Hardver pénztárcák összehasonlítása: BC Vault Vs Ledger Nano Vs Trezor Vs Keepkey

A kriptovaluta piac olyan, mint egy hullámvasút. Ha az egész út alatt áll, és nem akar kereskedési kockázatokat vállalni, akkor a profit maximalizálásának legjobb módja a kriptográfia hosszú távú tárolása, más néven hodl.

A hosszú távú tárolás mérlegelésekor a hardveres pénztárca a legoptimálisabb megoldás a kriptovaluták biztonságának megőrzésére, és a befektetéseinek nem teszi ki az online fenyegetéseket. A Ledger Nano S és a Trezor úttörő a hűtőtárolók között, harmadik erős versenyzőjük a Keepkey.

De a közelmúltban egy új termék került piacra a kriptopiacon, a BC Vault, amely a jelenleg elérhető legbiztonságosabb és legpraktikusabb kriptográfiai hardver pénztárcával büszkélkedhet. Tehát hasonlítsuk össze a négy legnépszerűbb eszköz néhány legfontosabb jellemzőjét, és nézzük meg, hogy néz ki a hűtőtároló jövője.

BC Vault Vs Ledger Vs Trezor Vs Keepkey: Ami a legjobb?

1. BC Vault

Első pillantásra a BC Vault nagyobbnak érzi magát, mint a többi pénztárca. A készülék azonban nem igazán terjedelmes és könnyen elfér a zsebben. Nagy OLED képernyővel rendelkezik, amely egyszerre jeleníti meg az összes fontos tranzakciós információt, beleértve a teljes befizetési címet és összeget is, ami döntő fontosságú a közepes ember támadásának kockázatának minimalizálása érdekében. Ami különösen tetszik a BC Vaultban, az a D-pad, amely megkönnyíti a készülék használatát, mint a Ledger vagy Trezor pénztárcák.

BC boltozat összehasonlításaAz eszköznek és alkalmazásának natív támogatása van az összes ERC20 tokenhez (körülbelül 190 000) és számos kriptovalutához, amelyek közül a legnépszerűbb a Bitcoin, az Ethereum, a Bitcoin Cash, a Litecoin, a Ripple, a Dash és még sok más. Több pénznemet kezelhet egyetlen eszközön egyetlen alkalmazáson belül, ami nemcsak sokkal praktikusabb, de biztonságosabb is, mint más online szolgáltatások használata..  


A Vault legkülönlegesebb eleme, hogy a készülék véletlenszerű megrázásával független névtelen pénztárcákat generál. A versengő hardvereszközök matematikailag összekapcsolt pénztárcákkal rendelkeznek, amelyek mind a helyreállítási maghoz vannak csatlakoztatva, így ha valaki megtanulja a magot, hozzáférhet az összes többi pénztárcához.

A BC Vault pénztárcák nem determinisztikusak – titkosíthatja és egyenként biztonsági másolatot készíthet róluk -, így ha bármelyik pénztárcája veszélybe kerül, az soha nem vezet újabb tárcához, amelyet a Vault tárol. A titkosítás a legnagyobb erősség, amely hiányzik más hardveres pénztárcákból. A BC Vault globális jelszavának és PIN-kódjának birtoklása mellett minden pénztárca titkosítható további jelszóval és PIN-kóddal, és biztonsági másolatot készíthet microSD-kártyára vagy papírra QR-kódként.

A biztonsági másolatokat alapértelmezés szerint a jelszavakkal / PIN-kódokkal titkosítják, de a pénztárcáját titkosítatlanul is biztonsági másolattal készítheti el (nem ajánlott!). A Ledger, a Trezor és a KeepKey mind a BIP39 / 44 magot használja a pénztárcák helyreállításához. A magmondatok nincsenek titkosítva, ezért azokat biztonságos helyen kell tárolnia.

Összességében a BC Vault biztonsága minden kétséget kizáróan felülmúlja a versengő hűtőtárcákét. A BC Vault az egyetlen eszköz, amellyel minden generált pénztárcát külön-külön zárolhat, így tulajdonképpen egy eszközt megoszthat más megbízható rokonokkal vagy barátokkal. A globális és egyedi pénztárca bejelentkezési adataival akár 4 kóddal is megvédheti az egyes pénztárcákat.

A BC Vault készítői magabiztosak a titkosítási készségekben is, ezért minden eszközt előre feltöltöttek egy privát kulccsal, amely egy BTC pénztárcának felel meg. Ha képes vagy feltörni, a jutalom a tiéd.

Tudtad @bc_vault # cryptowallet A Bounty Wallet (1BTC pénztárca, amely minden szállított BC Vault-nál megtalálható – kinyithatja, ez a tiéd) valójában többet ér, mint 1 BTC, mivel valaki 0,16183 BTC-t adományozott neki &# 128578;https://t.co/97ZG3TTGOp

– Alen Salamun (@AlenSalamun) 2019. április 10

Kezdje el BC VAULT-val!

2. Trezor

A Trezor One volt az első elérhető kriptográfiai hardvertárca. Az első modell hatalmas biztonsági problémája az volt, hogy az adatokat nem tárolták biztonságos chipen. Az új Trezor T modell megszabadult ettől a felelősségtől, de továbbra sem kínálja fel a felhasználókat a biztonsági másolat titkosítására. A Cryptosteel, egy acél öltözőszekrény együtt kerül promócióra, amelyet külön felkérésre vásárolnak, hogy biztonságban tartsa a helyreállítási magot (csomag ára 229 EUR).

Cryptosteel nélkül is Trezor T őrülten magasan árul, 180 EUR-ért. Az új modell nagyobb kijelzővel rendelkezik, mint a Trezor One, amelyen a betűméret rosszul olvasható. De a gombok megtartása helyett a Trezor T érintőképernyővel rendelkezik, így a kijelző még mindig túl kicsi ahhoz, hogy az egész felhasználói élmény kellemes legyen.

A Trezor a Ledger és a Keepkey pénztárcákhoz hasonlóan a flash memóriában tárolja a helyreállítási magot. Ehhez képest a BC Vault adatokat tárol a FRAM-ban, ami sokkal gyorsabb és tartósabb adathordozó.

Mind a Trezor, mind a Ledger pénztárca sokféle kriptovalutát támogat, de nem mindegyiket támogatja natív módon, így csak harmadik fél szolgáltatásain keresztül helyezheti át őket.

Kezdje el a TREZOR pénztárcával!

3. Ledger Nano S

A Ledger Nano S egy megfizethető kriptotárca USB flash meghajtó formájában, amely fontos előnyt jelentett a Trezor One számára – ő volt az első, aki adatokat tárolt egy biztonságos chipben, és nem tette ki titkosítatlanul.

Az összehasonlított hardvertárcák közül ez a legkisebb, de mérete nem feltétlenül tesz jót. A kijelző túl kicsi ahhoz, hogy az összes tranzakciós részlet megjelenjen, és a két apró gomb esetlenné teszi a navigációt és a tranzakció megerősítését.

A főkönyvi pénztárcák determinisztikusak, ezért minden létrehozott pénztárca matematikailag kapcsolatban áll másokkal, és ugyanahhoz a titkosítatlan BIP39 helyreállítási maghoz kapcsolódik. Ha valamelyik pénztárca címét feltörik, akkor mások automatikusan veszélybe kerülnek, ami a Trezor és a Keepkey esetében is érvényes. Egy másik hátrány, hogy a készülék erőszakkal nyitva nem mutat észrevehető sérüléseket, ellentétben a Trezorral és a BC Vault-nal, amelyeknek mind manipulálható hardverük van.

Ledger Nano S pénztárca

Ezenkívül el kell távolítania az alkalmazásokat a firmware-frissítésekhez a Ledger alkalmazással, míg a BC Vault firmware-frissítéseket egy nem aktív partíción hajtják végre az adatvesztés elkerülése érdekében..  

A Ledger Nano S sokféle érmét és zsetont támogat, és kevesebbet ad el, mint a Trezor, a Keepkey és a BC Vault. De ez nem változtat azon a tényen, hogy korlátozott kapacitással rendelkezik, így egyszerre képes lesz használni a kriptovaluták kis tartományát.

KEZDJE A LEDGER NANO S-T!

4. Keep-Key

A Keepkey a legnehezebb és legnehezebb az összehasonlított hardvertárcák között. A kijelző nagy, és a készülék teljes elülső méretét lefedi. Kicsit drágább, mint a Ledger Nano S, de még mindig meglehetősen megfizethető (79 USD).

Keepkey pénztárcaA Keepkey natív módon csak 7 kriptovalutát és néhány ERC20 tokent támogat, így csak azok számára lenne hasznos, akik a legnépszerűbb pénznemeket birtokolják, mint például a BTC, az ETH stb. A Trezorhoz és a Ledgerhez hasonlóan alapértelmezésben sem kínál titkosított biztonsági másolatokat, és generál determinisztikus pénztárcák, ugyanazon helyreállítási maghoz kapcsolva.

Kezdje el a kulcsokkal!

Melyik hardver pénztárca áll ki?

A legmagasabb biztonságot nyújtó, különféle funkciókat támogató és a legpraktikusabb pénztárca mindenképpen a BC Vault. Az ár-teljesítmény arányt tekintve ez a legolcsóbb befektetés. A BC Vault a következő generációs hardvertárca, amely fontos előnyökkel rendelkezik más jól bejáratott pénztárcákkal szemben, amelyeket márkaneveken ismernek el, mint például a Ledger és a Trezor.

A BC Vault a legbiztonságosabb eszköz a titkosítási eszközök számára, mert véletlenszerűen generál független pénztárcákat, amelyek nem kapcsolódnak ugyanahhoz a BIP39 / 44 helyreállítási maghoz. Minden pénztárca legfeljebb 4 kóddal zárható (globális jelszó PIN, pénztárca jelszó PIN), és egyenként biztonsági másolatot készíthet minden jelszóval microSD kártyán vagy papíron. A Ledger, Trezor és Keepkey pénztárcákat csak a megadott magmondattal lehet visszaállítani, amely nincs titkosítva, ezért valahol biztonságos helyen kell tartani.  

A FLASH memóriát használó többi pénztárcától eltérően a BC Vault adatokat tárol a FRAM-ban, amely hosszabb élettartammal és nagyobb kapacitással rendelkezik. A BC Vault segítségével több mint 2000 egyedi pénztárcát hozhat létre, és egyszerre kezelhet számos különféle kriptovalutát és minden ERC tokent – egyetlen eszközön, egyetlen alkalmazásban.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector