Mik azok az altcoinok és miért kell rájuk figyelni 2021-ben

A kriptovaluták és a blokklánc-technológia 2017 közepe táján a Bitcoin csillagászati ​​értékének emelkedésével a közönséges közgazdaságtan világába települt. Annak ellenére, hogy a blockchain lehetséges felhasználási lehetőségei közül sok a mai napig rejtély, a befektetők a világ minden tájáról ezen alternatív eszközök felé irányulnak, mint nyereségtermelő eszközök.

Ez nem minden Bitcoin. Az altcoinok vagy alternatív érmék a digitális pénznem olyan formái, amelyek ugyanazon technológiai elveken alapulnak, mint a Bitcoin, bár különböző nevekkel és értékelésekkel rendelkeznek. Azok a kriptóérmék, mint a Litecoin vagy az Ethereum, viszonylag alacsony áron képesek jó ár-értéket biztosítani, amely potenciálisan még jobb is lehet, mint a Bitcoin, amely három évvel ezelőtti figyelemre méltó hírneve óta rengeteg hullámvölgyet mutat..

Az Altcoins lehetőségeket kínálhat az innovátorok és a vállalkozók számára a kriptopénzek felhasználására a finanszírozás számos területén, például villámgyors nemzetközi transzferekben. Az egyik jó példa egy ilyen altcoinra a Ripple (XRP), amely egyre népszerűbb a kriptopénzpiacon, mivel képes a pénzátutalások gyors és nagyon alacsony díjakkal történő megvalósításában. Sőt, ha a legújabbat ellenőrzi XRP hírek ma, észreveheti növekvő népszerűségét a multinacionális bankok körében, amely megmutatja, hogy az altcoinok milyen messze vannak azóta, hogy újdonságnak számítanak a Bitcoin sikerei árnyékában.

Ez a cikk megvizsgálja a legnépszerűbb altcoinokat és azt, hogy miként járulhatnak hozzá a szemünk előtt kibontakozó kriptovaluta forradalomhoz..

Mik azok az Altcoins?


Mielőtt eljutna a különféle altcoinokhoz és azok jövőbeli értékéhez, meg kell értenie, hogy valójában mi azok, és miben különböznek a Bitcoin-tól. A legalapvetőbb fogalmak szerint az altcoinok a Bitcoin alternatívái, csakúgy, mint a többi valuta az amerikai dollár alternatívája.

A READ BBVA elnyerte a legjobb díjat a blockchain vállalati hitelezési platformja miatt

Ellentétben a szokásos devizákkal, amelyek többé-kevésbé ugyanazon szabályok szerint működnek, még akkor is, ha vannak az amerikai dollárhoz kötött, minden altcoinnak külön külön szabályrendszere van. A bányászati ​​idő, a bányászathoz szükséges hardver, valamint a tranzakció sebessége és díjai különböznek. Ezeknek a különbségeknek köszönhetően az altcoinok hasznosak és értékesek maradhatnak a piacon annak ellenére is, hogy a Bitcoinhoz képest alacsony értékelést mutatnak.

Valószínű, hogy egyetlen altcoin sem éri el soha a Bitcoin észbontó piaci felső határát, amely majdnem 120 milliárd dollár, de ez nem feltétlenül olyan rossz dolog. Ahogyan a Bitcoin értékesnek bizonyult a befektetők számára (erősen ingadozó) eszközként, amely nem digitális pénznemre cserélhető, az altcoinokat nagyon sokféle módon lehet felhasználni, például a kriptopénz használatával egyszerűsíteni és egyszerűsíteni a nemzetközi pénzeket transzferek.

Az altcoinok típusai

Különféle altcoinok léteznek. Meghatározzák őket a különböző lehetséges felhasználások, valamint alkotóik kezdeti szándékai.

Stablecoins egyfajta altcoin, amelynek célja a legtöbb kriptovaluta őrült volatilitásának ellensúlyozása. Értékük egy adott áruhoz vagy indexhez van kötve. A stablecoin egyik legjobb példája Póráz – az amerikai dollárhoz kötött érme. Az egyik Tether token mindig 1 dollárt ér, ami nagyszerű lehetőség, ha gyors és biztonságos módot keres a készpénz átutalására az egész világon.

Digitális tokenek olyan altcoinok, amelyeket egy már létező érme támogat vagy alapul. A kriptopénzek, mint például a már említett Tether, digitális tokeneknek, valamint stabil pénzérméknek tekinthetők, mivel a Tether blokkláncok kombinációján alapul, beleértve az Ethereumot.

OLVASSA EL Németország legrégebbi bankját, Hauckot & Az Aufhäuser készen áll arra, hogy 2021-ben Crypto Fundot hozzon létre

A legtöbb kriptó értékdefiníciója nem a valós valutában érvényes áraik körül forog, hanem inkább a piacon rejlő lehetőségeik és az általuk kínált lehetőségek, mint olyan egységek, amelyek párhuzamosan működnek a globális gazdaságunkat uraló évtizedes pénzügyi rendszerekkel. . Arra is koncentrálnak, hogy mit tett jól a Bitcoin, és mit lehetne ezen a modellen javítani, így minden új altcoin érdekes esettanulmány a kriptovaluták hipotetikus jövőjéről.

Alsó vonal

Sok más oka van annak, hogy miért érdemes 2020-ban megvizsgálni az altcoinokba történő befektetést. A Litecoin például annak ellenére, hogy egy bitcoin töredékén értékelik azt, amit egy Bitcoin ér, rendkívül vonzó abban a tekintetben, hogy valójában mennyit lehet ezekből kitermelni. A Litecoin blokklánc összesen 84 millió érmét képes előállítani, szemben a Bitcoin „gyengéd” 21 milliójával. Kombinálja ezt a Litecoin bányászati ​​idejének érménként 2,5 percével és 10 perces Bitcoin-kal, és olyan kriptovalutát kap, amely jobb tranzakciós időkkel és hasznossági értékkel rendelkezik, mint maga a kriptográfia királya..

Még a Bitcoin alapítói is rájöttek arra, hogy egyes altcoinok bizonyos dolgokat jobban csinálnak, és saját alternatívájukkal – a Bitcoin Cash-mel jelentkeztek -, amely jelentősen javította az eredeti dizájnt. Bár nem tekinthető az egyik „igazi” altcoinnak, mivel a Bitcoin esernyő alatt működik, egyértelmű jelzést küld arról, hogy miért van szükségünk ezekre az új érmékre, és mennyi lehetőség van még a fejlesztésre a kriptopénziparban.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector