2020 év áttekintése: Kriptopénz, Bitcoin és Ethereum összefoglaló!

2020 őrült év volt mindenki számára, és éppúgy, mint a kriptovaluták esetében. A Bitcoin nemrégiben minden média figyelmét felkeltette, miután 2017 óta először ért el minden idők legmagasabb pontját. Tehát áttekintjük és összefoglaljuk a legfontosabb kriptovaluta, a Bitcoin és az Ethereum híreket 2020-ban.!

A Bitcoin összetöri a régi ATH-t!

Mindannyian vágyakoztunk már rá, és most végre megtörtént. Az előző 2017-es csúcs körüli első ellenállás után a Bitcoin végre elegendő erőt talált ahhoz, hogy új, minden idők legmagasabb szintjét, 26 000 USD feletti szintet hozza létre!!!

Három év óta most először profitál minden $ BTC-tulajdonos, gyors ütemben bukkannak fel új milliomosok. Sőt, ha megnéznénk az elmúlt 10 év legjobban teljesítő eszközeit, azonnal észrevennénk, mivel a Bitcoin 10-ből 8-szor felülmúlta az összes többi eszközt, lenyűgöző kumulatív hozammal, milliós nagyságrendben!

Ez nem meglepő azoknak a kriptográfusoknak, akik több hónapja felhalmozódtak, miközben az árak 10 000 USD alatt voltak, és most már készen állnak a hullámvasút új, felderítetlen terület felé történő vezetésére.!

De bármilyen hype mellett vannak csapdák is! Itt van egy dolog, amit a kriptóban el kell kerülni.


NE tegye ezt kriptóban

A tőzsdén kereskedett vállalatok és intézményi befektetők folyamatosan növelik kriptovaluta-kitettségüket

2020 tekinthető annak az évnek, amikor az intézményi befektetők újabb előrelépést tettek a kriptográfia iránti érdeklődésük nyilvános megerősítésében. Noha a kriptovaluta-befektetéseik általában még mindig portfólióik kis hányadát teszik ki, ez egyértelmű jelzés, hogy a befektetők a Bitcoin-ot tartalék devizának tekintik a hagyományos fiat pénzekkel szembeni fedezetként, és tagadhatatlan lehetőségként teljes kitettségük diverzifikálására. Ezek a pénzügyi óriások okos befektetők, ezért mindenképpen figyelniük kell rájuk.

Bitcoin Treasuries, látogasson el a https://bitcointreasuries.org/index.html oldalra a teljes listáhozBitcoin kincstárak, látogasson el https://bitcointreasuries.org/index.html a teljes listához

Ebben a pillanatban a szürkeárnyalatos Bitcoin Trust (GBTC) a teljes meglévő Bitcoin-kínálat lenyűgöző 2,60% -ával állítja be a tempót a Bitcoin elfogadásának rangsorában.

Mindazonáltal az a vállalat, amely az elmúlt hónapokban a legnyilvánvalóbb volt a kriptográfia-felhalmozási tervével kapcsolatban, minden bizonnyal a Microstrategy. Michael Saylor vezérigazgatója többször is tweetelt hírek, amelyek naprakészen tartják befektetőit. Több mint 400 millió USD értékben vásárolt kizárólag tavaly nyár folyamán, a vállalat immár több mint 40000 Bitcoint birtokol portfóliójában.

Nemcsak az állami befektetők nyitják meg a titkosítást. A közelmúltban a Paypal kriptofizetéseket vezetett be alkalmazásukban. A felhasználók most azonnal átalakíthatják fiat eszközeiket, hogy kriptovalutákkal vásárolhassanak és adhassanak el tételeket. Bár valójában nem adják meg az alapul szolgáló érmék tulajdonjogát (csak a Paypalon belül használhatók fel), és nem vihetők át más pénztárcákba, biztosak vagyunk benne, hogy ez még mindig a kriptográfia kezdeti szakasza a hagyományos pénzügyi platformokon.

Nézze meg teljes körű tudósításunkat erről a hírlevelünk 17. kiadásában, amikor nagy BTC-vásárlásokról jelentettek be híreket!

Végre elindul az Ethereum 2.0 ETH2d

A hosszú várakozást díjazták, és az Ethereum 2 (0 fázisában) ma már valóság!

2020. december 1-jén és a terveknek megfelelően a mainnet sikeresen elindult az első kísérletre. Kezdetben aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy az indítás automatikus kiváltásához szükséges küszöböt a határidőig nem sikerült elérni. A betéti szerződésben szereplő Ethereum összege azonban a határidőig tartó utolsó napokban hirtelen megnőtt, megerősítve, hogy a rajt körüli felhajtás valóságos volt, és hogy elegendő támogató volt hajlandó hónapokra (vagy akár évekre) zárolni zsetonjaikat!

Az Ethereum 2.0 egyik fő jellemzője „Sharding” néven ismert. Lehetővé teszi a tranzakciók egyidejű feldolgozását, ami jelentősen javítja a hálózat jelenlegi sebességét, ami nemrégiben nem kevés küzdelmet okozott a felhasználók számára.

Nézze meg cikkünket arról, hogy mi az Ethereum 2.0, és mire számíthatunk. Van egy videónk 5 dologról, amelyeket tudnia kell az Ethereum 2.0-ról.

5 dolog, amit tudnia kell az Ethereum 2.0-ról.

Minden decentralizált pénzügy!

2020 kétségtelenül a decentralizált finanszírozás (DeFi) éve volt. És bár a komoly kriptovaluta-rajongók már eléggé ismerték, 2020-ban az elfogadása csak a mainstream irányába ment. Nem lenne nagy baj, ha azt mondanánk, hogy ebben az évben a kriptóban minden a decentralizált finanszírozás körül forog!

Teljes érték bezárva a Defi 2020 defipulse.com oldalraTeljes érték bezárva a Defi 2020-ba (Forrás: defipulse.com)

Mi a DeFi?

Lényegében meghatározható a kísérleti finanszírozási forma, amelynek sarkalatos pontjaként a közvetítők semmilyen formájának hiánya áll fenn. Ez azt jelenti, hogy a bankokat, brókereket és minden más középső férfit elzárnak, mert a blokkláncnak nincs szüksége rájuk a működéshez. Mindent intelligens szerződések irányítanak, ezért mindent decentralizáltak. Még nem minden projekt van 100% -ban decentralizálva, de a megvalósítás módja kikövezett.

A DeFi mindenféle platformmal rendelkezik: hitelezés, hitelfelvétel, fedezetek, előrejelzési piacok, kereskedés, szintetikus termékek és így tovább.

Mivel okos szerződésekre van szükség, a legtöbb protokoll az Ethereumra épül. Gyengeségei (skálázhatóság) ellenére továbbra is a DeFi „mozgalom” állandó középpontja. Más láncok gyorsan növekednek mögötte, különösen a Binance Smart Chain (BSC), míg mások megpróbálják növelni az elfogadásukat, mint például a Polkadot (ejtőernyők használatával), az ontológia és még sok más. Az olyan láncok közötti platformok, mint a Ramp, szintén forróak: a különböző láncok összekapcsolása újabb előrelépés a decentralizált finanszírozás növekedésének elősegítésében.

Nézze meg Decentralized Finance cikklistánkat és YouTube DeFi lejátszási lista.

A (hozam) gazdálkodás teljesen legitim hivatássá vált

Nem sok, de becsületes munka

A Defiben minden bizonnyal a Yield Farming volt a dolog mindenki ajkán.

A tavaly nyáron „Defi szezonnak” nevezhető időszakban a legbátrabb felhasználók hihetetlen éves százalékos hozamot (APY) kaptak.

Minden 2020 júliusában kezdődött, a Compound Finance és a Yearn Finance (amelyek Andre Cronje-t még ismertebbé tették) főszereplői, amikor úgy döntöttek, hogy $ COMP és $ YFI irányítási tokenjeiket terjesztik platformjaik felhasználói számára. Az állítólag értéktelen kormányzási jelzők egyre nagyobb értéket kezdtek szerezni, ami az alapul szolgáló projekt „erejét” képviseli. Minél magasabb az értékük, annál nagyobbra juthatnak az APY-felhasználók. Új stratégiák merültek fel, ahol a „gazdák” többszörös beszállítással és hitelfelvétellel „hajtogatták” vagy kihasználják a hozamukat. Ez lehetséges a kölcsönvett eszközök minden egyes felhasználásával, a következő kölcsön új biztosítékaként. Ekkor a hozamgazdálkodási „mánia” már nem volt elérhető, és bármelyik következő projekt felajánlotta a saját zsetonjaik gazdálkodásának lehetőségét..

De a szokásos módon a magas jutalommal járó kockázatok nagyok. A főbb, amellyel a gazdálkodóknak szembe kell nézniük, a platformok kihasználása és az Állandó veszteség, amelyek nagyon gyakran tartós veszteségekhez vezethetnek! Nézze meg videónkat arról, hogy mi a tartós veszteség, és hogyan lehet ezt elkerülni.

Ha valakit kriptóval „degenerátumnak” nevezünk, az már nem sértés

A hozamgazdálkodás és a DeFi térnyerésével új különlegesség is felmerült. Az embereknek sikerül megtalálniuk a projekteket közvetlenül az Uniswap-on való felsorolás előtt vagy nagyon hamar, és mindent beleadnak, ami van. Röviden a „degenerált szerencsejátékosok” kifejezésre: ezek az emberek, akik majmolódnak a projektekbe (anélkül, hogy sok mindent elgondolkodnának azon, hogy pontosan mi vagy mi), megpróbálják elkapni a kezdeti hullámot, és minél több ilyen zsetont felhalmozni, mielőtt mások megtennék, majd eladni, amikor a projekt szélesebb körben ismertté válik, és növekszik a kereslet.

Bár ez nemcsak a befektetés megtérülése szempontjából rendkívül kockázatos, a „szőnyeg meghúzásának” kockázata is fennáll. Tehát, mint minden szerencsejáték esetében, vannak, akik nagyot nyernek, de vannak, akik veszítenek is.

A „szőnyeghúzás” árt a pénztárcánknak és a DeFi iránti étvágyunknak

Akár 2020 is a Defiről szólt, ez volt a „Szőnyeghúzások” éve is.

Az elmúlt hónapokban számtalan ellopott epizódnak lehettünk tanúi, és úgy tűnik, hogy a tendencia nem fog hamarosan megállni. A hackerek intelligens szerződésekkel fejlődnek, és minden alkalommal kifinomultabbá válnak.

A gyors kölcsönök a legkedvezőbb módja a kiaknázásnak mind a mai napig. Alapvetően a flash hitel önmagában valami „nem rosszindulatú”. Ez azt jelenti, hogy elméletileg bármely felhasználó felvehet hitelt (fedezet nélkül). Az egyetlen feltétel, hogy ugyanazon tranzakción belül visszafizesse. Az utolsó lépés előtt azonban a felhasználó a kölcsönvett pénzeszközökkel bármit megtehet, amit előnyben részesít. Például próbáljon pénzt keresni belőle! Ebben az esetben végül profitálna ebből a villámcsapásból! Varázslat? Nem, csak az Ethereum (és az intelligens szerződések!).

Ez a mechanizmus azért lehetséges, mert a blokkláncnak önmagában sincs „ideje” felismerni, mi történik. Ami azt illeti, ha a hitelt nem fizetik vissza időben, a tranzakciót egyszerűen elutasítják.

Mindezt természetesen könnyebb megmondani, mint megtenni, és ez nem olyasmi, amit bárki elérhetne: a legkifinomultabb arbitrázsokat így végzik. Sajnos a kifinomult hackerek ezzel is profitáltak egyes Defi platformok sebezhetőségéből.

A flashloan támadásokra példa volt a bZx (háromszor összesen kb. 9 millió dollár), a Value Defi (7,4 millió dollár), a Harvest Finance (24 millió dollár), az Akro (2 millió dollár) és az Origin Protocol (7 millió dollár) költségén. ), valamint sok más kevésbé ismert projekt.

DEX – az új kihívó a városban

Ebben az évben sok dráma történt a központosított tőzsdék (CEX) körében, de egy komoly kihívóval, a decentralizált tőzsdével (DEX) is találkoztak. A decentralizált tőzsdék a pénzeszközök öngondoskodását ígérték (vagyis kisebb a feltörési kockázat), és egy teljesen új világot nyitottak meg a „crypto dumpster diving” világában.

A duneanalytics.com projekt havi Dex köteteiHavi Dex kötetek projektenként (Forrás: duneanalytics.com)

Mivel a Defi exponenciálisan növekedett 2020-ban, a DEX-ek használata is nőtt. Az olyan decentralizált tőzsdék, mint az Uniswap és a Sushiswap, elsősorban az AMM (Automatic Market Making) rendszerre támaszkodnak, hogy biztosítsák a kereskedők számára a működéshez szükséges likviditást. Az alapok összevonásra kerülnek, és az árgörbe ellenőrzéséért algoritmus felel.

Sajnos ez a rendszer nem hibátlan, és az olyan problémák, mint a nagy csúszás, a legtöbb esetben még mindig valósak. A központosított tőzsdéknél a legfontosabb különbség a rendelési könyv hiánya. Ez főleg azért van, mert az Ethereum nem igazán rendelkezik a kezeléséhez szükséges kapacitással. Vannak olyan platformok, amelyek engedélyezik a limit megbízásokat (például 1 hüvelykes Exchange), de még mindig van tennivaló. Ezért látjuk, hogy a cserék más láncokra épülnek, például a Project Serumra. Ez a DEX CEX-hasonló élményt kínál a Solana blokkláncon (sokkal több tranzakció kezelésére képes másodpercenként, mint az Ethereum).

NFT-k: a műgyűjtés eljuttatása a digitális korba

Boxmining NFT-kBoxmining NFT-k

A Non Fungible Tokens (NFT) egy másik kriptográfiai szegmens, amelyet 2020 folyamán egyre növekvő mértékben alkalmaznak, és sokan úgy vélik, hogy 2021 jelöli robbanását. Először 2017-ben váltak népszerűvé a CryptoKitties segítségével, de a piac érettebbnek tűnik, hogy csak ne “mémnek” tekintsék őket.

A Non Fungible Token egyedi, nem felcserélhető tokenek (amelyek általában megfelelnek az ECR-721 szabványnak), és sokféle felhasználási lehetőséggel szolgálhatnak, nem csak gyűjthető elemek. Játékokban használhatók (gondoljunk csak az Enjin multiverzumra); a játékosok felépíthetik vagy egyszerűen tovább javíthatják NFT-jüket, hogy értékesebbé tegyék őket, és kicseréljék más játékosokkal. Bevezethetik és be is vezetik a művészetet a kriptográfiai ökoszisztémába. A művészek elkészíthetik digitális műtárgyaikat, és eladhatják a blokkláncon a rendelkezésre álló piacokon. A legismertebbek a Rarible és az Openea, ahol a felhasználók az NFT-ket hasonló módon cserélik, mint a szokásos ERC-20 tokenek cseréjét. Néhány legdrágább NFT-t több százezer dollárért árverésre bocsátottak.

Szigorúan kapcsolódnak a „tokenizálás” koncepciójához is. A való világban mindent elméletileg kódolhatunk NFT-be és átvihetünk a blokkláncra. Gondoljon az ingatlanra. Digitalizálhatja házát, és felhasználhatja arra, hogy hitelt kérjen az értékével szemben, vagy eladhatja / kölcsönadhatja a földdarabját, és kezelheti a blokklánc által biztosított biztonsággal!

A szabályozók kripto után jönnek-e?

Míg a kriptográfia világszerte folyamatosan növekszik, bármely ország szabályozói lassan, de folyamatosan a kriptográfia felé fordítják érdeklődésüket. Nyomon akarják követni, hogyan alakulnak a dolgok, és eldönteni, hogyan közelítsék meg az ügyet. Nem meglepő, hogy az intézmények csak azért küzdenek, hogy eldöntsék, hogy a kriptográfiai bevételeket megadóztatták-e és hogyan. A legtöbb országban még mindig nincsenek egyértelmű jogszabályok erről, és a kriptográfia elfogadói gyakran elgondolkodnak azon, hogy mit kellene tenniük a jövőbeni problémák elkerülése érdekében.

2020-ban számos jogszabályjavaslatot láttunk azzal a céllal, hogy pótolják azokat a szabályozási hiányosságokat, amelyek egyébként túlságosan elhagynák az intézményeket a témában. Valami, amit nem engedhetnek meg maguknak.

Csak december első felét tekintve láttuk a A Stablecoin internetmegosztásról és a banki engedélyek érvényesítéséről (Stabil) szóló törvény és elolvasta a FinCEN-ről (pénzügyi bűncselekmények végrehajtásának hálózatáról) szóló pletykákat javasolt az önállóan tárolt pénztárcák (például a Metamask) használatára vonatkozó követelmények. Bár bizony igaz, hogy a kriptográfia-használók egy kisebb része kihasználja a blokklánc által biztosított (részleges) névtelenséget, a túlnyomó többségnek nincs mit rejtegetnie, és aggódik a magánéletének kitettsége miatt, ha az összes szabályozás véglegessé válik jóváhagyás. Novemberben Hong Kong szigorú szabályozásra tett javaslatot a kriptovaluta-tőzsdék ellen, és még akkor is, akik kereskedhetnek velük.

Közben tanúi lehetünk annak, hogy a kriptográfiai vállalatok szabályozást és a törvények betartását kérik. Szeptemberben Kraken engedélyt kapott arra, hogy „az első szabályozott amerikai bank legyen, amely átfogó betétgyűjtési, letétkezelési és vagyonkezelői szolgáltatásokat nyújt a digitális eszközök számára”. Néhány nappal ezelőtt a Coinbase hivatalosan megerősítette, hogy véglegesítették az elsődleges nyilvános ajánlattételi (IPO) kérelmüket, immár a SEC (U.S. Securities and Exchange Commission) felülvizsgálati folyamata alatt..

A digitális valuta verseny felmelegszik

A digitális pénznemek továbbra is a sok ország „tennivalói listáján” szerepelnek, amikor a kriptográfiáról és az új fizetési technológiákról beszélnek.

Az állam által közvetlenül kibocsátott digitális fizetőeszköz különbözik a fiat pénz jelenlegi elektronikus verzióitól, és előnye, hogy a központi bankokat a mostaninál egyszerűbb módon kapcsolja össze a végfelhasználókkal. A műveletek gyorsabbak és olcsóbbak lennének. Például Európában mindent maga a Központi Bank irányítana. Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke aktívan kampányol a digitális euróért, amint azt több alkalommal bemutatták, és a munka folytatódik.

Bár még mindig nem világos, hogy hogyan épül fel a blokklánc és a főkönyv, fontos, hogy a magánélet maradjon a vita középpontjában, sokan úgy vélik.

Kínában a DCEP (Digital Cvaluta Elektronikus Payment, DC / EP) kiadta állami bankját, a Kínai Népi Bank (PBoC) már tesztelési fázisban van, és a tesztelésre kiválasztott hétköznapi állampolgárok már képesek voltak használni a kijelölt üzletekben és online kiskereskedőknél. Mindent elmagyarázunk, amit tudnia kell a DCEP-n.

A digitális pénznemekkel nem csak az intézmények foglalkoznak. A nemrégiben újracsomagolt, a Mérleg blokklánc által működtetett, decentralizált dollár-dollár éveken át tartó gyötrelmes élet után januárban indulhat.!

Következtetés

2020 eseménydús év volt a kriptovaluták számára. Maga a technológia azonban óriási lépéseket tesz és kihívást jelent a hagyományos pénzügyek (pl. DeFi) megítélésében, valamint abban, hogy miként tekintünk a napi pénznemre.

Minden bizonnyal a legizgalmasabb az, hogy a Bitcoin és az Ethereum minden idők legmagasabb szintjét eléri. Ez mindenképpen megerősíti az embereket abban a hitben, hogy a tél végre véget ért, és a bikák készen állnak a kijutásra.

Mindezen fejlemények és a pozitív áraktivitás szerint azt gondoljuk, hogy a dolgok csak jobbá válhatnak. Mindenképpen izgatottan várjuk, mit hoz 2021!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector