A kínai újév miatt csökken a Bitcoin ára?

Kínai újév (Holdújév) erősen befolyásolja a kriptovaluta árakat, a Bitcoin árai csökkentek az új évet megelőző hónapokban. Ez a cikk megvizsgálja a trendet és annak lehetséges okait. A kínai újévet minden évben más napon ünneplik, mivel az a Holdnaptáron alapul. 2020-ban január 25-én, szombaton kezdődött és január 27-én, hétfőn ért véget. 2021-ben a fesztivál február 12-én, pénteken kezdődik és február 15-én, kedden zárul. Ez alatt az idő alatt számos kínai OTC szolgáltatás bezárásra kerül – ami nagy kriptogratilitáshoz vezet.

* Az adatok a Coinbase Bitcoin árain alapulnak. A CNY előtti csúcsokat átlagos gyertyaárként számolják, legfeljebb 4 héttel az újév előtt.

Ez az időszak Kínában munkaszüneti nap, mivel sok alkalmazott visszautazik szülővárosába, hogy együtt ünnepeljen családjával. 1,386 milliárd lakosával ez a a legnagyobb rövid távú migráció a világban. Ebben az időszakban Kínában az összes gyár bezár, a műveletek akár 2 hétre is befagynak, miközben a logisztikai vállalatok és beszállítók lassan megnyílnak. A kínai újévet más ázsiai országokban is ünneplik, például Hongkongban, Szingapúrban és Koreában (koreai újév). Mivel Kína bevezeti a DCEP néven ismert nemzeti digitális pénznemét, a további tesztelések és fejlesztések szünetet tartanak a kínai újév során. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez idő alatt a kriptovaluta tőzsdék továbbra is működnek és megkönnyítik a kereskedést a nap 24 órájában (lásd Kriptofej).

Kínai újévi dömping?

Kínai újév hatása a Bitcoin árára (piros színnel jelölve) log skálán

4 egymást követő évben a Bitcoin árai mindig csökkennek a kínai újévet megelőző hetekben.

Például a 2017, az árak 50% -kal, 12 000 dollárról 6000 dollárra csökkentek közvetlenül a fesztivál előtt. Ezt a mintát “kínai újévi dömpingnek” nevezte kriptovaluta kereskedők.


Ban ben 2019, A Bitcoin árfolyama közvetlenül a kínai újév előtt 4000 dollárról 3350 dollárra esett vissza. Ezt mutatja az alábbi diagram, a piros vonallal a fesztivál dátumát.

A Bitcoin árai közvetlenül a 2019-es kínai újév előtt esnek vissza

Ban ben 2020, az árak a kínai újév előtt ismét csökkentek, még a kezdeti 8,3 ezer dolláros ellenállást is megtörve. És bár a kínai újév első napján 8,5 ezer dollárig emelkedett, a történelem nem ismételheti meg magát, és ugyanazon a napon 8,3 ezer dollár alá esett vissza. Az árak stagnálóak maradtak a kínai újév második napján, és csak az ünnepek utolsó napján mutattak markáns fellendülést és emelkedő tendenciát.

A Bitcoin ára a kínai újév 2020A Bitcoin árai ismét csökkentek a 2020-as kínai újév során

Piackészítők nyaraláskor

Nem titok, hogy piaci döntéshozók és a kereskedelmi botok a kriptovaluta piacon működnek – valójában ők felelnek a piaci volumen egy részéért. A Kínában és más ázsiai országokban működő piacvezetők 3-5 munkanapra leállítják a működését a munkaszüneti napok miatt. Annak ellenére, hogy a piacképzést robotok és algoritmusok kereskedelmével lehet automatizálni, az embereknek továbbra is meg kell figyelniük a napi műveletet, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nincs-e meghibásodás..

A kínai újév során a piacképzési műveletek kapacitása korlátozott lesz. Ez ingatagabb és kevésbé likvid piacokhoz vezet.

Pénzt az újévre

Készpénzzel töltött piros csomagok adása hagyomány

A Bitcoin árának zuhanásának egyik lehetséges oka az, hogy az emberek az ünnepekre “kasszíroznak”. Ez különösen igaz Kínában, mert a fesztivál ideje alatt hagyományosan készpénzzel csomagolt szerencsés csomagokat adnak ki gyermekeknek és időseknek. Ezek a „piros csomagok” a szerencsét és a jólétet hivatottak szimbolizálni, és ez az egyetlen alkalom, hogy a készpénz adása nem tabu Kínában.

A hagyomány szerint a házaspároknak piros csomagokat kell kiadniuk a nem házas fiatal gyermekeknek, az időseknek és a kiszolgáló személyzetnek. A vállalatvezetőknek és a vezetőknek pénzt is kell adniuk beosztottaiknak – néhány csomagot annyival töltenek fel, amennyire a munkavállaló havi bére.

A szükséges hatalmas készpénzmennyiség miatt egyesek azt gyanítják, hogy ez a hagyomány a kínai újév előtti Bitcoin Sell megbízások növekedéséért felelős.

A Bitcoin bányászat nem érintett

A Bitcoin Hashrate az új évet megelőzően minden idők legmagasabb szintjét érte el

Mivel Kína óriási hozzájárulás a Bitcoin bányászatához, számíthat arra, hogy a kriptovaluta bányászat a fesztivál ideje alatt érintett lehet. Ez nem így van, mivel a Bitcoin és az Ethereum Hashrates ebben az időben stabilan tartja magát. Ennek oka, hogy a bányászat fenntartásához nincs szükség jelentős emberi erőre, ezért az újév során a bányák üzemben maradnak.

Kínai OTC kötetcseppek

A Bitcoin kereskedésével Kínában kereskednek az OTC (OTC) pultok révén. Ezek az OTC pultok megfelelnek a vevők és eladók megrendeléseinek, és letéti szolgáltatásokat kínálnak. A felső asztalok tartalmazzák Genezis blokk, Binance OTC és Huobi OTC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector