Antminer S5 áttekintés – Olvassa el, mielőtt megvásárolná!

Valahányszor a kriptovalutákra gondol, az első név, amely a Bitcoins-ra emlékszik. Elérve azt a pontot, amikor szinte szinonimává váltak a kifejezéssel, a Bitcoin már közel sem áll meg. Valójában a kriptopénzek körül forognak új utak és domainek, és különösen a Bitcoin, még mindig ásnak és mutatnak be a világnak.

A világ minden tájáról bekövetkezett őrült befektetési hullám után a bitcoinba az emberek most még jobb és újabb kereskedelmi formák felé nyitnak, amelyek hatalmas nyereséget hozhatnak számukra, és a Bitcoin történetesen mindannyiuk epicentrumában van.

A legújabb kereskedelem, amely eljutott a nyilvánosság elé és híreket is hozott, a kriptovaluta bányászat volt. Az emberek sorban állnak, hogy bányászati ​​eszközökbe és hardverbe fektessenek be, és lelkesen vesznek részt a technológiai bányászat ezen formájában, amely magában foglalja a Bitcoin blokklánc blokkjainak ellenőrzését..

A folyamathoz egy bányásznak meg kell oldania néhány összetett számítási algoritmust, és mivel ez csak senki nem csésze teája, a piacon rengetegféle bányászati ​​fúrótorony áll rendelkezésre, amelyek minden nehéz feladatot elvégeznek az Ön számára. Ezeket a fúrótornyokat úgy tervezték, hogy ténylegesen elvégezzék a bányászati ​​folyamat nagy részét, miközben csak annyit kell tennie, hogy felállítja őket, és biztosítja, hogy az energiaigényeik továbbra is teljesüljenek.

Ami ezeket a követelményeket illeti, itt minden kissé trükkös lesz. Ezt azért mondjuk, mert ezek a gépek gyakran hatalmas mennyiségű áramot igényelnek, ami közvetlen hatással van a hónap végén fizetett villanyszámlákra. Sokszor ezek a súlyosbodott energiaszámlák okozzák az elhivatott bányászokat, akik végleg elhagyják a kereskedelmet.

Az energiaigényektől eltekintve ezeknek a gépeknek szükségük van egy kis karbantartásra, és ami még fontosabb, megfelelő működési környezetre. A helyzet az, hogy ezek a fúrótornyok gyakran hatalmas mennyiségű zajt keltenek. Ilyen nehéz műveletek végrehajtása mellett természetes, hogy ezek a gépek hajlamosak felmelegedni.


És hogy eloszlassák ezt a többlet hőt, azokhoz csatlakoztatott ventilátorok vannak, amelyek nagy sebességgel forognak, hogy lehűtsék a fúrótornyot. Ez további jó zajhoz vezet, ami ezeket a fúrótornyokat gyakran alkalmatlanná teszi lakossági használatra. Miután azonban túljutott ezen a kezdeti csukláson, a kriptovaluta bányászat valóban eredményesnek és vonzónak bizonyulhat.

Ahhoz azonban, hogy elérje ezt a szintet, először meg kell tisztítania a választás legelső alapvető akadályát. A választás a piacon elérhető sok-sok szépen felszerelt bányászati ​​berendezés között. Ennek a cikknek az a célja, hogy ebben segítsen az Antminer S5 áttekintésével, amely a Bitmain bányászati ​​óriás által forgalmazott bányászok hosszú sorának finom kiegészítője..

A Bitmain Antminer S5 felülvizsgálata

Bitmain Antminer S5 áttekintésA Bitmain Antminer S5 sok szempontból remek, de ennek a gépnek az egyik legfontosabb eladási pontja az, hogy olcsó, néhány használt egység 200 dollárért kapható. Ez nagyon sok minden Bitcoin-bányász számára, nem is beszélve arról, hogy olyan szolgáltatásokkal rendelkezik, mint például az S5. Az egyetlen dolog, amit szinte minden bányász szenved, az az, hogy hajlamosak jó mennyiségű otthoni elektromos áramot elszívni.

Ez az oka annak, hogy a fejlesztők jelenleg a szívüket és lelküket öntik energiahatékonyabb és költséghatékonyabb bányászok gyártásába, amelyek megfelelő mennyiségű műveletet eredményeznek Önnek alacsony energiafogyasztás mellett. Az S5 véletlenül egyike a sok eszköznek, amelyeket ugyanazon modell segítségével fejlesztettek ki.

Csupán 590 watt áramot igényel, ami nagyon érthető, tekintve azt a tényt, hogy a piacon ma sok más bányász sokkal többet kér. Mivel ez a bányász a bányászok egy bizonyos csoportját célozza meg, akik újak az egész üzletben, és még mindig megtanulják a szakma fortélyait, történetesen kísérletezésre vagy tanulási célokra is kiváló.

A dedikált bányászoknak azonban, akik profitjuk növelésére és a kriptográfiai bányászatban való nagyra törekszenek, máshol kell keresniük.

Amint azt korábban kifejtettük, a generált zaj egyike azon sok paraméternek, amelyek alapján a bányászati ​​felszerelést gyakran rangsorolják. Minél zajosabb egy bányász, annál kisebb lesz az esélye, hogy valaha is nagy legyen az összes többi gép között. A zajszint minimalizálásához pedig egy beállított konfigurációt kell létrehozni a rendszer ventilátorainak számára.

Ezek a hűtőventilátorok általában felelősek a berendezés által kibocsátott összes zajért, és ha megfelelően konfigurálják őket, akkor sokkal zajmentes munkakörnyezetet kap. Az S5 sajnos egyetlen ventilátorral rendelkezik, és ennek eredményeként elég keményen kell forognia, hogy lépést tartson a feladataival.

Ez tovább növeli az S5 zajszintjét, kényelmetlen 75 dB-nél. Most, hogy nem sokat tehetsz ennek javítása érdekében, van azonban bizonyos módosítások használata és változtatások beállítása az S5 bányászállomáson, ha a zaj valóban elrugaszkodik. Ugyanakkor jár saját költségekkel.

Továbbá a világ elég gyorsan halad előre. Ilyen gyors fejlődéssel sok minden gyorsabban megváltozik, mint amire számítottunk. Ez igaz a bányászokra is. Amikor a bányászati ​​fúrótornyok először megjelentek a piacon, az emberek nem voltak biztosak abban, hogy mit várhatnak tőlük, de fokozatosan az emberek kezdték értékelni, milyen jó hash arány.

Ez tovább fokozta a versenyt a gyártók között, és mindegyikük arra törekedett, hogy felülmúlja a versenyt a fúrótorony által elért hash-ráta tekintetében. Gyors előrelépés a jelenbe, és most már vannak olyan bányászok, amelyek képesek az égig érő hash arány elérésére, és ugyanolyan hatékonyak az energiafogyasztásukkal is.

Úgy tűnik azonban, hogy az S5 képest kissé lemaradt. 1155 GH / s körüli hash-sebességgel úgy tűnik, hogy komolyan elmarad a jelenlegi piaci normáktól. Éppen ezért a komoly nyereségre vágyó haladó bányászok el akarják kerülni ezt.

Kezdje el az S5 ANTMINER-t

Az idő próbája

A 2014-ben piacra dobott S5 alapja óta bizonyosan hosszú utat tett meg. Debütálásakor az S5 véletlenül az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb modell volt a piacon. Heves versenyben állt a Spondoolies Tech SP20, amely az akkori másik nagy játékos volt.

Azóta azonban úgy tűnik, hogy az újabb és jobb modellek nagy mennyiségű beáramlása, amelyek mindegyike egyedi sajátosságokkal rendelkezik, viszonylag jelentéktelennek tartja az S5-öt. Míg a gyártás 28 nm-es gyártási eljárással történt, az azóta piacra dobott újabb modellek elkerülték a gyártás ezen sajátos formáját és átvették a sokkal fejlettebb 14 nm-es vagy 16 nm-es kivitelt. Ezek az újabb modellek ennek eredményeként sokkal jobban teljesítenek a kivonatolási arány vagy a hatékonyság szempontjából.

Megéri?

Hogy őszinte legyek, ha lelkes bányász vagy, aki nyereséget bányász, és a bányászat felé törekszik, mint az állandó és rögzített hozam biztosítására, akkor talán ez a gép nem a legjobb az Ön számára. Másrészt, ha egyszerűen csak hobbista vagy, és egyedüli érdeked az, hogy jól megismerd a kriptobányászat működését, és megtanulj néhány trükköt a vállalkozásnak, akkor nem kell keresned minden további. Az S5 alacsony költségével és korlátozott energiaigényével tökéletesen megfelel Önnek.

Ár

Az S5 használt modelljeinek ára 190 és 299 dollár között mozog, és könnyen megvásárolhatók az eBay-en vagy az Amazon-on. A szállítás általában Amerikából érkezik, és tartózkodási helyétől függően két-öt napig is eltarthat.

Az S5 vadonatúj modelljei viszont csak a hivatalos Bitmain weboldalon érhetők el. Körülbelül 413 dollárt kellene fizetnie a vásárláshoz, és nincs garancia az azonnali vásárlásra, mivel a termék általában nincs raktáron, ezért a vásárlás megerősítése előtt fel kell készülnie egy kis várakozási időre.

Tápegység

Mint korábban említettük, az S5 stabil működéséhez 560 és 590 watt közötti teljesítmény szükséges. A megszakítás nélküli használat elõtt csak egy megfelelõen meghajtott ATX tápegységet kell beszereznie.

Győződjön meg róla, hogy ellenőrizte a megvásárolt vagy használni tervezett tápegység hatékonysági besorolását, mert az potenciálisan hatalmas hatással lehet az általános működésre. A nem besorolt ​​vagy rosszul besorolt ​​tápegységek gyakran túlzott mértékű villamosenergia-pazarlást, valamint extra hő- és zajkibocsátást eredményeznek, amelyek mindkettő károsak a bányászok teljesítményére.

Jövedelmezőség

A jövedelmezőség az elkötelezett bányászok számára az egyik legfőbb gond. Ez egy egyszerű mérőszám arról, hogy mekkora ár-érték arányt ér el pénzéért vagy a befektetés maximális megtérülését. Ami az S5-öt illeti, a hír nem olyan nagy.

A Bitcoin árának jelenlegi tendenciái alapján úgy tűnik, hogy nem fog profitot termelni az S5-tel. Ha azonban valahogy 10c-ra csökkentené az áramköltségeit egy kWh-ra, akkor talán elég szerencsés lenne, ha nem szenvedne veszteséget a beruházása miatt.

Röviden, ha számos tényező valahogy igazodik az Ön javára, nevezetesen a Bitcoin árai, az energiaköltségek és néhány módosítás az S5 hatékonyságának növelése érdekében, akkor talán csak néhány profitot tud magának keresni magának.

Energia hatékonyság

Az S5-öt energiatakarékos eszköznek nevezték, amely azt ígéri, hogy az áramköltségeket a lehető legkisebbre csökkenti, miközben nagyobb nyereség és magasabb megtérülés érdekében dolgozik. Úgy értékelték, hogy kb. 1 gigahash-t termel minden elfogyasztott 0,51 watt teljesítmény után. A készülék tényleges energiafogyasztása viszont nagymértékben függ attól, hogy milyen hőmérsékleten tartja a PSU-t, és a hozzá tartozó hatékonyságtól.

Ház

Ami az S5 felépítését illeti, meglehetősen könnyen használható, és nagyrészt mozgatható is. Tartós és könnyű műanyagból készült oldalpanelekkel történetesen felül és alul nyitva vannak.

A műanyag szerkezet azonban nem kívánt tulajdonságokat is kölcsönöz az egységnek, például korlátozott elhelyezés és csökkentett biztonság. Ennek azonban pozitív hatása van az egység tömegére nézve, ami csupán 2,5 kg.

Beállít

Miután hazahozta az S5-öt, a következő dolog, amire aggódnia kell, az az, hogy hogyan és hol kell beállítania a modult. Szerencsére, amint kitalálja a helyet, ahová a fúrótornyot fogja helyezni, a gondjai majdnem elmúltak, mivel a rendszer tényleges felállítása meglepően egyszerű, és nem vesz igénybe több mint néhány percet.

Az S5 kezelőpanelje meglehetősen intuitív és magától értetődő, és még az összes alapvető funkciót is kínálja, amit egy ilyen bányásznál megkérhet. Teljesen önellátó, hogy kellemes bányászati ​​élményt nyújtson Önnek bármilyen csuklás vagy meghibásodás nélkül. Amint bekapcsolja a rendszert, az S5 viszont megkezdi az elérhető IP-címek keresését.

A bányászok egyszerű figyelemmel kísérése és irányítása érdekében használhatja a MinerLink szoftvert, amely felsorolja az összes jelenlegi bányász állapotát, megtekintheti vagy módosíthatja a bányászati ​​készlet beállításait, frissítéseket hajt végre a készülék firmware-jén, és lehetővé teszi még a hozzáférés megosztását is kiváltságai a bányászának egy alapvető hálózati kapcsolaton keresztül.

Kezdje el az S5 ANTMINER-t

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector