12. hírlevél

Hetes áttekintés

Fejlesztő történet: Az OKEx felfüggeszti a kivonásokat … de van-e ennél több?

2020. október 16-án az OKEx hirtelen bejelentett egyik magánkulcs-tulajdonosuk (később megerősítették, hogy Star Xu, az OK Group vezérigazgatója és társalapítója) együttműködik egy „közbiztonsági irodával”, és nem érhető el. Ezért a Tőzsde nem tudja befejezni a tranzakciók engedélyezését, és ezért úgy döntött, hogy felfüggeszti a digitális eszközök / kriptovaluták minden kivonását 2020. október 16-án, 11:00 órától (HKT).

De van-e ennél több?

Vessen egy pillantást néhány 2020. október 16-i eseményre, amelyek relevánsak (vagy nem):

 • 1:00: Twitter felhasználó @ whale_alert tweetek: 5 000 #BTC (57 033 847 USD) átkerült ismeretlen pénztárcából a #OKEx-be
 • 16:00: Twitter felhasználó @ whale_alert tweetek: 1180 BTC (13 588 646 USD) átkerül az OKEx-ből ismeretlen pénztárcába
 • 9:00: Twitter felhasználó @ whale_alert tweetek: 50 000 000 TRX (1 317 074 USD) átkerül az OKEx-ből ismeretlen pénztárcába.

  11:55: A kínai kriptográfiai média platform (非 小號 (Feixiaohao) és az UAICOIN közli az OKEx értesítéseit, amelyek szerint a kivonásokat felfüggesztik 15:00 órától. tovább. Erről is beszámoltak a csipog a kínai kriptográfiai sajtó társalapítójától @redtheminer, aki megjegyzi a kínai kriptográfiai közösségben terjedő pletykákat is, miszerint egy „bizonyos nagy kriptográfia” több mint 800 fiókja vesz részt a határokon átnyúló pénzmosásban.

 • 12:00: OKEx közlemény hogy felfüggeszti a kivonásokat 11:00 órától. tovább.
 • 13:00: Végül az OKEx tweetek bejelentésüket a visszavonás felfüggesztéséről.
 • 14:00: Jay Hao, az OKEx vezérigazgatója tweetek, megnyugtatja, hogy az összes többi műveletet ez nem érinti, és hogy „A vizsgálat csak egy magánkulcs birtokosának személyes kérdésére vonatkozik. További bejelentéseket fogunk tenni. ”
 • 14:51: Valaki – kérdezi OKEx támogatás „Miért ürítik a Star Xu Weibo-oldalát?” és azt válaszolták: “Az a személy, akire hivatkozol, nincs kapcsolatban a platformunkkal”.
 • 15:51: Twitter-felhasználó @whale_alert tweetek: 998 BTC (11 333 911 USD) átkerült Huobiból az OKEx-be.
 • 22:31: Twitter-felhasználó @whale_alert tweetek: 3500 BTC (39 627 432 USD) átkerül az OKEx-től a Binance-hez. Gyanítják azonban, hogy ez belső átutalás lehet.

* Ha másként nem jelezzük, minden időpontot a HKT ad meg.


A kínai média beszámolói szerint Xu-t már egy hete letartóztatták, míg 2, szintén letartóztatott vezetőt azóta óvadék ellen indítottak. Letartóztatása azért kavar fel, mert az OKEx pénzeszközeinek magánkulcsait tartja, és szerint Glassnode adatai, Az OKEx körülbelül 200 000 BTC-vel, azaz 2,3 milliárd USD értékű Bitcoin-nal rendelkezik.

Az eseményekből és arról, hogy az OKEx miként tehetett volna egy újabb „kevésbé riasztó” okot a visszavonások felfüggesztésére, úgy érezzük, hogy az eseményeket az Exchange is elkapta. Bár vannak olyan jelentések, hogy Xu-t az OKEx-hez nem kapcsolódó ügyekkel kapcsolatban tartóztatták le. Különösen a shanxi-i székhelyű földalatti banktól kölcsönvett pénzeszközökhöz kapcsolódott backdoor listázás az OKC Holdings részvényei a hongkongi tőzsdén 2019-ben.

Addig csak az Exchange további hivatalos bejelentéseit várhatjuk.

Ezt már megemlítettük a KuCoin hackről szóló korábbi hírlevelünkben – kérjük, vegye le a kriptovalutákat a tőzsdékről, és tárolja offline módon egy hardvertárcában. Ha még nincs, kérjük, fontolja meg annak beszerzését. Nézze meg a Ledger Nano X áttekintésünket vagy vásárolja meg itt.

Az esemény TELJES és FOLYAMATOS ismertetéséről olvassa el cikkünket: „Fejlesztő történet: Az OKEx felfüggeszti a kivonásokat … de van még ennél több?”

A hét lehetséges vörös zászlói és szőnyegei

Az elsöprő pozitív válasz miatt visszahozzuk a DeFi / Yield gazdálkodási projektek lehetséges problémáinak listáját. Felhívjuk figyelmét, hogy ezek a felvetett kérdések némelyike ​​további ellenőrzés tárgyát képezi, ezért kérjük, végezzen saját kutatást. Itt olvasható el a héten a táviratunk / diszkordságunk egyedül:

 • cVault Finance ($ CORE): Nem kapcsolódik magához a projekthez, de van egy átverés, amely hamis táviratcsatornával “hivatalos” 1000 CORE ajándéknak tetteti magát.
 • Decore.finance ($ DCORE): A weboldal azt mondja, hogy egy szerződéses hiba miatt leállították a likviditás hozzáadásának / visszavonásának folyamatát. Az egyik tagunk nyilvánvalóan beszélt egy szerződéses könyvvizsgálóval, aki azt mondta, hogy az első felülvizsgálat során nem tűnik semmi gyanúsnak. Megjegyezzük azonban, hogy a projekt Coingecko oldala értesítést tett arról, hogy állításokat kaptak, és a csapat elhagyta a projektet, és arra kéri a felhasználókat, hogy járjanak körültekintően..
 • Üzemanyagcsere. pénzügy ($ FUEL): Titkosítatlan hálózat, amelyet a Metamaskhoz való csatlakozáshoz használnak, ami pénzvesztést okozhat. A távirat eltűnt.
 • Justswap.finance ($ JUST): Nem kapcsolódik Justin Sun justswap.io-jához. Ez egy vírus / rosszindulatú programnak álcázott repülőgép. A weboldal elveszi a pénzét, és a webhelyre injektált rosszindulatú programokkal támadja meg számítógépét.
 • Piratetoken.finance: Valószínűleg minden kereskedés 5% kalózadót kap, amelyet véletlenszerűen osztanak ki naponta 1 tulajdonosnak, bár valójában nem volt nyeremény. A webhely már nem található.
 • Rabbitwallet.org: Ön megakadályozza a pénztárca visszavonását és kiürítését, ha bármilyen kiadási korlátot jóváhagy a webhelyen.
 • Seal Finance ($ SEAL): Potenciális kód, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy kivonják a tokeneket a pénztárcádból. Vegye figyelembe a Seal pénzügyi csapatának válaszolt hogy ez a kód csak a cSeal token gazdálkodási szerződéseikre vonatkozik, és csak nekik szól, hogy segítsék azokat a felhasználókat, akik tévesen adják át vagyonukat.
 • Thirm protokoll ($ THIRM): Kezdetben azt mondták, hogy korai fejlesztőjük pénztárcáját feltörték, és figyelmeztette a felhasználókat a likviditás ASAP eltávolítására. A csapat később tisztázott hogy valójában a promóter pénztárcáját feltörték és körülbelül 2000 THIRM-et dobták ki. Új tokenek jönnek létre, és a THIRM tulajdonosok a hackelés előtt ugyanazt az egyenleget kapják, plusz 2% bónusz tokenek.
 • Triangle.finance ($ TRI): A weboldal és a távirat eltűnt. A Twitter csak egy bejegyzést tartalmaz 2020. október 12-től.
 • Wineswap.finance: A teljes szerződést az indítástól számított 20 percen belül kiürítették, és a közösségi média eltűnt.

Köszönjük CC-nek, Cheatbandit-nek, Coderwongy-nak, madrick8-nak, Ronald Jones-nak, RyGuy31581156-nak és Lolibutts-nak.!

A DeFi-csalások tönkreteszik a hozamgazdálkodást mindenki más számára?

Ezen a héten a CoinTelegraph interjút készített velünk a véleményünkről “A DeFi-csalások fokozódása rontja a kriptográfiai gazdálkodási piaci rést”. A témával kapcsolatban határozottan úgy gondoljuk, hogy a DeFi-csalások legutóbbi húrjai komolyan befolyásolják e terület hírnevét és az emberek érdeklődését. Bemutattuk azt is, hogyan próbáljuk elkerülni a csalásokat a kutatás és néhány módszertanunk segítségével.

A Filecoin mainnet végül elindul, és 3 év után felsorolja

A Filecoin ($ FIL) Kína egyik legforróbb projektje volt még a 2017-es Initial Coin Offering (ICO) őrületben, 200 millió USD-t gyűjtött össze. 2020. október 15-én, 15:00 körül (UTC) a mainnet végre elindult, és az olyan tőzsdék, mint a Binance, az FTX és a Huobi stb., Felsorakoztatták a FIL-t.

Felsoroláskor a FIL ára lőtt 118%, és ez annak a nagyon kicsi keringő ellátásnak tudható be, amely a teljes energia kb. 0,7% -a. A tőzsdei bevezetés legkorábbi pillanataiban, a különböző tőzsdéken, például a HuoBi és az FTX, a $ FIL árkülönbségei miatt egyes kereskedők kihasználhatták az előnyöket azáltal, hogy rövid és hosszú tőzsdét vásároltak mindegyik tőzsdén. Ezt tovább magyaráztuk élő közvetítés 2020. október 16-án (5:13 perckor). Az árak eltérései azonban közeledtek egymáshoz, így ez az „IQ 200 játék” már nem életképes &# 128577;

Csakúgy, mint a legtöbb új lista esetében, az árak a tőzsdei bevezetés kezdeti pillanatait követően csökkentek. Az árak 45% -kal csökkentek, de a lefelé mutató pálya lassulni látszik. Jelenleg az árak továbbra is 40 USD felett vannak.

Azonban megkérdőjelezzük, hogy mi történne az árakkal, ha a $ FIL további 0,7% -át felszabadítják? Ezenkívül a teljesen hígított érték 136 milliárd USD – körülbelül az Ethereum négyszerese. Reális-e?

A PlotX Mainnet elindítása

2020. október 13-án elindult a PlotX ($ PLOT) az Ethereum Mainnet-en és felkerült az Uniswap-ra..

A PlotX az elmúlt hetek egyik legjobban várt bevezetése volt, egy decentralizált előrejelzési piaci protokoll, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kitalálják a jövőbeli piaci eredményt, és jutalmat kapjanak a helyes előrejelzésekért. Itt elolvashatja cikkünket a projektről, és Michael videóját Ish Goellel, a PlotX társalapítójával láthatja.

YouTube poszter Az előrejelzési piacok megkönnyítése – PlotX Ish Goel segítségével

Mint sokszor korábban, az indítást megelőző órákat az Uniswap-on megjelenő hamis jelzők jellemezték, amelyek problémákat okoztak a figyelem elterjedt befektetői számára. A tőzsdei ár 0,05 USD volt, de az elején 1 USD-t meghaladóra emelkedett, hogy később elkezdhesse valódi felfedezési árszakaszát. Eddig egy szerényebb 10 centes ár körül stabilizálódott.

A SWAG Finance (kellemesen) mindenkit meglep a korai indítással

A SWAG Finance ($ SWAG) a Swag.live bővítésének részeként decentralizált közösségi irányítási tokent, azaz $ SWAG-ot kínált. A Swag.live egy népszerű felnőtt szórakoztató platform, amelynek világszerte több mint 10 millió felhasználója van. Jelenleg Ázsiában vannak, de terveik szerint kiterjesztik tevékenységeiket Észak-Amerikára és világszerte.

A SWAG 10:00 órakor indította el az első csere eseményt. UTC 2020. október 14-én, amely lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy kicseréljék az SWAG-t, és jogosultak legyenek jutalmuk elosztására, az úgynevezett SQUIRTS-re.

Ez az indítás rendkívül sikeres volt, és a csapat szerint az SWAG árai 240% -kal emelkedtek az induláskor. Noha az árak már nem a legmagasabbak, az induláshoz képest még mindig közel háromszorosak.

Andre Cronje visszatér

Néhány nappal ezelőtt Andre Cronje, a kriptográfia egyik leghíresebb személyisége, valamint az egyik legjobb és legzseniálisabb fejlesztő új közepes cikkel jelentkezett “Kicsomagolom a DeFi-ben való részvételemet„.

Miután egy ideig eltűnt, miután halálos fenyegetéseket kapott az Eminence ($ EMN) epizód kapcsán, amikor sok kriptobefektető, aki spekulálni és vásárolni kezdett a még nem publikált projektjében, végül elvesztette pénzét (összesen egy hack 15 millió USD összeget, ebből 8-at a hacker küldött vissza), Andre visszatért, hogy tisztázzon néhány dolgot. Közöttük:

 • „Nem azért építek, hogy egy szám feljebb menjen”. Ez azt jelenti, hogy csak fejlesztőknek akar építeni, és lehetővé teszi számukra, hogy az eredeti munkájából könnyen termékeket alkossanak
 • „A tokenek nem részvények”, akkor egy tokent vásárol, hogy a projekt közreműködője legyen, és ne néző
 • „Fejlesztési folyamat”, ahol elmagyarázza, hogy híres „test in prod” állítását félreértelmezték, és „létezik, hogy visszatartsa az embereket a rendszerek vizsgálat nélküli alkalmazásától”.

Ezután tisztázza, hogy ő csak a Yearn Finance ($ YFI) munkatársa, nem pedig az alkotója, és hogy a további félreértések elkerülése érdekében most felhagyott a Twitter használatával, mindaddig, amíg a telepítői fiókját használja (ez azonnal új projektjeit teszi lehetővé) visszavezethető hozzá, így elindítva a FOMO-t).

Ezzel a térrel kapcsolatos személyes gondolataival zárul, amelyek vegyes érzéseket keltenek benne, amelyeket nem igazán tud kifejezni. Azt is látjuk, hogy a közösségben növekszik a bizalom hiánya, és hogy az utóbbi időben hallottunk pletykákat a DeFi-felhasználók azt tervezi, hogy bepereli őt a történtek miatt.

Megértjük, hogy a dolgok összeadódnak a fejében, és még nagyobb zavart keltenek abban, hogy mi vár rá a jövő.

Egyre több vállalat fektet be a Bitcoin-ba

Bitcoin kincstárai nyilvános részvénytársaságokban

A Bitcoin-ot tartalékeszközként használó állami vállalatok listája napról napra növekszik. 2020 szeptemberében fedeztük fel, hogy a Microstrategy hogyan tudta növelni részesedését több mint 435 millió USD értékű Bitcoin-ra, és ez csak ismét megmutatta nekünk, hogy a Crypto számok szempontjából még mindig semmi a hagyományos pénzügyekhez képest. Vezérigazgatója, Michael Saylor tweetelt: “16 796 BTC megszerzéséhez folyamatosan 74 órás kereskedést folytattunk, 88 617 ügyletet hajtottunk végre ~ 0,19 BTC-t 3 másodpercenként”, ami nagyjából 39 414 dollárt jelent BTC-ben percenként.

A kriptojáték utolsó kiegészítései a Stone Ridge voltak, amelyből kiderült, hogy a 115 millió USD befektetés (egy milliárd dolláros spinoff része), és a Square, amely 50 millió USD-t fektetett be. Vezérigazgatója, Jack Dorsey már jó ideje mint Bitcoin támogatója ismert.

Mindezen nagy nevek bízva a Bitcoin jövőbeli kimenetelében, akiket kételkednénk megítélésükben?

DCEP – Kína digitális pénznemének, lottóstílusának tesztelése

Kína nemzeti digitális pénzneme, a DCEP most tesztelés alatt áll a lakosság körében Sencsenben. A sencsen kormány 10 millió RMB-t adott át egy kísérlet során, hogy tesztelje digitális pénznemét, amely nem egy hagyományos kriptovaluta, ahogy általában elképzeljük őket, mert központosított és a Kínai Népi Bank ellenőrzése alatt áll..

A közelmúltban Sencsen lakói regisztrálhattak egy lottóra, hogy kipróbálhassanak egy ingyenes DCEP-t. A lottó rendkívül túllicitálva volt, és csak a szerencsések 2,61% -a tudta kézbe venni a DCEP RMB200 (kb. 30 USD) összegét, amelyet a kijelölt üzletekben költhetett.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy mi a DCEP, nézze meg cikkünket.

Közelgő események

Október 19. 6:00: Injektív protokoll ($ INJ) jegyigénylés a Binance Launchpadon nyílik meg. További részletek itt.

Október 19. 14:00: Megnyílik a kereskedés a CryptoLocally ($ GIV) számára a Bithumb-on.

Október 20. 8:00: Nyertes jegyeket hirdetünk az Injective Protocol-ra.

Október 21–22. Blockchain Life 2020 (Moszkva)

Október 22 .: Megkezdődik a tokenek eladása A grafikon ($ GRT) a már regisztrált résztvevők számára.

* Ha nincs másképp feltüntetve, minden időpont UTC-ben szerepel.

Hírlevelünk hátsó számait itt találja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector