Bitstamp VS Coinbase: Melyik Crypto Exchange jobban használható?

Gondjai vannak a kiválasztott kriptográfia kiválasztásával? Ne aggódjon, megismertettük Önt ezzel a témával kapcsolatban! Ma két nagyon népszerű és fontos cserét fogunk szemtől szembe tenni: Bitstamp vs Coinbase.

Emberek milliói vásárolnak / adnak el kriptovalutát minden nap, egész nap, non-stop kereskedési platformok használatával. Honnan tudhatja, hogy melyik a megfelelő választás az Ön számára?

Valószínűleg megpróbálja megtalálni a módját, hogy belekezdhessen ebbe az akcióba, és azért vagyunk itt, hogy segítsünk elérni!

Miután elkészült ezzel a cikkel, kidolgozza saját kritériumait, hogy megalapozott döntést hozzon arról, hogy e két platform közül melyik az, amely a legjobban profitálna Önnek, és eldöntheti, hogy melyik a legjobb az Ön egyedi igényeinek megfelelően.

Bitstamp vs Coinbase

Kezdjük el!


Bitstamp vs Coinbase: Mi a fő különbség?

Ha összefoglalhatnánk az egészet, ez így lenne. Úgy gondolhatna a Coinbase-re, mint egy eladóra / szolgáltatóra, ahol a felhasználók közvetlenül a Coinbase-től vásárolhatnak / adhatnak el kriptovalutákat fiatért (rendes pénzért). A Bitstamp az, amit hivatalos cserének nevezhetünk, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kereskedési párokban kripto / fiat cseréljenek. Olyan egyszerű.

-Mit értesz kereskedési pár alatt?

A kereskedési párok rendkívül gyakoriak, amikor egy virtuális valutát tőzsdén kereskednek. A legtöbb esetben az emberek a Bitcoin-t használják más kriptovaluták elleni kereskedelemhez, de sok kereskedési pár áll rendelkezésre (például Ether, Litecoin).

Ebben az esetben hogyan működnek a titkosítási kereskedési párok?

A kriptovaluta kereskedési párok ugyanúgy működnek, mintha boltba mennél, és megnéznéd, mit ér egy bizonyos termék. Ez értéket teremt.

Bár túlságosan leegyszerűsítve, ez nagyjából így működik, az egyetlen különbség az, hogy az emberek nem használnak több pénznemet a mindennapi tranzakciókhoz, mint a kriptopénznél. A kereskedési párok segítenek megállapítani egy eszköz értékét, amikor egy másik eszközre cserélik!

Bitstamp vs Coinbase: Használt pénznemek

Tehát pontosan mit cserélhetek? Vizsgáljuk meg a tőzsdék által kínált valutakereskedéseket:

Fiat Pénzváltás

A Fiat pénznemét nagyon könnyű megérteni. Alapvetően ez a pénznem, amelyet törvényesen támogat a nemzeti kormány. Ilyenek például:

Kanadai dollár (CAD) vagy az Egyesült Államok dollárja (USD) stb. Ezek a valuták teszik ki a fejlett világ nagy részét.

A fiat valutákkal (euró és amerikai dollár) való kereskedés a Bitstamp oldalán érhető el, azok számára, akik kíváncsiak A Bitstamp az Egyesült Államokban működik vagy amerikai dollárral.

A Coinbase segítségével egy adott ország pénznemét használhatja Bitcoin vagy más kriptovaluták vásárlásához. A Coinbase 32 országban érhető el.

MEGJEGYZÉS: Ez az információ döntő fontosságú a kezdő kereskedők számára. Ha a Bitstampot vagy a Coinbase-t használja, amelyek lehetővé teszik a fiat devizakereskedést, azonnal elkezdheti, és később nem kell mászkálnia.

Kriptopénz kereskedés

Bitstamp 5 virtuális deviza kereskedési opciót és 11 egyedi kereskedési párt kínál.

A Bitstamp-on cserélhető kriptovaluták a Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) Litecoin (LTC)

Coinbase ebben kissé eltér a Bitstamptól. Akár azt is mondhatja, hogy a Bitstamp olyan, mint egy piactér, amely összehozza a vevőket és az eladókat. Ha van egy meghatározott pénzneme, amelyet egy bizonyos áron szeretne vásárolni, akkor a Bitstamps segít abban, hogy az Ön számára megfelelő legyen. Nos, ez szépen hangzik, nem? De mit hoz belőle a Bitstamp? Százalékos díjat számítanak fel a platformjukon végrehajtott minden tranzakcióért.

A Coinbase némileg másképp működik. A Coinbase brókercég. Ez azt jelenti, hogy kriptovalutát vásárol és ad el fiat pénznemért. A vevők / eladók közvetlenül a Coinbase-szel kereskednek, nem pedig egymással.

Azok a kriptovaluták, amelyeket a Coinbase konverziós szolgáltatás használatával vásárolhat vagy adhat el;

Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH)

Különbözőek az árak a Bitstamp és a Coinbase között?

Egyetlen csere szolgáltatás sem teljes a díjainak megosztása nélkül. A díjak tekintetében itt nincs “egy mindenki számára megfelelő”, de áttekintünk néhány alapvető információt a Bitstamp és a Coinbase díjairól.

Bitstamp díjak

A Bitstamp a legalacsonyabb díjakat kínálja az ugyanazon a piacon található másokkal összehasonlítva.

A díj elég alapos: 0,25% minden 20 000 USD alatti kereskedésnél. Vásárlás vagy eladás? Ugyanaz a díj. Kiváló kezdőknek!

Az egyetlen másik díj, amelyről tudnia kell, a Bitstamp hitelkártyadíj, amely a vásárlás összegének 5% -a.

Coinbase díjak

A Coinbase-rel ez egy másik történet. A Coinbase kereskedési díjai mindenképpen összeadódhatnak, néha akár 6-szor magasabbak, mint a Bitstamp díja. Alapvetően ez 1,49% -os díjat számít fel minden vételi / eladási tranzakció esetében, és 3,99% -ot tesz ki a hitelkártyával végrehajtott tranzakciók esetén.

Ennek ellenére a tőzsdékhez képest a Coinbase díjai még mindig elég alacsonyak.

Mobilalkalmazások érhetők el?

Igen! Mindkettő igen, de itt vannak a különbségek.

A Bitstamp pontszáma 1,7 az 5-ből az Apple áruházban. Yikes! A Bitstamp mobilalkalmazása mindenképpen megkapja a felhasználók panaszait, elsősorban az alkalmazás funkcióinak hiánya miatt. Sok vélemény azt is jelzi, hogy az alkalmazás lassú és nagyon kevés frissítést tartalmaz.

Másrészt a Coinbase nagyon kedvező kritikákkal ringat. A 4.7 pontszám azt mutatja, hogy ügyfelei mindenképpen elégedettek az egyszerű és könnyen navigálható szolgáltatásaival.

Töltse le a Coinbase alkalmazást Android vagy iOS

Töltse le a Bitstamp for Android vagy iOS

Mi a helyzet a felhasználóbarátsággal?

A Coinbase az egyszerűbb platform miatt általában ajánlás kezdőknek. Bár a Bitstamp platformja magasan van a dizájn szempontjából, nagyon korlátozott, amit tehet. Nem csak ez, de a Bitstamp platformjának Tradeview oldala is nagyon nehezen navigálható a kezdők számára. Az egész felület valójában nagyon zavaró lehet.

Coinbase interfész:

érmealap interfész

Bitstamp interfész:

bitbélyegző felület

A Coinbase nyeri ezt a funkciót, mivel platformja sokban hasonlít az online banki alkalmazásokhoz. Az elrendezés egyszerű és világos.

Méret összehasonlítás

Mindkét tőzsde üzleti szempontból meglehetősen „fiatal”, azonban kidobják a parkból. Csak nézze meg ezeket az adatokat! A Coinbase platform több mint 50 milliárd amerikai dollár értékű adásvételt tett ki, és 32 országot ölel fel, és több mint 10 millió ügyfelet szolgál ki..

A CoinMarketCap 212 tőzsdei listája a Bitstampot # 15-ként rangsorolja. 195 091 734 amerikai dollárral kereskednek egy 24 órás ablakban.

Számíthatok-e a biztonságra?

A Bitstamp ezt valóban komolyan és nagyon biztonságos cserének veszi igénybe. 2015 januárjában 19 000 BTC-t loptak el a Bitstamp-tól, ami meglehetősen ébresztő volt számukra. A platformot új biztonsági frissítésekkel hozták létre, például digitális tárolóeszközökkel, kétfaktoros hitelesítéssel és másokkal, hogy nyugalmat biztosítsanak ügyfeleinek..

A Coinbase-t még soha nem hekkelték meg, de néha ellopják a jelszavakat, és ilyen jellegű helyzeteket. Ebben az esetben semmi köze a platformhoz.

A Coinbase remek biztonsági rekordokkal dicsekedhet, összehasonlítva a legtöbb más cserével. Az is segít, hogy pénzeszközeik 98% -át offline állapotban tartják, és az ügyfelek pénzét elkülönítik a tényleges Coinbase alapoktól.

Köszönjük, hogy velünk járt. Készen állsz a választásra?

Következtetés

A Bitstamp és a Coinbase nagyszerű megbízhatóság a kriptográfia megkezdéséhez.

Mindkét platform magas szintű biztonsági követelményekkel rendelkezik, és boldog ügyfelekkel rendelkezik szerte a világon. Míg a Coinbase ideális kezdőknek, a Bitstamp egy kicsit nagyobb kihívást jelenthet a megtanulásra, de ez egy nagyszerű hely a professzionális kriptográfia működésének megismerésére. Akár elérheti azt a pontot, amelyben átkerül a Coinbase-ről a Bitstamp-ra!

Mostantól ajánljuk a Coinbase-et azoknak, akik kezdik a vállalkozást a kriptográfiai világban, és ha már tapasztalt kereskedő lesz, a Bitstamp ott fog várni. Aztán hamarosan, miután újra itt lesz, elmondja nekünk a Bitstamp vs. GDAX tapasztalatait.

Még nem tudok dönteni? Mondja meg nekünk a megjegyzésekben, melyik platformot részesíti előnyben, és mikor tervezi megkezdeni utazását.

Várom válaszát.

Lásd még:

  • Bitstamp VS Kraken
  • Changelly VS Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector