2020-as kriptovaluta-tőzsdei összefoglaló

A 2020-as Roundup cikkünk után, ahol áttekintettük az idei év legnagyobb trendjeit, merüljünk el mélyebben a kriptográfia világában történtekben.

A Defi és a DEX-ek (decentralizált tőzsdék) hullámzása drasztikusan összeomlotta a CEX-ek (centralizált tőzsdék) mennyiségét. Ha az Uniswap a DEX-ek egyértelmű királya, akkor ugyanezt valószínűleg a CEX-ek Binance-jére is elmondhatjuk, ahol mind a spot, mind a derivatívák rangsorában vezet. De a decentralizált cserék elleni küzdelem még csak most kezdődött, és új ötletekre és koncepciókra van szükség a versenyben tartáshoz.

Amint látni fogjuk, azok a CEX-ek, amelyek jobban tudtak lépést tartani a Defivel szemben, próbáltak és újítottak a legjobban, néha közvetlenül a DEX-ek ihlették.

Uniswap

Az Uniswap egyértelmű nyertes mindenféle cserében 2020-ban.

A TVL feloldása 2020-banA TVL feloldása 2020-ban


TVL-je (a teljes érték zárva van) az év második felében szó szerint az egekbe szökött, novemberben meghaladta a 3 milliárd dollárt, mielőtt leesett volna, amikor az UNI USD-pooljainak vége lett a jutalmaknak a likviditási szolgáltatóknak..

Az Uniswap folyamatosan a kriptóban használt legtöbb Dex volt, és rettenetesen segítette Defi növekedését. Ez az a hely, ahol új jegyzéseket és legmélyebb likviditást találhat az Ethereumon. Ha meglévő ERC-20 tokent keres, biztos lehet benne, hogy ott van. Bárki megnyithat egy új készletet, olyan egyszerű, mint néhány tokent és némi Ethereumot biztosítani a platformon, és kész. 

Az Uniswap nem rendelkezik megbízási könyvvel: a platform AMM (Automatic Market Maker) rendszerre támaszkodik a kereskedési likviditás biztosítása érdekében. Bár a puristáknak hiányozhatnak a rendelési könyvek, az AMM új és sikeres módszernek bizonyult a tokenek cseréjére.

Szeptemberben a platform 150 millió dollárnyi UNI-t (új irányítási jelzőjüket) osztott ki mindazokkal, akik kapcsolatba kerültek a weboldallal, akár csak likviditást cseréltek, akár összegyűjtöttek. Legalább 400 tokent küldtek minden felhasználónak, 1500 USD körüli értékért a létezés első óráiban (a betegtulajdonosok esetében az érték megháromszorozódott a nap folyamán).

Ez a légcsepp annyira felhívta a figyelmet a platformra, hogy más protokollok ugyanezt tették vagy tervezik megtenni a következő jövőben. Az Uniswap V3-mal és minden várhatóan hamarosan megjelenő újításával egyesek csak arra tudnak gondolni, hogy merre juthat a $ UNI!

Ha bármelyikőtök az elmúlt hónapokban aludt, és még mindig nem igényelte a tokenjeit, itt követheti videó útmutatónkat!

YouTube poszter Hogyan igényelhet ingyenes $ UNI-t az Uniswap-on

Binance 

A Binance sikeres maradt abban, hogy továbbra is a legnagyobb volumenű Cex maradt, napi ATH értéke 15 milliárd dollár azonnali kereskedésben és 37 milliárd dollár határidős ügyletben (34 milliárddal nőtt 2019-hez képest!). Mindkét rangsorban megtartja az első pozíciót.

Sikereik egy része számos kezdeményezésnek köszönhető, amelyeket 2020 folyamán indítottak el.

Áprilisban a Binance bemutatta Kártyáját (később a Binance megszerezte a Swipe, egy több eszközből álló digitális pénztárca és Visa betéti kártya platformot is), amelyet ma már több mint 180 ország támogat.

Az év egyik legfontosabb újítása a „Launchpool”, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy új zsetonokat gazdálkodjanak, mint például a Defiben. A tétesek jutalmakat gyűjthetnek egy olyan lista bevezetése előtt, amely néhány hét múlva közvetlenül a Binance-n történik. Sőt, a Launchpool egyjelű tétet kínál, így a felhasználóknak nem is kell óvakodniuk Állandó veszteség. Olyan projekteket mutattak be, mint a Bella Protocol ($ BEL), a Flamingo ($ FLN) és a $ WING a Launchpoolon keresztül.

A szeptember remek hónap volt a Binance számára. Először elindították a Binance Smart Chain nevű blokkláncot, amelyet a Binance Chain párhuzamosan történő futtatására hoztak létre, ahol a fejlesztők intelligens szerződéseket és Defi megoldásokat hozhatnak létre. A tőzsde ezt követően azonnal bemutatta a „Liquid Swap” nevű új kereskedési platformot, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiaknázzák a Defi előnyeit, a valaha található CEX első AMM termékével. A felhasználók összegyűjthetik pénzeszközeiket a Liquid Swap ügyletekkel, és kereskedési díjakat keresnek, mint az AMM DEX. 

Ezzel párhuzamosan a Binance Labs, a tőzsde kockázati ága, továbbra is új projektekbe fektet be a kriptográfia megerősítése érdekében. Segítettek többek között 1 hüvelykes, Dodóban és Mathban.

Megjegyzendő, hogy a Binance US 2019-es indulása után a „.com” platform lassan 14 napos felmondási idővel értesítette az amerikai ügyfeleket (mind azokat, akik átestek a KYC-n, mind azokat, akik egyszerűen csak az országból érik el a weboldalt) ), amelyben azt tanácsolják, hogy a számla letiltása előtt vegyenek fel pénzt. Úgy tűnik, hogy a VPN-t használó ügyfelek egyelőre „biztonságban vannak”.

FTX

A mindenütt jelen lévő Sam Bankman – Fried által vezetett ismert derivatív tőzsde az Ftx minden bizonnyal az élen jár a CEX-ek között. A csapat nagyon keményen dolgozott a tendenciák előrejelzésén, és úgy tűnik, nagyon jóak abban, hogy megadják ügyfeleiknek azt, amiben reménykedtek.

“Miért kellene a kriptográfiát és a részvényeket külön tőzsdéken kereskednünk?” Valószínűleg ezt kérdezte meg Sam egy bizonyos ponton. Tehát hamarabb elmondva, mint kész, felmerült a válasz: tokenizált részvények. Két partnerség a CM-Equity-vel (Németország) és a Digital Assets AG-vel (DAAG (Svájc)) meghatározó volt a megvalósítás szempontjából. Bár az FTX részvényeinek kereskedése hasonló a kripto kereskedéséhez, fontos észrevenni a különbséget.

„A CM-Equity az teljesen szabályozott Németországban van, és engedéllyel rendelkező pénzügyi intézmény, amely felajánlja ezeknek a termékeknek a kínálatát. Lehetséges, hogy minden tokenizált részvényekkel kereskedő FTX felhasználónak a CM-Equity ügyfelévé kell válnia, és át kell mennie a CM-Equity KYC-jén és a megfelelésen. Ezenkívül az összes kereskedési tevékenységet a CM-Equity betarthatja. A CM-Equity egy harmadik fél brókercégnél őrzi a részvényeket. A CM-Equity (nem az FTX Trading LTD) nyújt közvetítői szolgáltatásokat ”.

A hagyományos piacokkal ellentétben az FTX tokenizált részvényei 24/7 között lesznek forgalomban, és mostanra már meghaladja az 50-et, köztük a Netflix, a Facebook, az Apple és az Amazon.

Az FTX.US (az amerikai kar) a Biden Demokratikus Elnöki Kampányának egyik legfontosabb adományozójaként (és a kriptovaluta legitimitását) is a nyilvánosság elé helyezte. Különösen Sam 5,22 millió dollárt ajánlott fel. Bár a valódi okok valószínűleg nem ismertek, reméljük, hogy ez egy lépést jelent a hatóságok kriptográfiai elismerése felé.

Végül, de nem utolsósorban nem felejthetjük el megemlíteni, hogy az FTX mögött ugyanaz a csapat felelős a Solan láncon futó, az egyik legsikeresebb, nem ETH megrendeléskönyv-alapú Dex projektszérum létrehozásáért (amely a 50 000 tps).

YouTube poszter Szerezd meg a legfrissebb bennfentes információkat a kriptovilág eseményeiről Sam Bankman-Fried-szel (FTX, Alameda, Serum)

Sushiswap

A Sushiswap augusztusban indult az Uniswap villaként, névtelen alapító séf, Nomi további jutalmakkal. Akkor a „Defi bika nyár” csúcsán voltunk, és a siker hirtelen jött. TVL-je nagy vonzerőt kapott, de némi dráma történt. Egy héttel később a névtelen fejlesztő eltávolította likviditását, és 14 millió dollár értékű ETH-t adott el, kezdve az ár 50% -os + csökkenését. Ekkor Sam Bankman-Fried ajánlatot tett, hogy lépjen be és távolítsa el Nomi séfet a projektből.

A csúcsok és mélypontok azóta következtek, de a Sushiswap továbbra is a második DEX a TVL számára (körülbelül 33% -kal kevesebb, mint az Uniswap esetében) és az egyik legsikeresebb. Sok a partnerség, és tanácsadói a legjobbak között vannak, amelyeket a kriptográf kínálhat. Annak ellenére, hogy egyesek elfelejtik, hogy a Sushiswap szó szerint „ellopta” a likviditást az Uniswap-tól, poolokat vándorolt ​​a platformjukra, és ezzel drámai módon csökkentette az Uniswap TVL-jét, sokan készek fogadni, hogy ez a projekt itt marad.

Mt. Gox

December 15-én esedékes volt az Mt. Gox tőzsdei hitelezőinek, hogy évek után végre megkapják veszteségalapjuk egy részét. A tőzsde többször elvesztette a kriptovalutákat 2011 és 2014 között, amikor csődöt jelentett. Azóta 140 000 dollár BTC-t (jelenleg 4 milliárd dollár értékű) találtak, és részleges visszatérítésként el kell küldeni a felhasználóknak.

Mint sokan gyanítják, úgy tűnik, hogy a határidőt nem tartották be, és a hitelezők továbbra is várják a pénzüket. Néhány nappal ezelőtt valaki megjegyzett egy Mt. Gox pénztárca tranzakcióját, ami sokakban arra késztette őket, hogy a terjesztés valóban megkezdődött.

Sajnos ez nem az Mt.Gox rehabilitációs terv pénztárca volt, hanem az F2Pool hideg pénztárca. Egyelőre nincs megerősítés arról, hogy a hitelezők kaptak volna pénzt.

A BTC Markets véletlenül felfedte felhasználói nevét és e-mail címét 

A BTC Markets, az ausztrál kriptotőzsde tévesen küldött ki egy veszélyeztetett marketing kört az e-mailekből. Egy rutinszerű művelet során ahelyett, hogy e-maileket küldenének külön-külön az ügyfeleknek, a személyes adatok a „címke” mezőben voltak kitéve. Az e-maileket kötegenként küldték el, így az egyes felhasználói adatokat 999 másik személy láthatta.

A hiba nem veszélyeztette közvetlenül az értelmes információkat, például a jelszavakat, így az alapok biztonságban maradtak, de ez a fajta hiba mindenképpen aggódhat a kriptográfia elfogadói között, és esetleg platformot válthat. A felhasználók nem akarják, hogy az idegenek tudják, hogy kriptográfia van, és reméljük, hogy ez a fajta hiba nem fordul elő többé.

Kraken, az felsőként nyerte el a Bank Charter jóváhagyását az Egyesült Államokban.

Kraken a világ első kriptovaluta tőzsdéje jóváhagyott Wyoming állam különleges célú letétkezelő intézményként (SPDI). A „Kraken Financial”, ez a név, az Egyesült Államok történelmében az első olyan digitális eszköz, amely a szövetségi és az állami törvények szerint elismert banki alapító okiratot kapott, és az első szabályozott amerikai bank lesz, amely átfogó betétgyűjtést, letétkezelést és vagyonkezelést biztosít. digitális eszközök szolgáltatásai ”.

A tőzsde lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy zökkenőmentesen fizessenek a digitális eszközök és a nemzeti valuták között, és más amerikai bankokhoz hasonló módon szabályozzák őket. Az SPDI „letétkezelő bank”, de digitális eszközök (például kriptovaluták) esetében, és a törvény előírja, hogy a FIAT betéteinek mindig 100% -os tartalékot kell fenntartaniuk.

Huobi csere

Minden azzal kezdődött, hogy november 2-án nagy USDT (és más valuták) tranzakciók mozogtak be és ki a tőzsdéből, a legnagyobb Kínában. Ugyanakkor az egyik letartóztatott elnökről szóló pletykák megnövelték a FUD-t, ami a HT $, a Huobi token árának dömpingjéhez és az USD USD platformról való kivonásához vezetett. A csere ezt követően minden vádat elutasított, és a helyzet a következő napokban normalizálódott.

További információ ebben a cikkben található.

Okex

Fejlesztő cikkünkben részletesen bemutattuk az Okex-történetet.

Október 16-án az összes kivonást hirtelen leállították a peronon, és a felfüggesztés november 27-ig tartott, amikor minden műveletet korlátozás nélkül újranyitottak. Mint később megerősítették, az eredeti ok a tőzsde egyik, a hatóságokkal együttműködő magánkulcs-tulajdonosa volt. Ezért nem tudta befejezni a külső tranzakciók engedélyezéséhez szükséges engedélyezési eljárásokat.

Csillag Xu-t, a rendőrség őrizetbe vett személyét olyan ügyek miatt nyomozták, amelyeknek semmi köze a cseréhez. Xu állítólag segítette a hatóságokat (most visszatér a szokásos üzleti tevékenységhez) egy shanxi-i földalatti banktól kölcsönvett pénzeszközökhöz 2019-ben.

Kucoin

A hongkongi székhelyű egyik vezető kriptográfia, a Kucoin szeptember 26-án biztonsági rést szenvedett. Az összes ellopott összeg, óriási 281 millió dollár BTC dollárban, $ BSV $ LTC és egyéb érmékben az egyik legnagyobb a kriptográfia történetében. A hacker (vagy hackerek) valahogyan birtokba tudta venni a központosított tőzsde forró pénztárcájának magánkulcsait, ezzel elérve a pénzmozgás képességét. Ezután visszavonult, és elkezdte a DEX-ekre dobni őket. Kucoin a pénzeszközök maradékát azonnal új pénztárcákba utalta, és felfüggesztette az összes betétet és kifizetést.

Úgy tűnik, hogy a Kucoin forró pénztárcáinak magánkulcsait több mint 3 éve nem változtatták meg a jogsértés pillanatában, ami egy újabb megerősítés arról, hogy a híres mondás: „nem a kulcsaid, nem a kriptód!” örökzöld.

Remélnünk kell, hogy ezek a támadások hosszú távon hasznosak lesznek, szigorúbb biztonsági eljárásokat tesznek lehetővé cserék és platformok révén, ami szükséges, ha a kriptográfia végső célja az általános elfogadás!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector