11. hírlevél

Hetes áttekintés

A szabályozók felzárkóznak … de kit védenek valójában?

Az Egyesült Királyság pénzügyi magatartási hatósága (FCA) az lesz a kriptovaluta-származékok értékesítésének betiltása 2021 januárjától a lakossági fogyasztók számára. A tilalom kiterjed a tőzsdén forgalmazott kötvényekre (ETN), a kripto határidős ügyletekre, az opciókra, a CFD-kre és más származékos ügyletekre. Míg a közvetlen kriptovaluta kereskedelem és áruk, valamint a jegybanki digitális devizák, pl. A kínai DCEP-t nem fedjük le.

Indoklásuk az volt, hogy a kriptovaluta származékok nem voltak alkalmasak a fogyasztókra az általuk okozott károk miatt. E termékek eredendő jellege konkrétan azt jelentette, hogy nincs megbízható alap az értékeléshez, és hogy elterjedt a piaci visszaélés és a pénzügyi bűnözés. A fogyasztó szempontjából az FCA azon a véleményen volt, hogy nincs megfelelő ismerete a kriptográfiai eszközökről, és nincs szükség jogos befektetési szükségletre, hogy ezekbe a termékekbe fektessenek be..

Amikor megkérdezett a CoinTelegraph írta, a Coinshares brit székhelyű vállalat, amely kriptovaluta ETN-eket szolgáltat, csalódottságát fejezte ki a tilalom miatt. A Coinshares emlékeztet arra, hogy komolyan részt vettek a konzultációs folyamatban, és lobbiztak ellene. Az FCA azonban figyelmen kívül hagyta a Coinshares és más iparági résztvevők által a tiltás ellen felhozott okokat, vagy kevés kiegészítő információval utasította el őket. Továbbá úgy vélik, hogy az FCA az első konzultációk és szabálytervezetek alapján egyértelművé tette, hogy nem hiszik, hogy a digitális eszközöknek, köztük a Bitcoinnak is van értéke, ami arra utal, hogy az FCA már régen elhatározta magát az ügyben.

A Coinshares aggodalmát fejezi ki amiatt is, hogy a tiltásnak éppen ellenkezőleg lenne hatása, ami a brit lakossági befektetőket szabályozatlan kriptovaluta-tőzsdékre terelné..

Ezt a tilalmat visszalépésnek tekintjük azoknak a befektetőknek is, akiknek most nincs lehetőségük. Az FCA által előterjesztett okokat tekintve úgy tűnik, hogy inkább szeretnék fenntartani a status quo-t, nem pedig teret engedni az innovációnak. És állítsa le a fogyasztók tudatlansága alapján, mielőtt még esélyük lenne megérteni. És valójában az FCA szerint Politikai nyilatkozat az ügyben az FCA konzultációjára válaszolók 97% -a ellentétes a tiltás. Ami kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy az FCA kiket érdekel igazán.


A RAMP DeFi ($ RAMP) 4 perc alatt fogy

RAMP Defi október 10-én 22 órakor nyilvános értékesítést tartott (milyen tökéletes időzítés). Az eladás tele volt néhány nehéz kérdéssel, de ez nem tartotta vissza a lelkes vásárlókat attól, hogy kevesebb mint 4 perc alatt megvásárolják a jelképes eladást. Összességében ez azt mutatja, hogy a jó projektek iránti igény továbbra is rendkívül erős.

Eközben a pénzügyi nehézsúlyúak nagyban bankolnak a Bitcoin-on

A Square Inc. (NYSE: SQ), egy amerikai mobilfizetési vállalat és a Square Cash App létrehozója – egy alkalmazás, amelyet kriptovaluták adásvételére használtak bejelentett 50 millió USD-t vásárolt Bitcoin-ban. Ez összességében 4 709 BTC, átlagos áron 10 617,96 USD / BTC.

A Társaság a Bitcoint a „gazdasági szerepvállalás” eszközének nevezi, és hogy a vásárlás összhangban van a befogadóbb jövőn alapuló építési termékek elképzeléseivel. Úgy vélik továbbá, hogy a Bitcoin „… a jövőben mindenhol elérhetőbb pénznem lehet”.

De a Square nem ez az első, 2020 elején a MicroStrategy üzleti intelligencia cég már félmilliárd dollárt fektetett be a Bitcoin-ba.

Ez a hír a piacok számára egy nagyon szükséges pozitív leheletet adott. A Bitcoin árai a hét elején 10 750 dollár alatt mozogtak, és a hírre könnyedén visszalöktek 11 250 dollár fölé. Most kiderül, hogy fenntartható-e ez a pozitivitás.

A DeFi / hozamgazdálkodási csalások tönkreteszik a helyet?

Nem telik el egy nap a táviratunkon /Viszály megbeszélések nélkül a DeFi / hozamgazdálkodási projektek lehetséges problémáiról, vagy ami még rosszabb, közvetlen átverés. Felhívjuk figyelmét, hogy ezek a felvetett kérdések némelyike ​​további ellenőrzés tárgyát képezi, ezért kérjük, végezzen saját kutatást. Íme, mit néztek a héten a táviratunkban / diszkordban egyedül:

 • Amplyfi.money: Szőnyeg húzta, miután 2500 ETH-t gyűjtött a befektetőktől. Közösségi médiájuk és weboldaluk eltűnt
 • Sörkert pénzügyek: Az alapító a zsetonkészlet több mint 50% -át személyes pénztárcájában tartja. Amikor közösségünk további részleteket kért, például egy github linket a projekthez, vagy az időzárakat a tokenekhez, kitiltották őket a Telegram csoportból.
 • Burn Vault Finance ($ BFV): Állítólag szőnyeg húzott. Táviratuk és közösségi médiájuk már nem létezik.
 • CBDAO ($ BREE): A projekt elővásárolta $ SBREE tokeneket, amelyeket felcseréltek $ BREE-re. Az egyik rendszergazda pénztárca kihasználta az SBREE token szerződés hátulját, 50 000 SBREE-t vert, átalakította BREE-vé és eladta a piacon, ezzel lenyomva a BREE árát a többi tulajdonos költségére. Az 50 000 BREE-t 200 ETH alatt értékesítették.
 • Degenballz: A tét ellophatja az LP tokenek 1% -át.
 • Smaragdbánya (EMD): Közel 2,5 millió USD értékű felhasználói tokenek, amelyeket állítólag intelligens szerződés alapján zároltak, egy másik számlára helyezték át. Szerencsére a ChangeNow kriptovaluta-cserével sikerült megállítani a 135 020 EOS értékesítését. Ez azonban csak az összes ellopott összeg kis részét képviseli.
 • Lv. Pénzügy: Hamisított ellenőrzési eredmények, miután a befektetők letétbe helyezték pénzeszközeiket, és megállapították, hogy nem tudnak visszavonni. A csapat eltűnt.
 • Minions Farm: Aranyos Minionjaival rendelkezik, de minden eszközéhez hozzáférni fog, ha pénztárcáját összekapcsolja a Minions Wallet webhelyével.
 • Steak.finance: A fejlesztőknek nyilvánvalóan gondjai voltak a saját időzárukkal való interakcióval. Bár egyesek úgy gondolják, hogy inkább a kódjukkal kapcsolatos probléma lehet, mintsem rossz szándék.
 • Paradicsom. Pénzügy: Hacker egyszerű engedély megadását indította el és visszavonta a tokent.
 • UniCat ($ MEOW): Az intelligens szerződések hátsó ajtaja lehetővé tette az UniCat számára, hogy azután is ellenőrizhesse a felhasználók zsetonjait, hogy kivonták őket a készletből. Állítólag körülbelül 200 000 USD értékű kriptot loptak el.
 • Unirocket ($ URCKT): Nyilván szőnyeghúzással nem található meg a közösségi médiában.
 • Yfdex.finance: A projekt 2 napig hirdette meg magát a Twitteren, összesen 20 millió USD befektetői pénzt vett fel és elmenekült.

Ezek az események jelentős veszteségeket okoztak a felhasználóknak, még inkább, amikor egyesek oktalanul többet tesznek be, mint amennyit elveszíthetnek. Ennek eredményeként komolyan befolyásolja étvágyukat és még azt a képességet is, hogy higgyenek a DeFi lehetőségeiben. Sőt, ez befolyásolja az emberek érdeklődését a hozamgazdálkodás iránt, amely tetszik vagy sem, ez volt a fő vonzerő az emberek számára, mivel néhány gazdaság hallatlan hozamot ígért, amely más eszközosztályban nem található meg. Most, hogy a hozamgazdálkodás iránti érdeklődés és megtérülés csökken, mivel ezek a csalások és kizsákmányolások mennyire termékenyek, a DeFi iránti érdeklődés általában szintén veszít. Ez óriási szégyen, tekintve, hogy a DeFi-nek óriási lehetősége volt pénzügyi szolgáltatásokat nyújtani az ügyfelek számára, és közvetlen kihívást jelentett az intézmények és szabályozók által alkalmazott status quo szempontjából, amint azt már fentebb láthatjuk.

Vajon a DeFi arra készteti a kormányokat, hogy végre fogadják el a CBDC-ket??

Mivel a DeFi egyre nagyobb vonzerőt kap, és napról napra új projektek jelennek meg, mit tehetnek a központi bankok és kormányok, hogy fenntartsák erőfölényüket, miközben profitálnak a DeFi által kínált új technológiákból és kényelemből? Válasz lehet egy központi banki digitális pénznem (CBDC) létrehozása. Ben megjelent cikkben Forbes, a szerző azt javasolja, hogy a kormányoknak törekedjenek a CBDC kibocsátására, mivel ez lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy olcsóbb és gyorsabb tranzakciókat élvezhessenek. A cikk kitér a DCEP lefedettségére és szembeállítja Kína fejlődését a DCEP tesztelésében az Egyesült Államokkal, amely még mindig csak a témáról vitázik.

Valójában az Európai Központi Bank (EKB) bejelentette, hogy folytatja a „digitális euró” kibocsátásának lehetőségét. Bár még nincsenek konkrét tervek, az EKB elismeri a fogyasztók digitális fizetések iránti igényét és azokban Jelentés a digitális euróról 2020. október 2-án közzétett kiadványa megjegyezte, hogy „szükség esetén felkészülnek a digitális euró bevezetésére”.

Mindenesetre, amint a Forbes cikke azt sugallja, hogy a kormányoknak gyorsan kell felzárkózniuk a DeFi-hez. Az újítók létszáma a DeFi térségében növekszik, és a DeFi elsöprő előnyeit kihasználva fennáll annak a tényleges kockázata, hogy megdönti a kormányok és intézmények által már régóta fennálló status quot a javukra.

Közelgő események

2020. október 11: Kihirdetik a kínai DCEP lottó Shenzhen eredményeit. A nyertesek 200 RMB-t (30 USD) kapnak a DCEP-ben, és 3389 résztvevő üzletben költhetik el. Kíváncsian várjuk a nyerteseket, hogy tegyék közzé, hogyan fog működni a DCEP!

2020. október 12. 3:00: Boxmining élő közvetítés

2020. október 15: Filecoin ($ FIL) mainnet indítás. A Huobi Global ugyanazon a napon indítja a FIL-t, és megnyílik a kereskedés, a betétek és a pénzfelvételek.

* Ha nincs másképp feltüntetve, minden időpont UTC-ben szerepel.

Hírlevelünk hátsó számait itt találja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector