Milyen módon lehet megvásárolni a Bitcoin-t?

A kriptovaluta a digitális pénzre utal, amelyet fizetések és pénzügyi tranzakciók végrehajtására használnak. 2008-ban egy Satoshi Nakamoto nevű személy kiadott egy fehér papírt, amely az első kriptovalutáról, a bitcoinról szól. A következő évben, 2009-ben később elindították a bitcoin hálózatot, és több mint egy évtizede létezik a bitcoin. Annak ellenére, hogy több ezer kriptovaluta van kiadva a bitcoin után, továbbra is a legnépszerűbb kriptovaluta, amely belépett a mainstreambe.

Azoknak az embereknek, akik nincsenek tisztában a kriptovalutákkal, sok mindent meg kell tanulniuk, miközben belépnek a piacra. Döntő fontosságú megismerni a bitcoinok tárolását, átadását, vásárlását és eladását. A bitcoin piac alapjainak elsajátítása segít az egyéneknek abban, hogy legyenek óvatosak és óvatosan haladjanak előre. Az alapok segítenek abban, hogy ismereteket szerezzen a bitcoin kereskedéséről, valamint a bitcoin kereskedelmének egyik platformjáról hivatalos oldal

Ebben a cikkben megismerjük a bitcoin vásárlásának módjait.

Mi szükséges a bitcoin vásárlásához?

Eleinte a felhasználóknak bitcoinokat kell tárolniuk, és mivel a bitcoin digitális pénznem, ezeket digitális pénztárcákban tárolják. A digitális pénztárcák inkább hasonlítanak a hagyományos bankszámlákra, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyedén tárolják, küldjék és fogadják a bitcoinokat. Ezekkel a pénztárcákkal időnként befizetéseket, felvételeket és befizetéseket lehet használni. A digitális pénztárca három fő részből áll, amelyek magukban foglalják a bitcoin címet, a nyilvános kulcsot és a privát kulcsot. A bitcoin cím inkább egy számlaszámra hasonlít, és azon keresztül lehet tranzakciókat végrehajtani. Egy másik fontos dolog a bitcoin pénztárca privát kulcsa, amely PIN-kódként működik. A privát kulcs egyedi, és minden alkalommal új generálódik.


Számos típusú pénztárca tárolja a kriptovalutákat, mint például a bitcoin, amelyek a következők:

Papír pénztárcák

A papír pénztárcák olyan offline pénztárcák, amelyek nyomtatásához oldal és nyomtató szükséges. A papír pénztárcának általában két QR-kódja van, és a felhasználók könnyedén elküldhetik a bitcoinokat QR-kódok beolvasásával. Azt mondják, hogy a papír pénztárcák biztonságos lehetőség a digitális tokenek tárolására. Mindig jobb, ha biztonsági másolatot készít a pénztárcáról, ha véletlenül elveszíti; könnyen visszanyerheti a bitcoinjait.

Mobil pénztárcák vagy webes pénztárcák

A mobil pénztárcákat vagy webes pénztárcákat csak internetkapcsolattal lehet használni. Mind a mobil, mind a webes pénztárca kevésbé biztonságos, mert a mobil pénztárca magánkulcsokat tárol a mobilban, míg a webes pénztárca hozzáférést biztosít harmadik feleknek a személyes kulcs kezeléséhez. Ez növeli a titkos kulcsok ellopásának vagy támadásának kockázatát.

Asztali pénztárcák

Az asztali pénztárcák sokkal jobb megoldás, mint a többi pénztárca, mert ez egy offline pénztárca, amely tárolja a magánkulcsot a számítógépen, és kiváló biztonsági funkciókat kínál.

Vásároljon Bitcoin-t hitelkártyával vagy készpénzzel.

A kriptovaluta-tőzsdék olyan online piactérek, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy digitális pénztárca igénye nélkül bitcoinokat vásároljanak és adhassanak el. Ahhoz, hogy bitcoinot vásárolhasson a tőzsdéről, a felhasználóknak meg kell nyitniuk számlájukat egy kriptovaluta-csere segítségével, és meg kell adniuk nekik személyes adatait, és be kell fejezniük a KYC folyamatot. Ezenkívül a felhasználóknak vagy a folyószámlájukat vagy a hitelkártyájukat kell összekapcsolniuk a vásárlásokhoz való pénz kifizetéséhez. Miután megvásárolta bitcoinját a számlájával, a tőzsde bitcoinokat helyez el egy újonnan létrehozott digitális pénztárcában. Csak annyit kell tennie, hogy elmondja a tőzsdének a megvásárolni vagy eladni kívánt bitcoin mennyiségét.

Vásároljon Bitcoin-t kriptovaluta ATM-mel.

A hagyományos ATM-ekhez hasonlóan most is a kriptovaluta ATM-eket fejlesztik az egész világon. A kriptovaluta ATM-ek révén a felhasználók könnyedén vásárolhatnak bitcoinokat készpénzzel, betéti / hitelkártyákkal. A bitcoin kriptográf ATM-en keresztüli vásárlásának folyamata meglehetősen egyszerű, mivel a felhasználónak meg kell adnia egy digitális pénztárca magánkulcsát az ATM-nek. Válassza ki a megvásárolni kívánt bitcoin mennyiségét, majd kattintson a vásárlás lehetőségre. Azok a felhasználók, akik nem rendelkeznek digitális pénztárcával, papír pénztárcákat is készíthetnek ATM-ekből, mivel az ATM-ek képesek a helyszínen pénztárcát létrehozni.

Nincs szükség személyes adatok megadására a kriptovaluta ATM-eknél. A kriptográfiautomaták használatának egyetlen szempontja, hogy ezek a gépek gyakran magas tranzakciós díjat számítanak fel, és eltérő árfolyamokkal rendelkeznek a különböző kriptopénzek esetében.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector