1 hüvelykes csere, Mooniswap és Chi GasToken: A végső áttekintés és útmutató

1 hüvelykes csere egy decentralizált tőzsdei (DEX) aggregátor, amelynek célja a likviditás és az árképzés a főbb DEX-ekből egy platformra történő terjesztése, a felhasználók számára a legolcsóbb kereskedést, a legkisebb csúszást és az ERC-20 tokenek széles skálájához való hozzáférést kínálva. Alapján CoinGecko A tőzsde 152 érmét és 158 kereskedési pár támogatást nyújt, és összesen több mint 4 milliárd USD. Megtekintjük az Exchange automatikus piackészítőjét (AMM) -Mooniswap és Chi GasToken-jüket.

Összegzés

 • Az 1 hüvelyk nem őrizetbe vett DEX összesítő, minden ügyletet egyetlen tranzakción belül hajtanak végre a felhasználó Ethereum-alapú pénztárcájából.
 • Az 1 hüvelykes protokollba integrált népszerű DEX-ek közé tartozik az Oasis, a Kyber Network, az Uniswap, a Mooniswap, a Balancer és még sok más. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók szinte bármilyen ERC-20 tokent válthatnak.
 • A natív 1INCH token egyidejűleg irányítási és segédeszköz token is.
 • A platformnak saját „Chi” jelzője van, amely segít a felhasználóknak, különösen a tapasztalt kereskedőknek és arbitrázsoknak a tranzakciók gázköltségeinek csökkentésében..
 • Az 1 hüvelykes csapat bemutatta a Mooniswap-ot is, egy virtuális egyenlegekkel rendelkező új generációs automatizált piackészítőt (AMM), amely lehetővé teszi a likviditásszolgáltatók számára az arbitrázsok által egyébként elkapott nyereség rögzítését..

Nézzük meg részletesen az 1 hüvelykes Exchange funkcióit.

Áttekintés

A DEX-ek egyre népszerűbbek a felhasználók körében, különféle előnyökkel a centralizált társaikkal szemben, nevezetesen az önmegőrzéssel, a fokozott biztonsággal, az érmék jegyzékének autonómiájával és sokféleségével.

A fő hátrányok egy része azonban vékony, alacsony likviditású rendelési könyv formájában jelentkezik, ami nagy csúszáshoz és drága ügylet törléshez vezet. Sőt, mivel minden megrendelés bekerül a blokkláncba, bárki láthatja a tranzakciót, mielőtt az bányászatba kerülne. Ez a láthatóság minden kereskedelmet hajlamos lehallgatásra, mivel az élenjárók magasabb gázárat fizethetnek, hogy ösztönözzék a hálózatot, hogy először bányásszák tranzakcióikat.

Az 1inch Exchange egy nem őrizetben lévő DEX aggregátor, amelynek célja a vékony rendelésállomány és az elülső futás problémáinak kezelése..


A felhasználók sokféle zsetonra cserélhetnek, valamint limit megrendeléseket is leadhatnak.

Úgy tervezték, hogy a likviditást és az árakat az összes nagyobb DEX-ből egy platformra helyezze, ezért az 1 hüvelykes kereskedések feloszthatók a tőzsdék között, hogy minimalizálják a csúszást és a lehető legjobb árakat biztosítsák a kívánt kereskedelemhez. A Mooniswap, az Oasis, a Kyber Network, az Uniswap, a 0x relék és mások integrálódnak az 1 hüvelykes protokollba.

Az egyes platformokon elérhető ár és likviditás egyértelműen megjelenik a felhasználó számára, a gázdíjakkal együtt. Ez időt és kattintásokat takarít meg a felhasználó számára, elkerülve, hogy több központot nyissunk és értékeljük a megrendelési könyveket.

Hogyan működik az 1 hüvelykes csere?

Az 1inch Exchange-t 2019 májusában alapította Sergej Kunz és Anton Bukov, két orosz fejlesztő, akik intelligens szerződések ellenőrzésére jöttek össze. Az 1 hüvelyk alapítása előtt a duó részt vett és számos díjat nyert a hackatonokon a MakerDAO, a Set Protocol és a Kyber Network számára..

A kezdéshez látogasson el https://1inch.exchange/

A tokenek cseréje

Az 1inch.Exchange a következő kezelőfelülettel köszönti Önt a tokenek cseréjének lehetőségével:

Tokenek cseréjeTokenek cseréje

Kiválaszthatja, melyik DEX-re szeretné felvenni a swap ajánlatát. Ez az a meghatározó szolgáltatás, amely sokkal nagyobb rendelési könyvhöz nyújt hozzáférést a felhasználók számára, mint ami egyébként elérhető lenne az egyes DEX-eken.

A felhasználók a sárga „Connect Wallet” gombra kattintva csatlakoztathatják Ethereum pénztárcájukat. A csatlakozás után a felhasználók kiválaszthatják, mely eszközöket szeretnék cserélni, és a rendelkezésre álló legjobb árakat. Beállíthatnak / ki is kapcsolhatnak bizonyos cseréket, a preferenciáiktól függően. Lefelé görgetve a felhasználók megtekinthetik az egyes platformok árfolyamát, valamint azt, hogy mennyire változik a legjobb ártól.

Minden platformon megjelenik az árfolyamMinden platformon megjelenik az árfolyam és a különbség a legjobb árral

Miután kiválasztotta az eszközöket és a cserélendő összeget, a kereskedés folytatásához kattintson a „SWAP MOST” gombra.

ellenőrizze a tokencserétEllenőrizze a tokencserét

Ezután a felhasználót felkérik a kereskedelem megerősítésére. Győződjön meg arról, hogy a részletek helyesek, majd válassza a „VERIFY” lehetőséget.

jóváhagyja a pénztárca tranzakciójátJóváhagyja a pénztárca tranzakcióját

Végül a felhasználónak jóvá kell hagynia a tranzakciót a pénztárcájában, és a kereskedelem a blockchainen kerül feldolgozásra.

A tranzakció sikeresA tranzakció sikeres

Limit megrendelés leadása

A felhasználók dönthetnek úgy is, hogy limit megbízást adnak 1 hüvelykes csereértékre, ha a csere mellett a jobb felső lehetőségre kattintanak:

Helyhatár-rendelésHelyhatár-rendelés

Jelzők 1 hüvelykre

Ezenkívül a limitrendelés melletti „Earn” fülre kattintva az 1 hüvelykes platform egy olyan platformot kínál, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tokenekre tegyenek szert és több likviditási készletből származó bevételeket gyűjtsenek, például Aave, Compound, Uniswap, Balancer, Mooniswap stb..

CövekjelzőkA kereset funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tokeneket gyűjtsenek különböző likviditási készletekben

A legtöbb decentralizált alkalmazás (dApps) arra kéri a felhasználókat, hogy engedjék meg, hogy az alkalmazás kölcsönhatásba lépjen a pénztárcájukkal.

Mivel az 1 hüvelyk nem őrizet alatt álló alkalmazás, folyamatosan kölcsönhatásba kell lépnie a különféle kriptotárcákkal.

Az 1 hüvelykes hívások beépítették a „végtelen kinyit,”Amely egyszer kinyitotta, lehetővé teszi a kereskedési tevékenység sértetlenségét. Ez megtakarítja a gázdíjakat minden egyes alkalommal, amikor az alkalmazás felhívja a feloldás ellenőrzését. A DeFi protokollokkal interakcióban álló energiafelhasználóknak ez végül sok pénzt takaríthat meg.

1 hüvelykes tőzsdei díjak

Az 1 hüvelykes csere nem számít fel kivonási díjat. Az egyetlen díj egy hálózati díj, amelyet a felhasználó által irányított tőzsde (pl. Uniswap, Kyber Network stb.) Számít fel, amelynek összege a tranzakció végrehajtásának időpontjában érvényes gáz árától függ. Mivel ezt a díjat a másik tőzsde számítja fel, az 1 hüvelyk semmilyen módon nem részesül ebben a díjban. A felhasználóknak azonban lehetőségük van megtakarítani a gázdíjakat az 1 hüvelykes Chi GasToken használatával.

1INCH token: Mi ez??

2020. december 26-án az 1 hüvelykes alapítvány független testülete kiadta az 1INCH tokent.

Ingyenes tokenek kerülnek a közösség elé, hogy megünnepeljék az 1INCH tokenek bevezetését. Pénztárcák, amelyek 1 hüvelykkel 12:00 óráig léptek kapcsolatba. 2020. december 24-én (UTC) 1INCH tokent kap, feltéve, hogy a 3 feltétel egyike teljesül: (1) legalább 1 kereskedés 2020. szeptember 15. előtt; (2) összesen legalább 4 kereskedés; vagy (3) legalább 20 USD értékben kereskedik.

A token egyszerre irányítási és segédeszköz token. Kormányzási jogkivonatként az 1INCH-t a hálózati protokolljainak irányítására használják, és ezáltal lehetővé teszik a decentralizált autonóm szervezet (DAO) modellje szerinti irányítást..

A gazdálkodási szakasz felzárkózása érdekében az 1 hüvelykes egy új likviditásbányászati ​​programot is elindított 6 likviditási pooldal (1INCH-ETH, 1INCH-DAI, 1INCH-WBTC, 1INCH-USDC, 1INCH-USDT és 1INCH-YFI). Ennek célja az 1 hüvelykes likviditási protokoll indítása az 1INCH token használatával, mint segédprogram csatlakozó tokenje. Az emberek részvételre ösztönzése érdekében 1INCH tokenek kerülnek kiosztásra azoknak a felhasználóknak, akik likviditást biztosítanak ezeknek a készleteknek. Ezenkívül a program első 2 hetében (azaz 2021. január 9-ig) az 1INCH teljes kínálatának további 0,5% -át felosztják likviditásszolgáltatóknak.

1INCH tokenomika

A jelenlegi teljes készlet 1,5 milliárd 1INCH token.

2020. december 26-án (vagyis az indulás napján) a teljes készlet 6% -át bocsátják ki. Egyéb tokenek az idő múlásával továbbra is megjelennek:

 • 30% -át közösségi ösztönzőkre fordították, amelyeket feloldanak és elosztanak 4 év alatt.
 • 14,5% -a a protokoll növekedésére és egy fejlesztési alapra fordítódik, amelyet szintén fel kell oldani egy 4 éves időszak alatt.

1 hüvelykes Exchange biztonságos?

Az 1 hüvelykes Exchange nem őrizetbe vett DEX összesítő. Ez azt jelenti, hogy a kriptovalutáidat az Exchange soha nem tartja, ellentétben néhány központosított tőzsdével, ahol a kriptovalutákat tárcájukban tárolják kereskedés céljából. Érdemes megjegyezni azt is, hogy az 1 hüvelykes Exchange eddig makulátlan nyilvántartást tett arról, hogy eddig nem szenvedett semmilyen feltörést vagy sebezhetőséget.

Chi GasToken

A „Chi” néven ismert Chi Gastokenet 1 hüvelykes piacon dobta piacra 2020 júniusában.

Az innovatív projekt első helyet kapott a DeFi 2020. májusi „Hack Money” rendezvényén, és ezt követően tették elérhetővé a felhasználók számára.

A gáz hasonló a bankok által a pénzátutalásokért felszámított díjakhoz. Sajnos a piaci volatilitás miatt szinte lehetetlen megjósolni a gázdíj pontos nagyságát. Naponta figyelemmel kísérheti az Ethereum hálózat gázdíját Eth benzinkút.

Mi a Chi GasToken? Valóban segít megtakarítani a tranzakciós díjakat?

A Chi GasToken egy ERC20 token, amelyet 1 hüvelykes tőzsdén használnak a tranzakciós költségek kifizetésére. Chi az Ethereum hálózat gázárához van kötve. Amikor a gáz ára alacsony, a Chi ára is alacsony, és fordítva.

Az ötlet hasonló a GasToken token koncepcióhoz, de némi fejlesztéssel: Chi vásárlása (verése) megment 1% összehasonlítva a GasToken (GST2) verésével. Míg a Chi eladása (megégetése) megment 10%, összehasonlítva a GST2-vel.

Mooniswap: Mi ez??

Automatizált piacképesek (AMM) olyan intelligens szerződések, amelyek likviditáskészletet hoznak létre az ERC20 tokenekről, amelyekkel automatikusan algoritmus kereskedik, nem pedig megbízási könyv. Ez gyakorlatilag felváltja a hagyományos limit megbízási könyvet egy olyan rendszerrel, ahol az eszközöket automatikusan fel lehet cserélni a pool legújabb árával.

Sajnos az elõzetes lebonyolítást végzõ kereskedõk az áringadozásokkal kereskedve lophatnak a likviditást nyújtóktól, ez a probléma tagadhatatlanul fontos..

2020 augusztusában az 1 hüvelykes csapat kiadta új automatizált piackészítőjét (AMM), a Mooniswap-ot. Ez az új AMM a csúszási bevételek nagy részét meg tudja tartani a készletben azáltal, hogy fenntartja a különböző csereirányok virtuális egyensúlyát. Amikor egy csere történik, a piacvezető nem alkalmazza automatikusan az invariáns algoritmust, és megjeleníti a következő ügyletek új árait. Az AMM lassan, körülbelül 5 perc alatt javítja az arbitrázs kereskedők árfolyamait. Ennek eredményeként az arbitrázsok csak a csúszások egy részét gyűjthetik, míg a többiek a likviditásszolgáltatók között megosztott poolban maradnak. Az árfrissítések ilyen késedelme miatt a piacvezető rendkívül versenyképes környezetet teremt az arbitrázsok számára, arra kényszerítve őket, hogy kevésbé nyereséges áron végezzenek kereskedéseket, ami viszont hozzáadott értéket jelent a likviditásszolgáltatók számára.

A csapat többször is szimulálta a Mooniswap teljesítményét a valós adatok alapján, és összehasonlította az eredményeket az Uniswap V2-vel. Az alábbiakban megtalálhatja azokat a diagramokat, amelyek a kereskedés volumenét, az összesített árcsúszást, az Uniswap V2 likviditási szolgáltatók jövedelmét, valamint a Mooniswap likviditási szolgáltatók jövedelmének előrejelzését mutatják be..

az uniswap és a mooniswap jövedelmek összehasonlításaAz Uniswap V2 LP jövedelmének összehasonlítása a potenciális Mooniswap LP jövedelemmel a különböző poolokban

A Mooniswap várhatóan átlagosan 50-200% -kal több jövedelmet termel a likviditásszolgáltatók számára, mint az Uniswap V2 az árcsúszásból származó nyereség átirányítása miatt.

Következtetés: Az 1 hüvelykes csere előnyei és hátrányai

Íme néhány előnye és hátránya az 1 hüvelykes cserének felhasználói tapasztalataink alapján:

Előnyök

 • Az Exchange kezelőfelülete nagyon tiszta és intuitív, és az eddigi hackek nélkül is jó eredményekkel rendelkezik.
 • Az 1 hüvelykes csere nem számít fel kivonási díjat, kivéve a hálózati díjat.
 • A likviditás jelentős kérdés a decentralizált tőzsdéken. Nemcsak alacsony a likviditás általában a DEX-eken, de ez a likviditás tovább töredezett több különböző DEX-en keresztül, ami tovább súlyosbítja a problémát, és a nagy volumenű ügyleteket jelentős csúszásra hajlamossá teszi. Az 1 hüvelykes megoldja ezt úgy, hogy felosztja a megrendeléseket a tőzsdék között, ugyanakkor a kereskedelmet egy tranzakción belül tartja.
 • A Chi GasTokens segít a felhasználóknak, különösen azoknak, akik napi kereskedést folytatnak, és arbitrázsoknak csökkenteni a tranzakcióik gázköltségeit.
 • A Mooniswap-ban használt új automatizált piackészítőjük (AMM) kamatoztatja a felhasználói csúszásokat és megvédi a kereskedőket az elől futó támadásoktól.

Hátrányok

 • Még az 1 hüvelykes csapat hasznos oktatóanyagai ellenére is meredek tanulási görbe áll rendelkezésre az Exchange által kínált számos szolgáltatás kihasználásához. Az új kriptográfiai befektetők számára korlátozott a kereskedés ezen a platformon, mivel a kriptókon kívül nem fogad el más betéti módszert.
 • A végtelen feloldási funkció potenciális támadási pontként működhet a hackerek számára. Annak ellenére, hogy a tranzakciók egyesével történő feloldása valamivel drágább, biztonságosabb, mivel a felhasználók nem mindig kapcsolódnak a protokollhoz, ha ez sérülne.
 • Láttuk, hogy az Uniswap dominanciája rendkívül rövid időn belül nőtt. Ha egyetlen DEX végül sokkal jelentősebbé válik, mint versenytársai, a DEX aggregátorok szerepe csökkenhet.

Összegzésként megállapíthatjuk, hogy az 1 hüvelykes csere előnyei messze felülmúlják a hátrányokat, mivel megpróbálja megoldani a DeFi ökoszisztéma növekedését sújtó legsúlyosabb problémákat. A platform mindenképpen egy kicsit nagyobb tapasztalattal rendelkező kereskedőknek szól, különösen azoknak, akik a főbb kriptovalutákat és több DEX-en kereskednek. Idővel, amint a felhasználók leküzdik a kezdeti tanulási görbét, és a felhasználói élmény javul ebben az iparágban, 1 hüvelyk lehet a gyorsan bővülő DEX ökoszisztéma egyik legfontosabb kereskedési platformja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector