Yubico YubiKey: áttekintés és útmutató

Az online fiók első védelmi vonala egy felhasználónév és egy jelszó. Az interneten elterjedt rosszindulatú szereplők azonban önmagukban a hagyományos számlabiztonsági kombinációt megbízhatatlanná és kockázatossá tették.

Ezért az SMS-alapú kétfaktoros hitelesítést (2FA) nagymértékben alkalmazták egy újabb biztonsági réteg biztosításához. Sajnos a képzett hackerek továbbra is megtalálják az SMS-kódok elfogásának módját.

A számla biztonságának leválasztására a szoftver-központú módszerek monopóliumáról az univerzális második faktor (U2F) hitelesítést fejlesztettek ki. A technológia a Fast Identity Online (FIDO) Szövetség nyílt szabványokat alkalmaz.

Nézze meg videónkat, amely elmagyarázza, mi az a YubiKey, valamint annak előnyei és hátrányai.

YouTube poszter YUBIKEY FELÜLVIZSGÁLAT ÉS ÚTMUTATÓ: Hogyan lehet biztonságban tartani a Bitcoin és a kriptopénznemeket

Mi a YubiKey?


A FIDO azon dolgozik, hogy csökkentse a jelszavakra való támaszkodást az internetes fiókok biztonsága során. A YubiKey egy U2F-kompatibilis hardverkulcs, amelyet a Yubico fejlesztett ki a webalapú szolgáltatások biztonsága érdekében. Vállalkozások, magánszemélyek és fejlesztők használhatják.

YubikeyYubiKey

A kulcs különféle formákban és csatlakozási funkciókban érhető el. Míg a korábbi verziók csak a gazdagép USB-portjaiba történő fizikai behelyezést támogatják, a YubiKey öt sorozat közeli terepi kommunikáción (NFC) keresztül biztosítja a kapcsolatot.

Az NFC lehetővé teszi az eszközzel való interakciót anélkül, hogy fizikailag csatlakoztatná egy porthoz. A kulcsnak és a gazdagépnek azonban közel kell lenniük egymáshoz.

YubiKey vélemények az Amazon-on

A vásárlók által a amazon és egyéb platformok, nyilvánvaló, hogy a kulcs elengedhetetlen a biztonságtudatos internetezők számára. Valójában a vásárlók 84 százaléka hagyott öt csillagot, míg kilenc százaléka négy csillagot adott.

Az egyik bíráló a Yubico YubiKey-t ajánlotta fejlesztőknek, informatikai szakembereknek és „biztonságtudatos felhasználóknak”. Továbbá dicsérték a gyártóját, hogy GUI-val támogatott YubiKey menedzsert biztosított azok számára, akik nehezen tudják, hol kezdjék.

Mások boldogságuknak tulajdonították, hogy a kulcs támogatta a jelszókezelőket, mint például a LastPass. A YubiKey felhasználói üdvözlik az intelligens kártyaként való egyszerű használat és az egészségbiztosítás hordozhatóságáról és elszámoltathatóságáról szóló törvény (HIPAA) betartásának érdekében.

Sajnos nem mindenki elégedett a hardverkulcsával. Bár a negatív vélemények minimálisak, néhányuk aggályokat vet fel.

A fő problémák között szerepel a dokumentáció, amely nem felhasználóbarát. Ezenkívül az Amazon vevője megjegyzi, hogy a kulcs „még mindig túl bonyolult az átlagfogyasztó számára, mivel nem éppen plug and play eszköz”.

A YubiKey használatának megkezdése

Az online fiókok világszínvonalú biztonságának folyamata a hardverelem megbízható platformról történő megvásárlásával kezdődik. Miután megkapta a kulcsot, keresse fel a Yubico webhelyét, és válassza ki a kulcsot a listából.

A vásárlási kulcs megadása a listából segít a szolgáltatások ahol a biztonság biztosítására használható. A szolgáltatások listáján válassza ki azt a fiókot, amelyre a YubiKey kezének szüksége van a biztonság növelése érdekében.

Az egyes szolgáltatásokat lépésről lépésre követi a hardver biztonsági kulcshoz való csatlakozás módja.

Erősítsük a fiók biztonságát Binance.

Vegye figyelembe, hogy az írás idején a Binance nem volt a Yubico támogatott kriptovaluta listáján platformok. Szerencsére ez nem azt jelenti, hogy a kulcs segítségével nem lehet extra biztonságot nyújtani az egyik legnagyobb virtuális valuta kereskedési platformon.

Ezt csináld meg:

 • Jelentkezzen be Binance-fiókjába, és kattintson profilprofiljára.
 • Válassza a „Biztonság” lehetőséget, majd a „Beállítás” lehetőséget. A 2FA részben kattintson a „Biztonsági kulcs” elemre. Ne feledje, hogy csak akkor biztosítja a szükséges extra biztonsági réteget, amikor belép a Binance.com webhelyre.
 • Olvassa el a jegyzetet, és nyomja meg a „Folytatás mindenképpen” gombot.
 • Helyezze be a kulcsot az elérhető USB-portokba, és nyomja meg a hardver központjában található gombot az aktiválásához.
 • Az aktiválást a kulcs behelyezése után egy percen belül el kell végezni. Ugyanakkor megismételhető, ha elmulasztja ezt az aktiválási ablakot.
 • Miután aktiválta, nyomja meg az „Engedélyezés” lehetőséget az „Engedélyezze a webhelynek, hogy lássa a biztonsági hardverkulcsot” üzenetet.
 • Ezután ellenőrizze a fiókját. Vegye figyelembe, hogy a Binance használatához meg kell adnia a Google Authenticator hitelesítési kódját, ha korábban engedélyezte ezt a lépést.
 • Ezután a Binance e-mailt küld a regisztrált címre, hogy megerősítse egy új kétlépcsős azonosítási módszer hozzáadását fizikailag használt dolog felhasználásával.
 • Az e-mail ellenőrzése után kész.

Példák a YubiKey által támogatott szolgáltatásokra

A YubiKey számos szolgáltatással működik együtt, mint például felhőalapú rendszerek, jelszókezelők, e-mail platformok, közösségi média, játékfejlesztő eszközök, kriptovaluta platformok, offline számítógépek, többek között.

A biztonsági kulccsal kompatibilis felhőalapú rendszerek például a Dropbox, a DigiCert PKI Platform, a DocuSign. A YubiKey-t támogató kriptovaluta platformok közé tartozik a Binance, a Coinbase, a Kraken, a Bitfinex és a Gemini.

YubiKey életrajzFelhőalapú rendszerek kompatibilisek a YubiKey-vel

A hardverkulcs beépített támogatásával rendelkező közösségi média platformok a Facebook, a Twitter, az Instagram és a YouTube.

Fejlesztők és offline számítógép-felhasználók számára a YubiKey engedélyezve van olyan népszerű szolgáltatásokhoz, mint például a Github és a Bitbucket a fejlesztők számára, és felhasználható a Mac és Windows számítógépekbe történő bejelentkezéshez..

Legújabb YubiKey sorozat

A hardver darab az fejlett készletben, egy kötegelt kulcsokkal, amelyek további funkciókkal rendelkeznek, mint a korábbi modellek.

 • Yubico YubiKey 5 sorozat – Az ebben a csoportban található billentyűk kompatibilisek a hagyományos és az új rendszerekkel. Továbbfejlesztett jelszó nélküli, többtényezős és 2F hitelesítéssel rendelkezik. Emellett rendelkezik egy érintéssel aláírással gombra, beilleszthető az USB-A és C portokba, és rendelkezik NFC képességekkel.
 • Biztonsági kulcs sorozat – Főbb jellemzői a kettős NFC és az USB-A csatlakozók. Ezen felül a hardver biztonsági elemei összetörnek és vízállóak.
 • YubiKey FIPS sorozat – Ezek tanúsított hardveres biztonsági kulcsok, amelyek szabályozott környezetekben, például kormányzati intézményekben használhatók. Ez a készlet különböző funkciókat vesz igénybe, például egyszeri jelszavakat (OTP), intelligenskártya technológiát és U2F-et. A csoport kulcsainak USB-A és USB-C kompatibilitása van.
 • YubiKey 5C NFC – Támogatja az NFC-t, az USB-C-t, és gyors, mégis biztonságos hitelesítési folyamatot biztosít. Ebben a sorozatban a támogatott operációs rendszerek és böngészők listája hosszabb, mint a többi verzióban.
 • YubiKey Bio – Kiadásakor ez lesz a legújabb Yubico YubiKey a piacon. Legfőbb értékesítési pontjai az ujjlenyomat-felismerés, a fokozott biztonság, a minimális ügyfélszolgálati hívások és a PIN-alapú bejelentkezés.

Hamarosan: YubiKey életrajz

Következtetés

A vélemények alapján egyértelmű, hogy a YubiKey hardver biztonsági hardverkulcs hatékonyan védi a felhasználókat a fiókátvételektől. Az azonban, hogy melyik Yubico YubiKey felel meg legjobban az Ön igényeinek, annak klaszterétől függ. Minél újabb a sorozat, annál több funkciót és szolgáltatást tud nyújtani.

Annak ellenére, hogy egyes felhasználók bonyolult dokumentációra hivatkoznak, ennek felállításával való erőfeszítés valóban megadhatja azt a további biztonsági réteget, amely biztonságban tartja fiókjait és nyugalmat ad Önnek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector