Uniswap áttekintés és oktatóanyag: Útmutató kezdőknek és haladó tippek és trükkök

Uniswap automatizált likviditási protokoll, és az egyik legnépszerűbb decentralizált tőzsde (DEX) a decentralizált finanszírozás (DeFi) népszerűségének növekedése miatt. A felhasználók az Uniswap egyik pooljának likviditási szolgáltatójává válhatnak, ha az egyes mögöttes tokenek egyenértékű értékét letétbe helyezik a készlet többi tokenjének fejében. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért olyan népszerű az Uniswap, és bemutatunk egy kezdőknek megfelelő oktatóanyagot, valamint néhány haladó tippet és feltörést a haladóbb felhasználók számára.

Itt megtekintheti az Uniswap útmutatónkat, ahol áttekintheti a különféle szolgáltatásokat, tippeket és trükköket:

Az Uniswap főbb jellemzői

Az Uniswap két fő elemet vagy funkciót tartalmaz, amelyek Swap és Pool néven ismertek:

Csere: Az Uniswap Swap funkciója lehetővé teszi a felhasználók számára az Ethereum (ETH) és a különböző ERC-20 tokenek közötti váltást.

Medence: Az Uniswap poolja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy likviditás biztosításával pénzt keressenek. Ez úgy történik, hogy tokeneket ad le intelligens szerződésbe, és cserébe kapna pool-tokent.


Miért olyan népszerű az Uniswap? A tőzsde előnyei

Önfelügyeleti: Az Uniswap lehetővé teszi az alapok teljes őrzésének megőrzését. Tehát nincs olyan kockázat a centralizált tőzsdékhez, ahol elveszítheti pénzét, ha a tőzsdét feltörik vagy csődbe megy.

A No Know Your Customer (KYC) folyamat: Mivel az Uniswap lehetővé teszi, hogy megőrizze pénzeszközeinek őrzését, nem szükséges, hogy hosszas KYC folyamaton menjen keresztül, és közölje teljes nevét, útlevelének adatait stb. Ez azt is jelenti, hogy az Exchange-en való indulás sokkal gyorsabb lesz, és drasztikusan csökkenti a annak esélye, hogy személyes adatai rossz kezekbe kerülnek, ha feltörik az Exchange-t.

Alacsony kereskedési díjak: Az Uniswap kereskedelemenként csak 0,30% átalánydíjat számít fel. Ez sokkal olcsóbb, mint a legtöbb decentralizált tőzsde.

Hozzáférés új érmékhez: Általában központosított tőzsdék esetén a különböző kriptovaluta vagy DeFi projekteknek át kell esniük egy ellenőrzési folyamaton a tőzsdével, mielőtt az érméjük vagy tokeneik kereskedési listára kerülnek. Mivel azonban az Uniswap decentralizált és népszerűségének köszönhetően sok projekt inkább az Uniswap közvetlen elindítását választja. Tehát az Uniswap segítségével a felhasználók először hozzájuthatnak ezekhez az új tokenekhez. És a token árak őrült ingadozásaival, különösen az első bevezetéskor, sok kereskedő döntő fontosságúnak tartja, hogy ott legyünk az elsők.

Az Uniswap biztonságos vagy átverés? Hátrányok és kockázatok

Tranzakció meghibásodása: Ha érméket cserélnek az Uniswapra, akkor a tranzakciókat meghiúsíthatják. Ez többnyire 3 okból áll. Először is, túl alacsony gázdíjat fizetett, és a tranzakció tovább tartott, mint a tranzakcióba kódolt kemény határidő. Másodszor megadtál egy maximális árat, amelyet készen állsz fizetni tokenenként, de az ár meghaladja a maximumot, mielőtt a tranzakció befejeződik. Végül a poolban nincs elég likviditás. Ezekben az esetekben a tranzakciókat „visszavonják”, vagyis visszaállítják, mintha a tranzakció soha nem történt volna meg, így nem veszítené el az alapjait. Tehát nem igazán mondható el, hogy az Uniswap átverés.

Hamis érmék: Bárki felsorolhatja jelzőit az Uniswap-on, így vannak olyan emberek, akik hamis érméket sorolnak fel az Uniswap-on annak reményében, hogy át tudják csalni az embereket, hogy elküldjék pénzüket ezekért az érmékért. Tehát az Uniswap felhasználóknak különösen óvatosnak kell lenniük ebben a tekintetben – lásd az alábbi részt az Uniswap hamis érméinek azonosításáról és elkerüléséről, amely megtanítja, hogyan ellenőrizze még egyszer, hogy a megfelelő tranzakcióra utalja-e az összeget..

Uniswap kezdők útmutató

Az Uniswap lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül csatlakozzanak az Exchange-hez, a következő pénztárcák támogatottak: MetaMask, WalletConnect, Coinbase Wallet, Fortmatic és Portis.

A MetaMask csatlakoztatása az Uniswaphoz

Ha még nem rendelkezik MetaMask pénztárcával, megtanulja beállítani a MetaMask bemutatónk segítségével.

Tovább Uniswap, kattintson az „Alkalmazás indítása”, majd a „Csatlakozás egy pénztárcához” elemre. Válassza ki a MetaMask pénztárcát (vagy bármelyik más pénztárcát, amelyhez csatlakozni szeretne), majd kattintson a „Tárca csatlakoztatása” gombra. Megjelenik egy felugró ablak, amely megmutatja fiókját, válassza ki a pénztárcát, majd kattintson a „Tovább” és a „Csatlakozás” gombra. Akkor minden készen áll!

Az Uniswap Swap funkciójának használata

Az Uniswap lehetővé teszi az ERC-20 tokenek közötti váltást. A Csere lapon válassza ki a cserélni kívánt ERC-20 tokenek mennyiségét. Válassza ki a cserélni kívánt tokent a „Címzett” alatt található lefelé mutató nyílra kattintva. Megjelenik egy lista, és kiválaszthatja a cserélni kívánt tokent, vagy ha a tokenje nincs a listán, beillesztheti a token címét. Az Uniswap felbecsüli, hogy hány tokent kapna a csere után. A megerősítéshez kattintson a „Csere” gombra.

Válassza ki a felcserélendő tokentVálassza ki a felcserélendő tokent

Ezután egy oldalra kerül, hogy megerősítse a cserét (lásd az alábbi bal oldali képet). Számos olyan ábrára van szükség, amelyre itt figyelnie kell:

 • az összeg, amelyről cserél, és az az összeg, amelyet megkap;
 • minimum küldött: melyik a garantált minimális összeg, amelyet kapna, ha az ár a tranzakció feldolgozása közben csökken;
 • árhatás: a piaci ár és az Uniswap által nyújtott árbecslés közötti különbség a kereskedelem nagysága miatt; és
 • likviditásszolgáltatói díj: az Uniswapnak fizetendő díjak összege. Ez általában a tranzakció 0,03% -a.

Miután megerősítette a csereügyletet, megjelenik egy felugró ablak (lásd a jobb oldali képet), amely megerősíti a csereügyletért fizetendő gázárakat, mivel az Ethereum tranzakcióról van szó. Adja meg a fizetni kívánt gázárakat, majd kattintson a „megerősítés” gombra..

A csere megerősítéseA csere megerősítése

Miután a tranzakció befejeződött, az Uniswap értesíti Önt, és egy linket biztosít az Etherscan programhoz, amely megmutatja a tranzakció részleteit. Itt ellenőrizheti, hogy valójában hány tokent kapott ki a csereügyletből, valamint a befizetett tranzakciós díjak összegét.

Fejlessze le a fejlett tippeket és trükköket

Sikertelen tranzakciók: miért történik és hogyan kerülhető el?

Az Uniswap-on végzett tranzakciók kudarcot vallhatnak, ha a beviteli pénznem ára úgy csökken, hogy az nem felel meg az előre beállított feltételeknek. Ha egy tranzakció sikertelen, akkor az összes elküldött Ethereumot visszaküldik Önnek. Tehát nem veszíti el eredeti forrásait. Az Ethereum gázdíját azonban levonják, és azt nem térítik vissza.

A sikertelen tranzakciók elkerülése érdekében másokra is figyelhet, akik szintén megpróbálják ugyanazt a tranzakciót végrehajtani, mint te. Ehhez kattintson az Uniswap „…” elemére az „Analytics” elemre, és keresse meg a kívánt kereskedési párját, hogy megnézze, hány másik ember is megpróbálja ugyanezt a cserét végrehajtani. Ha a cserélni kívánt token ára növekszik, akkor érdemes növelni a gázdíjak összegét. Ez felgyorsítja a tranzakciót, és megveri a többi versenytársat, hogy rögzítse a csereárat.

Hogyan lehet gyorsabbá / gyorsabbá tenni az Uniswap tranzakciókat

Gyorsabb vagy gyorsabb tranzakciók azáltal, hogy lényegesen felülmúlják a többi versenytársat, akik megpróbálják feldolgozni ugyanazt a tranzakciót. Ennek oka az, hogy több gázdíjat fizetnek, mint mások. Hogy megtudja, mennyi gázdíjat kell fizetni Ethereum benzinkút és tekintse meg az ajánlott gázárakat a gyors, szokásos és biztonságos tranzakciókhoz. Tippként a gyors tranzakciókhoz, javasoljuk, hogy a gyors tranzakciókhoz az ajánlott árnál körülbelül 10% -kal többet fizessen. A tranzakció megerősítése előtt megadhatja a fizetni kívánt gázárak összegét a MetaMask felugró ablakban (lásd az Uniswap Swap funkciójának használatát lásd fent)..

ETH benzinkútETH benzinkút

Hamis érmék az Uniswap-on: Hogyan lehet azonosítani és elkerülni őket

Mivel bármilyen érme hozzáadható az Uniswaphoz, rengeteg átverés vagy hamis érme van az Exchange-en. A kriptovaluta-tranzakciók visszafordíthatatlanok, ezért ha véletlenül elküldi pénzét ezen átveréses érmék vagy zsetonok vásárlásához, akkor nem visszatérítik. Ezeknek a hamis érméknek a logója és címkéje megjelenhet pontosan mint az igaziak, tehát te szükség óvatosnak lenni.

Ellenőrizheti, hogy az érme vagy token valódi-e, ha bejelöli Coingecko. Ehhez keresse meg az érmét vagy tokent, amelyre cserélni szeretne, a Coingecko oldalon, az oldal alján keresse meg és kattintson az Uniswap kereskedési párjára (lásd a bal oldali képet). Ezután automatikusan visszavezet az Uniswap-ba, és a token importálásra kerül (lásd a jobb oldali képet).

Token importálása az UniswaponToken importálása az Uniswapon

A token valódiságának ellenőrzésének másik módja az Etherscan alkalmazáson történő ellenőrzése (lásd alább). Ismét a Coingecko oldalon keresse meg a tokent, és kattintson az etherscan.io explorerre. Az Etherscan ablakban láthatja a token szerződés számát. Illessze össze ezt a szerződésszámot az Uniswap böngészője címsorában szereplő számmal.

Ellenőrizze a token számát az Etherscan webhelyenEllenőrizze az Etherscan tokenszámát az Uniswap böngészőben található számmal.

Figyelem: Csináld NEM keresse meg a tokent vagy annak címét az Etherscan webhelyen. Mindig a Coingecko vagy a projekt hivatalos honlapján keresztül linkeljen az Etherscan webhelyre. Ennek oka, hogy maga az Etherscan lehetővé teszi az összes token és tranzakció keresését a blokkláncon, beleértve a hamisakat is.

Hogyan lehet beállítani a csúszástűrést

A kereskedés csúszása akkor következik be, amikor az az ár, amelyen a megbízást végül teljesítik, nem egyezik meg a tranzakció megerősítésének pillanatában érvényes árral. Az Uniswap-on történő kereskedéskor ezt „csúszástűrésnek” nevezik, és százalékban fejezik ki.

Azon érmék vagy zsetonok esetében, amelyek ára felfelé halad, nagy a verseny a tranzakció feldolgozása és az ilyen zsetonok megszerzése érdekében. Ebben az esetben növelheti a tranzakció gyorsabb feldolgozásának esélyét a csúszási tolerancia növelésével. Ezzel elkerülhetők a sikertelen tranzakciók is.

A csúszási tűrés beállításához kattintson az Uniswap böngésző jobb felső sarkában található fogaskerék ikonra. Itt beállíthatja a csúszástűrést. Ez viszont csökkenti a minimálisan garantáltan elküldött összeget. Vagyis növeli tranzakciójának esélyét, de annak árán, hogy kevesebb kriptovalutát kap.

Csúszási tolerancia összehasonlítvaCsúszási tolerancia összehasonlítva

Mobil kereskedés: Az Uniswap használata a telefonon

A kriptovaluták árai mindig ingadoznak, ezért a komoly kereskedők azt akarják, hogy menet közben is kereskedhessenek kriptovalutáikkal. Az Uniswap lehetővé teszi a mobil pénztárca csatlakoztatását. Egyszerűen lépjen a böngésző Uniswap oldalára, és kövesse ugyanazokat a lépéseket, mint a számítógépén. Ez lehetővé teszi, hogy ugyanaz a pénztárca jelenjen meg a számítógépen és a mobiltelefonon. A következő mobil pénztárcák támogatottak: MetaMask, Trustwallet, Coinbase pénztárca, Rainbow, Argent, imToken, Pillar, Safe, Math és Fortmatic.

Felhasználói tapasztalataink szerint ez nem a legkényelmesebb szolgáltatás, mivel több ablak között kell több feladatot elvégeznie. DE teljesíti azt a célt, hogy menet közben is képesek legyenek kriptovalutákkal kereskedni.

Uniswap likviditási készlet útmutató

Az Uniswap rendelkezik likviditási pooldal, amely lényegében különböző tokenekből áll, amelyek intelligens szerződésekben ülnek. A felhasználók kicserélhetik a jelzőket a medencékben, az Ethereum segítségével. Az Uniswap egyik fő jellemzője, hogy bárki létrehozhat új tőzsdepárokat a likviditási készletben bármely jelző számára, ellentétben a központosított tőzsdékkel, ahol a tőzsde meghatározza, hogy milyen kereskedési párok állnak rendelkezésre.

Először is vegye figyelembe, hogy a likviditási poolok esetében be kell fizetnie mind az Ethereum azonos értékét, mind a tokent, amellyel részt kíván venni. Tehát mondjuk azt, hogy részt akarok venni az ETH / USDT poolban, egyenlő mennyiségű ETH-t és USDT-t kellene egyszerre befizetnem a poolba. Az ezekhez a poolokhoz nyújtott pénzeszközöket mások fogják kereskedni, így az ETH és az USDT arányai ingadozni fognak.

Ez azért van, mert ha valaki el akarja adni az ETH-t USDT-ért, akkor beleszámít az Ön likviditási készletébe, és az Ön által a poolba szállított USDT-t felhasználnák az ETH felvásárlására – ez az egész koncepció Automated Market Making (AMM) néven ismert. Ennek eredményeként magasabb lenne az USDT aránya az ETH-hoz képest a medencében. Ellenben, ha valaki el akarja adni USDT-jét ETH-ért, akkor kivenné az ETH-t és csökkentené az ETH-likviditását. Így a likviditási pool olyan, mint a skála, amely szerint ha az ETH-ja 10 dollárral csökken, akkor az USDT-nek ennek megfelelően 10 dollárral kell meghaladnia.

Akkor miért tennék ezt a likviditásszolgáltatók? Ennek oka, hogy likviditási szolgáltatói díjat kapnak azoktól, akik csereügyleteket végeznek a likviditási készletükben. Amint a cikkben korábban említettük, az Uniswap minden tranzakció után 0,3% -os átalánydíjat számít fel. Ez a 0,3% ezután arányosan oszlik meg az adott pool összes likviditásszolgáltatója között a hozzájárulásaik alapján.

Likviditás és szolgáltatói díjak hozzáadásaA likviditás hozzáadása a poolokhoz lehetővé teszi a szolgáltatói díjak megszerzését, amikor más emberek cserélnek

És az Uniswap nem az egyetlen likviditási pool-szolgáltató odakinn, ezért sokan megpróbálják megtalálni a legjövedelmezőbb poolokat és hozzájárulni azokhoz, hogy több likviditási szolgáltatói díjat keressenek. Medencék.fyi egy ilyen weboldal, amelyet sokan használnak a legjobb likviditási poolok megtalálásához.

Ide kattintva megtekintheti az Uniswap likviditási készleteket bemutató oktatóanyagot.

GYIK

Mi a különbség az Uniswap 1. és 2. verziója között?

Az Uniswap piacra dobta az Exchange továbbfejlesztett verzióját, amelyet egyszerűen 2. verziónak neveznek. A fő különbség e verziók között az, hogy a 2. verzió az ERC-20 és az ERC-20 közötti tokenkészleteket, natív ár-orákulumokat és flash-csereügyleteket kínál..

Decentralizált pénzügyek (DeFi) sorozat: oktatóanyagok, útmutatók és egyebek

A kezdőknek és a haladóbb felhasználóknak egyaránt megfelelő tartalommal nézze meg a DeFi térben való kereskedéshez szükséges ESSENTIAL TOOLS oktatóanyagokat tartalmazó YouTube DeFi sorozatunkat. MetaMask és Uniswap. Mély elmélyülés olyan népszerű DeFi témákban, mint a Reef.finance ($ REEF) és a Polkadot ($ DOT)

Az ezen a weboldalon található DeFi sorozat olyan témákat is tartalmaz, amelyeket a YouTube nem fedezett fel. Bevezetés a DeFi-re: a Decentralized Finance (DeFi) áttekintése: Útmutató a kriptovaluta legmelegebb trendjéhez

Oktatók és útmutatók az ESSENTIAL DEFI TOOLS számára:

 • MetaMask útmutató: Hogyan lehet fiókot létrehozni? PLUS tippek és hackek haladó felhasználók számára
 • Uniswap áttekintés és oktatóanyag: Útmutató kezdőknek és haladó tippek és trükkök
 • A szérum DEX útmutatója és áttekintése
 • SushiSwap ($ SUSHI) elmagyarázta
 • 1 hüvelykes csere, Mooniswap és Chi GasToken: A végső áttekintés és útmutató

Részletes információkért a konkrét DeFi projektekről olvassa el a DeFi token útmutatóinkat. Íme néhány legnépszerűbb útmutatónk:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) áttekintés: A DeFi protokoll alapvető útmutatója
 • ChainLink ($ LINK) útmutató: Kulcs link a DeFi térben
 • Cream Finance ($ CREAM): Mi ez?
 • Curve Finance ($ CRV) útmutató
 • DODOEx ($ DODO): Forradalmi On-Chain likviditási szolgáltató
 • Lineáris pénzügy ($ LINA): A szintetikus csereplatformok jövője?
 • Polkadot ($ DOT): Minden, amit tudnod kell a kínai DeFi kedveséről
 • RAMP DeFi: Hogyan oldja fel a társult eszközök értékét?
 • Reef Finance ($ REEF): A többfunkciós Defi platform
 • Solana ($ SOL) elmagyarázta
 • A grafikon ($ GRT) – A decentralizált alkalmazások következő szintje
 • Trustswap ($ SWAP) magyarázat – A DeFi tranzakciók következő generációja
 • Yearn. A DeFi ökoszisztéma egyesítése
 • Wing Finance ($ WING) – Hitel alapú DeFi hitelezési platform

További videók és cikkek hamarosan megjelennek a DeFi sorozatunk részeként, ezért feltétlenül iratkozzon fel a hírlevelünkre Youtube-csatorna és (egyelőre) Ingyenes heti hírlevél így értesítést kaphat, amint kijönnek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector