Villámcsomópont telepítési útmutató (Dockerrel)

Ezzel az útmutatóval megkezdheti a Lightning csomópont beállítását a Bitcoin küldésére és fogadására a villámhálózaton. A csomópont mindig online lesz – villámtranzakciókat bármikor küldhet és fogadhat. Docker-tárolót fogunk használni, amely lehetővé teszi a gyorsabb telepítést és frissítést. A távoli villámcsomópontok nagyszerűek azok számára, akik passzív jövedelem érdekében külön pénzt akarnak keresni villámhálózati tranzakciókkal.

  • Nehézség: Középfokú
  • Szükséges idő: 1 óra
  • Beállítás típusa: LND a Dockerrel
  • Előfeltételek: Képesség Csomópontok telepítése AWS vagy DigitalOcean rendszeren

Ez az útmutató már adaptálva a ZAP-oktatóanyagokból – beleértve néhány frissített parancsot.

Megjegyzés: Ebben az útmutatóban a Bitcoin Testnet-et fogjuk használni – egy tesztkörnyezetet, ahol komoly következmények nélkül hibázhatunk. Miután megértette a csomópont telepítését, átállhat a bitcoin mainnetre, ha a kódban a „testnet” helyett a „mainnet” szerepel..

Távoli csomópont beállítása a Dockerrel

Ehhez a saját távoli csomópontot be kell állítania egy felhőalapú tárhelyszolgáltatáson, például az AWS vagy a DigitalOcean szolgáltatáson. Ebben a példában egy t2.micro példányt telepítettem az Ubuntu Server 18.04 futtató AWS-re. Bármilyen típusú szervert telepíthet, amennyiben támogatja a Dockert, addig jó.


Megjegyzés: legalább 1 GB RAM-mal kell rendelkeznie a VPS-en. Minden kevesebb gyakori összeomlást eredményez.

A Docker megszerzéséhez telepítse ezeket a parancsokat

sudo apt frissítés sudo apt telepítés docker.io

A Lightning csomópont telepítése

A konténerhez egy Zap által készített képet fogunk használni – ez már előre be van állítva mindennel, ami a kezdéshez szükséges (lnd, lndconnect). Az első lépés egy „kötet” létrehozása, amely lehetővé teszi az adataink megőrzését abban az esetben, ha a konténer a jövőben megsemmisül. Az általunk létrehozott kötetet „lnd-data” -nak nevezzük.

Megjegyzés: Egyes telepítési dokkok nem igényelnek „sudo” -ot, ha problémákba ütközik, futtassa a dokkolót magasabb „sudo” jogosultságok nélkül.

A sudo docker kötet létrehozza az lnd-adatokat

Következő lépésként az „lnzap / lnd: latest” legújabb képét futtatjuk. Csatlakozni fogunk a Bitcoin Testnet-hez – így, ha bármilyen hibát elkövetünk, nem veszítjük el a valódi Bitcoin-t.

Nyilvános neutrino kliensekhez is csatlakozunk – ez jelentősen csökkenti ennek a csomópontnak a merevlemezigényét.

Futtatás előtt feltétlenül töltse ki IP-jét a YOUR_EXTERNAL_IP szakaszban.

sudo dokkoló futtatása -v lnd-data: / lnd –name = lnd-csomópont -d \ -p 9735: 9735 \ -p 10009: 10009 \ lnzap / lnd: legújabb \ –bitcoin.active \ –bitcoin.testnet \ –debuglevel = info \ –bitcoin.node = neutrino \ –neutrino.connect = testnet1-btcd.zaphq.io \ –neutrino.connect = testnet2-btcd.zaphq.io \ –autopilot.active \ – -tlsextraip = YOUR_EXTERNAL_IP \ –externalip = YOUR_EXTERNAL_IP: 10009 \ –rpclisten = 0.0.0.0: 10009

Gratula! Felállította a Villámcsomópontot.

Hozzon létre egy Bitcoin pénztárcát

Itt az ideje, hogy hozzon létre egy Bitcoin pénztárcát. Ezt közvetlenül úgy teheti meg, hogy a Docker-en keresztül kapcsolatba lép az lnd-csomóponttal.

sudo docker exec -u lnd -it lnd-csomópont lncli –network = tesztnet létrehozás Sikeresen létrehozott egy Bitcoin pénztárcát. Győződjön meg róla, hogy a vetőmag-mondatot biztonságban tartja (papírra írva)

A következő paranccsal hozhat létre új címet

sudo docker exec -u lnd -it lnd-csomópont lncli –network = testnet új cím np2wkh

Ez megadja a Bitcoin címét, ahová elküldheti a Bitcoint a számla finanszírozására. Mivel a Bitcoin Testneten vagyunk, használhatja https://coinfaucet.eu/en/btc-testnet/ hogy ingyen finanszírozza a számlát.

PRO TIPP: Az 10009 és 9735 portok beolvasásával ellenőrizheti, hogy működik-e a csomópontja https://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/. Ez nagyszerű módja annak ellenőrzésére, hogy vannak-e olyan tűzfalak, amelyek megakadályozzák a csomópont kommunikációját, és hogy az általános beállítás sikeres-e. A futó csomópontok mindig „OPEN” állapotúak lesznek a 2 port számára.

A Távoli csomópont csatlakoztatása a ZAP iOS alkalmazáshoz

Az iOS-en található ZAP alkalmazás lehetővé teszi a csomópont távoli csomópontjának egyszerű elérését, tranzakciók küldését, csatornák kezelését és egyebeket. A ZAP alkalmazás ingyenes, és innen letölthető https://zap.jackmallers.com/

A ZAP és a távoli csomópont összekapcsolásához futtassa a következő parancsot:

sudo docker exec -u lnd -it lnd-csomópont lndconnect –bitcoin.active

Ez egy QR-kódot kap, amelyet pénztárcájával beolvashat („Csatlakozás távoli csomóponthoz”) a kötés befejezéséhez. (Megjegyzés: A régebbi útmutatók a zapconnect használatát kérik, amely már nem működik, és hibát fog kapni).

Csatornák létrehozása más csomópontokkal

A fizetés megkezdéséhez villámcsatornákat kell létrehoznia a hálózat többi csomópontjával. Nagyszerű hely más csomópontok megtalálásához a via https://1ml.com/testnet/. Ez az összes testnet csomópont listája.

Beolvashatja a QR-kódot a különböző szerverekhez a „Beállítások” oldalon -> „Csatornák kezelése” -> „+”

Hasznos hibakeresési eszközök és parancsok

Most már készen vagyunk – a távoli csomópont fut és finanszírozott. A konfiguráció kipróbálására az alábbi teszteket használhatja:

Ellenőrizze az LND állapotát

Ez a parancs ellenőrzi az lnd állapotát, és hogy teljes mértékben szinkronizált-e a Bitcoin hálózattal.

sudo docker exec -u lnd -it lnd-csomópont lncli –network = testnet getinfo

LND-naplók ellenőrzése

Ha bármilyen probléma és probléma merül fel, ez általában a naplókban jelenik meg. Ezzel a paranccsal érheti el a legfrissebb 100 naplóüzenetet

sudo docker naplók –tail 100 -f lnd-node

Indítsa újra a tárolót

A csomópont újraindításakor újra kell indítania a tárolót. Ehhez ismernie kell a tárolóazonosítót, majd el kell indítania.

sudo docker ps – sudo docker indítás: CONTAINER_ID

A Pénztárca feloldása

A tároló minden egyes újraindításakor fel kell oldania a pénztárcát:

sudo docker exec -u lnd -it lnd-csomópont lncli feloldása

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector