig sikeres volt, az XLM-et nagy tőzsdék fogadták el, és egyetért a kriptopénzek elsődleges koncepciójával. A koncepció kimondja, hogy a kriptovaluták célja a pénzügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosítása bank nélküli vagy alulfizetett bankok számára, az XLM decentralizáltabb, mint az XRP, ami egy másik pont a trend megalapozása mellett.

Nincs ok azt hinni, hogy mindkét vállalkozás nem létezhet együtt. A Ripple-nek több nagy horderejű partnere van, köztük nagy bankok és pénzintézetek, a Bank of America egyike azoknak. Másrészt a Stellar partnerségek többnyire a technológiájukra koncentrálnak, nem pedig szolgáltatásként (ne feledje, hogy nonprofit vállalkozásként indult). Ennek eredményeként a partnerség az IBM-mel és a Deloitte-nal a legjelentősebbek közé tartozik, és megmutatja a Stellar stabil útját a siker felé.

Akkor ez azt jelenti, hogy a Csillag lumenek életben maradnak? Ha megnézzük a Stellar árdiagramját, hasonlóan az előbb említetthez, láthatjuk, hogy piaci volumenük és evolúciójuk hasonló a többi nagy kriptovalutához. Következésképpen feltételezhetjük, hogy a Stellar hosszú távon benne van, de a kriptovaluták ingatagak, és még mindig nagyon fiatal technológia és piac.

Stellar vs Ripple: Következtetés

A Stellar Lumens (XLM) és a Ripple (XRP) sok hasonlóságot mutat, de eltér a célközönségüktől. A Ripple magas rangú partnerekkel áll kapcsolatban, míg a Stellar inkább nonprofit technológiának hangzik, amelynek célja az egyének és az aluli bankok elérése..

A Stellar Lumens nem használja a (PoW) Munkabizonyítást, sem a (PoS) A Tétbizonyítást a blokklánc működtetéséhez és biztosításához. Bizánci megállapodási rendszerre támaszkodik. A rendszer inflációs valutájának fix növekedési üteme évente 1%.

A Ripple Protocol consensus algoritmust (RPCA) néhány másodpercenként futtatják minden csomópontban. Ez azért történik, hogy a helyesség és a rend megmaradjon a hálózatban. Ha konszenzusra jut, a főkönyvet „zártnak” kell tekinteni, és a legújabbnak tekintik. Normális esetben az algoritmus sikeres és elindul a következő kör. Ellenkező esetben egy villa fordul elő, de ez nagyon valószínűtlen.

Mint minden forgalomban lévő kriptovaluta esetében, nehéz pontosan megjósolni a Csillagokat. A kriptopénzpiac növekedése elkerülhetetlennek tűnik, a Stellarnak van néhány olyan jellemzője, amely jó jelölt a hosszú távú befektetésekhez.

  • Jed McCaleb, a Ripple egyik alapítója, kiváló csapattal együtt.
  • Bevált működő termék.
  • Jó partnerségek és integrációk, mint például a Wirex, a Stripe, a Microsoft, az IBM.

A jelenlegi ár kissé alulértékeltnek tűnik a Bitcoinhoz képest, jó alkalom lehet fontolóra venni a piacra lépést.

A Ripple osztja ezeket az előnyöket a Stellarral, de érdemes megemlíteni, hogy a Ripple-ben sokkal több tőkebefektetés van a magas rangú partnerségek és a célközönség miatt. A Ripple 2018-ban a hírek között volt, a nagy nevekkel fennálló partnerségek miatt, és az XRP árának emelkedését okozta.

Akkor melyiket? Nehéz megismerni, és sajnos a kristálygömbünk nem ad tiszta képet. De, figyelembe véve mindazt, amit azelőtt elemeztünk, nem őrültség azt mondani, hogy mindkét eszköz nagyon jól keres egy lehetséges befektetést.

Úgy tűnik, hogy a Stellar Vs Ripple csata technikai döntetlennel ért véget, mindkettő együtt élhet, mivel különböző célpontjaik vannak. Igen, vannak hasonlóságaik, de mindkettő sikeres modellen alapul, és nem feltétlenül rossz dolog. Mindkettő ígéretes, fenntartható és szilárd alapokkal rendelkezik.

Mint mindig, csak azt fektesse be, amit elveszíthet, és végezze el a kellő gondosságot.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector