Ledger vs Trezor: Melyik hardver pénztárca tartja a legbiztonságosabb titkosítást?

Amikor úgy dönt, hogy kriptovalutát vásárol, az egyik első választása az, hogy hol szeretné tárolni. Ha úgy döntött, hogy hardveres pénztárcát választ az összes vagy néhány kriptográfia számára, akkor valószínűleg megtalálhatja magát a Ledger vs Trezor, a két vezető hardvertárca márka között..

De amikor arról van szó Trezor vs Ledger melyiket kellene választania?

Frissítés a hardvertárcákról

Mielőtt megnéznénk a Ledger kontra Trezor elemeket, győződjünk meg róla, hogy világos elképzeléseink vannak arról, hogy mi a hardvertárca. A hardvertárcák olyan fizikai eszközök, amelyek offline tárolják a kriptovalutát.

Ha használni szeretné a kriptot, vagy többet szeretne tenni a pénztárcára, akkor a pénztárcát valahogy csatlakoztatnia kell az internethez, általában a számítógépén keresztül..

A hardvertárcák az egyik legbiztonságosabb kriptovaluta-tárolási módszerek, mivel nincsenek internetkapcsolatban. Azonban hozzáadnak néhány extra lépést, amikor a pénztárcát szeretné használni, különösen az online pénztárcákhoz képest. Továbbra is fennáll a firmware meghibásodásának kockázata.


A tényezők ezen kombinációja miatt a hardveres pénztárcák a leghasznosabbak nagyobb mennyiségű kriptovaluta tárolására, amelyeket nem tervez hamarosan használni. A legtöbb ember a kriptográfia nagy részét hardveres pénztárcában fogja tárolni, majd bármit könnyen elérhetõ módon tárol online, asztali vagy mobil pénztárcában.

Ledger vs. Trezor összehasonlítás: Melyik a jobb?

A Ledger és a Trezor is iparági vezető szerepet tölt be a hardveres pénztárcák világában. Mindkettő több eszköz közül választhat, és hasonló funkciókkal rendelkeznek.

trezor vs főkönyv rejtjeles hardver pénztárca

A kettő közötti választás megkönnyítése érdekében összehasonlítjuk a kettő összehasonlítását a legfontosabb kategóriákban.

A pénztárca kínálatának köre

Akár a Trezor, akár a Ledger pénztárcák érdeklik, két eszköz közül választhat.

Főkönyvi hardver pénztárcák

A Ledger felajánlja a Ledger Nano X-et, amely 119 dollárért indul, vagy a Ledger Nano S-t, amely 59 dollárnál kezdődik.

főkönyvi pénztárca nano x nano s

A Ledger Nano X és a Ledger Nano S nagyon szép mobilalkalmazással rendelkezik az alapok kezeléséhez.

Trezor Hardvertárcák

A Trezor a Trezor Model T-t kínálja, amelynek ára 169.99 dollár, vagy a Trezor One-t, amelynek ára 55 dollár..

Van egy Trezor One Metallic változat is, amely eloxált alumíniumból készül, a nagyobb tartósság érdekében, speciális metszettel rendelkezik és 584,86 dollárba kerül..

trezor modell t trezor egy

Kompakt Trezor One és a több funkcióval ellátott Trezor T modell.

Trezor vs Ledger csomagok

Ha egynél több eszközt szeretne vásárolni, mindkét márka megtakarítással járó csomagokat is kínál. A Ledger Backup Pack a Ledger Nano S és a Ledger Nano X egyaránt tartalmazza, míg a Trezor Ultimate Pack tartalmazza a Trezor T és a Trezor Model One-t, valamint egy Cryptosteel kapszulát.

Ledger vs Trezor az áron: Ledger nyer

Tehát a Ledger és a Trezor egyaránt két fő pénztárcát kínál hasonló áron. A költségvetés-barát verziók egymással 5 dolláron belül kerülnek, míg a Trezor továbbfejlesztett verziója körülbelül 50 dollárral több, mint a Ledger.

Támogatott kriptográfiai eszközök: A főkönyv nyer, de nem biztos, hogy ez számít Önnek

Ha megnézzük a Ledger és a Trezor által támogatott kriptovaluta eszközök számát és tartományát, az előbbi előbbre kerül.

A Trezor hardvertárcái több mint 1000 kriptovalutát támogatnak, míg a Ledger több mint 1100.

A figyelmeztetés itt az, hogy azoknak, akik újak a kriptopénz tulajdonjogában, valószínűleg nem kell megvásárolniuk a

Körülbelül 100 kriptovaluta, amelyet a Ledger támogat, a Trezor pedig nem. Azonban, ha azt akarja, hogy a jövőben növekedjen a kriptográfiai vállalkozása, akkor ez változást hozhat.

Megjelenítés és használat: A Trezor nyer

Tanulási görbe lesz Trezor vagy Ledger pénztárcákkal. Mindkét pénztárca azonban támogatást és utasításokat kínál a weboldalán, és elég gyorsan meg kell ismernie mindkét pénztárca használatát.

Ennek ellenére a Trezor pénztárcák képernyője sokkal intuitívabb, mint a Ledgeré azok számára, akik nem ismerik a kriptotárcákat. A Ledger két gombra támaszkodik a funkcionalitás érdekében, amelyekre szükséged lesz, és időigényessé teheti a PIN-kód megadását. Ezzel szemben a Trezor képernyőn elegendő hely áll rendelkezésre több gombhoz, lehetővé téve a PIN-kód megadását úgy, hogy ismerős módon közvetlenül a számokra kattint..

Trezor vs Ledger on Size: Ledger nyer

Ha az a célja, hogy elegáns, diszkrét hardveres pénztárcája legyen, és alig foglal helyet, akkor válassza a Főkönyvet. Vékony és hasonló alakú az USB-hez, bár kissé eltérő méretekkel rendelkezik.

Bár a Trezor nem vastag, szélesebb, mint a Ledger. Ez segít a kijelzőben és a könnyű használatban, de ez azt jelenti, hogy több helyet foglal.

Lehet, hogy ez nem aggasztja Önt, attól függően, hogy hol tárolja.

Biztonság és hírnév: Trezor nyer, de alig

Nem valószínű, hogy bármilyen biztonsági problémája lenne, függetlenül attól, hogy a Főkönyvet vagy a Trezort választja. Nincsenek olyan jelentések, hackek vagy csalások, amelyek nem járnának felhasználói hibával (például nem biztonságos módon tárolják a kifejezést). A szakemberek kimutatták, hogy idővel, fizikai hozzáféréssel és kifinomult módszerekkel bármelyiket feltörhetik.

Az egyetlen különbség a biztonság szempontjából az, hogy a Trezor teljesen nyílt forráskódú, míg a Ledger nem. Ez lehetővé teszi a Ledger számára, hogy rosszindulatú kódokat helyezzen olyan eszközökbe, amelyek ellophatják a titkosítást. Ezt azonban magának a főkönyvnek kellene megtennie, és a következmények miatt hihetetlenül valószínűtlen.

Összességében biztonságban kell éreznie bármelyik márkát. Mégis, ha aggódni akar a legrosszabb esetek miatt, az a tény, hogy a Trezor kódja nyílt forráskódú, enyhe előnyt jelent neki.

Összegzés

Az alábbiakban kényelmes összefoglalást kínálunk arról, hogy a kettő összehasonlítja-e az egyes kategóriákat:

 • Ár: Nyer a főkönyv
 • Támogatott kriptográfiai eszközök: Nyer a főkönyv (de mindkettő 1000 felett van)
 • Megjelenítés és használat: Trezor nyer
 • Méret: Nyer a főkönyv
 • Biztonság: Trezor győz, alig

Másképp nézve a Trezor pénztárcák kiválóak:

 • Biztonság
 • Kijelző
 • Egyszerű használat

Míg a Ledger pénztárcák kiválóak:

 • Ár
 • Támogatott kriptográfiai eszközök
 • Méret

Melyik hardver pénztárcát vegyem, Trezort vagy Nagykönyvet?

Nem fogsz tévedni, függetlenül attól, hogy Trezor vagy Ledger hardvertárcát választasz-e, mivel ez személyes preferenciákból áll.

Ha valami elegánsra vágyik, amely több kriptovalutát támogat, és nem bánja, ha megtanulja használni a két gombos képernyőt minimális megjelenítési területtel, vegye fontolóra a Ledger modellt.

Ha nagyobb, könnyebben használható kijelzőt szeretne, és nem bánja, ha lemarad egy maroknyi kriptovaluta tárolásának lehetőségéről, vegyen fontolóra egy Trezor modellt.

Kattintson ide a Trezor vásárlásához.

Kattintson ide a Ledger vásárlásához.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector