Filecoin: Mi ez és miért olyan népszerű Kínában?

Filecoin ($ FIL) a Protocol Labs hozta létre, és célja, hogy valódi felhasználási lehetőséget biztosítson a blockchain technológia számára a pénzügyeken kívül. Ahogy a neve is mutatja, a fájlokról van szó. De mivel a rendszer decentralizált, hogyan garantálja a biztonságot és a rendelkezésre állást? Továbbá, a fájlokat tárolók fizetnek? Itt megvizsgáljuk, mi is a Filecoin, valamint azokat az okokat, amelyek miatt Kínában meglehetősen szenzációvá vált.

Összegzés

  • A Filecoin egy decentralizált fájltároló hálózat. A felhasználók fizetnek a fájljaik tárolásáért, míg azok, akik segítenek a tárolásban, $ FIL tokenekkel jutalmazzák.
  • A projekt 2017-ben 200 millió USD-t gyűjtött az első érme-felajánlásában (ICO). A mainnet indítása 2020. október 15-én 15:00 körül (UTC) lesz..
  • A Filecoin már 2018 óta szerepel a kínai radaron, ahol a kínai cégek megkezdték a Filecoin felhőbányászati ​​szolgáltatásainak marketingjét. Könnyebbnek tartják a bányászatot, mert nincs szükség speciális bányászati ​​eszközökre.
  • A filecoin Kínában is népszerű a $ FIL tokenek árával kapcsolatos spekulációk miatt. Egyes tőzsdék már $ FIL kereskedést kínálnak IOU alapon.

Mi az a Filecoin ($ FIL)?

A Filecoin egy decentralizált fájlokat tároló hálózat, amely jutalmazza a fájlokat tároló felhasználókat. Azokat, akik iratokat tartanak, tároló bányászoknak nevezzük. A felhasználók fizetnek a fájljaik tárolásáért, míg a tároló bányászok jutalmazzák a munkájukat.

Elosztott jellege lehetővé teszi a peer-to-peer fájlok tárolását és a visszakeresés tervezését. A platformnak van egy natív virtuális pénzneme, az úgynevezett FIL, amelyet a bányászok jutalmazására használnak.

A hálózatot a Web3, egy fejlett szoftverfejlesztő architektúra ihlette, amely kiküszöböli a központosítást. A Filecoin fájlokat tárolhat más decentralizált platformok számára is. Ezenkívül a hálózat egy olyan módszert vetít előre, amely lehetővé teszi az interoperabilitást elősegítő más blokklánc-platformokkal való tranzakció-kölcsönhatást.

Mi az a Filecoin Token $ FIL?


A Filecoin token $ FIL a platform natív virtuális pénzneme, amelyet a bányászok jutalmazására használnak. Ne feledje, hogy a Filecoin mainnet még nem indult el, és A FIL tokenek nincsenek forgalomban. Ugyanakkor, amint az alábbiakban látható lesz, néhány tőzsde már IOU alapon kereskedik a FIL-szel. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók a jövőben csak FIL tokent kapnak. Ez azonban nem riasztotta el a rajongókat, mivel a FIL kereskedése 24 óránként több mint 100 millió USD volt, és az árak látszólag felfelé haladtak..

A Filecoin mainnet indításakor (lásd alább) a Huobi Global elindítja a $ FIL és nyílt kereskedés, betétek és felvételek. Más tőzsdék is felsorakoztatták az egyik legbeszélgetettebb kínai projektet 2017 óta, mint például a Binance és az FTX tőzsdék.

A Filecoin Mainnet indítása

A Protocol Labs vezette a projekt ICO-ját 2017-ben. A kockázati tőkében, mint például Sequoia és Andreessen Horowitz, 200 millió dollár gyűlt össze..

Az ICO-t a testnet elhalasztása követte 2019-ig. A Protocol Labs kezdetben 2020 első negyedévében ígérte a mainnet elindítását..

A Filecoin mainnet most elindult a 148 888-as korszakban, 2020. október 15-én 15: 00-kor (UTC). Ellenőrizheti a lánc állapotát itt.

Hogyan működik a Filecoin

A felhasználók számára

A platform felhasználói a fájlok tárolásáért fizetnek. A tárolási díjak azonban attól függően változnak, hogy a felhasználó a redundancia helyett a sebességet választja-e, és fordítva. A tárolási árakat befolyásolja a rendelkezésre állás és a kereslet.

Tároló bányászok / szolgáltatók számára

A Filecoin protokollon a tárhelyszolgáltató lehet magánszemély vagy szervezet. A bányászrá válás egyetlen kritériuma az, hogy szabad merevlemezen van hely és internetkapcsolat van. A bányászok a Filecoin-felhasználók teljes készletéhez is hozzáférhetnek.

A zökkenőmentes használat érdekében a hálózat szabványos alkalmazás-programozási felületet biztosít a bányászok számára, és hirdeti elérhetőségüket. Egyéni marketing nélkül a tárhelyszolgáltatók a sebességre, a tárhelyre és a megbízhatóságra támaszkodnak a jaj felhasználók számára, és jutalmakat vonzanak.

A Filecoin rendelkezik egy öngyógyító funkcióval, amely automatikusan ellenőrzi, hogy a blokklánc fájljai megfelelően vannak-e tárolva. Ezenfelül a szolgáltatás lehetővé teszi a hálózat számára a hibás bányászok észlelését és azok terheinek elosztását más bányászok számára.

Az öngyógyítás folyamata olyan pályákat generál, amelyek egy bányász történetét mutatják be a hálózaton. A jó hírnév több tárolási lehetőséget jelent számukra, így több jutalmat. A rendszer nem energiaigényes iratbizonylatokat és tárolásbiztosítási mechanizmusokat használ, mint például a Bitcoin (BTC) által alkalmazott munkabiztosítási mechanizmus..

Az általános tároló bányászok mellett vannak visszakereső bányászok is. Az ilyen típusú bányászoknak erős internetkapcsolattal kell rendelkezniük, mivel előre lekérik a legtöbb letöltött fájlt, és eljuttatják azokat a felhasználókhoz, akik közvetlen közelében vannak. Utána megjutalmazzák őket a zökkenőmentes forgalom elősegítéséért a hálózaton.

Kína all-in a Filecoinon

A bányászok komolyan fontolgatják a Filecoin-t

Bár a protokoll nem igényel speciális bányászati ​​eszközöket a hozzáféréshez, Kína figyel a Filecoin bányászati ​​hardver fejlesztésére. Továbbá a kínai befektetők már spekulálnak a FIL árával. Valójában a kínaiak már 2018 óta részt vesznek a Filecoinban, és mivel a mainnet indítása potenciálisan hetekre van, a hype csak egyre erősebb.

Például, amikor a Protocol Labs 2020 júniusának elején ösztönző programot hirdetett meg, a kínai cégek felhő bányászati ​​szolgáltatásokat kezdtek forgalmazni, amelyekkel a felhasználók szerződést köthetnek és felhasználhatnak a Filecoin felhasználói számára tárhely biztosításához.

A kriptovaluta-bányászat kínai népszerűségével nem meglepő, hogy ezek a cégek az első napokban minimum 500 000 dolláros árbevételt vonzottak. Ezenkívül a blockchain felfedezők adataiból kiderült, hogy a Filecoin vezető tároló bányászai Kínában találhatók. Összességében ezek a bányászok adják a hálózat tesztnet tároló bányászati ​​teljesítményének több mint 80 százalékát, nagyjából 15 petabájton (15 000 terabájt).

Az ázsiai országban azonban a raktárbányászat óriási elterjedése annak tudható be, hogy az ország szereti a Bitcoin-t és más kriptovaluta-bányászati ​​tevékenységeket. Bár a bitcoin kereskedés Kínában tiltott, a Bitcoin bányászati ​​erejének nagy része továbbra is az országban koncentrálódik, körülbelül 65 százalékkal.

Ezenkívül még a Filecoin élőben való megjelenése előtt a bányászati ​​hardvercégek már a várakozásukban hipnotizálták termékeiket. Andy Tian, ​​az 1475 hardvergyártó cég társalapítója úgy véli, hogy a kínai Filecoin bányászati ​​támadást részben az a tény vezeti, hogy a bányászat ötlete egyszerűbb a kiskereskedelmi bányászok számára, mint a BTC bányászat, ahol az ASIC-eket használják..

Kínában olyan nagy a várakozás, hogy több mint 15 millió dollár értékű Filecoin bányászati ​​szoftvert és hardvert tároltak el a befektetőkre és az önbányászatra váró bányamezők. Egyéb nagy BTC-bányavállalatok, mint például az RRMine, állítólag 15 percet adott el felhőalapú számítástechnikai szerződésekben “perceken belül”. Az RRMine a FIL bányászati ​​hardvert is felhalmozza.

Sajnos nem a hálózat számára biztosított szabad hely mennyisége számít, hanem a lezárt adatok mennyisége. Míg a FIL protokoll elérése nem igényel hatalmas feldolgozási teljesítményt, az adatok lezárása a merevlemezen igen.

A tömítés történhet CPU vagy GPU hardver áramellátásával. Azonban, ha egy speciális eszközt beledobunk a keverékbe, gyorsabbá válik, így a bányászok egy nap alatt több adatot tudnak lezárni. Cserébe több jutalmat is kapnak.

A kínai vállalatok spekulálnak a Filecoin-nal is

De ez nem áll meg a bányászatnál. Közel 50 kriptovaluta-tőzsde a délkelet-ázsiai országban, beleértve a Biki Exchange-t és az MXC Exchange-t is, menüjében a Tether-szel (USDT) szolgáltatott FIL határidős ügyleteket tartalmazza. Ne feledje azonban, hogy ez csak IOU, mivel a tokent még nem adták ki.

A kriptovaluta adatok összesítő platformjai, mint például a CoinMarketCap, Feixiaohao, 24 órán belül nagyjából 100 millió dolláros kereskedési volument könyvelhettek el. A Filecoin határidős ára azonban napokon belül 11 dollárról 28 dollárra 18 dollárra ingadozott.

Néhány felhőszolgáltatással foglalkozó cég, például a Mars Finance, 300 százalékos éves megtérülést tervez a FIL-bányászok számára anélkül, hogy megadná a FIL-jelzők mennyiségét, amelyet minden terabájt szerződéses terület hozhat.

Következtetés

Habár a mainnet és a tárolási bányászatra vonatkozó szabályokat még ki kell adni, a kínai közösség már régóta vonzódik a Filecoin felé. Ennek az őrületnek néhány oka Kína egyenetlen hazai beruházási hátterének tudható be, amely elidegenítette a vonzó befektetési lehetőségeket kereső középosztálybeli egyéneket.

Kína szigorú álláspontja a tőkevezérléssel kapcsolatban arra késztette a kínai befektetőket, hogy jó hírű kriptovaluta vagy blokklánc alapú projekteket keressenek, amelyek megkönnyíthetik a világ többi részével való pénzügyi interakciót. A Filecoin vezető kockázatitőke-társaságokkal való kapcsolata vonzóvá teszi a kínai közösség számára. Emellett tároló bányászati ​​címkéje egyszerűvé teszi a kiskereskedelmi bányászok és befektetők számára.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector