Verge VS Monero 2021: Melyik magánérmére kell fogadnia?

A Verge vs Monero vitája napjainkban felkeltő kérdés volt, hogy mit kell a legjobb adatvédelmi érméknek használni. De először is mit értünk magánéleti érméken? Hogyan működnek? Az adatvédelmi érmék egyedülálló kriptovaluták, amelyek segítségével a felhasználó elrejtheti saját identitását. Létfontosságú szerepet játszanak a digitális világban.

Ezeknek az adatvédelmi érmék felhasználóinak tőkeáttétellel kell rendelkezniük tranzakcióik felett, és ez továbbra is követhetetlen marad. Ez lehetővé teszi az üzleti tranzakciók névtelenek maradását, ami teljesen védetté és biztonságossá teszi az adatvédelmet. A felhasználók magánszférája nyomon követhetetlenné és védetté válik a magánélethez kötött érmék fő céljává.

A két legversenyképesebb adatvédelmi érme a Verge XVG és a Monero XMR. Állításuk szerint jobbak, mint a piacon jelen lévő egyéb magánéleti érmék. De szerinted mi a legjobb e valuták között?

Most nézzük meg közelebbről mind a Verge XVG-t, mind a Monero XMR-t, ezzel egyenlővé tehetjük, hogy a két adatvédelmi érme közül melyik működik jobban.

Verge VS Monero összehasonlító táblázat

Verge XVGMonero XMR
Bányászati ​​algoritmus: Scrypt, X17, Lyra2rev2, Myriad-Groestl és Blake2S Bányászati ​​algoritmus: RandomX
Érme alapja: Dogecoin DOGE Érme alapja: Bytecoin BCN
Bányászati ​​hardver: CPU, GPU és ASIC Bányászati ​​hardver: CPU és GPU
Projekt csapat: Ismert és látható Projekt csapat: Névtelen
Fejlesztés és marketing: Csapatvezérelt Fejlesztés és marketing: Közösség által vezérelt
Adatvédelmi jellemzők: TOR és I2P Adatvédelmi jellemzők: Csengő aláírások és lopakodó címek
Fungable: Nem Fungable: Igen
Decentralizált: Igen Decentralizált: Igen
Keringő ellátás: 16,370,089,543 Keringő ellátás: 17,723,193
Látogasson el az Exchange-re Látogasson el az Exchange-re

Fő különbség


A fő különbség a Verge XVG és a Monero XMR pénznem között a technikai adatvédelmi funkciókkal rendelkeznek. Előbbi a két adatvédelmi technológiát, például a I2P (Láthatatlan Internet Projekt) és a TOR (A hagyma útválasztó), amelyek a felhasználó információit állandóan rejtve és homályban maradják.

Másrészről az utóbbiak más néven csengő aláírásokat és lopakodó címeket használnak, amelyek segítik elfedni a tranzakciókat a feladó és a fogadó egyéniségei között.

Mi a Verge XVG?

verge vs monero

Verge Eredet és történelem

Számos kriptovaluta megfogalmazódott és elágazott, mielőtt megszületett volna a Verge pénzneme. Charlie Lee-vel kezdődött, aki lemásolta Satoshi Nakamoto Bitcoin BTC programozási nyelvét, hogy létrehozza Litecoin LTC hálózatát.

A meglévő kódok reprodukciója és szerkesztése akkoriban nagyon kiemelkedő, ami kódbázis villára utal és más néven is ismert. Később a Luckycoin LKY alapítói elkészítették a Litecoin kódbázis villáját, a Dogecoin programozói pedig lemásolták a Luckycoin kódot.

Sőt, a Dogecoin 2014 szeptemberében bekapcsolódott a Dogecoin Darkba, amelynek célja egy teljes névtelenség érmének létrehozása valódi decentralizációval. A Dogecoin Dark fejlesztők által kitöltött progresszív közösség és ütemterv miatt újrarajzolták a „Verge” érmébe.

2017-ben hatalmas piaci szereplővé fejlődött, számos partnerséggel, ahol a márkajelzéssel nem lehetett tovább bánni. A Verge (XVG) az elmúlt évben a hír- és médiaiparban szerepelt. Ennek oka, hogy a Verge adatvédelmi érmét bizonyos esetekben sikeresen megtámadták 51% -kal.

A Verge (XVG) az egész interneten nyüzsgött, és néhány kriptográfiai médiaintézmény címoldalaként szerepelt. Ez linkjeiről és néhány nagyobb, felnőtteknek szóló webhelyről is ismert.

A határ kitermelése és a jövedelmezőség

A Verge érme bányászati ​​algoritmusai számos lehetőséget kínálnak.

5 lehetősége van az érmebányászat egyszerű megvalósításának megválasztásában, mint például a Scrypt, az X17, a Lyra2rev2, a Myriad-Groestl és a Blake2S.

Bányászati ​​adathordozóként CPU-kat, GPU-kat és ASIC-eket is felhasználhat.

Sajnos mindezek a bányászati ​​algoritmusok és bányászati ​​berendezések jelenleg veszteségesen működnek, hacsak nem voltak versenyelőnyben a többi bányászral szemben.

Verge Project csapatok, marketing és finanszírozás

A Verge csapat élen jár a márkaépítés és a marketing stratégia terén. A fejlesztők, az üzleti vezetők, a marketingesek és a tanácsadók széles körű csapata miatt könnyedén fel tudják hívni a közösség figyelmét és bizalmat tudnak kialakítani velük..

Ezeknek a „tömeges elfogadásának” hatása is van, amelynek a kriptográfiai felhasználók láthatják az adott projektért felelős és felelős emberek csoportját. Ezt követően úgy érezzük, hogy a Verge nem biztos, hogy a legjobb technikai termék a Moneróval összehasonlítva, de nagyon jól értik a szociális üzleti és marketing megfelelő keverékét.

Az ütemtervük nagyon világos, ha a projekt céljaira kerül sor. Természetesen van egy listájuk a szponzorált Motorsports sportolókról, amelynek célja a márka ismertségének növelése és a kriptovaluta bevezetése..

Ezenkívül a Verge lenyűgöző listával rendelkezik az értékesítőkről és a tőzsdékről, amelyek lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy termékeik megvásárlásához felhasználják az XVG-t. A csapat a közösség által felajánlott adományok révén kezdett forrásokat gyűjteni.

Verge adatvédelmi funkciók

Lehet, hogy a Verge nem a legjobb választás néhány illegális tevékenység végzéséhez, például pénzmosáshoz vagy pénzügyi hackeléshez. Valaki képes nyomon követni és bebizonyítani, hogy te csinálod ezeket a dolgokat. Ennek oka az algoritmus-architektúrába ágyazott néhány adatvédelmi hiányosság.

A Verge adatvédelmi szolgáltatás két különböző technológiát használ, amelyek mindig rejtett és homályos felhasználói adatokat hoznak létre, például a TOR (The Onion Router) és az I2P (Invisible Internet Project).

Az I2P nagyon anonim és homályos alagútszolgáltatásokat használ, amelyek csomagonként titkosítási rétegekkel hozzák létre a Verge blokkláncba küldött, aláíratlan adatokat. A TOR (Onion Router) egy IP-szolgáltatás, amely rejtett kommunikációt tesz lehetővé a hálózaton belül. A TOR bonyolítja mindazokat is, akik forgalmi adatokat és egyéb megfigyelési eszközöket akarnak elemezni.

Minden, a hálózaton végrehajtott tranzakció nagyon jól látható és bármely entitás számára látható, de megvédi a felhasználói karaktereket és pozíciókat azáltal, hogy a TOR-t és az I2P-t is integrálja, hogy ne ábrázolja az IP-címeket. Ha a felhasználó pénzt küld vagy fogad, a pénztárca címe elérhető az ügyfél számára, amely valahogy hasonló a nyilvános főkönyvhöz.

Az ügyfél képes felülvizsgálni és kivizsgálni a címet. Azonosítani tudja a rendelkezésre álló források számát is; megvizsgálja, hogy az összes forrást hol szerezték be korábban, és hol költöttek korábban más forrásokat.

Röviden, bárki ellenőrizheti és felügyelheti pénzügyi mozgásait a Verge blokkláncon keresztül. Ez ahhoz kapcsolódna, hogy hozzáférési kulcsot adjon az összes korábbi és jövőbeni hitelkártya-kimutatásához, ami valamilyen okból rémálom lesz. Szerencsére van néhány megfordulásunk és módosításunk a Verge blokklánccal, hogy minimalizáljuk és elkerüljük a gyanúsítottat.

Ha szétszórja az érméit különböző blokkokra, akkor válasz lehet a szamuráj pénztárca használatával, amelynek szakaszos Ricochet protokollja van. Meg fogja csinálni ezeket a dolgokat, de ez eltart egy ideig, és a tranzakciós díjakhoz kapcsolódik, amelyek az extra lépésekhez kapcsolódnak.

A bálna pénztárcája vagy a gazdagok listája is látható lehet, és nyomon követhetők a tranzakcióik a Verge blokkláncon belül. Óvatosak lehetnek a tranzakciókkal, amelyek miatt sok online figyelő, valamint a bálna botkövető a teljesen zacskós pénztárcájára összpontosítja a figyelmet.

Verge Pros & Hátrányok

Verge Pros

 • Erős marketing és márka promóció
 • Aktív közösségi tagok
 • Nagy teljesítmény
 • Sok neves tőzsdén szerepel
 • Különböző pénztárca vagy őrizet megoldások támogatják

Verge Cons

 • Társítva a Dark Web alkalmazással
 • A felnőttek számára orientált helyszínek felé hajolva
 • Kevesebb adatvédelmi funkciók, mint más adatvédelmi érmék

Látogasson el a weboldalra

Verge előnyei

A marketing és a márka promóciók késztették a Verge valutát arra, hogy minél több közösséget érjenek el, valamint a hálózaton belüli fokozatos frissítéseket.

A Verge adatvédelmi funkciója a felhasználói információk adatait (személyazonosságát és tartózkodási helyét) rejtve és homályossá teszi a blokkláncban.

Ezenkívül rendkívül skálázható és másodpercenként sokkal gyorsabb tranzakcióval rendelkezik, hogy összehasonlítsa más kriptovalutákkal, és számos kriptopiac és pénztárca megoldása van, amelyek támogatják az XVG-t.

A határ hátrányai

A Verge pénzneme felnőtteknek szánt webhelyekhez és más sötét webes alkalmazásokhoz van társítva, amelyek nagyon alkalmasak erre a szempontra.

Ez nem egy teljes adatvédelmi funkció, mivel kevés más kriptovaluta, csakúgy, mint Monero, Zcash és mások.

Mi a Monero XMR?

Monero eredete és története

A Cryptonote-ot azért hozták létre, hogy megoldják a Bitcoin algoritmusának bizonyos hibáit. Számos kriptovaluta használja a Cryptonote réteg protokollt, de a Bytecoin BCN volt az első és eredeti névtelen érme. Előnyös és hiteles, mert sorokról kódsorokra hozták létre, és nem voltak villák más kriptográfiai algoritmusoktól.

Visszafelé haladva az előre kitermelt pénznemek bevezetése negatív hatásokkal jár. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a kriptográfia egy közösség által vezérelt akció, a siker a valutát kihasználó kriptográfok kezében van. A Bytecoin visszahatásokat kapott a közösségtől, mert érme-készletének 80% -a előzetes volt.

Egyének csoportjai összegyűlnek, és egy új „BitMonero” valutát hoznak létre, amely a „Bit” Bitcoin és a Monero kombinációja, ami eszperantóul „érmét” jelent. Néhány rossz fejlesztés és az algoritmusból adódó problémák miatt azt a Johnny Mnemonic által vezetett közösség javította.

Később a nevet „Monero” -ra változtatták. 2014 áprilisában dobták piacra, a teljes készletből nem kerültek előbányászat előtti érmék, és a tömbjutalom egy része sem kerül fejlesztésre. Monero a bevezetése óta számos fejlesztést tapasztalt. Többnyire minden fejlesztése kifinomult biztonságot, adatvédelmet és platformhasználati lehetőséget nyújt.

A csapat továbbra is fejleszteni kezdi a magánélet és a biztonság célkitűzéseit, az utóbbiak használatának és hatékonyságának kényelmét.

Monero bányászat és jövedelmezőség

Másrészt a Monero fejlesztői folyamatosan frissítik egyetlen bányászati ​​algoritmusát (ma RandomX), hogy elkerüljék az alkalmazásspecifikus integrált áramkör (ASIC) gyártókat..

Szükség esetén hajlandók elágazni a Monero blokkláncon is. Ez nem azt jelenti, hogy egy ASIC bányász nem áll rendelkezésre Monero számára, de valószínűbb, hogy ezt titokban fogják megtenni. A monero érméket csak a CPU és a GPU segítségével lehet kibányászni, hogy nagyobb decentralizációt biztosítson.

A cikk készítésének idején a RandomX algoritmusban történő bányászat nyereséges lehet, ha olcsó és ingyen villamos energiája van, valamint minimális karbantartási költsége van. Ennek oka a Monero alacsony ára a kriptovaluta tőzsdéken.

Monero Project csapatok, marketing és finanszírozás

A monero-valuta csapata csendben különbözik a fent említettektől, amikor üzleti és márkaépítési stratégiákról van szó. Kevesebb vagy kevesebb információval rendelkeznek az üzleti szervezeti struktúrájukról, ami viszont az egyének felelős csoportja ismeretlen és névtelen.

Bár láthatóan nincsenek vezetőik, marketingeseik és tanácsadóik, mindannyian aktív közösségvezérelt támogatással rendelkeznek, amely mindezeket a feladatokat ellátja. A Monero-nak azonban rendkívül kompetens fejlesztői csapata van, aki legtöbbször teljesen megérti kódjának technikai aspektusát és összetettségét.

Amikor visszatekint a tervezett ütemtervükre, az valóban lenyűgöző, és világosan meghatározza a projekt felhasználási esetét és célját. A hagyományos márkakereskedők hiánya nem jelenti azt, hogy nincsenek online rendezvényeik.

Ennek ellenére szponzorálnak, és a közösség adományait is elfogadják.

Monero adatvédelmi funkciók

Aki azt gondolja, hogy a Monero adatvédelmi algoritmus jobb, mint a Verge pénzneme? Igen, és sokkal többet tartalmaz, ha a biztonságról van szó, és névtelen marad a blockchain hálózatában.

Moneróban nem kell néhány extra lépést megtennie, csak azért, hogy az érméit különböző pénztárcákban terítse szét. Ehhez sem idő, sem tranzakciós illeték nem jár. A bálna pénztárcák számára ez is egy kényelmi zóna, és nem kell aggódni, mert senki sem tudja nyomon követni egyik tranzakcióját sem.

A Monero-nak több egyedi adatvédelmi funkciója van, például a csengő aláírások és a lopakodó cím, amelyek segítenek lefedni a feladó és a címzett tranzakciós adatait. Blokkláncában a gyűrűs aláírás a nyilvános kulcsok és a felhasználó fiókkulcsának keverékét hozza létre.

Így harmadik felek nem tudják hozzárendelni a kulcsokat sem a nyilvános, sem a felhasználói kulcsoktól, és nem tudják teljesen összekapcsolni a felhasználót és az aláírást sem. Mindezek a Monero hálózaton belül elvégezhető illegális tevékenységek szempontjából nagyon előnyösek.

A hackerek ezért inkább Vererót választják, mint Verge-t. Régen azért merültek fel problémák a Moneróval kapcsolatban, mert a hackerek kriptográfiai feltöltésre és böngészőbányászatra használják. A prominens ransomware támadások a Monerót váltságdíjaként használják fel a visszafejtő kulcsokért cserébe, és visszahozzák a fájlokhoz való hozzáférést.

Bár felajánlja, hogy visszahozza a fájljaihoz való hozzáférést, ne feledje, hogy nem kell fizetni nekik, mert újra és újra felhasználják. Azt gondolhatják, hogy mindig kaphatnak pénzt ilyen illegális tevékenységért. Ezenkívül a webhely rosszindulatú programja ellopja a számítási teljesítményt, és bányászik bizonyos mennyiségű Monero-t, miközben a böngészője nyitott egy lapot a webhelyéhez.

Technikailag, ha egy hacker kompromisszumot köt és átveszi az irányítást egy webhely felett, akkor kódot juttathatnak a weboldalra, miközben a böngésző ezen az oldalon van, számítógépe megpróbálja megoldani a Monero blokklánc következő blokkját, és ezt a jutalmat kifizetik a hackereknek.

Kedvezőtlenül, bármely webhelyen meg lehet csinálni szigorú biztonsági intézkedések nélkül. A kiberbiztonság előrehaladása miatt az egyének, a vállalatok és más induló vállalkozások a rendszerfrissítések és a frissítések révén minimalizálták a ransomware, a malware és más hacker tevékenységeket..

Monero profik & Hátrányok

Monero profik

 • Az egyik legbiztosabb kriptónak számít
 • Lehetetlen a tranzakció nyomon követése
 • Dinamikus méretezhetőség
 • Aktív fejlesztői közösség

Monero Cons

 • A főbb tőzsdék szabályozási aggályok miatt vonakodnak támogatni Monerót
 • Korlátozott hardver és pénztárca támogatás
 • Centralizált bányászat

Látogasson el a weboldalra

Monero előnyei

A Monero-t az egyik legtitkosabb kriptovalutának tartják. Lehetetlen nyomon követni vagy azonosítani a tranzakciót, és összekapcsolni egy személy identitásával.

A Monero blokklánc dinamikus skálázhatósággal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a tranzakciós díjak változatlanok maradnak, még akkor is, ha csúcsárakon használják.

A közösségfejlesztők nagyszerű munkát végeznek olyan hálózati fejlesztésekben is, amelyek növelik Monero hatalmas előnyét más devizákkal szemben.

Monero hátrányai

Számos nagyobb kriptovaluta-tőzsde nem támogatja a Monerót adatvédelmi jellemzői, valamint az AML és a KYC eljárások betartása miatt.

Nehéz a kriptovalutákon kívüli tárolással foglalkozni, mivel korlátozott számú hardveres és többkriptós megoldás támogatja a Monerót.

Nagy a központosított bányászat, amely nagyjából becslések szerint a hash arány 43% -a csak három bányászati ​​medencéből származik, annak ellenére, hogy ASIC-rezisztens.

Lásd még: Hogyan vásárolhatunk Monero-t

Verge VS Monero: Következtetés

Monero valamilyen okból előnyben van minden mutatóban, szemben a Verge-vel. Az érménkénti piaci ár kritérium és bizonyíték arra is, hogy a projekt fejlesztése hogyan zajlik. Ez tükrözi a piaci kapitalizációt, a kereskedési volumenet és a hálózati hash teljesítményt is, amelyek mind erősebb protokollt nyújtanak Monerónak.

A mindenkori csúcs a jelenlegi árhoz képest azt mutatja, hogy Monero jobban teljesített ezen a medvepiacon a Verge ellen. Ezenkívül a Monero elvesztette értékének 92% -át, míg a Verge 99% -ot, a szám pedig mindent elmond. Mind a Monero, mind a Verge kriptovaluta nagyon egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, és eltérő felhasználási esetekkel rendelkezik.

Mindegyikük célja ugyanaz, amelynek célja dinamikusabb és decentralizáltabb pénzügyi rendszerek biztosítása, amelyek közösségvezérelt, biztonságos és magánérmék. De nem csak nem engedelmeskedhetünk és láthatatlanok vagyunk a kormány előtt, mert polgári jogvesztésnek tekintik, és ez globálisan történik.

Világszerte az összes kormány a pénzmosás elleni küzdelem (AML) és a „Know-Your-Customer” (KYC) eljárások megsértésének tekinti, cserébe börtönbüntetés vagy halál várhatja, attól függően, hogy hol laksz. Ezek feltételezik, hogy bűnösnek találják a Monero vagy a Verge pénznemének felhasználásával végzett illegális tevékenységekben.

A hivatásos bűnözők és politikai aktivisták számára, akiknek meg kell bújniuk a megélhetésért, elegendő információval rendelkeznek, hogy kockáztassák az életüket, és technikailag tudják, mi a jobb nekik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector