2021-ben biztonságos a Kraken használata? Biztonság, bemutató és áttekintés

Amióta a bitcoin 2009-ben elindult, mint az első decentralizált digitális pénznem, egyre nagyobb hatással van sok ember üzleti tevékenységére. A bitcoin után további száz kriptovaluta jött létre, és a kriptográfia naponta több száz millió dollárt jelent. A kriptovaluta-kereskedelem kriptotőzsdéken történik, és szinte annyi tőzsde van, ahány kriptovaluta. Néhány tőzsde kicsi, míg mások nagy, jól ismert webhelyek, amelyek napi több százezer tranzakciót kezelnek. Ez a cikk e nagy cserék egyikére összpontosít, és megválaszolja a kérdést: Kraken biztonságos?

Kezdjük egy kis történelemmel:

Kraken születése:

2011-ben az Mt. Gox volt a világ legnagyobb bitcoin tőzsdéje, világszerte a bitcoin tranzakciók mintegy 80% -ával. Irodáiban ellátogatva Jesse Powell nyugtalanító hibákat vett észre, és úgy döntött, hogy megkezdi a cserét, amelyet nem érintenek a vélt biztonsági kérdések. Ez a Kraken alapításához vezetett 2011-ben. Az Mt. Gox maga 2014-ben csődöt jelent.

Mi az a Kraken?

Természetesen Kraken egy kriptovaluta csere. Más szóval, ez egy webes szolgáltatás, ahol a regisztrált felhasználók kereskedhetnek kriptovalutákkal. De Kraken nem csak a kriptovaluták közötti kereskedelmet teszi lehetővé, hanem ezek a digitális eszközök kereskedhetnek fiat devizával is (amit egyesek „valódi pénznek” hívnak; nevezetesen olyan nemzeti valutáknak, mint az amerikai dollár, a brazil reál, a japán jen stb.). Jelenleg a Kraken 20 kriptovalutával kereskedik (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple, Zcash, Dash, EOS, Stellar, Ethereum Classic, Monero, Qtum, Augur, Cardano, Cosmos, Dogecoin, Tezos, Gnosis, Tether és görögdinnye) és öt fiat pénznem (amerikai dollár, kanadai dollár, japán jen, euró és Nagy-Britannia font).


A Kraken olyan szolgáltatásokat kínál, amelyek általában nem találhatók meg más tőzsdéken, mint például a dark pool és az OTC kereskedés, a margin kereskedés és a határidős kereskedés. Ezen funkciók némelyike ​​elsöprő lehet a kezdők számára, de a szakértő kereskedők nagyon értékelik őket.

Egyes tőzsdék különböző típusú kiber támadásokat szenvedtek el, és némelyiket feltörték, veszteségeik összesen százmillió dollárt tettek ki. Tehát, az egyik első kérdés, amellyel a kriptográfia-cserének szembe kell néznie, a biztonság.

Mennyire biztonságos Kraken?

Kraken a biztonságot szem előtt tartva épült. Végül is az Mt. Gox-ban észlelt biztonsági kérdések vezettek Kraken létrehozásához. Powell megértette, hogy a sikeres cserét a felhasználó bizalmának megszerzésével kell kezdeni. A Kraken az egyik első olyan tőzsde, amely ügyfeleinek pénzét biztonságban tartja, a tartalékellenőrzés igazolásával. Igen, a Kraken tőzsdén való kereskedés általában biztonságos.

Tehát milyen biztonsági funkciók vannak érvényben?
 • Hideg pénztárcák: A Kraken-i betétek 95% -át offline, hideg pénztárcákban tartják. Hackelés vagy szerverhiba esetén a legtöbb alap védett.
 • Szerver biztonság: A Kraken szervereit ketrecekben tárolják, fegyveres őrök és videomonitorok felügyelete alatt a nap 24 órájában, minden héten. A szerverekhez való teljes hozzáférést szigorúan szabályozzák és ellenőrzik.
 • Információbiztonság: minden fiók és egyéb érzékeny információ teljesen titkosítva van, mind a rendszer, mind az adatok szintjén.
 • Tesztelés: Kraken szakértői csoportot tart fenn, amelynek feladata a rendszer bármilyen kibertámadással szembeni sebezhetőségének tesztelése.
 • Kötelező 2FA, a Google Authenticator vagy a YubiKey segítségével.
 • Nincs fiók-helyreállítás telefonon vagy SMS-ben.
 • E-mail megerősítés a visszavonásról.
 • PGP aláírt és titkosított e-mailek.
 • Többlépcsős ellenőrző rendszer (erről bővebben alább).

De a biztonság nem az egyetlen tényező. A siker érdekében a cserének megbízhatónak is kell lennie. A felhasználóknak érezniük kell, hogy megbízhatnak a vállalatban pénzükkel, számláikkal, személyes adataikkal és egyéb érzékeny adataikkal.

Megbízható Kraken?

A biztonság megfigyeléssel, titkosítással, 2FA-val és más protokollokkal valósítható meg. De a bizalmat olyan cselekedetekkel kell kivívni, amelyekkel a felhasználók jól érzik magukat abban, ahogy a vállalat mind az alapokat, mind az információkat kezeli.

Mit tett a Kraken azért, hogy a felhasználók úgy érezzék, megbízhatnak bennük?

A tartalékellenőrzés igazolása:

A Kraken-t auditálták annak bizonyítására, hogy tartalékai meghaladják a felhasználók által a platformon rendelkezésre álló alapok összegét. Más szavakkal, összeomlás, feltörés vagy egyéb katasztrofális kudarcok esetén a Kraken elegendő tartalékkal rendelkezik a felhasználó összes pénzének fedezésére. A felhasználók kriptográfiai úton ellenőrizhetik, hogy az egyéni számlájukon lévő pénzeszközöket fedezik-e a tőzsde tartalékai.

Átlátszóság:

Kraken vezérigazgatója ismert, valamint a cég székhelye San Franciscóban. Továbbá a társaság befektetői nyilvánosak.

Kapcsolatok:

Kraken kapcsolatot ápol a német bankokkal, a tokiói kormánnyal, és a Bloombergben, a New York Times-ban és a Wall Street Journal-ban is szerepelt..

Dióhéjban a Kraken egy biztonságos, megbízható kriptográfiai platform, amely lehetővé teszi a kereskedelmet több fiat pénznem és kriptográf között. Más cserékhez képest Kraken az egyik legjobb választás a megbízhatóság érdekében.

Kraken biztonságos-e a Ripple megvásárlásához?

A Kraken biztonságos, megbízható platformot kínál az összes támogatott token megvásárlásához, beleértve a Ripple-t is. Néhány országban azonban szükség van egy Tier 3 szintű ellenőrzésre a Ripple vásárlásához. Szóval, Kraken biztonságos-e, hogy valóban vásároljon hullámzást? Igen.

Kraken többszintű ellenőrzése elmagyarázta:

Mint fent említettük, a Kraken felhasználói ellenőrzése többlépcsős. Minden rétegnek vannak bizonyos korlátai és követelményei. A legtöbb felhasználó az 1. vagy 2. szintű ellenőrzést alkalmazza, magasabb szintekkel azoknál a felhasználóknál, akik nagyobb mennyiségben kereskednek vagy bizonyos követelményekkel rendelkeznek. Itt van egy rövid magyarázat az összes szintről:

 • 0. szint– Ehhez a szinthez csak e-mail címre van szükség. Ennek a rétegnek a felhasználója azonban csak navigálhat a webhelyen, és megnézheti, hogyan néz ki és hogyan működik minden, de kereskedni tilos.
 • 1. szint– A felhasználók csak kriptovalutákban tudnak befizetni és felvenni. A kereskedés azonban digitális és fiat pénznemekben egyaránt engedélyezett. Ehhez a szinthez a felhasználóknak meg kell adniuk teljes nevüket, születési dátumukat, országukat és telefonszámukat. Nincs betéti korlát, de a felvételek korlátozása napi 2500 USD vagy havi 20 000 USD.
 • 2. sor– Elérhetőek a betétek, a pénzfelvételek és a kereskedelem digitális pénznemben. A 2. szintű felhasználók letehetik és felvehetik a fiat pénznemeket attól függően, hogy hol élnek. Fiat pénznemben a limitek napi 2000 USD és havonta 10 000 USD. A kriptovaluta-felvételek felső határa napi 5000 USD és havi 50 000 USD.
 • 3. szint– Magasabb szintű fiat deviza finanszírozás áll rendelkezésre a Tier 3 ügyfelek számára. Ehhez a szinthez érvényes kormányzati igazolvány és a lakóhely friss igazolása szükséges. A Fiat betétek és felvételek napi 25 000 USD-ra és havonta 200 000 USD-re korlátozódnak. A digitális pénznemben történő felvétel napi 50 000 USD-ra és havonta 200 000 USD-re korlátozódik. Az olyan országokban, mint az Egyesült Államok, Kanada, Japán és Németország, 3-as szintű hitelesítést igényelnek a fiat pénznemben történő befizetéshez és felvételhez.
 • 4. szint– Lehetővé teszi a legmagasabb szintű finanszírozási korlátokat. A Tier 4 felhasználók egyaránt lehetnek magánszemélyek és vállalatok, ezért a legjobb, ha igényeik tisztázása érdekében forduljon a támogatási részleghez.

Ha az információk elolvasása után meg akarja kezdeni a kereskedést a Kraken-en, íme egy rövid útmutató a számla létrehozásáról:

Első lépések Krakenen:

 1. Menjen át a Kraken webhelyére, és kattintson a jobb felső sarokban található „Fiók létrehozása” gombra.

  kraken honlap

 2. Töltse ki a szükséges információkat (e-mail, felhasználónév és jelszó), fogadja el a feltételeket, majd kattintson a „Fiók létrehozása” gombra. Aktiváló kódot küldünk a megadott e-mail címre.

  kraken fiók létrehozása

 3. Nyissa meg a kapott e-mailt, és kattintson a megadott linkre. Kattintson a captcha „Nem vagyok robot” négyzetre, majd a „Fiók aktiválása” elemre. A Kraken újabb e-mailt küld Önnek, amelyben elmagyarázza az Ön országában vagy régiójában kínált szolgáltatásokat, és a Kraken webhelyére is átirányítja a kétfaktoros fiókellenőrzés beállításához.

  kraken biztonságos

 4. Ha a 2FA szoftver opciót választja, az olyan alkalmazásokon keresztül, mint a Google Authenticator vagy az Authy, kattintson a megfelelő gombra, amely megmutatja a hitelesítő alkalmazással beolvasandó QR-kódot.

  mennyire biztonságos a kraken

 5. A 2FA engedélyezése után a kezdeti irányítópultra kerül. Ebben a pillanatban fiókja 0. szintű ellenőrzött. Piszkálhatja az oldalt, de nem fog tudni kereskedni. A fiók 2. szintre történő igazolásához és a kereskedés megkezdéséhez kattintson a „Verified” gombra:

  biztonság

 6. Egy képernyőre kerül, ahol a három lehetőség közül kiválaszthatja az ellenőrizni kívánt fiók típusát: Kezdő, Közepes vagy Pro. Megjelennek az egyes számlatípusokról szóló információk, beleértve a fiat kereskedelem elérhetőségét, a fiat és a kriptó napi és havi limitjeit, valamint a szükséges információkat. Kezdő fiók igazolásához kattintson a megfelelő gombra, és a következő képernyőre kerül.

  felülvizsgálat

 7. Töltse ki a szükséges adatokat a megfelelő mezőkben (teljes név, cím, telefonszám és születési dátum), majd kattintson a „Küldés” gombra..

  bemutató

 8. Az adatok elküldése után a rendszer tájékoztatja Önt arról, hogy az ellenőrzési folyamat akár 24 órát is igénybe vehet. Az ellenőrzés befejezése után e-mailben értesítjük, és készen áll a Kraken kereskedésének megkezdésére.

Következtetés

Ez az. Fiók létrehozása és ellenőrzése a Kraken-en meglehetősen gyors és egyszerű. A 24 órás ellenőrzésre várva felfedezheti a webhelyet és megértheti a kezelőfelületet. A platform kissé elsöprő lehet az újoncok számára; jobban, mint más cserék. Miután azonban az új felhasználó megszokta az egészet, hozzáférhet olyan kereskedési eszközökhöz és opciókhoz, amelyek sok más tőzsdén nem állnak rendelkezésre. A számla ellenőrzése után nem kell mást tennünk, mint befizetni bizonyos összegeket (csak az egyik támogatott kriptotokernek valamelyikében, az induló számlákra), és meg kell kezdeni a kereskedést más tokenekkel vagy fiat valutával. De ne feledje, hogy az induló számlák nem fogják tudni kivonni a fiat Krakenből.

Tehát biztonságos-e a Kraken használata a kriptokereskedelemben? Azt mondjuk, hogy igen, de legyen óvatos, ha cserékkel foglalkozik. A dolgok gyorsan változhatnak a kriptográfia világában, ezért fontos, hogy naprakész legyünk az ipar és a vállalatok számára az Ön védelme érdekében.

Ha kérdése van, hagyjon megjegyzést alább!

Lásd még: Bitcoin átvitele a Coinbase-ről Krakenbe

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector