A Bitstamp biztonságos a kereskedelemben? Biztonsági és csere-előírások

Több száz különféle kriptovaluta-tőzsde létezik, és a Bitstamp az egyik legnagyobb közülük. Az első öt kriptovalutával kereskedik, 24 órás kereskedési volumennel alig kevesebb, mint 80 millió amerikai dollár. Ha a Bitstamp kereskedésén gondolkodik, valószínűleg felteszi magának a kérdést:A Bitstamp biztonságos?Dióhéjban a Bitstamp az egyik legbiztonságosabb kereskedési élményt kínálja. De nézzük meg mélyebben.

biztonságos a bélyegző?

Mennyi ideje létezik a Bitstamp?

A Bitstamp „a világ leghosszabb ideje fennálló kriptográfiai cseréjeként” jelenti be magát. 2011-ben alapították Szlovéniában. Az alapítók 2013-ban az Egyesült Királyságba, majd 2016-ban Luxemburgba költöztették a regisztrációt.

Lásd még:

Bistamp Vs Kraken


Bitstamp Vs Coinbase

A Bitstamp szabályozva van?

Amikor az alapítók a Bitstampot az Egyesült Királyságba költöztették, útmutatást kértek a szabályozással kapcsolatban. Tájékoztatták őket, hogy a bitcoin nincs besorolva valutaként, így nem lesz rájuk szabályozás. Ezután a cég úgy döntött, hogy a Bitstamp fog szabályozni maga.

Néhány év önszabályozás után a luxemburgi kormány 2016-ban teljes szabályozási engedélyt kapott a Bitstamp számára. Azóta a Bitstamp az EU összes tagországában szabályozott és működhet..

Mennyire biztonságos a Bitstamp?

A Bitstampnak korábban volt néhány hackelési problémája. 2014-ben DDoS-támadás áldozatai lettek, 2015-ben pedig feltörték őket, amikor körülbelül 19 000 bitkot loptak el. Mindkét alkalommal sikerült helyreállítani a céget, és többször fejlesztették a biztonsági protokollokat.

Jelenleg a biztonságot többféle gyakorlat valósítja meg. Először: szinte az összes tokent offline offline pénztárcákban tárolják, így még ha a platformot is veszélyeztették, a legtöbb pénz nem elérhető. A Bitstamp csak annyi folyékony tokent tart fenn, amely lehetővé teszi a gyors, hatékony kereskedést.

Másodszor, a Bitstamp megköveteli a felhasználóktól, hogy a regisztráció után azonnal állítsanak be kétfaktoros hitelesítést. Ez a kétfaktoros hitelesítés (vagy 2FA) beállítható olyan hitelesítési alkalmazásokon keresztül, mint a Google Authenticator vagy az Authy. Ezek az alkalmazások véletlenszerű hatjegyű jelszavakat generálnak, amelyek csak egy percig érvényesek. 2FA jelszavakra van szükség a bejelentkezéshez, valamint minden kereskedéshez és visszavonáshoz.

További biztonsági szolgáltatásként a Bitstamp PGP aláírásokat használ a felhasználók által biztosított összes személyes adat titkosításához. Figyelembe véve, hogy a számlaellenőrzés során több személyes információt kérnek, mint más cserék, ez minden bizonnyal jó dolog.

Megbízható a Bitstamp?

Bár a Bitstamp-ot feltörték, a felhasználók nem vesztettek pénzt. A 2015-ben ellopott 19 000 bitcoin mind visszafizetésre került a felhasználók számára, és továbbra is minden pénzt biztosít.

Eddig nem érkezett jelentés a személyes adatok Bitstamp általi visszaéléséről.

Összességében a Bitstamp ugyanolyan megbízható, mint amilyenek. Nem lehet problémája az érmék megvásárlásával, eladásával vagy átruházásával a Bitstampon belül és onnan.

Hogyan ellenőrzik a Bitstamp-fiókokat?

Az összes kereskedési opció engedélyezéséhez szükséges a Bitstamp számla igazolása. A regisztráció után azonnal fel kell kérnie fiókját.

A Bitstamp több személyes információt igényel, mint más cserék. Meg kell adnia az alapvető pénzügyi információkat, személyi igazolvány beolvasását és a lakóhely igazolását.

Míg egyes felhasználók az ellenőrzési folyamatot túl tolakodónak találják, a Bitstamp kijelenti, hogy ez szükséges a biztonság garantálásához, és része a pénzmosás elleni politikának. A Bitstamp ellen nem érkezett jelentés vagy per a személyes adatokkal való visszaélés miatt, ezért elég megbízhatónak tűnnek.

A Bitstamp Wallets biztonságos?

A Bitstamp pénztárcája biztonságos, de az említett biztonság mértéke végső soron az egyes felhasználóktól függ. Ha a felhasználók biztonságos jelszót választanak, és engedélyezik a 2FA használatát, a pénztárcák biztonságban maradnak.

A felhasználók azonban nem kapják meg a pénztárcájukhoz tartozó magánkulcsokat. Ez azt jelenti, hogy technikailag a felhasználók nem saját pénztárcájukat. Ez a rejtjelcsere szokása, ezért ajánlott a felhasználóknak Bármi csere nem tart nagy ideig zsetont a pénztárcáján hosszabb ideig.

Miután mindezeket megvizsgálta, láthatjuk, miért válaszolt igen a „Biztonságos a Bitstamp” kérdésre. Teljesen biztonságos.

Hogyan kezdhetem el a Bitstamp szolgáltatást

Fiók regisztrálása a Bitstamp-on meglehetősen egyszerű. Tegyük fel, hogy személyes fiókot hoz létre.

 1. Először irány a Bitstamp otthon oldalon, és kattintson a jobb felső sarokban található „Regisztráció” gombra:

  A Bitstamp biztonságos

 2. Válassza ki a létrehozandó fiók típusát: személyes vagy vállalati. Kattintson a „Személyes fiók” elemre.

 3. Írja be vezetéknevét, vezetéknevét, e-mail címét, fogadja el az általános szerződési feltételeket, majd kattintson a „Folytatás” gombra. Az Ön által megadott címre e-mailt küldünk.

  A Bitstamp biztonságos a kereskedelemben

 4. Nyissa meg az e-mail postafiókját, és kattintson a linkre a fiók aktiválásához.

 5. Írja be és erősítse meg fiókjának biztonságos jelszavát, majd kattintson a „Folytatás” gombra..

 6. A következő képernyőn látni fogja a Bitstamp által létrehozott felhasználói azonosítót. Ezt az azonosítót fogja használni minden alkalommal, amikor bejelentkezik. Arra is felkérést kap, hogy indítsa el a felhasználói ellenőrzési folyamatot. Kattintson az „Ellenőrzés indítása” elemre.

  milyen biztonságos a bélyegző

 7. Adja meg alapvető személyes adatait: Lakóhely szerinti ország, cím és irányítószám. Ellenőrizze, hogy rendelkezik-e állampolgársággal az országában, és kattintson a „Folytatás” gombra..

  a bélyegző megbízható

 8. Most meg kell adnia telefonszámát. A „Folytatás” gombra kattintás után a Bitstamp elküldi Önnek a következő képernyőn beírt kódot.

 9. Most meg kell adnia az alapvető pénzügyi információkat. Ez csak a jelenlegi foglalkozásod, és hogy mennyi lesz az éves becsült betéted a Bitstamp-ba. Töltse ki ezeket az információkat, és kattintson a „Folytatás” gombra.

 10. Ezen a képernyőn további pénzügyi információkat kell megadnia. Meg kell adnia, hogy mire fogja használni a Bitstamp-ot, és szándékozik-e más forrásból származó kriptot elhelyezni a Bitstamp-ban.

 11. Végül feltöltenie kell a lakóhelyét igazoló dokumentumot. A dokumentumban szereplő címnek meg kell egyeznie a korábban megadott címmel.

 12. A dokumentum feltöltése után a Bitstamp felkéri Önt, hogy engedélyezze a 2FA-t olyan hitelesítő alkalmazásokon keresztül, mint az Authy vagy a Google Authenticator. Kövesse az utasításokat a 2FA beállításához.

 13. A 2FA beállítása után csak meg kell várnia, amíg a Bitstamp befejezi az ellenőrzést, hogy teljes hozzáférést kapjon a webhely összes lehetőségéhez. Az ellenőrzés befejezése után e-mailt fog kapni.

Ez az. Most már rendelkezik ellenőrzött Bitstamp számlával, és megkezdheti a kereskedést. A tényleges kereskedés módja meghaladja a cikk kereteit, de mivel a Bitstamp felhasználói felülete meglehetősen egyszerű, még az újonnan érkezőknek is meglehetősen hamar meg kell kapaszkodniuk.

Záró megjegyzések…

Amikor először elkezdte olvasni ezt a cikket, azt kérdezte magától, hogy „Biztonságos-e a Bitstamp?”. Remélhetőleg itt megválaszolták ezt a kérdést. A fenti lépéseket követve megnyithatja számláját és megkezdheti a kereskedést. Ha a Bitstampnak van egy hátránya, akkor az általuk felsorolt ​​valuták rendkívül korlátozott választéka: csak a Bitcoin, az Ethereum, a Ripple, a Litecoin és a Bitcoin Cash. A tapasztalt kereskedők hamarosan más tőzsdéket keresnek, de az új kereskedőknek képesnek kell lenniük arra, hogy rendben legyenek.

Összegzésként elmondható, hogy a Bitstamp gyors és átfogó lehetőséget kínál biztonságos platform a kriptovaluták kereskedésére. Jó néhány éve létezik, és várhatóan még jó ideig fennmarad.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector