Hogyan lehet bányászni az Ethereum (ETH) érméket kezdőknek

Tehát hallotta az Ethereumról, a decentralizált kriptográfia üzemanyagáról szóló híreket, és meg akarja tanulni, hogyan kell kibányászni. Ez az útmutató elmagyarázza mindazt, amit tudnia kell az Ethereum bányászatáról, a hardvertől a szoftverig. Olvasson tovább egy átfogó útmutatóért, hogy tudja, hogyan kell helyesen beállítani és bányászni.

hogyan kell bányászni az ethereumot

Miért az enyém Ethereum?

Míg a Bitcoin a klasszikus kriptovagyon, amelyre az emberek gondolnak, amikor profitszerzésre gondolnak, az ASIC-technológia versenye a legtöbb számára kivitelezhetetlenné tette. Az Ethereum továbbra is versenyképes lehetőség az új bányászok számára.

Az Ethereum egyelőre a „munkabiztosítás” protokolltól függ. Ez azt jelenti, hogy az egyes számítógépek hozzájárulnak az elosztott főkönyvi technológia konszenzusos munkájának elvégzéséhez. A bányászok matematikai feladatokat oldanak meg a tranzakciók blokkjai érvényesítéséhez. ETH jelzőkkel jutalmazzák a fáradozásukat.

A jövőben az Ethereum végrehajtja a Casper frissítést, amely egyesíti a „munkabiztosítás” és a „tétbiztosítás” konszenzusos protokollokat. A „munkavégzés igazolása” azt jelenti, hogy a bányászok nem az egyéni számítási teljesítmény függvényében, hanem „kiteszik” a zsetonjaikat, biztosítékként elhelyezve őket a bányászat során. Minél több ETH-zsetont vesz igénybe, annál nagyobb a jutalom.


Ez mind része az Ethereum 2.0 átalakításának, amely megoldja a protokoll magas díjait és alacsony skálázhatóságát. Addig az Ethereum a munka igazolása. Ez az útmutató elmagyarázza, hogyan lehet az Ethereumot bányászni a számítógépén a munkavégzés igazolásával.

Mielőtt az ETH bányászati ​​kalandra indulna, figyelembe kell venni a hardvert és a költségeket.

GYORS ÚTMUTATÓ: Hogyan bányásszam az Ethereumot

1. Készítse elő a GPU-t a bányászathoz. Telepítse a legújabb stabil illesztőprogramokat a hivatalos webhelyről.

2. Töltse le a bányászati ​​szoftvert a https://claymoredualminer.com webhelyről, és tömörítse ki a fájl tartalmát egy olyan mappába, amelyhez könnyen hozzáférhet.

3. Válassza ki azt a bányászati ​​medencét, ahol bányászni akar.

4. Készítse el azt a pénztárcát, amelyben meg szeretné kapni a jutalmunkat. Nem letétkezelő pénztárcák, például MyEtherwallet, Metamask és Trustwallet ajánlott.

5. Hozzon létre egy BAT fájlt, vagy szerkessze a mellékelt BAT fájlok egyikét a használni kívánt bányászati ​​készlethez. A bányászati ​​szoftver számos előre konfigurált bányászati ​​készletből áll, amelyek közül választhat.

6. Indítsa el a Mining szolgáltatást duplán kattintva a konfigurált Bat fájlra.

Menj a Claymore Minerhez

Ethereum ASIC és GPU bányászok

ASIC és GPU összehasonlító táblázat

ASIC MinersGPU Miner
Ethereum ASIC bányászok Ethereum GPU Miner
A speciális felhasználás nem alkalmazható más funkciókra A CPU könnyen átcsoportosítható más funkciókra, például játékra, grafikára és videószerkesztésre
Energiatakarékos a GPU bányászokhoz képest Kevésbé energiatakarékos az ASIC bányászokhoz képest

Alacsonyabb viszonteladási érték a korlátozott használat miatt

Magasabb viszonteladási érték a GPU többféle használata miatt
Általában saját bányászati ​​medencéi vannak Általában harmadik fél bányászati ​​medencéit használja
Könnyebb beállítani és optimalizálni Bizonyos fokú beállítást jelent az optimalizáláshoz

Bányászat Ethereum

Az első dolog, amin gondolkodni kell, az a konszenzus algoritmus, amelyet az Ethereum használ. Ezt az algoritmust Ethash-nek hívják.

Mint fentebb említettük, a Bitcoin bányászata gyakran ASIC-eket használ. Az ASIC-ek olyan számítógépek, amelyeket költséges és energiatakarékos módon bányásznak a kriptovaluta számára. Az Ethash, szemben a Bitcoin bányászati ​​algoritmusával, ASIC-rezisztens.

A bányász számára ez azt jelenti, hogy egy GPU grafikus processzorral rendelkező számítógép szinte ugyanolyan jól fog működni, mint a speciális ASIC hardver. Ez a technológia azért készült, hogy az egyes felhasználók bányásszák az Ethereumot.

Mindkét verzió összetett számításokat használ a matematikai feladatok megoldására. A probléma megoldása blokk jutalmat eredményez, amely Ethereum tokenek kerülnek a bányász Ethereum pénztárcájába. Ez aztán kereskedhető vagy megváltoztatható tőzsdén, vagy elküldhető más Ethereum pénztárcák között.

Az algoritmus jövőbeli verziói még inkább ASIC-rezisztensek lehetnek. Lehetséges a ProgPOW változás, amely még nagyobb előnyt jelentene a GPU-knak.

Akárhogy is, a bányászathoz egy jó GPU-val rendelkező számítógépre vagy egy ASIC-gépre lesz szükség. A legtöbb otthoni bányásznak GPU-ja lesz. Minél jobb a hardver, annál több számítást tud végezni a gép. Minél több számítást tud végezni a gép, annál valószínűbb, hogy megoldja a blokkjutalom problémáját.

Ethereum bányászati ​​hardver

A kivonatolási arány meghatározza a bányászat hatékonyságát. Minél nagyobb a hash arány, annál jövedelmezőbbek a gépek. A magas kivonatolási arány azt jelenti, hogy a számítógép gyorsabban képes megoldani a számításokat.

Fontos az áram figyelembe vétele is. A bányászat sok villamos energiát használ fel, így az áramfelhasználás a bányászok mérlegkönyvében szerepel. Emellett energiára van szükség a GPU processzor hűtéséhez. Ezért fontos a hatékonyság.

Bányászat Ethereum a PC-n

GPU-k a Mining Ethereum számára

Ha az ellátási lánc a COVID-19 miatt megszakad, előfordulhat, hogy egyes eszközök nem állnak rendelkezésre. Ennek ellenére sok GPU áll rendelkezésre az Ethereum bányászatához.

Íme néhány a legnépszerűbb GPU-k közül, amelyeket az Ethereum bányászatához használnak PC-n:

 • XFX – AMD Radeon VII 16GB ~ 600 USD

  +Sok Ram + Runs Cool – sok energiát használ fel

 • Nvidia GeForce GTX 1070 ~ 550 USD

  +Jó hatékonyság – hosszú távon drága

 • AMD Radeon RX580 ~ 240 USD

  +Hatékony + Jó hűtés -Gyakran elfogyott

ASIC gépek az Ethereum bányászatához

fotó egy asic gépről

ASIC Antiminer D3 – Amazon.com

Az ASIC gépek számára is vannak opciók a piacon. Ezek inkább olyan teljes gépek, amelyeket csak kriptovaluta bányászatra terveztek.

 • Antminer D3

 • Ez körülbelül 400 dollárba kerül, és használata bonyolultabb, mint egy GPU-kártya hozzáadása egy meglévő számítógéphez.
 • Bitmain S17 Pro

  • Ez az ASIC bányász hatékony és olcsó, de gyakran nincs raktáron is.
  • Figyelembe véve a költségeket

   A legjobb gépekből származó bevétel napi 10 dollár lehet. Ha azonban figyelembe vesszük az akvizíciót, a karbantartást, az áramköltségeket és az általános költségeket, akkor a nettó hozam napi 3 és 6 dollár között van.

   Egyes webhelyek, mint például a Cryptocompare, a Whatomine.com és az F2Pool, legfrissebb információkat jeleníthetnek meg az Ethereum bányászat jövedelmezőségéről. Rendelkeznek Ethereum bányászati ​​számológépekkel, amelyek segíthetnek a profit meghatározásában.

   Az Ethereum bányászat költségei

   Elméletileg minél nagyobb a hash arány, annál jobb a bányagép. De figyelembe kell venni a gépek beszerzésének költségeit. Az eszközök idővel leértékelődhetnek, nem beszélve az energiahatékonyságról. Időbe telhet, amíg a teljes megtérülés megtérül. Ez minden Ethereum bányagépre igaz.

   Az Ethereum számára az ASIC gépek általában nem érdemesek. Mint fentebb említettük, az Ethereum közösség a konszenzusos protokoll megváltoztatását tervezi, és még inkább ASIC-ellenállóvá teheti az Ethereum bányászatát.

   Az ASIC-felhasználók a firmware és a hardver támogatásával kapcsolatos problémákra is panaszkodnak. Általában az ASIC-ok használata bonyolult.

   Ezzel szemben a GPU-k az egyik számítógép-alkatrész, amely eltávolítható, és még mindig használhatja a gépet. Hajlamosak megőrizni értéküket is, és újra eladhatók. A bányászat mellett a GPU-k játékra is használhatók.

   Sajnos az Ethereum bányászata megkophatja a GPU-kat. Ez az egyik oka annak, hogy a megfelelő hűtőrendszer olyan fontos. Azok a GPU-k, amelyek nagy igénybevétel mellett elveszítik erejüket, gyakoriak és kevesebbet adnak el. Mindazonáltal hajlamosak jobban megtartani értéküket, mint az ASIC-ek.

   Hasrát váltások

   Az Ethereum protokollja és hálózata változik, ezeket a változásokat figyelembe kell venni. Az ETH hash aránya ugyan emelkedik, de még mindig alacsonyabb, mint 2018 novemberében. Ez azt jelenti, hogy az Ethereum bányászata most jövedelmezőbb, mint akkor volt, legalábbis relatív értelemben.

   A bányászati ​​jutalmak 2019 februárjában csökkentek. Az Ethereum megtapasztalta a konstantinápolyi kemény villát. Ez csökkentette a blokkjutalmat 3ETH-ról 2ETH-ra. A jövőben csökkenhet. Másrészt az egyes Ethereum tokenek ára jelentősen emelkedett az elmúlt hónapokban. Tehát a jövedelmezőség továbbra is lehetséges.

   A protokoll változásai nem akadályozhatják a bányászokat abban, hogy megpróbálják megtanulni az Ethereum bányászatát. Noha az Ethereum 2.0 bevezeti a tét igazolását, nem fogja egyszerre teljesen átvállalni a fő bányamechanizmust.

   Ráadásul minél több bányászatot végeznek most, annál több ETH-jelzőt kell a bányásznak később kiosztania. A betétkészítéshez továbbra is hardverre van szükség, így a hardver megléte nem lesz pazarlás, még akkor sem, ha a munkavégzés igazolását teljes mértékben megszüntetik.

   Az otthoni rendszer bányászata elméletileg az Ethereumot be tudja vinni a felhasználó pénztárcájába. De sokkal nagyobb valószínűséggel talál sikereket egy Ethereum bányászati ​​medence részeként.

   Ethereum bányászati ​​medencék

   Bár egy házi bányász bányászhat, hogy blokkjutalmat szerezzen, a blokk felfedezéséhez szükséges hasítóerő elég nagy. Ezért sok Ethereum bányász úgy dönt, hogy csatlakozik egy Ethereum bányászati ​​medencéhez. Így nem kell évekig várnia a kifizetésre.

   A bányászati ​​medencék akkor működnek, amikor a bányászok egyesítik hash erejüket, majd megosztják más bányászok nyereségét. A bányászoknak gyakran fizetniük kell a díjakat, ha belépnek egy medencébe. Ezáltal a nyereség kissé kisebb lesz. A különbség 2% alatti veszteség lehet, de hosszú távon előnyös.

   Néhány legnagyobb medence, amelyhez csatlakozhat, az Ethermine, a Sparkpool, az F2pool és a Nanopool.

   A különböző medencék különböző sminkekkel rendelkeznek. Különböző díjmodelleket használnak, és a kifizetések is eltérőek. Van egy minimális összeg is, amelyet ki kell fizetni vagy be kell fizetni. A költségek általában 1% közelében vannak, és az ETH tokenek legalább egytizedére szükség lesz a pénz kifizetéséhez. A legtöbb embernek megéri az állandó jövedelmet, ahelyett, hogy blokk jutalomra várná a felhasználókat.

   Az interneten könnyen megtalálható szoftver lehetővé teszi a medencebányászatot. Néhány népszerű a CGMiner, a Geth, a Phoenix Miner és az Ethminer. Mindig győződjön meg arról, hogy a fájlokat egy megbízható webhelyről tölti le. Senki sem akar átverni.

   A medencékhez szoftver is szükséges. A szoftver attól függően változhat, hogy melyik medencével bányász. Utasításokat adnak ennek mikéntjéről.

   Felhőbányászat Ethereum

   A bányászat másik módszere a felhőbányászat. Ez bármilyen módon hozzáférhető az internethez, így bányászat valamilyen módon PC-n, Androidon, Mac-en vagy bármilyen operációs rendszeren van.

   Kivéve, hogy nem a hardver végzi a bányászatot. A felhő bányászatához nem kell külön hardvert vásárolnia. Ezt úgy teheti meg, hogy hash-energiát bérel egy weboldalon.

   Az Ethereum hash power olyan helyeken vásárolható meg, mint a NiceHash vagy a Minergate. Sok más szolgáltatás létezik. Ez egyfajta passzív jövedelem generálásának előleg nélküli általános költségek nélkül.

   Minden javítási és villamosenergia-megfontolást elvégezünk az Ön számára. Felveheti és eltávolíthatja befektetését, ahogy tetszik. Azok számára, akik nem akarnak felszerelést vásárolni, az Ethereum felhőbányászata jó megoldás lehet.

   Az Ethereum felhőbányászatának vannak hátrányai. E szolgáltatások többsége a jutalom megjelenése előtt kér fizetést, nem pedig utána. Mint a kriptotér minden részén, a felhőbányászat is kockázattal jár.

   Egyes szolgáltatások elvehetik a felhasználó pénzét, vagy megszüntethetik az üzletüket anélkül, hogy fizetnének a közreműködőknek. A NiceHash nem tudta visszafizetni a tavalyi támadás áldozatait. Nem vonták őket felelősségre.

   Ez a bányászati ​​módszer kevesebb kockázatot jelent a rezsiköltségek hiánya miatt. Másrészt azok a bányászok, akik felhomályozzák az Ethereumot, lényegében fizetnek a hardver bérléséért és a medence belépéséért, két különböző módon fizetnek az enyémeknek. Ennek eredményeként az Ethereum felhőbányászata hosszú távon általában nem nyereséges.

   A legtöbb felhasználó jobban járna, ha PC-n bányászná az Ethereumot. Az ethereum bányászatának ez a módja a legjövedelmezőbb módja az Ethereum pénztárca értékének növelésére.

   Lépésről lépésre bemutató Hogyan készítsem az Ethereumot

   1. lépés

   Ha még nem tette meg, szerezze be a bányászni kívánt felszerelést. A legjobb bányászati ​​berendezések kétségtelenül az ASIC gépek, de drágák és egycélú eszközök. Jobban jársz, ha GPU-kat használsz az enyémhez. Használhatók más alkalmazásokhoz, és később könnyen eladhatja őket a költségek megtérülése érdekében.

   Néhány dolog, amelyet figyelembe kell venni a megvásárolható GPU kiválasztásakor. Alapszabály, hogy minél nagyobb a processzorteljesítmény a GPU-nál, annál nagyobb az esélye a blokkjutalom megszerzésének. Az Ethereum bányászatakor a GPU memória is fontos; minél nagyobb a videomemória, annál nagyobb a kivonatolási arány.

   Célszerű frissíteni a használt GPU legújabb illesztőprogram-verzióira is. A legújabb illesztőprogram-verzió gyakran tartalmazza a legújabb optimalizálási kódot, valamint javítja a nemrégiben felfedezett hibákat.

   2. lépés

   A bányászati ​​hardver kiválasztása után a következő lépés a bányászati ​​szoftver kiválasztása. Számos lehetőség közül választhatunk, kezdve a meglévő számítógép tetején futó szoftvertől vagy egy kifejezetten a kriptók bányászatához tervezett teljes körű operációs rendszertől. A Claymore kettős bányász használatát választottuk ehhez az oktatóanyaghoz.

   A Claymore megköveteli, hogy legalább 4 GB videomemóriával rendelkező GPU-t használjon. A bányászati ​​tevékenység hatékonyabbá tétele érdekében tartsa be ezt a szabályt. A szoftverbányász a következő címen tölthető le: https://claymoredualminer.com. Válassza ki az operációs rendszerrel kompatibilis verziót.

   A fájl egy tömörített ZIP fájl. Tömörítse ki a zip fájl tartalmát egy mappába. Miután kibontotta a ZIP fájl tartalmát, több előre konfigurált kötegfájlt fog felfedezni, amelyek segítségével elindíthatja a bányászati ​​tevékenységet.

   3. lépés

   Miután kiválasztotta a bányászathoz használni kívánt felszerelést, valamint a bányászati ​​szoftvert, most kiválasztjuk, melyik bányászati ​​medencéhez szeretne csatlakozni. Az Ethereum bányászatában akkora a verseny, hogy szinte lehetetlen egyedül bányászni. Kiválaszthatja azt a sok bányászati ​​medencét, amelyekről korábban tárgyaltunk.

   Alternatív megoldásként választhat a claymore ZIP fájlhoz mellékelt bányászati ​​készletek listájából. Ezek olyan BAT fájlok, amelyek előre be vannak állítva, hogy meghatározott bányászati ​​készletekben bányásszanak. Egyelőre ne feledje, hogy ezek a lehetőségek megvannak. A BAT fájl konfigurálásával később visszatérünk ebben az oktatóanyagban.

   4. lépés

   Most, hogy ismeri a hardvert, a szoftvert és a hálózati készletet, ahol bányászni fog, készítse elő a pénztárcát, ahol bányászati ​​jutalmat kap. A nem őrizetben lévő pénztárcák használata a legjobban működik, de a letétkezelési szolgáltatásokat is igénybe veheti, amíg azok biztonságosak. A legismertebb, nem őrizetbe vett pénztárcák közé tartozik a MyEtherwallet, a Metamask és a TrustWallet. Bármely biztonságos pénztárca megteszi, különösen azok, ahol a felhasználók saját magánkulcsokkal rendelkeznek.

   5. lépés

   Ez az! Most minden megvan, ami a kriptográfia elkészítéséhez szükséges. Először létrehozunk egy BAT fájlt, amely futtatható fájlként szolgál. Ennek létrehozásához használhatja a Jegyzettömböt, csak győződjön meg róla, hogy az „Összes fájl” lehetőséget választja fájltípusként. Miután létrehozta a BAT fájlt, írja be ezeket a parancsokat a BATCH fájlba:

   setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0

   setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

   setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

   setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

   setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

   EthDcrMiner64.exe -epool eu1.ethermine.org:4444 -eworker YOUR_RIG_NAME -ewal YOUR_WALLET CÍM -epsw x

   Cserélje ki a következőt:

   YOUR_RIG_NAME Válasszon bármilyen nevet a bányászának.

   YOUR_WALLET CÍME Cserélje ki ezt Ethereum pénztárca címére.

   6. lépés

   A bányászat megkezdéséhez mindössze annyit kell tennie, hogy duplán kattint az általunk létrehozott BAT fájlra. Ez elindítja a bányászati ​​folyamatot, futtatja a setx parancsokat, és elkezdi a kivonatolást. Ha ez sikeres, akkor valami ilyesmit kell látnia.

   7. lépés

   Arra az esetre, ha meg szeretné tudni, mennyit bányászott már, csak annyit kell tennie, hogy felkeresi a medence webhelyét, és beírja a BAT fájljában megadott nyilvános pénztárca címét. Sok medence automatikusan bányászati ​​jutalmat küld, amikor a bányászati ​​jutalom eléri egy bizonyos szintet. Az ethermine pool esetében a bevételeket a pénztárca címére küldjük, amikor eléri a 0,01 ETH-t.

   Android alternatíva

   Hogyan lehet enyém Ethereum az Android

   2018-ig sok Android-felhasználó használta a Minergate alkalmazás az Ethereum bányászatához androidos telefonjaikon. Ezt követően azonban, A Google betiltotta a kriptovaluta bányászati ​​alkalmazásokat. Az Ethereum bányászata továbbra is lehetséges Androidon felhőbányászati ​​alkalmazások használatával.

   A NiceHash mobilalkalmazást kínál felhőbányászati ​​szolgáltatásához. Az Androidon található Minergate Control alkalmazás segítségével a felhasználók irányíthatják telefonon kívüli Minergate pool fiókjaikat. A Minergate Windows szoftveren fut.

   Bányászat Altcoins

   Más Altcoins, az Ethereumhoz hasonló kriptovaluták, az Ethash algoritmust használják. Míg az Ethereum általában a legjövedelmezőbb Ethash-érme, amit bányászni tudok, ez egy alternatív módszer, amellyel a bányász felhasználhatja befektetéseit. Néha nagyobb a megtérülés egy altcoin esetén. Ez egy másik módja annak, hogy megtanulják, hogyan kell kibányászni az ethereumot.

   Az Ethereum bányászata – következtetés

   Az Ethereum bányászata továbbra is lehetséges, és továbbra is előnyöket kínál a Bitcoin bányászattal szemben. Ha a protokoll átvált a tét igazolására és nagyobb az ASIC-ellenállás, a GPU-k megvásárlása lehet a legjobb módszer az Ethereum számára.

   Ennek ellenére a tét igazolása megváltoztatja a tájat, mivel a következő néhány évben bevezetik. Ugyancsak nehéz tömbjutalomhoz jutni anélkül, hogy része lenne a bányászati ​​eszköznek. Az Ethereum bányászatának megtanulása megváltoztathatja titkosítási portfóliójának és életének tartalmát.

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me
   Adblock
   detector