VeChain Review 2021 (VET) – őrült hosszú távú potenciál

Ami a kriptovalutát és a blokkláncot, valamint azok lehetséges felhasználását illeti, sokan a pénzügyi szolgáltató szektorra figyelnek, egy olyan területre, amely az előrejelzések szerint 2022-re 26,5 billió dollár lesz, miközben ez valóban nagyon jövedelmező terület a blokklánc és a dapps számára, hogy belépjenek és teljesen megzavarják, van egy másik iparág, amely szintén lassan érzi a hatásokat.

Természetesen az áruk és termékek ellátási láncáról és logisztikai iparáról beszélünk. A Kereskedelmi Világszervezet (WTO) adatai szerint 2018-ban ezt az ágazatot 39,7 billió dollárra becsülték (20,8 billió dollár az összes exportra; 18,8 billió dollár az összes importra)! Különösen az egyik projekt rohamosan belépett erre a hatalmas piacra, és már akkora felhajtást vált ki, hogy sok ember és vállalkozás kezdi felébreszteni a hatalmas lehetőségeket. Ez a projekt VeChain lenne.

Vechain áttekintés

A Szingapúrban elindított, látszólag kis projekt az utóbbi években gyorsan bővült, és együttműködött a legnagyobb nevekkel, amelyek számos áruval és termékkel látják el a világot. Ez a VeChain áttekintő cikk megvizsgálja, hogy mi okoz ilyen zavarokat az ellátási lánc szektorban, és miért van más felhasználási esete a blokkláncának.

Megnézzük a tokenjeit, a VET-et és a Vtho-t, az irányítását, hogy milyen partnerekkel írt alá, mi teszi ezt a projektet olyan egyedivé, hogy sok iparág gyorsan felkelti az érdeklődést iránta, merre tart, és a legtöbb ami fontos, hogy legyen-e valamilyen szakképzés a portfólióban.

Mi a VeChain & Mik a jellemzői?


VeChain egy blockchain, mint szolgáltató vállalat, amely ellátási lánc menedzsment megoldásokat kínál a vállalkozások számára. A tárgyak internete (IoT) és a blockchain technológiát használja a kereskedelemben lévő áruk és termékek hitelesítésének nyomon követésére és hitelesítésének igazolására szolgáló eszközök kifejlesztésére. A hamisítás miatt évente elvesztett dollármilliárdok megszüntetésére törekszik.

Ennek sikeréhez minden árut és terméket megcímkéznek saját egyedi kódjukkal, amelyet az egész blokklánc alatt, annak teljes útja és élete során követni lehet. Ez azt jelenti, hogy a kiskereskedők, az ügyfelek, a beszállítók, szinte bárki megtudhatja, hol, hogyan és mikor készült egy áru, hogyan szállították, ki vagy milyen vállalkozás volt a felelős, mikor érkezett meg a rendeltetési helyére stb. Lényegében mindent teljesen átlátszó módon. A VeChain azonban nem csupán az ellátási lánc ésszerűsítésében segít.

A VeChainThor blokklánc számos más okból is felhasználható. Hasonlóan az Ethereumhoz, a VeChainThor blokkláncot is kifejezetten úgy fejlesztették ki, hogy a fejlesztők és a felhasználók felépíthessék saját dappjukat és ökoszisztémájukat a tetején.

Olyan cégek, mint a Vulcanverse, a római-görög korszakban játszott virtuális online játék, a Vimworld, egy blokklánccal működő intelligens gyűjtők (Non-helyettesíthető tokenek vagy NFT-k) platform, valamint az ökoszisztéma és a Jur, egy jogi decentralizált platform, amely a vállalkozások számára könnyű hozzáférést és Többek között az átlátható jogi vitarendezések a VeChain blokkláncát használták fel ökoszisztémáik felépítéséhez.

A VeChain először 2015-ben indult az Ethereum platformon. Eredeti tokenje a VEN volt. 2018. június 30-án azonban átnevezte magát a VeChainThor névre, és teljes ökoszisztémáját az Ethereumról a saját független blokkláncára helyezte át. Az alábbiakban tárgyaljuk a VeChain tokenomikáját, de meg kell említeni, hogy a VEN egy ERC20 token, és NEM kompatibilis a VeChain új blokkláncával és verse (VET a VIP180). Ennélfogva azok a felhasználók, akik VEN-t vásárolnak és a VeChainThor mobil pénztárcájába vagy Sync-címeire utalják, elveszítik őket!

VeChain Alapítvány

A VeChain Foundation nonprofit szervezet, amelynek székhelye Szingapúrban található. 2017-ben hozták létre, és jelenleg az irányító testület felügyeli az egész ökoszisztémát. Bizalommentes, költséghatékony ökoszisztéma létrehozására törekszik, ahol az információk átláthatók és könnyen hozzáférhetők.

Irányítási modell

A VeChain egyedülálló. Míg annak blokklánc és statisztika teljesen átláthatóak, központosított irányítási rendszerrel rendelkezik. Ez szándékos volt. VeChain rájött, hogy mind a decentralizációnak, mind a centralizációnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Saját Whitepaper 2.0-jukban:

„Bár a decentralizáció a blokklánc-technológia jól ismert sarokköve, nyilvánvaló hibái vannak, amelyek hatástalansághoz és gyenge képességhez vezetnek a tiszta iterációk gyors végrehajtásához. Úgy gondoljuk, hogy a blokklánccal kapcsolatos skálázhatósági kérdések nem technikai problémákhoz kapcsolódnak, hanem a kormányzás konszenzusos aggályaihoz kapcsolódnak.

A blockchain jellemzőinek és funkcióinak folyamatos frissítése és kiegészítése a technológia fejlődésének, felhasználási eseteinek és alkalmazásainak természetes terméke. “

A VeChain olyan irányítási modellt hozott létre, amely rendkívül rugalmas és hatékony volt a döntéshozatalban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy soha nem volt hová fejlődni. 2020 elején, annak érdekében, hogy kormányzási modelljük robusztusabb és hatékonyabb, valamint decentralizáltabb legyen, közzétették a modellt Whitepaper 2.0, amely bizonyos változásokat vázolt fel. Jobb képet kaphat az alábbi irányítási modelltábla megtekintésével.

Nem fogunk mindent áttekinteni, de itt van egy kis áttekintés.

Az irányítóbizottság tanácsa

A VeChain Alapítvány irányító testülete. A szavazati joggal rendelkező érdekelt felek választják ki. Az operatív bizottság meghatározza a kritikus stratégiákat, és funkcionális bizottsági elnököket választ ki az Alapítvány működési egységeinek felügyeletére. Azokat a súlyos kérdéseket azonban, amelyek minden érintettre komoly hatást gyakorolhatnak, maguk az érintettek szavaznak meg.

Az érdekelt felek

A szavazati joggal rendelkező érdekelt felek lehetnek bármely magánszemély, vállalat, kormányzati ügynökség, non-profit szervezet, amelynek részesedése van a VeChain ökoszisztémában. Három kategóriából állnak:

Hatósági masternodes: Ők a VeChain blokklánc hálózatfenntartói. Minden jogosultság megszerzéséhez minden Authority Masternode-nak vagy AM-nek legalább 25 millió VET-tokennel kell rendelkeznie. 2020. december 16-án az volt bejelentett Grant Thornton Cyprus, Ciprus egyik legnagyobb üzleti tanácsadó cége, amelynek üzleti hálózata több mint 140 országban lett a VeChainThor legújabb hatósági Masternode-jává.

Csak ezek a csomópontok képesek új blokkokat csomagolni a blokkláncra, és az egyes blokkok tranzakciós díjának 30% -ával jutalmazzák őket. Bár bárki válhat AM-be, egy személynek vagy szervezetnek személyazonosító igazoláson és háttérellenőrzésen kell átesnie, és a VeChain Alapítványnak előzetesen jóvá kell hagynia.

Gazdasági X csomópontok:  Egy másik csoport, amely szavazati jogosultsággal rendelkezik, de a Authority Masternode-okkal ellentétben, nem jogosult új blokkokat csomagolni a blokkláncra. Ehelyett választási ellenintézkedésként hozták létre a Authority Masternodes ellen, bár ez nem azt jelenti, hogy a Economic X Nodes-nek állítólag alapértelmezés szerint szembe kellene mennie mindennel, amit a Authority Masternodes tesz. Ezt a csoportot egyszeri ügyletként hozták létre a VeChain korai befektetőinek jutalmazására.

Ez azt jelenti, hogy az emberek száma, akik önként jelentkeztek az Economix X Node-hoz, mostantól zárva van. Míg a csomópontok kérdés nélkül távozhatnak ebből a kategóriából, a VeChain nem engedélyezi senkinek, hogy belépjen ebbe a csoportba. Tehát, ha mindenki távozás mellett dönt, akkor ez a kategória feloszlik. Minden csomópontnak bizonyos mennyiségű szakképzésre van szüksége, és várnia kell a lejárati időszakra.

Gazdasági csomópontok:  A Gazdasági X csomópontokkal ellentétben bármely szakképzés-jogosult akár most is bármikor gazdasági csomóponttá válhat. Bármely minimális tartási követelmény feletti szakképzési cím érvényes lehet a VeChainThor Node intelligens szerződésen keresztül, és megvárhatja a lejárati időszakot, mielőtt a létrehozás vagy a frissítés befejeződik. A gazdasági csomópontokról további információk találhatók itt.

VeVote

A VeChain rendelkezik egy VeVote rendszerrel, amely lehetővé teszi bármely más, nem csomóponton lévő VET token tulajdonos számára, hogy más kérdésekről szavazzon, lehetővé téve a nagyobb demokratizálódást és részvételt.

A hatósági konszenzus algoritmusának igazolása

A konszenzus algoritmusok más elterjedt formáitól, mint például a Munkabiztosítás (PoW) vagy a Tétbiztosítás (PoS), a VeChain egyedülálló konszenzust alkalmaz, amelyet úgy hívnak, hogy Biztonsági bizonyíték, vagy PoA új blokkok létrehozására. Mi az? Fejlesztés a PoS algoritmushoz képest, hogy mindenkinek, aki Authority Masternode akar lenni, először a VeChain alapítványnak kell hitelesítenie és jóváhagynia, mielőtt új blokkokat generálhatna a VeChainThor blokkláncon. Ez kiküszöböli a névtelen blokkgyártók kockázatát, ami a vállalkozások egyik legfontosabb akadálya.

Mivel minden AM csomópont megbízható, a blokkok sokkal gyorsabban csomagolhatók és költséghatékonyabbak, mint a PoW vagy a PoS. Az AM csomópontok nyilvánosságra hozzák személyazonosságukat, és pénzüket, valamint hírnevüket az új blokkok előállításának jogával illetik.

Jelenleg azonban a VeChain Alapítvány úgy döntött, hogy egyelőre még nem hozza nyilvánosságra néhány korai AM csomópont kilétét. Az Alapítvány azonban arra ösztönzi az új Masternodes pályázókat, hogy hozzák nyilvánosságra személyazonosságukat, ahogyan ez történt Ciprus Grant Thornton esetében is, aki a VeChain legújabb Authority Masternode-je volt 2020-ban..

Tokenomika és NFT-k

A VeChain abban is egyedülálló, hogy nem egy, hanem két tokent tartalmaz. Az első token a VET, és ez az ökoszisztéma érték- és intelligens pénzneme. A másik tokenje, a Vtho akkor jön létre, amikor a felhasználó megvásárolja és betartja valamilyen szakképzést. A Vtho ismeri az Ethereum Eth jelzőjét, mivel „gázként” van szükség rá, hogy intelligens szerződéseket és tranzakciókat hozzon létre a blokkláncon..

Az Ethereum állandó torlódásai és a magas költségű díjak miatt a VeChain két jelzőt fejlesztett ki ennek és még többnek a leküzdésére. Amint a folyóiratukban megállapították, míg a szakképzés viseli az áringadozások súlyát a piacon, a Vtho-t azért hozták létre, hogy inkább stabil pénzként működjön, hogy megakadályozza, hogy a tranzakciós díjakat közvetlenül befolyásolja az ilyen áringadozások..

Ezért a VET-et birtokló felhasználók ingyenes Vtho-t (igen, ingyenes tokenek!) Kapnak meleg vagy hideg pénztárcájukba, amelyet felhasználhatnak arra, hogy ingyen interakcióba léphessenek és üzleti tevékenységüket folytassák a blokkláncon. Minél több szakképzés van, annál gyorsabban jön létre a Vtho.

A VeChain két token standarddal rendelkezik. Az első a VIP180 Standard, amely egy általános API-k halmaza, amelyet a VeChainThor blokkláncon nem csak a VET vagy a Vtho minden jelzője követhet és kölcsönhatásba léphet. Hasonló az Ethereum ERC-20 szabványához. A második szabvány az VIP181.  Ez a szabvány közös API-t állít be az összes nem helyettesíthető token (NFT) számára, amelyet a blokkláncon követni kell. Ismét az Ethereum ERC-721 NFT szabványos tokenjein alapul.

Ezt megint minden újonnan be kell jelenteni: a VeChain VIP180 és VIP181 tokenjei jelenleg nem kompatibilisek az Ethereum blokklánccal vagy bármely más blokklánccal. Semmi esetre sem szabad VIP180 és / vagy VIP181 tokent átadni az Ethereumnak, és viszont. Elveszíti őket!

Ügyfelek és partnerségek

A VeChain az elmúlt években egyszerűen, egyszerűen fogalmazva baloldali, jobboldali és centrális partnerségeket szerzett. A partnerek között a VeChain olyan óriásvállalatokat írt alá, mint a Walmart China, a BMW Group, a H&M, PriceWaterhouseCoopers (PwC), DNV GL, Shanghai Gas, sok más mellett, és nem úgy tűnik, hogy a VeChain hamarosan leállítja a további vállalkozások bejegyzését.

Tovább Twitter, egy tweetet terjesztettek, amelyen a VeChain vezérigazgatója, Sunny Lu beszélt egy új vállalkozásról, amely készen áll a fedélzetre. Várhatóan csak ez a vállalkozás állít elő több millió tranzakciót naponta! A cikk írásakor naponta csak néhány százezer tranzakció keletkezik. A tweet videó szerint a VeChain jelenlegi méretezhetősége nem elegendő a vállalkozás igényeinek kielégítésére. Valószínűleg ez az oka annak, hogy a VeChain PoA konszenzus algoritmusát PoA 2.0-ra fejlesztik.

Frissítések / továbbfejlesztett szolgáltatások

Körülbelül az elmúlt évben a VeChain keményen dolgozott ökoszisztémájának két jelentős és jelentős fejlesztésén. Az első frissítés konszenzusos algoritmusán van, PoA 2.0 címmel. A második frissítés a Fee-Delegation as a Service (DaaS) szolgáltatás.  Ezeknek a frissítéseknek a fontosságát nem lehet túlbecsülni, ezért ez a cikk egy kicsit tovább vizsgálja őket.

A hatóság igazolása (PoA) 2.0-felület

PoA 2.0-Surface, amely (Secure Use-case-adaptív Relatív módon Forkmentes Amegközelítése Chain Extension) az új és továbbfejlesztett konszenzus algoritmusuk, amely várhatóan teljes egészében elindul valamikor 2021 második negyedévében., PoA 2.0 a PoA 1.0 néhány hátrányának javítására törekszik.

Új blokk létrehozásakor időt fordítanak a kommunikációs általános költségekre (aláírások, blokkfejléc), egy blokk továbbítására, érvényesítésére és konszenzusra jutásra a következő csomópont megválasztására egy új blokk létrehozására. A PoA 2.0 igyekszik maximalizálni az adatok továbbítására fordított időt, és ezáltal javítani a sávszélesség hatékonyságát. Ezt úgy teszi meg, hogy „késlelteti” az érvényesítési folyamatot a blokk előállításáról a következő körre, lehetővé téve a blokkon történő adatátvitel párhuzamos futtatását az érvényesítési folyamattal.

Egy másik javulás a következő csomópont új blokk létrehozásához választására fordított idővel kapcsolatos. Ehelyett egy ütemtervet véletlenszerűen, jó előre elkészítenek annak eldöntésére, hogy a Authority Masternode melyik sorrendben hozza létre az új blokkot.

Végül a PoA 2.0 viszonylag villamentes megközelítéssel rendelkezik. Az új konszenzus algoritmus egy ellenőrizhető véletlenszerű függvény (VRF) mechanizmust vezet be, amely lehetővé teszi a blokkok véletlenszerűen kiválasztott számú kisebb csomópontkészlet általi jóváhagyását. Ez csökkenti annak a csomópontnak a hatalmát, amelyet új blokk létrehozásához választottak, és megakadályozza, hogy rosszindulatú villatámadásokat hajtson végre.

Delegálás szolgáltatásként (DaaS)

2021. január 15-én a CTO Dr. Peter Zhou cikket tett közzé Közepes a VeChin új díjküldöttségéről, amely állítólag megkönnyíti a defi (decentralizált finanszírozás) protokollokkal való tömeges elfogadással való interakciót, hogy végre a blokkláncon kerüljön sor.

Szóval, hogyan működik ez az új Delegation as a Service (DaaS) szolgáltatás? Dióhéjban állítólag megkönnyíti a tranzakciós fizetéseket. A Defi szektor egyik legnagyobb akadálya a tranzakciós költségek fedezésének szükségessége. Ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak bizonyos tokenteket kell vásárolniuk a Vtho VET esetében, hogy kölcsönhatásba léphessenek a VeChain blokklánc-ökoszisztémával vagy bármely más ökoszisztémával..

Ez azt is magában foglalja, hogy meg kell tanulnunk és meg kell értenünk, hogy mi is az a kriptovaluta, különösen egy segédprogram-token, melyik blokklánc tartozik hozzá, mi az a blokklánc, annak megértése, hogy egy tranzakció vagy intelligens szerződés hogyan működik, meg kell találni a megfelelő pénztárcát, és létre kell hozni a saját kulcsok, a kockázatok megértése stb. Amint láthatja, valami olyan egyszerű dolog elsöprő, összetett és zavaros lett. Példaként Brot KnoblauchHaus írt egy cikk amely röviden és egyszerűen összefoglalja a DaaS megoldási lehetőségeit.

„Maga a díj-átruházás elég könnyen érthető. A valóságban mindennap látunk erre példákat. Gondoljon egy olyan termékre, mint az Office 365. Ha személyes licencet vásárol otthoni használatra, akkor Ön felelős a licencdíj esedékessé válásáért. Ha azonban olyan vállalatnál dolgozik, amely vállalati üzletet kötött az Office 365-hez, akkor alkalmazottként soha nem kell aggódnia, hogy mikor esedékes a licencfizetés és mennyibe kerül. Csak használja a szoftvert. Ez dióhéjban a díjátruházás. ”

Ugyanazzal a példával folytatja:

„… képzelje el, ha a vállalat különféle Microsoft-termékeket használ, nemcsak az Office-t. Ez egy csomó különböző vállalati szerződés, amelyet fenn kell tartaniuk a Microsofttal, különböző árképzési modellekkel, szerződés időtartamával stb. Ez óriási bonyolultságot eredményez nemcsak a Microsoft termékeit használni akaró vállalat, hanem maguk a Microsoft számára is.

Itt van a megoldás:

„Itt lépnek be a Microsoft hivatalos viszonteladói.

Ezek olyan vállalatok, amelyek különféle termékekhez vállalati licenceket szereznek be a Microsofttól tömegesen, és a végfelhasználó igényeinek megfelelő módon konfigurálják azokat. Tehát a végfelhasználó csak egy számlát kap a viszonteladótól az összes általuk használt Microsoft termékért. Ez nagymértékben csökkenti a Microsoft vállalati termékeinek átvételének akadályait. ”

Ez dióhéjban a DaaS; középső szolgáltatóként működik mind az eladó (dapp), mind a felhasználó számára, amelyben egyiküknek sem kell soha foglalkoznia a Vthóval, hogy okos szerződéseket hozzon létre közöttük. A DaaS szolgáltató ezt megteszi helyettük, amely ezt követően kiszámlázza a számlát a dapp számára.

A COVID-19 elleni küzdelem

Egy másik figyelemre méltó hír a VeChain kezdeményezése a COVID-19 elleni küzdelem kezelésére. 2020 májusában a VeChain és az I-Dante együttesen létrehozta az E-HCart blokklánc alapú egészségügyi nyilvántartási alkalmazást, amely az összes orvosi nyilvántartás és teszt rögzítésére szolgál, beleértve a betegek COVID-19 tesztelését és oltását a blokklánc.

Először a ciprusi mediterrán kórház tesztelte, a betegek minden kórtörténeti adatot közvetlenül a telefonjukon tárolták. Ez nemcsak nagyban megkönnyíti az orvosi információk átadását egyik kórházból a másikba, hanem csak a páciensnek engedi meg, hogy közvetlen irányítást gyakoroljon felettük. Az orvosok csak a beteg engedélyével tekinthetik meg őket.

2021 januárjában kibővítették az E-HCart alkalmazást, hogy a ciprusi Aretaeio Kórház használhassa.

Kinek szól ez a termék?

A VeChainThor lényegében minden olyan személynek vagy vállalkozásnak szól, aki gyorsan, olcsón és biztonságosan akar vagy szükséges interakciót folytatni, fizetési tranzakciókat küldeni vagy intelligens szerződéseket kezdeményezni a blokkláncon..

Akár Ön partner, aki a VeChain Eszköztárát használja az Ön ellátási / logisztikai szükségleteihez, vagy olyan felhasználó, aki erősen hisz a projekt sikerében és a problémákban, amelyeket megpróbál megoldani, vagy egy fejlesztő, aki fel akar építeni egy dapp-et, dex-et, vagy a blokklánc többi defi protokollja, vagy akár egy felhasználó, aki NFT-n keresztül kíván másokkal kommunikálni.

Ahhoz, hogy bármit megtehessen, szüksége lesz a Vtho-ra, amelyet úgy kaphat meg, hogy vagy szakképzési zsetonokat tart, vagy megvásárolja a Vthót egy tőzsdén. Csak olcsóbb lenne megvásárolni a szakoktatást és a szakképzést.

A cikk írásakor a szakképzési token értéke 0,02684 dollár, míg a Vtho ára 0,001403 dollár. Míg a szakképzés ára várhatóan emelkedni fog az idő múlásával, a Vtho továbbra is viszonylag alacsony költségű.

Oktatóanyag / hogyan kell használni / telepíteni a pénztárcát /

Az alábbiakban bemutatunk néhány videót a VeChainről, miről és néhány jellemzőjéről:

Az alábbiakban egy videó a VeChainThor mobil pénztárcáról:

Az alábbi következő videó elmagyarázza, hogyan lehet a VET-tokeneket átvinni a Nano Ledger-be (ne feledje, hogy le kell töltenie egy külön szoftvert, a Sync nevet, majd először csatlakoztatnia kell a főkönyvéhez)

A VeChain csapat

A VeChain-t Sunny Lu, a jelenlegi vezérigazgató és egykori informatikai vezető, 15 éves tapasztalattal, valamint a kínai Louis Vuitton korábbi igazgatója alapította. Megalapozott szellemi háttere van a számítástechnikában és a hálózati kommunikációban. A luxuscikkek hamisításának első kézből szerzett tapasztalata alapján Sunny Lu kezdetben azzal a szándékkal indította a VeChain-t, hogy nyomon kövesse és hitelesítse azokat. Azonban hamarosan kibővítette ezt az ötletet más árukkal és termékekkel is.

Jay Zhang társalapító és a jelenlegi pénzügyi igazgató. Tapasztalta a PwC China és a Deloitte UK (mindkettő VeChain partner) munkáját pénzügyi vezetőként. Sokéves tapasztalatot hoz a kockázatkezelés terén.

Dr. Peter Zhou szintén fontos tag. A Southamptoni Egyetemen doktorált. a számítógépes látás és a járásfelismerés diplomája, ő felel a blokklánc kutatásáért és fejlesztéséért. Felelős továbbá a PoA 2.0 és a Delegation as a Service (DaaS) funkciófrissítések fejlesztéséért is.

A csapat másik tagja Jianliang Gu, a partner technológiai igazgatója. A Sanghaji Egyetemen végzett kibernetika mesterképzésen. Jianliang több mint 16 éves tapasztalattal rendelkezik mind a hardveres, mind a szoftveres beágyazott rendszerek fejlesztésében és az informatikai menedzsment területén.

A csapattal kapcsolatos további információkért kattintson itt.

A VeChain vonzóvá teszi a felhasználókat és a potenciális befektetőket az, hogy a VeChain Team mennyire vesz részt a közösségi médiában a közösséggel. Különösen Sunny Lu és Dr. Peter Zhou voltak aktívak a Twitteren, és amikor csak tudták, tájékoztatták a VeChain közösséget a partnerség bármilyen frissítéséről, annak funkcióinak frissítéséről stb. Ez egyedülálló és mély ellentétben áll más kriptoprojektekkel amelynek csapata nagyon kevés információt nyújt, ha van ilyen, magáról a projektről. E más projektek közösségének gyakran hónapokat kellett várnia arra, hogy a legkisebb információt is megkapja.

A VeChain Közösség

A VeChain nagy, szenvedélyes és elkötelezett közösséggel rendelkezik. Sok minden, amit tesznek, nemcsak új információk terjesztése vagy frissítés a projektről a YouTube-on és / vagy a Twitteren keresztül, hanem elemző elméleteket is szolgáltattak arról, hogy a projekt merre tarthat és milyen szerepet játszhat a jövőben.

Míg ezen elemzés egy része spekuláció, szerzői racionális magyarázatokat, ha nem is bizonyítékokat szolgáltattak állításaik igazolására. Valójában szinte naponta új információkat bocsátanak ki / találnak meg, majd terjesztenek az egész közösségben, folyamatosan emlékeztetve a VeChain hatalmas lehetőségeire. Bármely újonnan érkező felhasználó, aki további információkat szeretne szerezni a VeChainról, nem sok gondot okozhat ezzel kapcsolatos videók vagy tweetek megtalálásában.

VeChain versenyzők

Meg kell jegyezni, hogy a VeChain nem egyedül próbál bejutni az ellátási lánc piacára. Sok más kriptovaluta projekt és központosított vállalat alkalmazza a blokklánc-technológiát, hogy belépjen ebbe az ágazatba. Néhány a legismertebbek közül:

  • Eredet
  • Waltonchain
  • IBM
  • FoodLogiQ
  • Hedera Hashgraph

Míg e versenytársak egy része halad előre, kevesen gyűjtöttek annyi partnerséget, mint a VeChain. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a VeChain könnyû lesz. Végül is néhány vállalat nem túlságosan szívesen fogadja el a nyilvánosan átlátható blokkláncot. Néhányan a privát blokkláncot akarják használni annak érdekében, hogy bizalmas adataikat titokban tartsák. Vagyis egyes vállalatok emiatt szándékosan megkerülik a VeChain-t, és áttérnek az IBM-re vagy a Hedera-ra.

Hátrányok / hátrányok

A VeChainnek számos előnye ellenére van néhány hátránya, amely jelenleg akadályozza vagy akadályozhatja a befektetők és / vagy vállalkozások vonzerejét a blokklánc használatára.

Először is tévhit, hogy a VeChain kínai vállalat vagy egy kínai kormány kriptovaluta projektje. Ez a tévhit abból a tényből fakad, hogy a VeChain által végzett üzleti tevékenység nagy része a Kínai Népköztársaságban folyt. Valójában egyedül a Walmart China volt felelős a blokkláncon végrehajtott tranzakciók döntő többségéért.

Ez a tévhit nemcsak sok potenciális befektetőt elbátortalanított, hanem negatív értékeléseket (alapvetően FUD) is generált a projekttel kapcsolatban. Ez az író szeretné helyreállítani a rekordot, és azt mondani, hogy a VeChain semmiképpen sem „kínai kriptográfia”.

Először is, a VeChain Alapítvány Szingapúrban található, és világszerte több irodája van. Egy iroda az Egyesült Államok Palo Alto-ban található. Másodszor, bár igaz, hogy a VeChain együttműködött a kínai kormánnyal és számos kínai vállalattal, az európai, sőt amerikai vállalatokkal is.

Például 2020. december 1-jén a VeChain együttműködött az amerikai start-up KnowSeafood céggel, hogy a Toolchain által működtetett StoryBird alkalmazást az ellátási lánc átláthatósága érdekében használja. Ez a partnerség lényegében lehetővé teszi, hogy a VeChain belépjen a 102 milliárd dolláros tenger gyümölcseiparba.

Egy másik potenciális hátrány, amely visszatarthatja a befektetőket a szakképzési tokenek vásárlásától, a szakképzési tokenek hatalmas maximális kínálatával függ össze. A CoinMarketCap szerint a szakképzés jelenlegi ára 0,02683 dollár, jelenleg 64 315 576 989 szakképzési token van forgalomban. Maximális ellátása 86 712 634 466. A szakképzési tokenek hatalmas száma miatt ez akadályozza a VeChain intelligens pénzjelzőinek árát abban, hogy 20x – 100x nyereséget generáljon.

Azok számára, akik jelenleg szakképzési tokent tartanak, ésszerűen feltételezik, hogy a szakképzés ára elkerülhetetlenül 1,00 dollárt fog elérni. Mások azonban 10,00 dolláros, akár 100 dolláros tokenenkénti áremelkedést jósoltak. Tekintettel arra, hogy a VeChain jelenlegi piaci korlátja már 1,7 milliárd dollár, 10, vagy akár 20 dolláros jelképes ár, bár lehetséges, a legvalószínűbb.

Továbbá, a forgalomban lévő óriási mennyiségű szakképzési zseton miatt ez azt jelenti, hogy az ár egyáltalán emelkedéséhez a tömeges elfogadás elengedhetetlen! Ha a VeChain kudarcot vall ebben a stratégiában, akkor a befektetőknek nem sok esélye van érdemi profit megszerzésére.

Az ökoszisztéma hasznosításának harmadik hátránya a kevés kiskereskedelmi tevékenységhez kapcsolódik. Noha az óriásvállalatok vonzónak találták a VeChain Toolchain eszközét és blokkláncát, a blokkláncon alig volt kiskereskedelmi vagy mindennapi tevékenység, legalábbis összehasonlítva az Ethereum platformon végzett tevékenység mennyiségével. Míg bizonyos defi protokollokat és cseréket a VeChain blokklánc működtet, például a Vexchange, az Uniswap villája és az OceanX, attól tartok, hogy nem sok más folyik.

Ez azonban megváltozhat. Más decentralizált ökoszisztémák, amelyeket a VeChain blokklánc működtet, mint pl Vimworld és VulcanVerse, nagyon ígéretesnek tűnik. Mindkét platform keményen dolgozott az ökoszisztémák és az NFT-k frissítésében a felhasználók számára. És a platformjaikon az aktivitás folyamatosan növekszik. Ha többet szeretne megtudni róluk, akkor ugorjon át a weboldalukra.

A negyedik potenciális hátrány az, hogy a szakképzésben részt vevő befektetőknek még jó ideig erősnek kell lenniük, mielőtt bármilyen nagy nyereséget tapasztalnának. Ez azt jelenti, hogy más kriptográfiai projektektől eltérően a VeChain befektetését hosszú távú befektetésnek kell tekinteni, hosszú távon pedig körülbelül 2-5 évnek. Néhányan már 2018-ban befektettek a VeChain-ba. Mások korábban! Mások azonban más kriptoprojektekhez dobták VET-jeleiket, amelyek gyorsabb nyereséget ígértek nekik.

Míg a projekt az elmúlt években számos partnerre tett szert, az ökoszisztémájukba való bejutásukhoz egy kis időre van szükség. Például a BMW Group 2018 óta a VeChain partnere. Mégis, a járműveinek, alkatrészeinek, szén-dioxid- és futásteljesítmény-kibocsátásának nyomon követése a blokkláncon még mindig kísérleti programjukban van, és még mindig több időre lesz szükség. Bár ez nem jelenti azt, hogy a befektetők valamiféle profitot fognak látni ezen a jelenlegi bikapiacon, a nyereség hosszú távon várhatóan még nagyobb lesz.

VeChain Review: Következtetés

Összegzésként elmondható, hogy az összes összegyűjtött információ alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a VeChain abszolút hatalmas potenciállal rendelkezik a sikerben. Az új partnerek és ügyfelek szinte állandó regisztrációjával, valamint azzal, hogy mennyit teljesített 2018 óta, és blokkláncának folyamatos elfogadásával, nem csoda, ha valaki, aki jól megnézi a projektet, nem lesz izgatott erről. Sőt, gyakorlatilag minden jól ismert YouTuber-csatorna magasan beszélt a projektről, még azok is, akiknek nincs szakképzésük a portfólióban.

Azonban, amint arra korábban rámutattunk, a VeChain nem hátrányos. A tévhit arról, hogy egy kínai ellenőrzött kriptoprojektről van szó, sok potenciális befektetőt elbátortalanított. Sőt, sok vita folyik, ha nem is egyértelmű gyanú, a VeChain központosítottabb konszenzus algoritmusáról, főleg, hogy a Authority Masternodes számos személye még nem ismert.

Az egyik legfontosabb oka annak, hogy a kriptopénzek és a blokklánc nagyon vonzóak, minden élet sok szektorának decentralizálásához kapcsolódik, átláthatóvá, centralizált irányítástól és manipulációtól mentessé. Noha a VeChain megalapozott okot szolgáltat algoritmusára, néhányuknak gondolatai lehetnek a csomópontjait elrejtő projektben való részvételről..

Ez nem túl vonzó azok számára, akik gyorsan szeretnének nagy előnyöket elérni. Sajnos a VeChain egyike azoknak a projekteknek, amelyek kidolgozása és elfogadása időbe telik. Az idő nem lényeges ennek a projektnek.

Ez az író azonban úgy véli, hogy ezek a hátrányok elhalványulnak a projekt előnyeihez és a kínálatához képest. Mivel egyre több kiskereskedelmi és nagyvállalat és vállalkozás lép tovább a kriptográfia piacára, nem lehet kétséges, hogy a VeChain egyike lesz azoknak a projekteknek, amelyekre sokan nagyon vonzónak találják vállalkozásuk építését..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector