Mennyi ideig tart egy bitcoin kitermelése?

Abban az esetben, ha új ismerete van a kriptográfiai térben, kissé eláraszthatja magát a rengeteg technikai információval odakinn. Szerencsére belebotlott a weboldalunkba, ahol olyan kriptográfiai témákat ismertetünk, amelyeket az átlag Joe és Jane könnyen megérthet. Mielőtt elmélyülnénk a fő témában, hogy elmagyarázzuk, mennyi időbe telik egy Bitcoin bányászata, meg kell értenünk a kriptovaluta bányászat folyamatát.

A kriptovaluta bányászat az a folyamat, amelyben a felhasználók közötti tranzakciókat ellenőrzik és hozzáadják a blokklánc nyilvános főkönyvéhez. A bányászat révén kriptovalutát kereshet anélkül, hogy közvetlenül pénzt kellene letennie érte.

A kriptovaluta bányászat egyben az a mechanizmus, amellyel új érméket vezetnek be a bitcoin blokklánc hálózatba. Ez egy decentralizált folyamat, ahol bárki, akinek elegendő számítási kapacitása van, meg tud oldani egy kriptográfiai problémát, és ezáltal lehetővé teszi számukra, hogy megírják a következő blokkot, és jutalmat kapjanak az újonnan bányászott bitcoinokkal.

A Bitcoin a legismertebb és legerősebb helyzetben a bányászható kriptográfiai pénz. Azonban nem minden digitális pénznemnek lehet bányászhatónak lennie. A Bitcoin bányászata az úgynevezett konszenzusos protokolltól függ Munka igazolása.

Ez a cikk arról szól, hogy mennyi időbe telik a Bitcoin kibányászása. A pénz kriptográfiai formái a jövő; most itt az ideális lehetőség, hogy lássa, hogyan működnek, és annál is kritikusabban, hogyan segíthetnek az anyagi szabadság elérésében.

Mennyi ideig tart a bitcoin bányászata


Mi a Bitcoin?

A Bitcoin (BTC) elsősorban virtuális pénz, amely teljesen decentralizált hálózatot és szervezetet használ. Ez a Bitcoin egyedi értéktétele. A Bitcoin előtt minden pénzt a központi bankok vagy a szuverén államok irányítottak.

Progresszív, mivel kontrollt ad ügyfeleinek. Valójában a Bitcoin nem lenne elérhető ügyfelei nélkül. Decentralizált pénz, vagyis nem egyetlen entitás ellenőrzi vagy vezeti. Átlátható, mivel lehetővé teszi a hálózat mindenki számára, hogy információkat osszon meg minden más résztvevővel.

Mindent figyelembe véve sok ember jogellenesen tölt le másolatokat az információkról, például audiofájlokat és mozgóképeket az internetről, így ez arra késztet bennünket, hogy vajon mi akadályozza meg az egyéneket abban, hogy kétszer küldjék el ugyanazt a Bitcoin-ot, vagy mit hív a kriptográfia duplán költeni?

Ez nem olyan, mint a szokásos rekordok vagy fájlok, amelyek letölthetők az internetről, mint MP3 vagy JPEG; egy Bitcoin nem reprodukálható vagy másolható. Valahányszor tranzakció történik (Bob küld Garynek egy Bitcoin-t), azt véglegesen rögzíti a blokklánc nyilvános információs infrastruktúrája..

Minden, a Bitcoin birtokában lévő személy láthatja az információkat a blokkláncon. Ide tartoznak az olyan adatok, mint a tranzakció összege és a pénztárca címe. Minden Bitcoin tranzakció a blokkláncon van tárolva, azonban nem mutatja a küldő, a kedvezményezett nevét vagy bármilyen felismerhető adatot, így a Bitcoin biztonságos és biztonságos fizetési mód.

A blokklánc-hálózat minden résztvevőjének megvan a saját blokklánc-duplikája. Mindenki figyelemmel kísérheti és ellenőrizheti a hálózat minden tranzakcióját. Ez biztosítja az átláthatóságot, és mivel a tranzakciókat nem lehet visszavonni, megváltoztathatatlanná teszi őket.

A rejtjelezés az a technika, amelyben egy tranzakció jóváhagyásra kerül a blokklánc számára. Ez a keretrendszer kulcsoknak nevezett adatrészleteket és részleteket használ. Számszerű biztosíték arra, hogy a tranzakció valódi. A Bitcoin SHA-256 algoritmusokat használ, amelyek kriptográfiai hash függvények.

A kriptográfiai kivonat munkáját a számok ellenőrzésével és ellenőrzésével világítják meg, amíg nem találnak megfelelő megoldást. Nagyjából 10 percet vesz igénybe a megoldás elérése. Ez az oka annak, hogy a Bitcoin „blokkideje” 10 perc.

Nyereséges-e kibányászni a Bitcoin-t?

A Bitcoin bányászata nagyon jövedelmező törekvés lehet bizonyos emberek számára. Megfelelő bányászati ​​berendezésekre van szükség a bányászat hatékonyságának jelentős növeléséhez. Azonban a piacon a leghatékonyabb bányászati ​​berendezések, az ASIC-k, amelyek bárhova kerülhetnek pár száz dollártól körülbelül 10 000 dollárig.

Például egyes berendezések lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy módosítsák a beállításokat az energiaköltségek csökkentése érdekében, ezzel csökkentve a működési költségek nagy részét. Az új bányászoknak meg kell vizsgálniuk a költség / előny tényezőket, mielőtt drága bányászati ​​berendezéseket szereznének be. Óvakodniuk kell az energiafogyasztástól, valamint a Bitcoin jelenlegi árfolyamától.

A becslés elvégzéséhez várható tényezők:

Teljesítményköltség: mekkora a teljesítményed? Ne feledje, hogy az árak az évszaktól, a nap órájától és a különböző összetevőktől függően változnak. Ezeket az adatokat a kWh-ban becsült elektromos számláján fedezheti fel.

Jártasság: mennyi energiát fogyaszt a fúrótorony, wattban becsülve?

Idő: mennyi az előrelátható időtartam, amelyet bányászattal töltesz?

Becsült Bitcoin ár: mi a becslés egy bitcoinra amerikai dollárban vagy más fiat pénznemben?

Van néhány Bitcoin jövedelmezőség kalkulátorok online, mint pl CryptoCompare, hogy a leendő bányászok fel tudják boncolni a bitcoin bányászat költség / előny feltételét. Ezek a számológépek kismértékben változnak, és egyesek jobban elgondolkodtatóak, mint mások.

Néhány alkalommal futtassa az ellenőrzést, különböző értékeket használva mind a hash ráta, mind a Bitcoin árbecsléshez. Ezenkívül változtassa meg a baj mértékét annak érzékelésére, hogy ez hogyan hat a vizsgálatra. Döntse el, hogy a bitcoin kitermelése milyen értékszinten hasznos az Ön számára – ez a megtérülési költsége.

2020 novemberétől a bitcoin költsége 17 000 dollár körül mozog. Mivel minden blokkért jelenleg 6,25 BTC kompenzációt kell fizetni, a bányászok körülbelül 100 000 USD + USD díjazásban részesülnek a hash hatékony befejezéséért. Nyilvánvaló, hogy mivel a bitcoin költsége fontos tényező, tekintettel a Bitcoin árának nagyon ingatag jellegére, ez a nyereményszám valószínűleg hamarosan megváltozik.

A kriptográfiai óriások ellen az emberek csatlakozhatnak egy bányászati ​​medencéhez, bányászok összejöveteléhez, akik együttműködnek és megosztják a díjakat. Ez felgyorsíthatja és csökkentheti a bányászattal járó problémákat, a blokkjutalmak elérhető közelségbe kerülhetnek. A költségek növekedésével az egyre növekvő számú bányász úgy döntött, hogy érdeklődik a medencékhez való csatlakozás iránt.

Míg a blokkjutalmak kisebbek, a kombinált feldolgozási teljesítmény azt jelenti, hogy a bányakészletek sokkal nagyobb eséllyel oldják meg a kriptográfiai problémát és kapják meg a blokkjutalmat.

Mennyi ideig tart a bitcoin bányászata

Mennyi ideig tart az 1 Bitcoin megszerzése PC-n?

A Bitcoin (BTC) a biztonsága alapján a Proof of Work (PoW) konszenzus algoritmust használja. Ez azt jelenti, hogy sok más kriptovalutához hasonlóan a kriptovaluta bányászok hálózatát is használják blokkok felfedezésére és függőben lévő tranzakciók hozzáadására, hogy visszafordíthatatlanná váljanak.

Habár 10 percet vesz igénybe az egyes blokkok felfedezése, és minden blokk 6,25 BTC jutalmat ad a sikeresen felfedezett bányásznak, fontos megérteni, hogy a teljes Bitcoin bányászati ​​hálózat lényegében versenyez ebben a blokkfelfedezési folyamatban.

Ez azt jelenti, hogy a teljes bányahálózaton csak egyetlen bányász fogja ténylegesen felfedezni a blokkot – és mivel potenciálisan több tízezer bitcoin bányász működik, a blokk egymaga felfedezésének esélye meglehetősen alacsony.

Emiatt a bitcoin bányászok döntő többsége együtt dolgozik egy bányászati ​​medence részeként, kombinálva a hash sebességet, hogy nagyobb eséllyel fedezze fel a blokkot. Ezután, függetlenül attól, hogy a medencében melyik bányász fedezi fel a blokkot, a jutalmak egyenletesen oszlanak el a medencében.

Következésképpen egy bányász, aki hozzájárul a medence hash arányának 1% -ához, megkapja a felhalmozott blokkjutalom 1% -át is.

Bitcoin Hash Rate Share

F2Pool jelenleg a legdominánsabb Bitcoin bányászat, 16,6% -os hash arányban.

Az F2Pool jelenleg a hash rate share alapján a legnagyobb pool, hozzájárulva a teljes 123.39 EH / s Bitcoin hash rate 20,52 EH / s értékéhez. Ez a 16,6% -os hash rate részesedés lényegében azt jelenti, hogy az újonnan vert BTC körülbelül 16,6% -át bányássza ez a készlet – ami 149,4 BTC-nek felel meg naponta.

Az egyes bányászok, akik hozzájárulnak a medence hash arányának (~ 205 PH / s) 1% -ához, naponta körülbelül 1,494 BTC-t keresnek. Ez azt jelenti, hogy egy bányásznak megközelítőleg 132 PH / s hash sebességre lenne szüksége, hogy átlagosan napi 1 BTC-t bányásszon a jelenlegi nehézségi szinteken.

Mennyi ideig tart egy bitcoin kibányászása

Ennek szemszögéből nézve ez egyenértékű 1200 Antminer S19 Pro bányászati ​​berendezéssel – jelenleg az egyik leggyorsabb ASIC bányász a piacon. Ennek a beállításnak a teljes költsége valószínűleg valahol 2,4 millió dollár körül lesz, feltételezve, hogy az egységár 2000 dollár / ea.

Kisebb költségvetésűek számára egyetlen Antminer S19 Pro-nak, összesen 1200 napnak kell eltelnie, hogy 1 BTC jutalmat generáljon, ha bányászati ​​medencével dolgozik – ez egyenértékű azzal, hogy 0,0000833 BTC / nap jutalmat generál.

Annak kiszámításához, hogy mennyi időbe telik egy másik bányászati ​​berendezés, hogy 1 BTC jutalmat generáljon, egyszerűen beillesztheti hash sebességét a következő egyenletbe: 1 / (hash rate (PH / s-ban)) * 0,0076. Ez az eredmény azt a napok számát eredményezi, amelyre az aktuális nehézségi szinteken 1 BTC jutalom generálása szükséges.

Mennyi ideig tart bitcoin bányászni egy GTX 1080-al?

Ha feltételezzük, hogy egy NVIDIA GTX 1080 600 MH / s kivonatolási sebességet mutat, akkor ez a számológép azt mondja, hogy 95% -os valószínűséggel * talál blokkot, 871 450 680 napra vagy nagyjából 2,4 millió évre lesz szüksége. 50% -os valószínűséggel körülbelül 550 ezer év. Bányászat medencénél 63,7 ezer évre van szüksége ahhoz, hogy elérje az 1 BTC-t.

Mennyibe kerül az 1 Bitcoin?

Az 1 Bitcoin bányászatának költsége néhány elemtől függ. A költség elsősorban attól függ, hogy milyen típusú bányászati ​​berendezéseket használnak, és a bányászati ​​műveletek működési költségei. Az alábbiakban felsoroljuk a kriptográfiai bányászati ​​műveletek költségeinek szempontjait.

  1. Erőköltségek a bányászat területén
  2. Medenceköltségek
  3. A bányászati ​​eszköz hasítási aránya
  4. Munka
  5. Balesetek és váratlan csapkodások

Bár nem feltétlenül jelenik meg ilyen módon, az az ország, ahol a bányászat mellett dönt, hatalmas részt vállalhat a bányászat általános költségeiben. Számos dél-amerikai és ázsiai ország alacsonyabb energiafelhasználási rátával rendelkezik. A bitcoin bányászok hotspotjává váltak. Az 1 Bitcoin bányászata az USA-ban Venezuela költségeinek többszörösébe fog kerülni.

A Bitcoin bányászata hasonlít más vállalkozásra. Ha esélye van a bányászatra, fel kell készülnie egy stratégiával arra, hogy mindez mennyibe kerülhet mindannyian. Ha a bányászatot haszonná kell alakítania, akkor az amortizációt is figyelembe kell vennie. Itt ki kell derítenie a bányairoda felállításához szükséges teljes költséget, majd a felszerelés élettartamát..

Ha készülékei éjjel-nappal működnek, akkor a tipikus bányászati ​​futásteljesítménynek vannak kitéve. Meg kell győződnie arról, hogyan lehetne javítani bányászati ​​működésén, különös figyelmet fordítva a versenyre és erőforrásokat fordítva a jobb bányászati ​​berendezésekre.

A nap végére meg kell egyeznie a kezdeti befektetéssel. Sok eszközszolgáltató garanciát vállal a kütyükre. A bányászok érdekében áll, hogy szorosan figyeljék a felszerelésükre vonatkozó garanciát. Néha jobb, ha olcsóbb felszerelésbe helyezik az erőforrásokat, hogy cseréljék ki, amikor meghibásodnak.

Következtetés

A Bitcoin bányászat olyan vállalkozás, amelynek remek eredményei lehetnek, mégis oldalra is mehet. Feltétlenül figyelembe kell venni mindazt a nehéz munkát és kitartást, amely a kriptovaluta-bányászatban meg fog történni. Mivel a BTC és a Bitcoin bányászat körüli zűrzavar hosszú távon kibővült, mélyen lehetetlen, hogy valaki képes legyen magányos eszközzel blokkjutalmakat biztosítani, mint egy bányászati ​​medencében.

Az a valószínűsége, hogy bányászat útján megszerzi a Bitcoin-ot, a hash sebességgel és más használt bányászati ​​eszközökkel függ össze. A bányászat ma technikát, elrendezést és kitartást igényel. Ez egy mérsékelt, mégis előnyös ciklus. A Bitcoin egy másik internetes pénz, amelyet bárki elkezdhet bányászni.

Bevallásként ne feledje, hogy különféle okai lehetnek: pénzbeli haszonszerzés, a szervezet biztonságának elősegítése vagy a bányászat megtanulása érdekében..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector