Hogyan állítsunk be egy Bitcoin pénztárcát – a végső útmutató

Ahogy a neve is mutatja, a Bitcoin pénztárca olyan szoftver és hardver, amelyet a Bitcoins tárolására használnak. Ez megkönnyíti a felhasználót a Bitcoin küldésében és fogadásában, valamint az egyenleg tulajdonjogában. Technikailag a Bitcoin nem tárolható sehol, ezért minden Bitcoin-címnek van egy titkos kódja, amely segíti a felhasználót a pénztárcájában..

Miért van szüksége egy Bitcoin pénztárcára?

Bitcoin pénztárca igényA Bitcoin pénztárca digitalizált pénztárca, és kulcsfontosságú a Bitcoin és más kriptovaluták megszerzéséhez. Ahogy a Bitcoin a készpénz digitális, decentralizált változata, a pénztárca analóg a fizikai pénztárcával. A Bitcoin-cím eléréséhez és a tranzakciók végrehajtásához elengedhetetlen a fontos információk, például a titkos kulcs tárolása.

Az igény alapján választhat a rendelkezésre álló különféle pénztárcák közül. Minden típusú pénztárcának megvannak a maga előnyei és hátrányai, ezeket értékelje, mielőtt kiválasztaná a pénztárca típusát. Miután kiválasztotta a bitcoin pénztárca típusát, választhat a rendelkezésre álló különféle pénztárcák közül.

A Bitcoin pénztárcák négy fő típusa 

  • Asztal Pénztárcák: Telepítve vannak az asztali számítógépre, és teljes kontrollt adnak a felhasználónak a tranzakcióik felett. Lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy címeket hozzon létre a Bitcoin küldéséhez és fogadásához, valamint elősegíti a személyes kulcsuk tárolását. A népszerű asztali pénztárcák közé tartozik a MultiBit, a Bitcoin Core, a Armory, az Electrum stb.
  • Mobilis Pénztárcák: Az asztali pénztárcákkal kapcsolatos nehézségek leküzdésére használják őket, mivel az utóbbit egy helyen kell rögzíteni. A telefonon található alkalmazás segít bármilyen helyszínen fizetni az érintéssel fizetni funkció segítségével az NFC segítségével, QR-kód beolvasásával. A Bitcoin Wallet, a Mycelium Bitcoin Wallet a népszerű mobil pénztárca.
  • Web Pénztárcák: Lehetővé teszi, hogy internetkapcsolat segítségével bárhonnan, a böngészőből vagy a telefonról hozzáférhessen a Bitcoin-hoz. Az egyetlen biztonsági aggodalom azonban az, hogy a magánkulcsokat online mentik. A Blockchain és a SpectroCoin népszerű internetes pénztárca.
  • Hardver Pénztárcák: Segítenek a Bitcoin offline tárolásában, és ezáltal magas szintű biztonságot nyújtanak, hogy megakadályozzák érméinek hackerek általi csalárd felhasználását. Elektronikusan használja a magánkulcsokat és megkönnyíti a fizetéseket. A két legnépszerűbb hardver pénztárca ma játszik Ledger Nano S és TREZOR.
  • Hűtőtárolás: Ez egy offline pénztárca, amely a Bitcoins tárolására szolgál. A hűtőtároló segítségével digitális pénztárcájukat az internet által nem támogatott platformon tárolhatja, ezáltal megvédve azt a rosszindulatú használattól, például a hackeléstől, lopástól és egyéb sebezhetőségektől, amelyeket a rendszer hajlamos elszenvedni. A hűtőtárolás előnye, hogy biztonságos tárhelyet biztosít a Bitcoins számára kriptovaluta-fiók vagy pénztárca sérülése esetén..

Bitcoin pénztárcák közül lehet választani

1) Bitcoin Core

Nem csak pénztárca közül lehet választani, hanem egy fontos Bitcoin-ügyfél is, és óriási jelentőséggel bír az iparban. A Bitcoin Core egy asztali alkalmazás a hivatalos Bitcoin webhelyen, a bitcoin.org oldalon. Az egyetlen cél, hogy pénzt küldjön és fogadjon a pénztárcába, és nem kínál vásárlást és eladást. A legfontosabb jellemző a csúcskategóriás biztonság és titkosítás, amelyet az alkalmazás megkönnyít, amely minden tranzakcióhoz privát kulcsot használ.


Bármely csaló szándék nem károsíthatja a tárolt pénzt, ezáltal nagyon népszerű választás. Ehhez hozzáadódik az összes számlád egyszerűsített és részletes felépítése. Ennek ellenére a Bitcoin Core lényegesen nagyobb és erőforrásigényesebb, mint bármely más pénztárca.

2) micélium

A micélium az egyik legnépszerűbb androidos pénztárca a nagy funkcionalitás és a magas szintű biztonság miatt. Ez egy hierarchikus, determinisztikus Bitcoin pénztárca, ami azt jelenti, hogy mester „magot” használ az összes jövőbeli Bitcoin cím megszerzéséhez. Ez egy olyan alkalmazás, amely kevesebb karbantartást igényel, és könnyen hozzá lehet szokni a jellemzőihez. Új pénztárca hozzáadása vagy tárca importálása a felületükön egyszerű.

Az a tulajdonság, amely megkülönbözteti a többitől, hogy egy felhasználó a helyi kereskedő funkciója alatt decentralizált rendszeren keresztül kicserélheti a Bitcoint egy másik felhasználóval. Az alapokat közvetlenül a felhasználók között, harmadik fél bevonása nélkül továbbítják, és a rendkívül titkosított csevegőeszközök további bónuszt jelentenek a részletek megvitatásához.

Az internetkapcsolat nélkül várakozó ügyleteket az újracsatlakozáskor kell végrehajtani.

3) mSIGNA Bitcoin pénztárca

Egy másik lehetőség a Bitcoin felhasználók számára, ez a pénztárca számos egyedi funkciót kínál a felhasználóinak. Kiemelkedő funkció a „Vault fájlok” használata, amelyeket titkosított fájlok használnak.boltozat a cég által a felhasználói adatok és a pénz megőrzésére tervezett kiterjesztés.

A Vault fájlok minden adatot tartalmaznak, beleértve a fiók előzményeit, a tranzakciókat és a kulcstartókat, ami megkönnyíti a problémát. Titkosított elektronikus és papíros biztonsági mentéssel jó sebességcsomaggal és fejlett funkciókkal rendelkeznek. Minden biztonság ellenére a Vault fájlok még mindig nagyon érzékenyek a külső hackelésre, mivel az összes adatot egy helyen tárolják.

4) Electrum Bitcoin pénztárca

Ez a Bitcoin pénztárca legszélesebb körben elismert opciója, és a Tails OS részeként érkezik. Az operációs rendszer nélküli használata nem ajánlott, mivel személyes adatokat ad át egy központi szervernek. Ezenkívül segít egy erős titkosítási rendszer gyors felállításában, és a telepítés után 12 megfogalmazott kódot adnak meg, amely segítségével külső problémára számíthat be Bitcoin-jához..

Az Electrum egy könnyű pénztárca, amely külső Electron más szerverekhez csatlakozik. Ez a beállítás segíti a gyorsabb szinkronizálást. Ugyanakkor kevésbé privát, mint a Bitcoin Core és a Armory. Az Electrum biztonságos offline hűtőtároló létrehozására is használható.

Hogyan készítsünk egy Bitcoin pénztárcát

  1. Töltse le a kívánt pénztárcát (vagy vásároljon egy hardvertárcát), és válassza ki a megfelelő verziót a jelenlegi operációs rendszere alapján.
  2. Miután a letöltés befejeződött, megjelenik egy telepítővarázsló, amely folytatja a telepítési folyamatot.
  3. A telepítés befejezése után az alkalmazás elindul, és ha elfogadja az „Igen” -t a megadott feltételek mellett, hozzáférést kap az alkalmazáshoz.
  4. Nyissa meg a fiókot a telepítéskor, és hozzáférhet a tranzakcióihoz.

Következtetés

Számos dolgot érdemes szem előtt tartani a Bitcoin használata során, elsősorban azért, hogy mindig több Bitcoin pénztárcát tartson fenn különféle dolgokhoz, és miközben a Bitcoin egyik pénztárcából a másikba kerül, a Bitcoins bukása rendkívül kötelező.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector