Coinmama VS Coinbase: A legjobb kriptovaluta-összehasonlítás

Ha kriptovaluta kereskedelembe akar lépni, az első dolog, amit tennie kell, hogy beszerezzen néhány kriptográfot. Ahhoz, hogy megszerezhesse őket, kereshetné őket, ha kriptóban fizetne az Ön által nyújtott árukért vagy szolgáltatásokért. Vagy mindig vásárolhatott valamilyen kriptovalutát a fiat pénznemével. Számos olyan webhely létezik, ahol ezt megteheti, és több fizetési mód is van. Két név, amely gyakrabban bukkan fel, amikor kriptográfokat vásárol a webhelyeken, a Coinmama és a Coinbase. Ebben a cikkben a Coinmama vs Coinbase összehasonlítás, így eldöntheti, melyik a kényelmesebb az Ön számára.

coinmama vs coinbase

Mi a Coinbase?

Coinbase egy ideje létezik. 2012-ben alapították, és egy kriptopénzváltó szolgáltatás, székhelye San Francisco. Ez az egyik legismertebb kriptovaluta-tőzsde a világon. Ez egy letétkezelő csere, ami azt jelenti, hogy minden felhasználó számára kriptopénztárcát biztosítanak, és minden megvásárolt vagy eladott tokent addig tárolnak ezekben a pénztárcákban, amíg a felhasználó át nem helyezi őket a saját személyes pénztárcájukba..

A Coinbase azért népszerű a kezdő kriptokereskedők körében, mert sok más tőzsdétől eltérően egyszerű, könnyen érthető, kezdőbarát felhasználói felületet kínálnak.

mi az érmealap


A Coinbase biztonságos?

Mint minden letétkezelő tőzsde, amelyek dollármillió dollár értékben tárolják a felhasználó kriptográfiai eszközeit, a Coinbase is csábító célpont a hackerek számára. De még nem szenvedtek el jelentős feltöréseket. Számos fontos biztonsági intézkedést hajtottak végre. Először is, a legtöbb pénzt offline, titkosított pénztárcákban tárolják, és ezeket a pénztárcákat több különböző helyen osztják szét. A nagyobb biztonság érdekében a kétfaktoros hitelesítés (2FA) kötelező minden felhasználó számára. Néhány hónappal ezelőtt a Coinbase arról számolt be, hogy az elmúlt júniusban hackerek célozták meg őket, de a biztonsági csapat blokkolta a kísérletet anélkül, hogy titkosítást loptak volna el. Szinte minden Coinbase-vélemény, amelyet talál, kiemelten szól a biztonságukról.

Coinbase díjak

Minden kriptovaluta vásárlás és eladás díjat fizet. Ez minden cserénél normális. Azonban a tranzakciós díj kitalálása a Coinbase-en kissé zavaró lehet a kezdők számára. A Coinbase díjai ugyanis a vásárolt kriptográfia mennyiségétől és a fizetési módtól függően változnak.

Például, ha 100 USD értékű bitcoinot vásárol, és amerikai bankszámlával fizet, a díj 2,99 USD lenne. De ha hitelkártyával fizet, akkor a díj 3,99 USD lenne. Ehhez némi megszokás szükséges.

Mi az a Coinmama?

Coinmama egy webes szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovalutát vásároljanak. Szlovákiában bejegyzett és 2013-ban kezdte meg működését. Eredeti célja az volt, hogy a felhasználók könnyedén és gyorsan vásárolhassanak bitcoinokat. A későbbiekben további kriptokripteket adtunk hozzá. A Coinmama azonban nem teljes kriptográfia. Nem engedélyezi sem a zsetonok kereskedését, sem a kriptovaluta fiat pénznemre történő visszavonását.

mi az az érmama

Coinmama biztonságos?

Elolvashat egy vagy két Coinmama-értékelést, amelyek szerint ez nem olyan biztonságos, mint a többi kriptovaluta-csere, mert nem tesz lehetővé további biztonsági funkciókat, például a 2-faktoros hitelesítést (2FA) vagy az e-mail hitelesítést. Bár ez a múltban minden bizonnyal igaz volt, ma már nem ez a helyzet. Jelenleg a 2FA beállítása nemcsak lehetséges, de valóban kötelező is. Ezek és más intézkedések ugyanolyan biztonságossá teszik a Coinmamát, mint más kriptográfiai kereskedési platformok.

Coinmama díjak

Távolítsuk el ezt most az útból: A Coinmama kereskedése drágább, mint sok más webhely. Két különböző díj van játékban. Először is, a Coinmama 5,9% -os közvetítői díjat számol fel, amelyet már akkor alkalmaznak, amikor az oldal megmutatja a kereskedési árakat.

A közvetítői díjon felül 5% -os díjat is fizetnek a hitelkártya-feldolgozásért. Végül az az ár, amelyet kriptovaluták vásárlásakor fizet a Coinmama-nál, 10,9% -kal meghaladja a jelenlegi piaci árat. Más cserék jóval alatta vannak.

Most, hogy találkoztunk a Coinmama vs Coinbase összehasonlítás két társával, tegyük őket fej-fej mellett különböző szempontokba, és nézzük meg, melyik kerül ki a tetején:

Coinmama VS Coinbase: fej-fej mellett

1. forduló: A szolgáltatás típusa

A Coinbase egy teljes kriptovaluta-csere, amely lehetővé teszi, hogy fiat valutával vásároljon kriptográfokat, kereskedjen egyfajta kriptovalutával a másikra, és visszavonja a kriptopénzeket fiat pénznemre. A megvásárolt tokenek addig tárolódnak a Coinbase pénztárcákban, amíg a felhasználó úgy dönt, hogy átviszi azokat személyes pénztárcájába.

A Coinmama technikailag nem kriptovaluta-tőzsde, hanem közvetítői szolgáltatás. Amikor bitcoinot vásárol a Coinmama-on, akkor a tokent valójában magától a Coinmamától vásárolja, nem pedig egy másik felhasználótól. Bár ez általában gyorsabb, a közvetítői szolgáltatások általában drágábbak, mint a tőzsdék. A megvásárolt tokenek közvetlenül a felhasználó személyes pénztárcájába kerülnek. Ebben a tekintetben a Coinmama hasonlóan működik a szabadságvesztés-mentes tőzsdékhez, mint például a Changelly.

Amit Coinmama nem engedélyez, az az, hogy titkosító tokenekkel kereskedik, vagy a kriptot fiatba vonják. Az egyetlen dolog, amit itt tehet, az az, hogy kriptovalutákat vásárol hitelkártyájával.

A kereskedési szolgáltatások teljes körű kínálatáért ez a forduló a Coinbase-re megy.

2. forduló: Biztonság

Mindkét platform hasonló biztonsági intézkedéseket és protokollokat kínál jelenleg. Mindkettőnek meg kell állítania a 2FA-t az első vásárlás előtt. Egyik szolgáltatás sem szenvedett komolyabb feltöréseket a felhasználóktól ellopott kriptovaluták miatt.

A második forduló ebben a fej-fej mellett döntetlen.

3. forduló: Fizetési módok

A Coinmama lehetővé teszi, hogy kriptovalutát vásároljon hitelkártyával vagy euróban SEPA átutalással. A Coinbase sokkal szélesebb választékot kínál. A Coinbase-on történő fizetés amerikai egyesült államokbeli bankszámlákkal, hitelkártyákkal, SEPA betétekkel, SWIFT, PayPal és egyéb szolgáltatásokkal történhet..

A Coinmama VS Coinbase 3. fordulója a Coinbase-nek megy le, kezével.

4. forduló: Könnyű használat és sebesség

A Coinbase arról híres, hogy egyszerűbb, könnyen érthető felhasználói felülettel könnyebb a kezdő kriptokereskedőknél, mint sok más tőzsde. Ez az egyik kezdőbarátabb csereprogram odakinn.

De Coinmama egy teljesen más szintű könnyedséggel rendelkezik. Ennek a könnyű használatnak nagy része az a tény, hogy a Coinmama-on egy és csak egyet tehet. Ez az egy dolog pedig könnyen érthető és követhető módon kerül bemutatásra.

Ami a tranzakciók gyorsaságát illeti, a Coinmama közvetítő jellege miatt előnyt élvez a Coinbase-ben. Mivel a kriptovalutát közvetlenül magától a Coinmamától vásárolja, a tokenjeit a fizetés pillanatában elküldjük a pénztárcájába. A pénzérmék kereskedelme korántsem lassú. Csak nem olyan gyorsak.

Ez a kör enyhe előnnyel zárul Coinmama számára.

5. forduló: Névtelenség

Vannak, akik névtelenül szeretnének kriptovalutát vásárolni, kereskedni és eladni. Míg a legtöbben anonimitást akarnak jogos biztonsági okokból, sokan vannak, amelyeknek kérdésesebb motívuma van.

Ha egyike azoknak, akiknek névtelen kereskedésre van szükségük, akkor itt nincs szerencsénk. A jelenlegi pénzmosás-ellenes politikáknak megfelelően a Coinmama és a Coinbase is betartja a szigorú KYC (Ismerje meg ügyfelét) előírásokat. Mindkettő megköveteli, hogy a vásárlás megkezdése előtt igazolja személyazonosságát egy állam által kiállított személyi igazolványon keresztül. Tehát mindkét esetben az anonim kereskedés nem.

Ez a kör döntetlennel zárul.

6. forduló: Elérhetőség

Mintegy 190 ország felhasználói szabadon létrehozhatnak fiókokat a Coinbase-en. Ezen országok többségében azonban a Coinbase csak pénztárca szolgáltatásokat kínál. A rejtjelek vásárlásához, kereskedéséhez és visszavonásához jelenleg körülbelül 30 ország férhet hozzá.

A Coinmama világszerte körülbelül 190 országban érhető el.

Ez a forduló könnyen megy Coinmamához.

7. forduló: Tokenek szerepelnek

Noha ezek közül a szolgáltatások egyike sem kínál különösebben nagy kriptovaluták választékot (végül is több ezer ilyen van), van különbség.

A Coinmama segítségével nyolc különböző zsetont vásárolhat: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Ethereum Classic (ETC), Ripple (XRP), Qtum (QTUM) és Cardano (ADA). De miután megvásárolt egy zsetont, nem lesz képes elcserélni egy másikra a Coinmama-on.

A Coinbase 18 különböző tokent sorol fel, amelyek közül több közvetlenül megvásárolható hitelkártyájával vagy bármely más fizetési móddal, amelyet használhat. A vásárlás után az egyik token könnyen cserélhető egy másikra.

Mivel további tokeneket sorol fel a közvetlen vásárláshoz, és felajánlja a kereskedést másoknak, a Coinbase ezt a kört veszi igénybe.

8. forduló: Díjak

Mint fentebb említettük, a Coinmama 5,9% -os kereskedési díjat és további 5% -ot számít fel a hitelkártya-feldolgozásért (ez az utolsó díj nem lesz érvényes, ha SEPA átutalással fizet), összesen 10,9% -kal meghaladja a piaci értéket. Ez nagyon magas.

A Coinbase díjait nem a legkönnyebb megérteni, mert azok attól az országtól függenek, ahol élsz, a vásárolt tokentől és a fizetési módtól. De általában sokkal alacsonyabbak, mint a Coinmama. Ez a kör a Coinbase-re megy.

9. forduló: Mobilalkalmazások

Sokan szeretnek menet közben kriptovalutákat vásárolni, kereskedni és eladni, így a mobilalkalmazások elég nagy előnyt jelentenek számukra.

A Coinmama csak webes. A Coinbase jól megtervezett, könnyen használható mobilalkalmazással rendelkezik mind Android, mind iOS eszközökhöz. Ez a kör alapértelmezés szerint a Coinbase-re kerül.

érme alapú mobilalkalmazás

10. forduló: Ügyfélszolgálat

Az ügyfélszolgálat továbbra is nagy problémát jelent a kriptográf kereskedelemben általában. Sok webhely egyáltalán nem kínál ügyfélszolgálatot.

Mindkét webhely útmutatókat és útmutatókat tartalmaz az elvégzendő tranzakciókhoz. A Coinbase útmutatói különösen hasznosak.

A Coinmama és a Coinbase egyaránt ügyfélszolgálatot kínál. Mindkét esetben a jobb megoldás az e-mail támogatás, mivel a telefonos támogatás legjobb esetben foltos. A Coinmama általában 24 órán belül válaszol az e-mailekre, míg a Coinbase valamivel lassabb, a válaszadás 24-72 órát vesz igénybe.

Tehát a Coinbase jobb útmutatókkal rendelkezik a webhelyen, de a Coinmama gyorsabb e-mail válaszokkal rendelkezik. Nevezzük ezt az utolsó fordulót döntetlennek.

Coinmama VS Coinbase: Összegzésként …

Először számoljunk fej-fej mellett:

Kerek érmama

Coinmama

érme alap

Coinbase

Húz
1: A szolgáltatás típusa x
2: Biztonság x
3: Fizetési módok x
4: Könnyű és gyors x
5: Névtelenség x
6: Elérhetőség x
7: Tokenek szerepelnek x
8: Díjak x
9: Mobilalkalmazások x
10: Ügyfélszolgálat x

A Coinbase öt fordulót vesz igénybe, míg a Coinmama két és három forduló döntetlen. Ezekkel az eredményekkel úgy tűnik, nem okos a Coinbase választása. És sok esetben ez kényelmesebb választás lenne. De emlékezzünk az elérhetőség kérdésére. Ha azon országokon kívül él, amelyek számára engedélyezett a kriptográfia vásárlása, akkor a Coinmamát vagy más webhelyet kell használnia.

Végül a Coinmama és a Coinbase egyaránt gyors, egyszerű módot kínál a kriptopénz megvásárlására. Bármelyik egy jó választás, ha ajtót nyit a kriptográfia világában. Ha ez a Coinmama VS Coinbase összehasonlító útmutató hasznos volt, vagy bármilyen kérdése van, kérjük, hagyja meg észrevételeit alább!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector