6. hírlevél

Hetes áttekintés

DCEP beszélgetése a „Tiger Talk” témában

A múlt héten megjelentem a kínai Phoenix Television “Tiger Talk” (一 虎 一席談) című műsorában. A Tiger Talk a Phoenix TV egyik legrégebben futó műsora, amely minden héten egy jelentős társadalmi problémát vagy eseményt mutat be, amelyről szakértők, akadémikusok és vendégek vitatkoznának. A hét témája a következő volt: „DC / EP: Kína digitális valuta felszabadítása, megrázza-e az amerikai dollár hegemóniáját?”. Megnézheti az alábbi epizódot, vagy megnézheti a DCEP áttekintését:

YouTube poszter Tigrisbeszélgetés

Amit érdekesnek találtam, az volt, hogy a műsor áttekintést adott a blockchain technológiáról, a Bitcoinról, a Mérlegről stb. Ez valószínűleg azért van így, mert a show célja, hogy a DCEP megjelenését megelőzően a lakosságot oktassa ezekről a koncepciókról. A műsor emellett kiemelte a DCEP előnyeit és a Bitcoin-tal szembeni fölényét központosítása miatt.

Ugyanakkor a show beszélgetéseiből úgy gondolom, hogy a DCEP bemutathatja a nyilvánosságot a kriptovaluták felfedezésére, mert: (1) a nyilvánosság egyre képzettebb a Bitcoin és a kriptovaluták körüli fogalmakról; (2) úgy tűnik, hogy valóban aggodalomra ad okot, hogy Kínát ki lehet rúgni a SWIFT rendszerből. Továbbá a műsor az USDT / Tether szabad küldésének lehetőségéről is beszélt, ami megerősíti azt az elbeszélést, hogy az USDT-t Kínában erősen használják.

A mezőgazdaság a 2020-as új zárási trend


A kovászos kenyér és a mikrokrémek 2020 második negyedévének felelnek meg. Jelenleg MINDENKI termésgazdálkodással foglalkozik. Itt a gazdálkodási listám a hétre.

A Twitteren, a táviraton stb. Végzett kutatásaink alapján ezt találtuk $ YFV és $ SUSHI a legtöbbet emlegetett gazdaságok.

YFValue ($ YFV)

YFV (YFValue) alapvetően más, az „Y családnak” nevezett jelzőkből származik. Zavaros? Itt van egy diagram, amellyel létrehoztunk Cryptonauts ezen a területen való eligazodáshoz:

Az Y család többi tagjához hasonlóan, az YFV irányítási tokenje, így használhatja a platform működésével kapcsolatos kérdések szavazására. Bár sokan egyszerűen kereskednek a tokennel és spekulálnak annak értékével. Az YFV nővére, a DFI.money ($ YFII) nemrég került a Binance Exchange tőzsdére, aminek eredményeként az árai is megnőttek duplázás egy nap alatt. Eközben a $ YFV szerepel az OKEx Exchange-en, és a grafikonok alapján ez a lista is segítette az $ YFV árának megduplázását..

Nézze meg YFV-gazdálkodási útmutatónkat. Ha érdekel, iratkozzon fel az YFV-re és kezdje el!

Sushiswap ($ SUSHI)

Sushiswap ($ SUSHI) az Uniswap villája, és kevesebb mint egy hete alapította egy névtelen fejlesztő, akit „Chef Nomi” néven ismernek. Az utcán arról van szó, hogy a Sushiswap-ot az FTX Exchange mögött álló csapat hozta létre. És ez nem teljesen lehetetlen, tekintve, hogy az FTX csapata az egyik legnagyobb $ SUSHI gazdálkodó, és gyorsan felsorolta és felajánlotta a $ SUSHI kereskedési termékeket. A $ SUSHI token szerepel a Binance és az OKEx tőzsdéken is.

Jelenleg több mint 1,2 milliárd USD van bezárva a Sushiswap-ban, őrült, tekintve, hogy csak 5 nap telt el az első bevezetés óta! A sushi-gazdálkodás nagyon kockázatosnak tekinthető, de potenciálisan nagyon kifizetődő lehet, mivel ROI-ja napi 1-7% lehet a medencétől függően. Fontos statisztikák, például a teljes érték zárva (TVL), a lefoglalt összegek és a hozamok megtalálhatók itt SushiBoard.

Valójában a Sushiswap Kínában is rendkívül népszerű, ahol „Uniswap legnagyobb riválisának” nevezik, és a 8btc népszerű kriptovaluta híroldalnak van egy teljes Sushiswap szakasz szentelt hírek és oktatóanyagok.

A terméshozam kockázatai

A hozamgazdálkodásnak megvannak a maga kockázatai. Az egyik fő kockázat az, hogy a hozamgazdálkodást mind intelligens szerződésekkel működtetik. Ha az intelligens szerződések hibásak vagy hiányosságokkal jönnek létre, ez azt jelentheti, hogy elvesznek az alapok. Ez különösen azért van így, mert az intelligens szerződések önmegvalósítás alatt állnak, így az okos szerződés „telepítésének megszakítása” után nincs lehetőség. Ezért az intelligens szerződés-ellenőrzés alapvető fontosságú a hozamgazdálkodás vagy általában a DeFi-projektek szempontjából. Ezek az auditorok harmadik féltől származó vállalatok, amelyek átnézik a kódot és ellenőrzik a sérülékenységeket és hibákat. Nézze meg ezt a Cryptonauts videót, amely elmagyarázza, hogyan működik az intelligens szerződés-auditálás iting

YouTube poszter Intelligens szerződés-ellenőrzés a decentralizált pénzügyekben

Referenciaként az YFV-t már az Arcadia Group auditálta, és az YFV csapata szerint nem találtak magas vagy kritikus súlyosságú problémákat. Közben a Quantstamp „biztonsági felülvizsgálatot” fog végezni, NEM a Sushiswap auditja. A Quantstamp rendelkezik tisztázott hogy szolgáltatásaik hasonlóak lesznek a Yearn Finance ($ YFI) szolgáltatásához, amely egy informális kódellenőrzés volt, amely a legkiemelkedőbb szerződésekre korlátozódott – azokra, amelyek pénzeszközöket tartanak vagy tudnak osztani.

Egy másik kockázat az, hogy megvásárolják és spekulálnak a $ SUSHI-val a token kereskedésével. Ha valóban vannak sérülékenységek és ennél is rosszabbak, a „minter kulcsok” megtalálása a kódban, amelyek lényegében lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy tömegesen hozzanak létre új tokent, akkor a $ SUSHI értéke addig hígul, hogy lényegében kevesebbet ér, mint egy tényleges sushi tekercs.

A DeFi növeli a tranzakciós díjakat

Az Ethereum tranzakciós díjai 3 héten belül másodszor emelkedtek minden idők legmagasabb szintjére. 2020. szeptember 2-án az átlagos tranzakciós díjak 15,13 USD körül vannak.

tranzakciós díjakIgaz sztori

Ezek a magas tranzakciós díjak és az egekbe szökő Ethereum (ETH) árak közvetlen következményei a növekvő számú DeFi projektnek és a hozamgazdálkodásnak, mivel a gazdálkodóknak minden tranzakcióért ETH-t kell fizetniük, azaz pénzeszközök áthelyezését a medencékbe stb. A 2020. szeptember 1-jei átlagos tranzakciós díjak a Sushiswap bevezetésének tulajdoníthatók.

Átlagos tranzakciós díj (Kép jóváírása: Blockchair)

Míg a díjak emelése jó hír azoknak az éteri bányászoknak, akiknek a bevételei magasabb díjak és több tranzakció mellett nőnek, az Ethereum fenntarthatósága miatt egyre nagyobb az aggodalom. Sokan azt mondják, hogy a magas tranzakciós díjak azt jelentik, hogy „beárazják” a DeFi platformokon végzett tevékenységeket. A több tranzakció azt is jelenti, hogy nagyobb a hálózati torlódás, ami nagyobb számú meg nem erősített tranzakciót és várakozási időt eredményez. Továbbá ez azt is jelentheti, hogy egyes intelligens szerződések gyakorlatilag használhatatlanná válnak, ezáltal elsősorban az Ethereum intelligens szerződéses platformjának kérdését kérdőjelezi meg.

Erre az egyik válasz lehet az Ethereum 2.0, de a mainnet elindítása hónapok múlva van.

Közelgő események

2020. szeptember 3., 16:00: Skale Network token indítása. A jogosult vásárlók legfeljebb 1153 USD értékű SKL tokent vásárolhatnak, 0,03 USD / tokenért. Részletek itt.

2020. szeptember 4. 12:00: Az Animoca Brands, az olyan játékok mögött álló fejlesztő és kiadó, mint a The Sandbox, a Crazy Kings stb., Elindítja REVV tokent az Uniswap-on. Részletek itt.

2020. szeptember 5., 11:00: Lineáris pénzügy AMA. Ellenőrizze őket Távirat oldal a részletekért.

* Ha nincs másképp feltüntetve, minden időpont UTC-ben szerepel.

Hírlevelünk hátsó számait itt találja.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector