Kína Blockchain Service Network (BSN) útmutatója

Kína Blockchain Service Network (BSN) egy olyan nemzeti kezdeményezés, amelynek célja a Blockchain integrációjának és elfogadásának ösztönzése a nagyvállalkozásokban. Kína vezető szerepet töltött be a Blockchain fejlesztésében, az összes blokklánc-projekt 45% -át a nemzet iparai és technológiai óriásai (például Tencent Blockchain Accelerator) jelentik. Az ipar 2018 októberében hatalmas lendületet kapott, amikor Xi Jinping elnök kifejezte csodálatát a kriptovaluták mögött álló technológia iránt. A hálózatot kereskedelmi használatra hozták létre, és célja, hogy platformot biztosítson azon vállalkozások és magánszemélyek számára, akik blokklánc-alkalmazást szeretnének készíteni. A blockchain technológiák rendkívül hatékonyak a vállalati alkalmazások számára, mivel lehetővé teszik az adatok nagyméretű nyomon követését, garantálva az adatok hitelességét. Láttuk, hogy a vállalati központú Blockchain projektek a múltban jelentős partnerségeket szereztek, például a Vechain partnerségét a DNV GL logisztikai céggel és a PwC könyvvizsgáló cégekkel..

Xi JinpingXi elnök személyesen szólt a nemzethez a Blockchain fejlesztésről 2019-ben

Az elektronikus fizetés (DCEP) múlt havi bejelentése mellett Kína elindította blokklánc szolgáltató hálózatát (BSN) is, jelezve a digitális gazdaság felé történő folyamatos elmozdulást. Bár a BSN-t nem kezelték annyira nagy harsánysággal, a DCEP-hez hasonló átalakító hatása van, és nem kevésbé fontos az ipar számára Kínában és kívül.

Mi a kínai Blockchain Services Network (BSN)?

A Blockchain Service Network (BSN) egy magánszemélyek, vállalkozások és helyi önkormányzatok számára létrehozott platform, amelyre blokklánc-alkalmazásokat építhetnek. Az április 25-én elindított nyilvános hálózat fő célja egyablakos ügyintézés létrehozása a blokklánc számára Kínában, amely támogatja az intelligens város kezdeményezéseit, más nyilvános hálózatokat és régiókat a Népköztársaság által épülő küszöbön álló digitális gazdaságban..

A hálózatnak két elsődleges funkciója lesz. Az első kereskedelmi jellegű, és ez lehetővé teszi a vállalkozások / blokklánc induló vállalkozások számára, hogy a hálózatot alkalmazások fejlesztésére használják, nyilvános alternatívát kínálva a már létező privát blokklánc-hálózatokhoz. Emellett a BSN egy alapító konzorciumlánc-szövetséget is biztosít az intelligens városok és a digitális gazdaság számára. Jelentések szerint a hálózat a nyitottságra, a közüzemi szolgáltatásokra, a skálázhatóságra, a nyílt forráskódú, a több portálra, az alacsony költségekre és az autonómiára fog összpontosítani..


A kezdeményezés szerves részét képezi a kormányzati blokklánc és kormányzás felhasználásának kutatásában is. A hálózat más területeken is elő fogja mozdítani a kutatásokat, és elősegíti a fejlődésökológiát, a BSN szövetség szerint Liu Yunan elnök.

Liu Yunan, a BSN elnöke (forrás: SIC.com)

Partnerhálózatok és szervezetek

A BSN létrehozását a technológiai iparágban számos ismerős arc készítette. A kutatás vezetője a kínai kormány agytrösztje volt, az Állami Információs Központ (SIC), amelynek intelligens városfejlesztési kutatócsoportja a fókuszcsoport. A fejlesztésben segítséget nyújtó egyéb intézmények közé tartozik a ChinaMobile telekommunikációs társaság és a banki / fizetési hálózat, a kínai UnionPay. Ami a kriptopénzipart illeti, a Huobi csere meglepetés volt befogadás fejlődésében.

Néhány BSN fejlesztési szövetségi tag listája (Forrás: CoinTelegraph)

Technológia a BSN mögött

A hálózat egyedi tervezésű blokkláncot fog használni, és számos vállalat vett részt a technológia kutatásában és megvalósításában. Létrehozásában a vezető csoport az FISCO, vagy Fipénzügyi Blockchain Shenzhen Consortium. Ebbe a csoportba tartozik a Tencent digitális pénznemű pénztárcája, Webank és Cloud, Huawei, és a Shenzhen Securities Communication.

FISCO- BCOS

A FISCO létrehozta a BCOS nyílt forráskódú hálózatot. Az Ethereum blokklánca alapján a BCOS különféle funkciókat használ, mint például a nulla tudás igazolása, és lehetővé teszi az egyes engedélyezett láncok egyidejű futtatását. 

A Tencent szerves szerepet játszott a fejlődésében, digitális bankjával, a Webankkal, amely intelligens szerződéses digitális eszköz modellezési nyelvet biztosított a FISCO BCOS számára.

A hálózat már hat hónapja kezdődött kezdeti béta időszakában népszerűnek bizonyult. A jelentések szerint 2000 fejlesztő iratkozott fel a tesztidőszakra, létrehozva blockchain alkalmazásokat közjóléti jótékonysági és elektronikus számlákhoz.

A DCEP projekt és a BSN egyaránt kulcsfontosságú struktúra Kína technológiai tervében, az úgynevezett „Kína szabványok 2035”. A dokumentum, amelyet még ebben az évben megjelentetnek, kitér arra, hogy a technológiák hogyan alakítják a következő évtizedet. 

A BSN Beta tesztelése

Az első tesztelési tervet 2019 októberében indították el, és nemrég fejeződött be az áprilisi bevezetés előtt. Helyi médiaértesülések szerint a kereskedelmi felhasználás bétatesztelése jól sikerült. Körülbelül 2000 fejlesztő csatlakozott a tesztidőszakhoz, létrehozva a blockchain alkalmazásokat közjóléti jótékonysági és elektronikus számlákhoz. Jelenleg a hálózatnak 128 nyilvános csomópontja van, amelyek többsége Kínából származik, de kevés a tengerentúlon hat kontinensen húzódik.

Kísérleti projektek a BSN számára

Huangzhou volt a BSN kísérleti városa

A város, amelyben a hálózatot tesztelték, Hangzhou volt, Kelet-Kínában, miután az önkormányzat megállapodást írt alá a kutatócsoporttal. Alapján Chinadaily, a BSN-t a hangcsoui City Brain platformmal együtt hozták létre, és az e-kormányzás fejlesztésére, a szállodák fertőtlenítésére és az egyénre szabottabb technológiai szolgáltatásokra összpontosított. A rendszert a helyi szintű problémák, például a közúti biztonság nyomon követésére is felhasználják, a felhasználókat arra ösztönzik, hogy jelentsék a közösségben látott problémákat.

A Huangzhou-ban végzett kísérleti teszt mellett egy blokkláncon alapuló hitelminősítő rendszerrel is foglalkoztak, amely nyomon követi azokat a kis- és középvállalkozásokat, akik bankoktól kívántak finanszírozást szerezni.

Blockchain Kínában

A Blockchain már régóta Kínában csodálatos technológia, amelyet vezetőjük, Xi Jinping 2019 októberében folytatott közvetlen promóciója jellemzett. Xi észrevételei nélkül is Kína volt a vezető nemzet a blokklánc elfogadásában, az összes projekt 45% -a Kínából érkezett. a Kölcsönös Láncimpulzus Kutatóintézet adatai.

Kölcsönös lánckutatási grafikon a blockchain projektek számáról nemzetenként

A csúcstechnológiával foglalkozó technológiai vállalatok közé tartozik a Tencent, a WeChat mögött álló vállalat, az Alibaba az Ant pénzügyi csapatán keresztül, valamint a Baidu, az internetes keresőmotor-szolgáltató. 

A tartományi kormányok az egész országban különféle blockchain projekteket hajtottak végre. Újabban azonban a váltás nemzetibb volt a Blockbeats-szel jelentések május 12-től azt állítva, hogy a Kínai Emberi Erőforrások és Szociális Biztonsági Minisztérium 10 új szerepet keres a blokklánc kapcsán, ezek közé tartozik a Blockchain Engineering technikusok és a Blockchain Application Operator.

A BSN és a DCEP összekapcsolásra kerül?

Bár jelenleg nincs semmi konkrét, úgy tűnik, hogy mind a DCEP, mind a BSN összekapcsolódik. Bizonyíték erre a Webank jelentéseiből származik, amelyek intelligens szerződéses digitális eszköz modellezési nyelvet írtak. Nyilvánvaló, hogy mind a blokklánc, mind a digitális jüan szerves részét képezi Kína jövőjének, amit írásban rögzítenek a Kína 2035-ös szabványok dokumentumban, amelyet később kiadtak. A dokumentum egy tizenöt éves terv Kína fejlődésére, és a blokklánc / digitális pénznemek szerves részét képezik. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector