10. hírlevél

Hetes áttekintés

„Jó srác” hacker: Hacks Andre Cronje projektje a zsákmány 50% -át adja vissza

Az Eminence Finance folyamatban lévő munka volt, amelyet Andre Cronje titkos tweetben ugratott. Ez azonban már elég volt néhány befektető számára, akik rohantak vásárolni az EMN zsetonjait.

2020. szeptember 29-én azonban a kriptográfiai közösség szőnyeghúzás riasztását adta, miután látta, hogy a Cronje fejlesztői pénztárcája kölcsönhatásba lépett egy új Ethereum-címmel. A hacker összesen 15 millió USD értékben lopott el befektetett eszközöket.

Akik befektettek, megtámadták Cronjet, azzal vádolva, hogy nem tette meg a biztonsági óvintézkedéseket, és nem tette magánjellegűvé a projektjét. Vannak, akik halálos fenyegetéseket küldtek Cronjének, és egy ember azt állította, hogy 100 000 USD-t vesztettek ebben a hackelésben.

Furcsa módon a hacker úgy döntött, hogy 8 millió USD-t küld vissza Cronje címére, de 7 millió USD-t megtartott magának. Ezt követően Cronje tweetelt, hogy arra kérte az évjárat kincstárát, hogy térítse vissza a hacker által az érintett felhasználóknak visszaadott 8 millió USD-t..

Ez minden bizonnyal fájdalmas tanulság az érintettek számára. De ez még egy emlékeztető arra, hogy az embereknek mindig teljes körű kutatást kell végezniük, mielőtt bármilyen forrást felhasználnának egy projektre. Ez különösen igaz, tekintve, hogy az elmúlt hetekben a csalások jelentős növekedését figyeltük meg.


KuCoin Hack 2. pont: Még mindig nem jött ki az erdőből

A KuCoin feltörése 2020. szeptember 25-én történt, és az eddigi összesítés úgy tűnik, hogy több mint 200 millió USD dollárnyi ügyfélpénzt veszítettek el, bár a KuCoin szerint körülbelül 130 milliót már biztosítottak vagy éppen helyreálltak.

Nem minden projekt szolgáltatásai vannak teljesen helyreállítva (azaz kereskedés, betétek és felvételek). 2020. október 2-án (UTC) 14: 30-kor a következő projektek szolgáltatásait teljesen helyreállították:

Teljes szolgáltatások helyreállítása a következő projektekhez. A piros színű elemek a lista legfrissebb kiegészítései. (Kép jóváírása: KuCoin.com)

A feltörés hatásainak enyhítése érdekében a projektek általában a 4 megközelítés közül az egyiket választották: (1) befagyasztották jelzőiket; (2) kicseréljék a zsetonjaikat; (3) ha a tokenek helyreállíthatók, küldje vissza a KuCoin-nak; vagy (4) érvényteleníti a tokeneket.

Eközben Hacken bejelentette, hogy a kriptovaluta közösség támogatásának módjaként megvizsgálják a KuCoin hackelését és közzéteszik eredményeiket. Az ő kezdeti vizsgálatok, úgy tűnik, hogy egy társadalmi mérnöki támadás volt egy KuCoin alkalmazott ellen, aki 150 millió USD értékű privát kulcshoz jutott hozzá.

A KuCoin természetesen saját vizsgálatot is indított, és nyilvánvalóan azonosította a jogsértésben részt vevőket az ellenük benyújtott „lényeges bizonyítékkal”. A KuCoin felvette a kapcsolatot a bűnüldöző szervek tisztviselőivel és a rendőrséggel, hogy fellépjenek ellenük.

Ismételten emlékeztető, hogy a kriptovalutákat egy hardvertárcába tegye, ha még nem tette meg! Nézze meg a Ledger Nano X áttekintésünket vagy vásárolja meg itt.

A BitMEX forró vízben van

2020. október 1-jén a DOJ és a CFTC polgári és büntetőeljárást indított a BitMEX, annak vezérigazgatója, Arthur Hayes, valamint a többi kulcsszemélyzettel és leányvállalataival szemben. Közben letartóztatták a BitMEX vezérigazgatóját, aki akkoriban az Egyesült Államokban dolgozott. A DOJ azzal vádolja a BitMEX-et, hogy a banktitokról szóló törvény megsértésével nem hajtotta végre a megfelelő KYC / AML eljárásokat, míg a CTFC azt állítja, hogy a tőzsde nem regisztrálta magát származtatott tőzsdeként, mégis szolgáltatásokat kínál az amerikai ügyfeleknek.

Azonban a spekuláció az, hogy a jelenlegi vádak csak előfutárai azoknak a súlyosabb vádaknak, amelyeket az egyénekkel szemben akkor emelnének ki, ha kiadják őket az USA-nak pl. a BitMEX-en keresztül megszegte a nemzetközi szankciókat, lehetővé téve az iráni és észak-koreai emberek számára, hogy elmozduljanak kriptovaluta pozícióikból.

E hír eredményeként a kereskedők özönlöttek, hogy kivonják pénzeszközeiket a tőzsdéből, attól tartva, hogy bezárják. Összesen 23 millió USD-t vontak ki a BitMEX-ből egyetlen óra alatt, és eddig meghaladták 45 000 BTC-t visszavontak. A Crystal Blockchain adatai szerint más központosított tőzsdék részesültek a BitMEX e tömeges kivándorlásában, mintegy 20 000 BTC-t juttattak a Gemini, a Binance, az OKEx és a Huobi Tőzsdékre.

Nem tudni, hogyan alakulnak a bírósági eljárások és események. A legfontosabb: senki sem tudja, hogy a BitMEX műveletei és fiókjai be vannak-e fagyva. Tehát az Exchange felhasználói fontolóra vehetik a kriptovaluták kivonását minden esetre.

A Bitcoin ellenálló a negatív hírkalapács ellen

A Bitcoin árát nem befolyásolta a KuCoin hackje, de megmártózott a BitMEX elleni bírósági eljárás hírére. Még azok a hírek sem, amelyek szerint Donald Trump amerikai elnök pozitív eredményt kapott a COVID-19 szempontjából, sokáig nem rázta meg jelentősen az árakat. Ezen a héten és az általában negatív hírek ellenére úgy tűnik, hogy a Bitcoin árai a helyreállítás felé tartanak. Ez vezetett néhányhoz elemzők azon a véleményen van, hogy a professzionális és lakossági befektetők továbbra is felfutnak a Bitcoin-on, és a folyamatos 12 000 USD-ig tartó emelkedő tendencia előbb-utóbb visszatérhet.

Közelgő események

Október 5. 5:00: Boxmining élő közvetítés

8. október 6:00: Alpha Finance Lab token eladás Binance Launchpad. A Launchpool-on a gazdálkodás szeptember 30-án 12: 00-kor kezdődött.

8. október 18:00: Radix DLT token eladás

Október 10. 14:00: RAMP DeFi nyilvános akció

* Ha nincs másképp feltüntetve, minden időpont UTC-ben szerepel.

Hírlevelünk hátsó számait itt találja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector