A szérum DEX útmutatója és áttekintése

Szérum egy decentralizált kriptovaluta-csere (DEX). Őket a Szérum Alapítvány működteti, olyan emberek alkotják, akik hatalmas tapasztalatokkal rendelkeznek a DeFi, a kriptovaluták és a virtuális valuta kereskedelem terén. A projekt a decentralizált finanszírozás (DeFi) velejárói voltak, például a központosítás, a sebesség, a használhatóság és a többláncú támogatás..

Mi a szérum?

A szérum ugyanabból a csapatból jött létre az FTX Exchange mögött, amely a piac egyik vezető származékos és kriptovaluta tőzsdéje. A szérum egy gyors DEX-ökoszisztémát működtet, miközben támogatja több láncot, stabil állományt, rendelési könyveket és becsomagolt érméket. Bár a legtöbb DeFi rendszer blokklánc technológiára épül, jelenleg sokuk centralizált szempontokkal rendelkezik.

Például a platformok intelligens szerződésen alapulnak, amely kihasználható és ellophatják a tárolt pénzeszközeit. Ezenkívül ezek a platformok interakciókat folytatnak a hagyományos világgal az árfolyamokat szolgáltató központosított orákulumok segítségével.

A Szérummal azonban minden decentralizált, olcsó, gyors és biztonságos minden felhasználó számára. Ezenkívül a platform decentralizált tőzsdét működtet, amely támogatja a láncok közötti kereskedelmet annak sebességének veszélyeztetése nélkül. A Solana blokkláncra is épül, amely potenciálisan elérheti a 710 000 tranzakciót másodpercenként (tps). Bár jelenleg csak 50 000 tps körül képes kezelni, ez már exponenciálisan gyorsabb, mint az Ethereum 15 tps.

A szérum legfontosabb előnyei

Keresztlánc-csere


A decentralizált devizatájban megbízható feleket kell alkalmazni a csereügyletek megkönnyítésére. A Szérum esetében azonban a csereügyeket megbízhatatlanul végzik a decentralizált projektek között.

SRM token

Az SRM a natív token a Szérum hálózaton. Az SRM token-tulajdonosok a platformon kedvezményes díjak révén részesülnek, többek között.

SzérumUSD / BTC

A SerumBTC egy olyan modell, amelyet a platformon használnak tokenek létrehozására az Ethereum ERC-20 szabványainak felhasználásával. A modell ideális a Bitcoin (BTC) tokenizálására is a szülő blokkláncon, a Solanán. A SerumUSD viszont modell a blokklánc-alapú stabil állományok létrehozására.

Fizikailag rendezett láncok közötti szerződés

A derivatívák piacának fellendítése érdekében a szerződéseket a DeFi szerelmeseinek fedezeti pozícióinak kihasználására használják. A Serum egy vezető derivatív platform támogatásával olyan platform, amely alapvető és fejlett árrés-kereskedési lehetőségekkel rendelkezik az új és tapasztalt kereskedők kiszolgálására..

Decentralizált megrendelési könyv

Az automatizált piacképzéstől (AMM) eltekintve a protokoll decentralizált rendelési könyvvel rendelkezik. Ez lehetővé teszi a megrendelések automatikus egyeztetését a láncban. Ez a kereskedőknek teljes ellenőrzést biztosít kereskedéseik felett.

A más DeFi-központú protokollok által elosztott rendelési könyv egyik legfontosabb akadálya, hogy az Ethereumon alapulnak, amelynek alacsony sebessége torlódásokhoz és megnövekedett díjakhoz vezet..

Támogatott kriptovaluták

A szérum kissé elmarad a többi decentralizált tőzsdétől a felsorolt ​​érmék és kereskedési párok számát tekintve. Jelenleg a Szérum 15 érmét és 30 kereskedési párot sorol fel, köztük Bitcoin, Ethereum, Chainlink, Solana, Swipe, Yearn. Pénzügy stb.. A teljes listát itt találja.

Díjak

A szérum állítólag nagyon versenyképes kereskedési díjakkal rendelkezik, és a Szérum Token (SRM) használatával 60% kedvezményt kaphat a díjakból.

Szérum díjak

Szérum token ($ SRM)

Az SRM a natív token a szérum ökoszisztémában. Az SRM-tulajdonosok a hálózat összes díjának 50 százalékában részesülnek. Azok is, akik egy megaSerum (MSRM) tokennel vagy egymillió SRM-rel vannak együtt, mentesülnek a kereskedési díjak 60 százalékának fizetése alól..

A token egyéb segédprogramjai között szerepel a tranzakciós díjak fizetése, akárcsak a Binance BNB-je. Ezenkívül felhasználható korlátozott irányítási modell létrehozására és biztosítására.

A csomópontok elhelyezéséhez legalább 10 millió SRM tokenre és legalább egy MSRM-re van szükség. A hálózat csomópontjai:

· Biztosítás biztosítása a többláncú ügyletekhez,

· Nyerj tétes jutalmakat,

· Oszd meg a jutalmakat alkotójával vagy vezetőjével,

· Fokozza a szérum teljesítményét.

A csomópontok azonban megbírságolhatók azért, mert nem végezték szorgalmasan a feladataikat. Ne feledje, hogy a tét olyan tevékenység, amely magában foglalja a tokenek bezárását a pénztárcába, hogy elősegítse az energiaellátást egy blokklánc platformon.

Az SRM kezdeti disztribúciója tokeneket osztott ki csapatának és tanácsadóinak (20%), a projekt közreműködőinek (22%), a zárolt vetőmag- és aukciós vevőknek (4%), a partner- és együttműködő alapnak (27%), valamint az ökoszisztéma-ösztönző alapnak (27%)..

A platform nettó díjait felhasználják a token megvásárlására és elégetésére. Ezek jelentősége az, hogy csökkenti a token kínálatát, pozitívan befolyásolva a keresletét.

Szérum útmutató: A szérum használata

A szérum használatának megkezdése és használata 4 egyszerű lépésben foglalható össze: (1) SOL pénztárca és befizetési alapok létrehozása; (2) Csatlakoztassa a SOL pénztárcát a szérumhoz; (3) Kereskedelem; és (4) pénzeszközök felvétele. Vessünk egy pillantást ezekre sorra.

Hozzon létre SOL pénztárcát és befizetési alapokat

Hozzon létre SOL pénztárcát

Hozzon létre egy pénztárcát Sollet.io amely fogja a Solanádat és Solana Program Library (SPL) tokenek. Ne felejtse el lemásolni, és tartsa biztonságban a helyreállítási kifejezést. Ezután lehetősége lesz jelszót választani, amelyet a biztonság kedvéért erősen ajánlunk. Kattintson a „pénztárca létrehozása” gombra, és kész.

Letéti alapok

Az alapok befizetéséhez természetesen először szükséged lesz néhány SOL tokenre, amelyek megvásárolhatók az FTX vagy a Binance webhelyen.

Kattintson a pénztárcájára, és válassza a „fogadás” lehetőséget. Vagy másolhatja a betét címét, vagy használhat QR-kódot. Ne feledje, hogy CSAK erre a címre kell SOL tokent küldeni, nem SPL tokent, például SRM-et.

Tegyen pénzt a SolletreTegyen pénzt a Solletre

Konvertálás SOL tokenekké

Van egy olyan funkció is, amely natív ETH-t natív SOL-vá konvertál a MetaMask segítségével. Ehhez egyszerűen lépjen az ETH fülre, és kattintson a „Connect to MetaMask” gombra

Hozzon létre egy másik SPL-címet a pénztárcájában

Más SPL-címeket csak akkor adhat hozzá a pénztárcájához, ha vannak SOL-tokenek, mert a tokenek hozzáadása a pénztárcához SOL-ba kerül.

Újabb SPL cím hozzáadásához kattintson a „+” gombra a jobb felső sarokban. A felugró ablakban hozzáadhat SPL tokeneket, például SRM, MSRM, és becsomagolt tokent, például BTC, ETH, USDT és USDC. Alternatív megoldásként, ha a token nem szerepel a Popular Token listán, manuálisan hozzáadhatja a „Manuális bevitel” fülre, és megadhatja a token Mint címét.

Most, hogy felvett egy címet, többféle módon adhat le tokeneket:

  • ERC-20 tokenek letétbe helyezése és SPL tokenekké alakítása; vagy
  • Helyezze el tokenjeit az FTX cseréjére, vegye ki azokat az Exchange-ből a Sollet-be. Az FTX automatikusan becsomagolja a kriptovalutát egy SPL tokenbe, így a szérummal együtt használható. Ha meg akarja fordítva, vagyis vissza kell alakítani a becsomagolt SPL tokeneket a natív láncba, akkor csak annyit kell tennie, hogy a burkolt SPL tokeneket letétbe helyezi az FTX-be és visszavonja a becsomagolt eszközöket.

Csatlakoztassa a pénztárcát a szérumhoz

Írja be az egyiket Szérum DEX-ek és kattintson a jobb felső sarokban a „Wallet csatlakoztatása” elemre. Az előugró ablakban ellenőrizze, hogy a cím megegyezik-e az Ön Solana pénztárcájával, majd kattintson a „Csatlakozás” gombra. Ezután a kereskedési oldalra kerül, és a pénztárca egyenlegei megjelennek.

Ha végzett, egyszerűen kattintson a jobb felső sarokban található „Leválasztás” gombra, hogy leválassza pénztárcáját a Serum DEX-ről.

Kereskedés a szérummal

Szérum kereskedési felületSzérum kereskedési felület

Miután csatlakoztatta a Sollet-et a szérumhoz, elkezdheti a kereskedést. A felület alapvetően megegyezik a legtöbb kriptovaluta tőzsdével, azonban egy kriptovaluta vásárlásához vagy eladásához a tranzakciót a Sollet előugró ablakban is „jóvá kell hagynia”. Ezután megnézheti megrendelését a Megrendelésben és a Megnyitott megrendelések részben.

A nyitott megrendelések törléséhez kattintson a Megszakítás gombra a Megnyitott megrendelések részben.

Kereskedelem elszámolása a szérummal

Ha befejezte kereskedéseit vagy törölt egy nyitott megrendelést, a pénztárca egyenlege nem frissül automatikusan. Ehelyett az alapjai egy közvetítő számlán fognak elhelyezkedni. Ha vissza akarja utalni az alapokat a Sollet pénztárcájába, lépjen az Egyenleg fülre, és kattintson az „Elszámolás” gombra..

Kereskedelem elszámolása a szérummalKereskedelem elszámolása a szérummal

A szérum biztonságos?

A szérum decentralizált csereprogram. A központosított tőzsdéktől eltérően a kriptovalutákkal való kereskedéshez nem szükséges pénzeszközeit nekik elküldeni az Exchange számára. Azonban továbbra is tisztában kell lennie a biztonsággal, például a Sollet pénztárca helyreállítási mondatának és jelszavának biztonságos megőrzéséhez.

Másrészt a decentralizált tőzsdéket nem egyetlen entitás ellenőrzi, így ha hibát követ el, pl. küldje el a kriptovalutákat rossz címre stb., senki nem segít.

Következtetés: felhasználói élmény

Sokan úgy gondolják, hogy a DEX-ek hátránya, hogy nem kezdőbarátok, és ez volt az első indulásakor. Azonban a Szérum csapata az írás idejére valóban figyelembe vette ezt a közös hátrányt, és hasznos forrásokat és útmutatásokat nyújtott a Szérum Akadémia.

A szérum felülete nagyon hasonlít az FTX-hez, így azoknak, akik már használják az FTX-et, nem okozhat gondot a szérumhoz való szoktatás. Más központosított központok felhasználóinak azonban egy kis plusz időre lenne szükségük ahhoz, hogy megszokják a dolgokat a Serum felületén, de nem gondoljuk, hogy ez óriási kérdés.

Ami az első lépéseket illeti, mint a legtöbb decentralizált csere esetében, még egy további lépést is meg kell tennie. pénztárca, jelen esetben a Sollet pénztárca felállítása. Ezt azonban nem nehéz megtenni, és valószínűleg a legtöbb ember 5 percnél kevesebb időt vesz igénybe.

Ami a legfontosabb, hogy a szérum kereskedelme különösen gyorsabb és erőteljesebb. Különösen észrevettünk egy jelentős javulást a többi DEX-hez képest, mint például az IDEX.

Összességében nagyon lenyűgöz bennünket a szérum, de nagyon reméljük, hogy a jövőben további kriptovaluták és kereskedési párok számára támogatást nyújthatnak. Egyelőre azt tervezzük, hogy rendszeresen használjuk a szérumot, és az erős csapatnak és az eddig látottaknak köszönhetően a jövő számukra nagyon ígéretesnek tűnik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector