Bitcoin vásárlása a Coinbase-on vs Paypal: Melyik a jobb?

A PayPal nemrégiben hozott döntése a kriptopénz-vásárlások engedélyezéséről és a korlátok emeléséről viharral vette a kriptoszférát. Elemzők úgy vélik, hogy a PayPal döntése valószínűleg a Bitcoin robbanásszerű emelkedéséhez vezetett ebben a hónapban, mivel intenzív keresletet jelez a fogyasztók részéről, és valószínűleg egy teljesen új piacot nyit meg, amelyet korábban még nem használtak fel.

bitcoin vásárlása paypal-szal

Mostantól a Paypal segítségével vásárolhat Bitcoin-t és más kriptovalutákat.

Ha Ön online fogyasztó, akkor valószínűleg rendelkezik saját PayPal-fiókkal – több mint 350 millió PayPal-felhasználó van, és a növekedés évről évre folyamatosan emelkedik. Ehhez képest a tiszta kriptovaluta szolgáltatások érezhetően kisebbek – például a Coinbase-nek, a világ egyik legnépszerűbb kriptográfia-fiat rámpájának csak mintegy 35 millió felhasználója van. A legtöbb ember számára nem gond, ha egy Bitcoin-ot vásárol a PayPal-on, ahelyett, hogy teljesen új céghez kellene regisztrálnia. Azonban ilyen könnyű döntést hozni? Beszéljük meg a kriptovaluta vásárlásának következményeit az egyes platformokon.

Bitcoin vásárlása a Coinbase-en

A Coinbase nem kereskedői feldolgozó platform – ehelyett egy kriptotőzsde, ahol az emberek letehetik a fiatot a kriptopénzek vásárlásához, és fordítva. Emellett megtalálják az Earn programot is, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy kriptovalutát keressenek más érmék oktatási / promóciós anyagainak tanulmányozásával. Az egész weboldal titkosítási specifikus és egy fő célra összpontosít – mindenki számára elérhetővé téve a Bitcoin szolgáltatást.


Megjegyzendő, hogy a Coinbase szigorúbb KYC-előírásokkal rendelkezik a PayPal-hoz képest, legalábbis amikor új fiókot kell létrehozni. A kriptovaluta-tranzakciókat nehezebb nyomon követni, mint a betéti kártyával vagy a bankszámlán végrehajtott tranzakciókkal, ezért a szabályozók biztosítják, hogy az engedélyezett kriptovaluta-cégek tudják, ki használja a platformjukat. Általában lehetetlen Bitcoin-vásárlást végezni a Coinbase-en anélkül, hogy teljesen hitelesített számlája lenne – ami természetesen magában foglalja a KYC-információk elküldését a Coinbase-be először.

Azonban a Bitcoin Coinbase-on történő megvásárlásának egyik fő fejleménye, hogy a Bitcoins-t ténylegesen jóváírják az Ön számláján, amelyet azután láncban visszavonhat. Az érméket eltávolíthatja a Coinbase-ről, majd eltárolhatja saját webtárcájában, vagy akár hardveres pénztárcájában, ha rendelkezik ilyennel (ami sokkal biztonságosabb, és megvédi a harmadik felek alkalmatlanságától vagy rosszindulatú célzástól).

Bitcoin vásárlása a PayPal-on

Mivel a legtöbb embernek már van PayPal-számlája, valóban triviális dolog számukra, hogy egyenlegüket vagy összekapcsolt kártyáikat / számláikat felhasználva azonnal kriptovalutát vásárolhatnak az alkalmazáson belül. Nagy előnye van annak, ha nem kell új fiókot regisztrálnia – nemcsak egyszerűbb, de csökkenti a személyes adatai kiszivárgásának vagy ellopásának kockázatát is, mivel eggyel kevesebb vállalat rendelkezik adatokkal Önről.

Az elsődleges probléma, amelyet az emberek a Bitcoin PayPal-on történő megvásárlásával azonosítottak, korlátozó jellege. A PayPal-on vásárolt Bitcoin nagyon különbözik attól, amit a Coinbase-en vásárolhat. A PayPal Bitcoinja inkább származékos tokenként viselkedik, mivel megtartja a Bitcoin értékét, de valójában nem használhatja magát az alapul szolgáló kriptovaluta tokent. A PayPal Általános Szerződési Feltételei szerint a platformon megvásárolt Bitcoins nem vihető át más PayPal felhasználók számára, és nem vonhatók ki külső kriptovaluta pénztárcába sem..

Szóval, melyik a megfelelő nekem?

Erre nincs egy mindenki számára megfelelő válasz: teljes mértékben attól függ, miért akarsz Bitcoinot vásárolni, és milyen felhasználó vagy. Itt vannak a fő szempontok, amelyeket figyelembe kell venni:

  • Kényelem. Ha Ön már PayPal-felhasználó, akkor logisztikai szempontból sokkal kényelmesebb lesz bejelentkezni és vásárolni. Megtakarítja a Coinbase-re való regisztrációhoz, új fiók létrehozásához, fizetési mód összekapcsolásához, finanszírozásához, vásárlásához és visszavonásához szükséges időt és erőfeszítést..
  • Bizalom / adatvédelem. Jobban megbízhat a PayPal-ban, ha Ön már meglévő felhasználó – az is a legjobb, ha a KYC-adatait a lehető legkevesebb cégnél tárolja. Ha ad még egyet a keverékhez, az mindig rosszabb az adatvédelem és az adatbiztonság szempontjából.
  • Felhasználási esetek. Ha ténylegesen ki akarja használni a Bitcoins-ját (azaz elküldi őket barátainak vagy családtagjainak, holmikat vásárol kriptovalutát elfogadó online áruházakban, intelligens szerződésekkel játszik, altcoinokat vásárol stb.), Akkor nem fogja tudni ezt megtenni ha a PayPal mellett dönt, de a Coinbase segítségével megteheti. Ennek ellenére a kriptotérbe belépő új felhasználók többsége nem feltétlenül követeli meg, hogy a Bitcoins ténylegesen felhasználja őket a piacokon – gyakran spekulálnak az emelkedő árral. Ha Ön egyike ezeknek a fogyasztóknak, akkor van értelme vásárolni a PayPal-on, mivel annak ellenére, hogy a PayPal Bitcoin-ját nem lehet visszavonni, akkor is nyomon követi a tényleges Bitcoin-értéket, így könnyen vásárolhat és eladhat közvetlenül készpénzben annak érdekében, hogy nyereség / veszteség realizálása. (Természetesen a lefelé irányuló spekuláció nem lehetséges a PayPal-on keresztül – ha le akarja zárni a piacot, akkor az érméit egy olyan tőzsdére kell vinnie, mint a BitMEX, amely megköveteli, hogy visszavonja őket.
  • Tulajdonjog. A kriptovilág jelentős tétele a saját pénzügyeinek tulajdonjoga. A Bitcoin megvásárlása a Coinbase-en azt jelenti, hogy visszavonhatja saját pénztárcájába, és saját maga is biztonságba helyezheti, teljes ellenőrzést biztosítva a pénzét tartalmazó magánkulcsok felett. Ha az érméket a PayPal-on vásárolja meg, akkor csak akkor veheti ki őket a PayPal-ból, ha felszámolásra kerül a fiatra, ami bármit is jelent, a kriptovaluta titkos kulcsait mindig egy harmadik fél fogja tartani. Ez nem ideális azok számára, akik hisznek a „nem a kulcsaidban, nem az érmeidben”.

Miután megtudta, hogy milyen típusú felhasználó vagy, és mire használja a Bitcoint, könnyű döntés. A fenti kritériumok alapján milyen felhasználó vagy? Melyik áll jobban neked: Coinbase vagy PayPal? Az alábbiakban írjon nekünk egy megjegyzést.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector