A top 5 Bitcoin OTC brókerek: hatékonyan kereskedhet nagy mennyiségű Bitcoin-nal

Mik azok a Bitcoin Over-the-Counter (OTC) brókerek?

A tőzsdén kívüli ügyletek (OTC) olyan szervezetek, amelyek nagy mennyiségű Bitcoin és más kriptovaluta vételét és eladását teszik lehetővé. Az OTC-k többet kínálnak magán- és személyre szabott szolgáltatások intézményeknek és magas nettó vagyonnal rendelkező egyéneknek, akiknek nagyfokú likviditásra és magánéletre van szükségük. Az OTC legfontosabb előnye, hogy kezelik nagy kereskedési volumen, mint például 100 000 USD + USD kereskedés nélkül árcsúszás. A tőzsdén kívüli kereskedők általában azonnali végrehajtással kötvényárat idéznek a teljes megbízási blokkra. Ez ellentétben áll a kriptovaluta tőzsdéken történő kereskedéssel, ahol a nagy megrendelések miatt az ár csökken a vételi megbízások hiánya. Az OTC pultok lehetővé teszik az intézmények és a magas nettó vagyonú személyek számára a Bitcoin vásárlását külön kereskedési pult nélkül.

A tőzsdén kívüli irodák lehetnek regionális szinten, helyi ügyfeleket kiszolgálva, vagy globálisan. Gyakran nagyobb városok, mint pl Hong Kong, Tokióban vagy New Yorkban OTC brókerek szolgálják ki a helyi ügyfeleket. Ezek a brókerek nagyon személyre szabott szolgáltatásokat nyújthatnak, és akár személyes találkozókat is szervezhetnek. Ezzel szemben az olyan globális OTC-k, mint a Binance OTC, az interneten keresztül kezelik a tranzakciókat.

Hagyományosan a tőzsdei világban az OTC pultok megkönnyítik az olyan értékpapírok kereskedelmét, amelyek nem szerepelnek a hivatalos tőzsdéken, pl. a New York-i tőzsde.

A tőzsdén kívüli brókeren keresztül történő kereskedés előnyei

 • Magas likviditás – A tőzsdén kívüli kereskedők dedikált kereskedői hozzájárulnak a teljes piac likviditásának növeléséhez. Ez azt jelenti, hogy képesek kezelni a nagy rendelési blokkokat
 • Fix áron – A tőzsdén kívüli brókerek árajánlatot adnak a teljes megbízási blokkra. Ez azt jelenti, hogy a megrendeléseket nem befolyásolja az árcsúszás.
 • Könnyű Fiat Opciók – A brókereknek helyi bankszámlájuk lesz, és néha akár készpénzt is elfogadhatnak.

Az OTC közvetítőn keresztül történő kereskedés hátrányai


 • A kriptovaluták korlátozott tartománya – Az OTC brókerek gyakran néhány kriptovalutára szakosodnak. Ez azt jelenti, hogy a tőzsdéktől eltérően nem kínálnak több mint 100 kereskedési párt.
 • Manuális kereskedési folyamat – A kereskedőket emberi ellenfelek végzik ki. Ez a kereskedési idő gyakran a szokásos irodai órákra korlátozódik.
 • Nagy rendelési méret szükséges – A brókereknek gyakran van egy minimális megbízásmérete, például 100 000 USD értékben kereskednek egy bizonyos időszakon belül.

Hogyan működnek az OTC Brókerek

Az OTC pultok vevők és eladók hálózatával rendelkeznek. Magukat a kereskedéseket OTC bróker-kereskedő segíti, aki számítógépes hálózatokon vagy telefonon keresi meg a tárgyalásokat és tárgyalásokat folytat a leendő vevőkkel és eladókkal. Ez ellentétben áll a tőzsdéken folytatott kereskedéssel, ahol az árak és a megbízási könyvek nyilvánosan hozzáférhetők. Az OTC pultoknál bróker-kereskedőik tárgyalják az Ön számára a kereskedési árat. A kereskedések szintén nincsenek nyilvános listán adva a feleknek a magánéletét.

Ezért annak teljes megértéséhez, hogy mi zajlik a kriptovaluta piacokon, fontos figyelembe venni, hogy mi is történik a tőzsdén kívüli pultoknál. Ugyanis nagy tranzakciók történnek velük naponta.

Bitcoin OTC vs tőzsdék

Annak megválasztása, hogy Bitcoin OTC-t vagy Exchange-t használjon, nagyban függ a megrendelések mennyiségétől. Azok a nagy játékosok, akik nagy mennyiségű kriptovalutát akarnak vásárolni vagy eladni, jobban járnak, ha OTC brókert használnak. Ennek oka, hogy egyetlen tőzsdén (függetlenül attól, hogy mekkora) nem lesz elegendő likviditás a nagy megrendelési blokkok kitöltéséhez. Kutatások kimutatták, hogy a 30 millió dolláros eladási megbízások jelentősen elnyomhatják a kriptopénz árát, ami 5-10% -os csúszást okozhat. Ez az összeg jóval nagyobb, mint az OTC brókerek által felszámított díjak. Az OTC-k használatának második előnye, hogy felajánlhatják, hogy bezárnak egy adott árajánlatot azzal a lehetőséggel, hogy később rendezzék. Ez további rugalmasságot biztosít az embereknek a pénzeszközök átutalásához bankokból vagy hűtőtárolókból (például a Ledger Nano X).

Azonban attól függetlenül, hogy ki vagy, az OTC-k egyik fej- vagy hátránya, hogy nem átlátszók. Tehát bár megpróbálhatja felmérni, hogy van-e sok kereskedelem a tőzsdén kívüli pulton keresztül, ha elolvassa a jelentéseiket (ha vannak ilyenek), semmilyen módon nem tudja ellenőrizni, hogy igazak-e. Másrészt magántulajdonban lehet kereskedni, mint a tőzsdéken.

Hogyan lehet kereskedni a Bitcoin-nal az OTC Brókerekkel

Ez az útmutató felvázolja a vény nélküli brókerekkel folytatott kereskedelem általános lépéseit. Általánosságban elmondható, hogy a brókerek hasonló fedélzeti és kereskedelmi tapasztalatokat nyújtanak. Fontos megjegyezni, hogy minden bróker megköveteli személyazonosságának igazolását Ismerd meg az ügyfeledet (KYC) bejegyzés. Ezen felül a brókerek ellenőrizni fogják a pénzforrásokat a pénzmosás megelőzése érdekében.

Szükséges idő: 3 nap.

Hogyan lehet kereskedni a Bitcoin OTC Brókerekkel

 1. Regisztrálj

  Iratkozzon fel a brókerhez weboldalon, e-mailben, telefonon vagy személyes találkozón keresztül. Általában megkérdezik az eladni kívánt kriptovaluták típusát és mennyiségét.

 2. A fedélzeten

  Minden alkusz megköveteli, hogy töltse ki a fedélzeti dokumentumokat és a jogi nyilatkozatokat. Különféle típusú dokumentációkat is kérnek tőled, például kormányzati igazolványt, lakóhelyigazolást és jövedelemigazolást.

 3. Kommunikálni

  A fedélzetre kerülés után kommunikációs csatornát kapnak. Ez általában egy üzenetküldő platformot tartalmazott, ahol ajánlatokat kérhet a következő megrendelésekhez:

  Ön: „Szeretnék 100 Bitcoinot vásárolni”

  Kereskedő: „100 BTC-t kínálunk 8123 USD / BTC áron”

 4. Kereskedelem megerősítése

  Kiválaszthatja, elfogadja-e az árajánlatot vagy sem. Ha beleegyezik, a kereskedés azonnal megerősítést nyer, és a kereskedelem megadja Önnek a betéti címet.

 5. Kereskedelem teljes

  A befizetés beérkezése után a megrendelés nem teljesül teljes egészében, és megkapja kereskedését

A világ legnagyobb OTC brókerei

Ha tőzsdén kívüli alkuszokkal kereskedünk, fontos, hogy csak megbízható és szabályozott brókereket alkalmazzunk. Ez fontos a nagy tranzakciós méretek miatt – nem akar késleltetni vagy akár átverni egy tranzakciót. Összeállítottuk a világ legnagyobb OTC brókereinek listáját

Bitcoin OTC Kínában és Hong Kongban

Bitcoin OTC brókerek nagyon fontos szerepet játszanak Kínában a kriptovaluta-csere kormányzati tilalma miatt. Kínában már nem törvényszerű a kriptovaluta-tőzsde működtetése a 2017-es jogszabályváltozás miatt. Ez nagy kínai tőzsdét hagyott maga után, mivel az OKex, a Binance, a Genesis Block és a Huobi a tengerentúlon működik, vagy OTC brókerként.

Jelenleg a Bitcoin OTC ügynökök legálisak Kínában. Úgy működnek, hogy közvetlenül összekapcsolják a Bitcoin vevőit és eladóit. Azonban a kínai pénzintézetek, mint pl Alibaba Alipay elhatárolódtak a tőzsdén kívüli ügyletektől, kijelentve, hogyhaladéktalanul állítsa le a vonatkozó fizetési szolgáltatásokat„.

Több jelentés van arról @Alipay bitcoin tranzakciókhoz használják. Ismételten elmondhatom, hogy az Alipay szorosan figyelemmel kíséri a tőzsdén kívüli ügyleteket, hogy azonosítsa a szabálytalan viselkedést és biztosítsa a vonatkozó előírások betartását. Ha bármilyen tranzakciót azonosítanak bitcoinhoz vagy más virtuális valutához kapcsolódóan, @Alipay azonnal leállítja a vonatkozó fizetési szolgáltatásokat.

AliPay tisztviselő nyilatkozat

Interjú az OTC Brókerekkel

Utazzon velem ide Genezis blokk Hongkongban, hogy lássa, mi történik a kulisszák mögött zajló kereskedéssel és az OTC-vel.

OTC pénzmosás és bűncselekmények

A tőzsdén kívüli brókerek és kereskedés egyik legnagyobb aggodalma a bűnügyi alapok kitettségének kockázata. Ennek oka, hogy azok a tőzsdén kívüli irodák, amelyek nem végeznek kellő körültekintést az alapok forrásaival kapcsolatban, érintkezésbe kerülhetnek beszennyezett érmékkel. Egy 2020-as jelentésben a kriptovaluta-kutató cég A Chainalysis jelentést tett közzé a pénzmosásról a tőzsdén és a tőzsdén kívüli űrben. A jelentés azzal vádolt néhány tőzsdén kívüli irodát, hogy illegálisan vittek el pénzmosási pénzt magánügyfelek számára. Annak érdekében, hogy megvédje magát az ilyen tevékenységektől, győződjön meg arról, hogy törvényes brókerekkel kereskedik, akik rendelkeznek megfelelő KYC-vel. Ráadásul soha ne vásároljon a közösségi médiában, például az Instagramon vagy a Facebookon kínált “kedvezményes” bitcoinokat.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Elfogadják-e az OTC brókerek a készpénzt?

Gyakran a tőzsdén kívüli brókereknek lesz készpénzlehetőségük – a Bitcoin vételére és eladására egyaránt. Fontos megjegyezni, hogy nagy mennyiségű készpénz esetén KYC regisztráció szükséges. Ezen felül a pénzeszközök igazolását is lehet kérni.

A tőzsdén kívüli brókerek megkövetelik-e a személyazonosságomat?

A pénzmosás elleni törvények betartása érdekében a tőzsdén kívüli brókerek megkövetelik, hogy nyújtsanak be hivatalos dokumentációt, például személyazonosságot, lakcímigazolást, bankszámlakivonatokat, jövedelemigazolást vagy pénzeszközök igazolását..

Van-e Bitcoin Limit?

A legtöbb OTC-n nincs maximális korlát a megvásárolható vagy eladható Bitcoin mennyiségére. A BTC 100 vagy annál nagyobb megrendelésméretek általánosak ezeknél a brókereknél. Néhány brókernek azonban minimális a megrendelés nagysága, például 100 000 USD.

Hogyan vásárolhatok Bitcoin névtelenül (privát módon)?

A Bitcoin nyilvántartás nélküli vásárlásának legjobb módja készpénz vagy peer-to-peer tranzakciók. Fontos megjegyezni, hogy ez magában rejti a kockázatot, mivel saját KYC-t kell megtennie, és a jövőben potenciálisan bizonyítania kell a pénzeszközöket.

Vannak-e OTC-k az Altcoins számára?

Vannak olyan tőzsdén kívüli szolgáltatások, amelyek még nem szerepelnek a tőzsdéken. Ezek a tőzsdén kívüli ügyfelek hasonlóan fognak működni, mint egy házasságkötő – megfelelő eladók és vásárlók egy adott eszközhöz. Ilyen például Silverway – tőzsdén kívüli kereskedési platform és ügylet-összesítő platform.

Hogyan tudom megtudni az OTC-k által kezelt köteteket?

Az OTC-k nem kötelesek kereskedési adatokat szolgáltatni, például napi mennyiségeket, árakat vagy megbízási könyveket. Néhány OTC azonban előírja éves jelentések vagy blogbejegyzések amelyek összesített mennyiségi adatokat tartalmaznak.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector