Changelly VS Coinbase: A legjobb kriptovaluta-összehasonlítás

Az interneten manapság több száz különféle kriptovaluta-tőzsde található, de a legtöbbjük a kétféle csere egyikébe esik: az azonnali, nem őrizetbe vett vagy a hagyományos, őrizetbe vett csere. Changelly az előbbi példája, míg a Coinbase az utóbbihoz tartozik. Ebben a cikkben a Changelly vs Coinbase összehasonlítás, így eldöntheti, melyik a kényelmesebb az Ön számára.

Mi az a Changelly?

változó vs érme alap

Changelly 2015 óta létezik, és a Shapeshift és a CoinSwitch mellett az egyik legnépszerűbb, nem őrizetbe vett kriptográfia. Ez a fajta csere nem rendelkezik a felhasználó titkosítási tokenjeivel. A felhasználóknak olyan pénztárcákat kell használniuk, amelyeket tranzakcióikhoz használni fognak. Mivel nem rendelkeznek kriptovalutával, a nem őrizetbe vett cserék kevésbé vonzó célpontok a potenciális hackerek számára. Egyszerűbb felhasználói felületeket is kínálnak, és hiányoznak azok a fejlett kereskedési lehetőségek, amelyeket a tapasztaltabb kereskedők általában keresnek. Egyes nem letétkezelő tőzsdék nem követelik meg a felhasználótól, hogy számlát hozzon létre, ami lehetővé teszi az anonim kereskedést.

Changelly biztonságos?

A kriptotőzsdéket a múltban feltörték, és több millió dollár értékben ellopták a felhasználó kriptovalutáját. De az ellopott zsetonokat a pénzváltóban biztosított pénztárcákban tárolták. Mivel Changelly nem tárol semmilyen zsetont, a hackerek sokkal kevésbé kísértenek, hogy betörjenek. Tehát maga a Changelly biztonságos, és végül a pénztárca biztonsága teljesen az egyes felhasználóktól függ.


Mi a helyzet a díjakkal?

A Changelly díjak nagyon egyszerűek és könnyen érthetők. Minden kereskedéshez átalány 0,25% -os díjat alkalmaznak.

A Changelly fő előnyei az egyszerű felhasználói felület, a könnyen érthető díjrendszer, a sebesség és az, hogy kevés személyes információt igényelnek a felhasználóktól. Valójában a felhasználóknak csak egy e-mail címet kell megadniuk. Ez plusz azoknak az embereknek, akik jobban szeretik a névtelenséget. A Changelly részletesebb áttekintése érdekében, a többi, nem őrizet alatt álló cserével együtt, megnézheti a Shapeshift alternatívákról szóló cikkemet..

Mi a Coinbase?

mi az érmealap

Coinbase 2012-ben alapították, és egy kriptovaluta-szolgáltatás, San Franciscóban. Ez az egyik legismertebb letétkezelő kriptovaluta tőzsde a világon. Mint minden letétkezelő csere esetében, a Coinbase is titkosított pénztárcákat biztosít minden felhasználójának, és minden megvásárolt vagy eladott tokent addig tárolnak ezekben a pénztárcákban, amíg a felhasználó át nem helyezi saját személyes pénztárcájába. Ez a fajta csere dollármillió dollár értékű felhasználói tokent képes tárolni, ezért a hackerek megcélozzák őket. Néhány hónappal ezelőtt a Coinbase arról számolt be, hogy az elmúlt júniusban hackerek vették őket célba, de a biztonsági csapat blokkolta a kísérletet anélkül, hogy titkosítást loptak volna el..

Számos letétkezelő tőzsde, például a Bittrex vagy a Poloniex, meglehetősen összetett felhasználói felülettel rendelkezik olyan fejlett kereskedési lehetőségekkel, amelyeket a haladó felhasználók élveznek. A Coinbase esetében ez nem így van, mivel a felhasználói felületük egyszerűbb (bár nem olyan egyszerű, mint a nem őrizetbe vetteknél), és nem kínál speciális eszközöket.

A Coinbase-t általában kezdőbarát kriptopénzváltásnak tekintik.

A Coinbase biztonságos?

Annak ellenére, hogy a Coinbase csábító célpont a hackerek számára, még mindig nem szenvedtek el számottevő feltörést. Számos fontos biztonsági intézkedést hajtottak végre. Először is, a legtöbb pénzt offline, titkosított pénztárcákban tárolják, és ezeket a pénztárcákat több különböző helyen osztják szét. A nagyobb biztonság érdekében a kétfaktoros hitelesítés (2FA) kötelező minden felhasználó számára. Szinte minden Coinbase-vélemény, amelyet talál, kiemelten szól a biztonságukról.

Coinbase díjak

Minden kriptovaluta vásárlás és eladás díjat fizet. Ez minden cserénél normális. Azonban a tranzakciós díj kitalálása a Coinbase-en kissé zavaró lehet a kezdők számára. A fix százalékot használó Changellytől eltérően a Coinbase díjai a vásárolt kriptográfia összegétől és a fizetési módtól függően változnak.

Például, ha 100 USD értékű bitcoinot vásárol, és amerikai bankszámlával fizet, a díj 2,99 USD lenne. De ha hitelkártyával fizet, akkor a díj 3,99 USD lenne. Ehhez némi megszokás szükséges.

Most, hogy találkoztunk a két versenyzőnkkel ebben az összehasonlításban, nézzük meg, hogy fej-fej mellett haladnak a különböző területeken, és ellenőrizzük, hol hasonlítanak és hol különböznek.

Changelly VS Coinbase: fej-fej mellett

Csere típusa

A Coinbase letétkezelő. Changelly nem őrizetbe vett. A nem letétkezelő cserék előnye a pénztárca tulajdonjoga, mivel a személyes pénztárcát használja kereskedésre. A letétkezelő központok pénztárca címeket adnak a felhasználóknak, de a felhasználók nem kapják meg pénztárcájuk magánkulcsait, ami azt jelenti, hogy nem rendelkeznek teljes tulajdonjoggal.

A nem őrizetbe vett cseréknek is van egy kis biztonsági előnye, hogy kevésbé vonzóak a hackerek számára, mert nem rendelkeznek tokenekkel.

Ha a gyámváltásoknak egy előnye van, az a kényelem lenne. Ezekkel a cserékkel minden kriptotárcád egy helyen van. Ha sok különböző zsetonba fektet be, ijesztő lehet mindegyikhez személyes pénztárca létrehozása.

A győztes eldöntése ebben a körben nem könnyű. Egyes felhasználók előnyben részesíthetik a kényelmet, míg mások számára a pénztárca tulajdonjoga fontosabb.

Biztonság

A Coinbase vonzóbb lehet a hackerek számára, de sikerült biztonságban tartani a dolgokat. Az offline tárolással, a titkosítással és a kötelező 2FA-val, a többi biztonsági intézkedés és protokoll mellett, még nem kellett hackeket vagy nagyobb lopásokat szenvedniük.

Mindkét csere biztonságos, még akkor is, ha ezt a biztonságot különböző eszközökkel valósítják meg. Ez a kör döntetlen mindkettő számára.

Fizetési módok

Egészen a közelmúltig Changelly nem engedte meg, hogy kriptot vásároljon fiat valutával. A közelmúltban azonban megkezdték a Bitcoin hitelkártyás vásárlását.

A Coinbase a kezdetektől fogva támogatta a fiat valutát. Mindkettő vásárolhat kriptovalutát fiat-val, és visszavonhatja a kriptot a fiat-hoz. A fizetés amerikai bankszámlákkal, hitelkártyákkal, SEPA betétekkel, SWIFT, PayPal és más szolgáltatásokkal történhet.

A Coinbase határozott előnnyel rendelkezik ebben a körben.

Könnyű használat és sebesség

A Coinbase olyan felhasználói felületet tartalmaz, amely sokkal könnyebb, mint más letétkezelő tőzsdék, mint például a Bittrex vagy a Binace, és jó lehetőségnek számít a kezdő kriptográfiai kereskedők számára. De bármilyen egyszerű is a Coinbase kezelőfelülete, Changelly a könnyedség egész más szintjén van.

Mindkét tőzsde gyors kereskedést kínál, a tranzakciók végrehajtása csak perceket vesz igénybe.

Ez a forduló enyhe előnnyel jár a Changelly számára az egyszerű, minimalista felhasználói felület miatt.

Névtelenség

Ez a tőzsde egyik sem kínál teljesen névtelen tranzakciókat. Mindkettő megköveteli a felhasználóktól, hogy hozzanak létre fiókot. A Coinbase azonban megköveteli az azonosító igazolását, míg Changelly csak érvényes e-mail címet kér, amely nem feltétlenül a felhasználó e-mail címe..

Ez a kör Changellyé. Kezeket le.

Elérhetőség

A Coinbase kriptokereskedelmet kínál a világ 32 különböző országából származó felhasználók számára. Más országok esetében a Coinbase csak kriptotárcaként működik. Mivel Changelly nem igényel személyes adatokat, a cserét bármely országból származó emberek igénybe vehetik.

Ez a forduló Changellyé, főleg, ha nem a Coinbase által támogatott 32 ország egyikében él.

Tokenek szerepelnek

A kriptográfia teljes célja az, hogy az egyik kriptovalutát egy másikra cserélje. Minél több tokent tartalmaz egy tőzsde, annál több kereskedési lehetőség áll a felhasználók rendelkezésére. A Coinbase 18 különböző kriptovalutát támogat. Changelly felsorolja a 150-et, és könnyedén átveszi ezt a kört.

Díjak

Mindkét tőzsde nagyon különböző stratégiákat alkalmaz a kereskedési díjak megállapításához. A Coinbase-en a díjakat olyan szabályrendszer alapján állapítják meg, amelyekben a kereskedési díjak a kereskedett összegtől, fizetési módtól és a felhasználó lakóhelye szerinti országtól függően változnak. A felhasználók nem mindig tudják előre, hogy milyen díjat kell fizetniük, de ezek az információk a tényleges vásárlás előtt jelennek meg.

Changelly egyszerűbb módszert alkalmaz. A kereskedési díj a tranzakciós ár standard 0,25% -a. Ha 100 USD értékű éterrel kereskedik, akkor az összege 99,75 USD-nek felel meg. Ez a rendszer könnyebben érthető, különösen a kezdő kereskedők számára. Emellett a díjak általában alacsonyabbak lesznek, mint a Coinbase-en. Ha azonban egyik tokent kereskedik a másikért, akkor Changelly nem biztos, hogy megtalálja a legjobb árfolyamot, és előfordulhat, hogy nem fogja megkapni az összes pénzét.

A Changelly díjrendszerét könnyebb megérteni, de nem biztos, hogy a legjobb ajánlatot kapja. Hívjunk erre egy döntetlent.

Mobilalkalmazások

Sokan táblagépeik vagy okostelefonjaik segítségével folytatnak kripto kereskedelmet, így a mobilalkalmazásokat kínáló tőzsdék előnyben vannak azokkal szemben, akik nem.

A Coinbase és a Changelly egyaránt kínál mobilalkalmazásokat mind iOS-re, mind Androidra, és mindkét alkalmazás jól megtervezett és könnyen használható. Ez a kör döntetlen.

Changelly VS Coinbase következtetés…

Nézzük meg a fej-fej végső összesítését:

Kerek Changelly Coinbase Döntetlen / Döntetlen
1: A csere típusa x
2: Biztonság x
3: Fizetési módok x
4: Könnyű és gyors x
5: Névtelenség x
6: Elérhetőség x
7: Tokenek x
8: Díjak x
9: Mobilalkalmazások x

A Coinbase egy kört vesz igénybe, Changelly négy és négy fordulót vesz igénybe, hogy döntetlennel vagy eldöntetlennel záruljon. Ez azt a benyomást keltheti, hogy Changelly messze felülmúlja a Coinbase-t. De néha a tőzsde kiválasztása egyetlen tényezőtől függhet, amely a legfontosabb. Például, ha a PayPal-t kell használnia a kriptovaluták megvásárlásához, akkor a Coinbase az Ön cseréje, függetlenül attól, hogy hány fordulót veszített el. Ha névtelenségre van szüksége, akkor Changelly vagy más, nem őrizet alatt álló csere biztosíthatja.

Végül mindkét platform remek tőzsde, gyors, biztonságos és megbízható kriptovaluta kereskedelmet kínál. Ez a Changelly vs Coinbase útmutató információkat szolgáltatott mindkét szolgáltatásról, így megalapozott döntést hozhat arról, melyiket használja. Ezt követően folytassa a kereskedést!

Olvass tovább: Bitstamp VS Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector