Hogyan vásárolhat Monero érmét 2021-ben [lépésről-lépésre az XMR vevői útmutatója]

Tudjuk, hogy azért jöttél ide, hogy tudd, hogyan vásárolhatod meg a Monerót, és nem akarjuk arra késztetni, hogy elpazarold az idődet, de korábban tudnod kell, miért is mennek pontosan az emberek, és miért vásárolják meg Monerót.

Az anonimitás a kriptovaluta egyik vonzó tulajdonsága, ennek ellenére nagyon kevés kriptovaluta él ezzel a funkcióval. A Monero azonban magánélet-orientált érme. Teljes névtelenséget ad a felhasználóinak, és ezzel a kriptográfia élvonalába került.

Az érme nyílt forráskódú adatvédelmi érme, amelyet nyilvánosan nem lehet nyomon követni. Más blokkláncokkal ellentétben a Monero rejtve tervezte blokklánc-hálózatát, elrejtve ezzel a küldő tranzakcióinak részleteit.

Tehát, ha X mennyiségű XMR-t küld el egy barátjának, a személyazonossága és az elküldött összeg el lesz rejtve. Az egyes tranzakciók célállomása azonban egyedi kriptográfiai kivonatában látható.

Privát jellege miatt sokan azt állították, hogy a Monero pontosan úgy működik, ahogyan a Bitcoin-nak kellene lennie. Ennek ellenére sokan nem tudják, hol vagy hogyan lehet megvásárolni a Monero érmét, és ezért ez a cikk.

Hogyan vásárolhat Monero-t


GYORS ÚTMUTATÓ: Hogyan vásárolhat Monero-t

 1. Hozzon létre egy fiókot a Kraken weboldalán
 2. A megfelelő dokumentumok benyújtásával igazolja fiókját
 3. A fiók jóváhagyása után válassza ki a fiat fizetéseket. Válasszon fizetési módot
 4. Küldjön fiat vagy Kraken és vásároljon XMR-t
 5. Vagy válassza a betét Bitcoinot
 6. Generáljon betéti címet, és küldje el a meglévő bitcoin pénztárcájából származó pénzeszközöket erre a címre
 7. Konvertálja a Bitcoin-ot XMR-re

Menj Krakenbe

Hol vásárolhat XMR – Top 5 tőzsde

A legtöbb top tőzsde nem támogatja az XMR-t. Például nem vásárolhatja meg a Monero-t a Coinbase-en. A következő cserék azonban lehetővé teszik az MXR vásárlását.

NameDeposit MethodBuy
Kraken

 • Elektronikus átutalás
 • Banki átutalás (SEPA)
 • Vezetékes átvitel
 • Ethana őrizet
Értékelés: 5.

Menj a Vásárlás oldalra

Binance

binance csere

 • Banki átutalás (ACH)
 • banki átutalás
 • Kriptopénz
 • Betéti kártya
 • Vezetékes átvitel
Értékelés: 5.

Menj a Vásárlás oldalra

Bitfinex

 • Hitelkártya
 • Kriptopénz
Értékelés: 5.

Menj a Vásárlás oldalra

Alakváltás

 • Kriptopénz
Értékelés: 5.

Menj a Vásárlás oldalra

LocalMonero

 • Kriptopénz
 • Készpénz
 • Paypal
 • Hitelkártya
Értékelés: 5.

Menj a Vásárlás oldalra

Lépésről-lépésre útmutató az XMR vásárlásához 

Csakúgy, mint más kriptovaluták, az XRM megvásárlásának különböző módjai vannak. Magán jellege miatt azonban Monero még nem nagyon fogadta el a tőzsdei bevezetést.

Ennek ellenére megvizsgáljuk a piacokat és a Monero megszerzésének módjait.

1. lépés: Hozzon létre egy XMR pénztárcát

Az XRM megszerzése előtt szükség lehet pénztárcára az érmék tárolásához. A legjobb fogadás egy kemény pénztárca használata; például a Leger extra biztonsági szintet adhat neked.

A kemény pénztárcák azonban meglehetősen drágák lehetnek. Tehát érdemes más alternatívákat választani, például a hivatalos Monero asztali számítógép pénztárca, vagy használhatja a My Monero vagy Exodus pénztárcát is.

Könnyedén felcserélheti a BTC-t vagy más valutákat XMR-re az Exodus pénztárcán.

2. lépés: Vásároljon készpénzzel.

Ami a kriptovaluta készpénzzel történő megvásárlását illeti, nagyon kevés tőzsde teszi lehetővé, hogy kézről kézre cserélje.

Ennek ellenére könnyedén vásárolhat Monero-t USD-vel a Crypto ATM-eken. Lehet, hogy fel kell keresnie a coinatmrader.com webhelyet, hogy megtalálja a közelben lévő Monero ATM-et. Az ATM előírásaitól függően készpénzért is eladhatja XMR-jét.

3. lépés: Vásárlás a PayPal segítségével

A Monero-t megvásárolhatja a PayPal (itt a Bitcoin is) segítségével a Local Monero használatával. Ehhez meg kell nyitnia egy fiókot a LocalMonero-nál, amelyhez ingyenes pénztárca is tartozik. Válassza ki a fizetési módot a kezdőlapon.

A LocalMonero egy peer-to-peer platform, és bármely jó hírű kereskedőt kiválaszthat, amelyből nagy számú kereskedést vásárolhat. Mielőtt rákattintana a vásárlásra, győződjön meg arról, hogy végigolvasta az eladó hirdetését, és egyetértett a kereskedési feltételekkel.

Miután rákattint a vásárlás gombra, rendelkezésre áll egy fizetési ablak, amelyen belül fizetnie kell. A befizetés után kattintson a „Megfizettem” gombra, és XMR-jét felszabadítják a letétről.

A PayPal-on bitcoinokat is vásárolhat, és a bitcoinokat Moneróvá konvertálhatja.

4. lépés: Vásároljon hitelkártyával. 

Ha fontolóra veszi a hitelkártya használatát Monero vásárlásához, akkor a cserék, például a Kraken és a Bitfinex lehetővé tehetik ezt. Célszerű azonban bitcoinot vásárolni hitelkártyájával, majd átváltani bitcoinra.

Az olyan tőzsdék, mint a Binance, nem teszik lehetővé a Monero USD-val történő vásárlását. Vásárolhat BUSD-t vagy BTC-t a Binance-on, és átalakíthatja XMR-re. Megvásárolhatja a Bitcoin-t a CEX.io webhelyen, és elküldheti a Binance Wallet-be, átalakítva Monero-ra.

Legjobb pénztárcák Monero megtartására 

Az érmék megőrzéséhez a megfelelő Wallet kiválasztása különböző tényezőktől függ. A hardveres pénztárca, mint például a Ledger, megfelelő választásnak tűnhet, de csak akkor, ha megfizethető, és jelentős a Monero-tulajdonosa.

Mégis, egy asztali pénztárca, például a My Monero vagy egy mobil pénztárca, például az Exodus is alkalmas érméinek megőrzésére, különösen a könnyű hozzáférés érdekében. 

NameTypeBuy
Monero

Asztali kliens Értékelés: 5.

Szerezd meg a Wallet-ot

Monero GUI pénztárca

Hogyan vásárolhat Monero-t

Asztali kliens Értékelés: 5.

Szerezd meg a Wallet-ot

Ledger Nano S

Hardver Értékelés: 5.

Szerezd meg a Wallet-ot

Exodus pénztárca

 • Mobil
 • Asztali kliens
Értékelés: 5.

Szerezd meg a Wallet-ot

További információ az XMR-ről [GYIK]

Mi az XMR?

Az XMR a Monero, egy adatvédelmi érme jelölője. Monero arról ismert, hogy privát, nyomon követhetetlen, helyettesíthető és a cenzúrának ellenálló tranzakciókról van szó. Jelenleg a 100 legmagasabb érmén szerepel, mint 15. szám, és más kriptovalutákra lehet kereskedni.

Az XMR jó befektetés?

Lehet, hogy a Monero nem olyan népszerű, mint a többi legfelső érme, de a kriptoverse-ben sikerült tartania magát. Elég népszerű azok körében, akik hisznek a magánéletben.

Az XMR nem szerepel sok tőzsdén, de továbbra is kereskedhet, vásárolhat és tarthatja az érmét néhány korábban tárgyalt tőzsdén. Jelenleg a legjobb 100 érme közé tartozik, és a közössége elég erős, és alkotói nem ellenőrzik. 

Lásd még: Monero árjóslás

Monero biztonságos vásárolni?

Mivel a Monero egy magánérme, a legtöbb kriptográfiai elemző azt állítja, hogy a sötét weben használják. Emellett egyes tőzsdék nem sorolták fel az érmét az adatvédelmi jellemzői miatt.

Bár a közvélekedéssel ellentétben a Monero arra törekszik, hogy biztonságos közösséget hozzon létre a felhasználók számára. A Monero-t a CryptoNight algoritmus segítségével tervezték a bányászathoz.

Az algoritmust a pénz elosztására és a tranzakciók megrendelésére, valamint a szavazásra is használják. A felhasználói adatvédelem a Ring Signature technológiával védett, amely elfedi a tranzakciók azonosságát, így csak a feladó és a vevő ismeri meg.

A Monero könnyen kibányászható olyan operációs rendszereken is, mint a Windows, a macOS, a Linux és az Android. A fejlesztők egy részt vevő hálózat létrehozására is törekszenek, és annak felhasználói meghatározzák az érme növekedését, mivel nem szereztek maguknak eszközöket.

Mi a legjobb pénztárca a Monero tárolásához

A Monero tárolásakor több pénztárca is használható, de pénzváltót nem szabad felhasználni az érmék tárolására, mivel azok nyitottak a feltörésekre.

Választhat asztali klienst vagy mobil kriptotárcát. De a legjobb pénztárca az XMR tárolásához, miután megtanulta, hogyan vásárolhatja meg a Monero-t, egy hardvertárca.

Az érméket offline módon tárolhatja, és amikor tranzakciót kell végrehajtania, integrálhatja azt online. Az olyan hardvertárcák, mint a Ledger Nano S, használhatók az érmék magánál tartásához és biztonságához. 

Következtetés 

A Monero-on kívül vannak más magánéleti érmék, a Dash és a Z-Cash. Monero azonban magasan értékelt, amikor a magánélet és az anonimitás tulajdonságait illeti. A Monero tervezésénél alkalmazott technológia vezet a többiekkel szemben.

A RingCT, a Ring aláírások és a lopakodásszerű címek használatával a Monero-nak sikerült betartania azt a szavát, hogy magánélet érme. Biztonsági okokból nem szabad érméit tőzsdén tárolni.

Az érmék tárolásához használhat olyan hardvertárcát, mint a Ledger vagy a MyMonero.com. Továbbá, szem előtt tartva, hogy nehéz olyan cserékhez jutni, amelyek lehetővé teszik a Monero vásárlását, érdemes szigorúan betartania a Monero azonnali vásárlásához szükséges követelményeket..

Jelenleg Monero a 15. helyen áll a coinmarketcap.com első 100 érméjén, és jobban teljesít, mint más adatvédelmi tokenek. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector