Hogyan védheti meg a kriptovaluta pénztárcáját a számítógépes bűnözőktől?

Tud a mai legnagyobb kriptovalutáról? A Bitcoin az egyik legismertebb és legnagyobb kriptovaluta, amelyet 2009-ben egy titokzatos Satoshi Nakamoto nevű entitás vezetett be. A Bitcoin népszerűsége akkor nőtt, amikor az ára 2019-ben elérte a csúcspontját. Kétségtelen, hogy ingadozó piaca miatt vad hinták vannak a bitcoin árában. A bitcoin értékét különféle tényezők befolyásolják, és a legfontosabb a kereslet és a kínálat. A bitcoin árának ingadozása nemcsak az egyéneket és a kormányt vonzza, hanem az internetes bűnözőket is.

A bitcoin feltalálása után számos jelentés regisztrálta a tőzsdén végrehajtott lopásokat és feltöréseket, és ezekben a feltörésekben sokan elvesztették pénzüket. Mivel a bitcoin fizikailag nem létezik, és digitális formájában van jelen, a kiberbűnözők nagyobb kockázatot jelentenek a feltörésekre. A digitális pénztárcákat a bitcoinok és más digitális tokenek tárolására használják, és ezek a pénztárcák online működnek, mert rendelkeznek online tárolt magánkulccsal. Csak a magánkulcson keresztül küldhetik el a felhasználóknak a digitális tokenjeiket, és fontos, hogy megvédjük a magánkulcsot a csalárd tevékenységek elkerülése érdekében. Megtanulhatja a kriptovaluta pénztárcák biztonságát CryptoCode.

Egyszerű szavakkal: a magánkulcs a felhasználók digitális identitása, és a kiberbűnözők mindig figyelemmel kísérik az érméket a csalárd cselekmény végrehajtása érdekében. A kiberbűnözők olyan technikákat alkalmaznak, amelyek ellopják vagy a szemed alatt átadják a digitális tokeneket a számlájukra, és ezért soha nem szabad kompromisszumokat kötnöd a privát kulcsaid biztonságában.

Fedezzünk fel néhány módot, amelyek segítségével a következő bitcoinokat biztosíthatja:

Használjon biztonságos internetkapcsolatot.


A kriptovaluták átadása vagy kereskedése közben a felhasználóknak mindig biztonságos internetkapcsolatot kell használniuk, és kerülniük kell a nyilvános Wi-Fi használatát. Az otthoni hálózatok használata közben a felhasználóknak egy virtuális magánhálózatot kell használniuk a biztonság növelése érdekében. A VPN használata megváltoztatja az Ön tartózkodási helyét és IP-címét. Nem csak ez, de biztonságossá is teszi a böngészést, és megvédi a böngészést a támadásoktól és a hackektől.

Használjon hideg pénztárcát forró pénztárca helyett.

A hideg pénztárcák a legjobb digitális pénztárcák a bitcoin tárolásához, mert ezeket nem szükséges csatlakoztatni az internethez. A legjobb dolog a hideg pénztárcákban az, hogy nem vannak kitéve a kibertámadásoknak, és megakadályozzák a magánkulcsok jogosulatlan hozzáférését. Számos jelentést regisztráltak más típusú pénztárcákról, ahonnan a támadások feltörték a bitcoin felhasználók pénztárcáját.

A számítógépes támadók mindig arra várnak, hogy a felhasználók gyenge jelszót használhassanak, és lehetőséget biztosítsanak számukra a pénztárca megtámadására. Mindig jobb, ha hideg pénztárcát használ, és magánkulcsait olyan eszközökön tárolja, amelyekhez nem szükséges internetkapcsolat.

Használjon több pénztárcát.

A befektetők és a kereskedők szeretnek befektetni és kereskedni különböző kriptovalutákban, és nincs külön korlátozás a különböző pénztárcák létrehozására. A felhasználóknak több pénztárcát kell használniuk a különböző kriptovaluták biztosításához. A felhasználók egy pénztárcát használhatnak nagyszámú kriptovaluta és egy napi tranzakciók lebonyolításához. Több pénztárca használata megóvja portfólióját, és megakadályozza a fiókjában felmerülő veszteségeket.

Használjon egyedi jelszót.

A kriptovaluták biztonságának legjobb módja egyedi és erős jelszó használata. A felhasználónak el kell kerülnie ugyanazt a jelszót különböző fiókoknál és alkalmazásoknál. Fontos továbbá egy erős jelszó használata, amelyet szinte lehetetlen kitalálni. A hackerek kockázatának elkerülése érdekében a felhasználóknak folyamatosan változtatniuk kell a jelszavakat. A kétfaktoros hitelesítés használata pénztárcájához további biztonságot nyújt.

Frissítse készüléke víruskereső szoftverét

Nem számít, hogy webes pénztárcát, asztali pénztárcát vagy mobil pénztárcát használ; javasoljuk, hogy a készüléket a legújabb víruskereső szoftverrel rögzítse. A víruskereső szoftver tűzfalként működik, amely megvédi készülékét a rosszindulatú programok támadásaitól és az illetéktelen hozzáféréstől. Azok az eszközök, ahol nincs vírusirtó szoftver, a hackerek kihasználják az adott eszközök célzását, és megpróbálják feltörni a bitcoin pénztárca privát kulcsát.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector