Coinbase Review: KELL olvasni (2020)

A Coinbase a világ egyik legnépszerűbb kriptovaluta-tőzsdéje, és jól ismert, mert más tőzsdéktől eltérően az USA szabályozásán alapszik és azokra vonatkozik. A tőzsde több kategóriára oszlik, Coinbase– lakossági felhasználók számára, Coinbase Pro– szakmai kereskedési platformjuk magánszemélyek számára, Coinbase Prime– intézményi ügyfelek számára. Ebben az áttekintésben különféle jellemzőiket és vitáikat emeljük ki, amelyeket tudnod kell.

A Coinbase legfontosabb előnyei

 • Szabályozott az amerikai törvények szerint.

 • A kevés cserék egyike elérhető az amerikai állampolgárok számára.

 • Fenntart egy biztosítási kötvény lopás vagy hackelés ellen.

Főbb jellemzők és funkciók

Coinbase ProCoinbase Pro

Megjegyzendő, hogy a Coinbase csak azonnali kereskedést kínál, ellentétben más tőzsdékkel, amelyek más termékeket kínálnak, például származtatott ügyleteket, határidős ügyleteket stb.

A tőzsde több kategóriára oszlik, különféle típusú felhasználók számára. Coinbase kiskereskedelmi felhasználóknak szól, Coinbase Pro egyéni szakmai kereskedőknek és Coinbase Prime intézményi ügyfelek számára. Ez a megkülönböztetés azért van, mert mindegyiküknek különböző funkciói vannak a felhasználó kielégítésére. Például a Coinbase és a Coinbase Pro közötti fő különbség az, hogy a Coinbase Pro diagramkészítő eszközöket, valós idejű rendelési könyveket kínál, többek között olyan eszközökkel, amelyek segítenek a haladó kereskedőknek a legtöbbet kihozni az Exchange-ből. A Coinbase Pro és a Coinbase Prime egyaránt olcsóbb tranzakciós díjakat és támogatottabb kriptovalutákat kínál. Ugyanakkor még mindig lényegesen kevesebb, mint a többi tőzsde.


Coinbase Pro felületCoinbase Pro felület

Annak ellenére, hogy csak azonnali kereskedést kínálja, a Coinbase saját termékcsomaggal rendelkezik, amely segíti a felhasználókat az indulásban. Például saját pénztárcával rendelkezik, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovalutákat keressenek tanfolyamaikon való részvétellel.

Coinbase termékekA Coinbase által kínált termékek

A Coinbase története

Coinbase 2012 októberében indult és székhelye az Egyesült Államokban található. Székhelyük a kaliforniai San Franciscóban található. Európában is széles körben használják, ahol működési engedéllyel rendelkezik. Jelenleg több mint 30 millió felhasználója van, és több mint 150 milliárd USD-vel kereskednek a tőzsdén.

A tőzsde jelenleg világszerte több mint 100 országra bővült.

Támogatott országok

A Coinbase több mint 100 országban érhető el. Legfőképpen az Egyesült Államok, amelyet számos tőzsde nem tud támogatni a szabályozási kérdések miatt. Bár a Coinbase szerint egyes országokban „elérhető”, előfordulhat, hogy nem nyújt teljes szolgáltatást, vagyis képes „átalakítani” a különböző kriptopénzek között, és ugyanazokat „vásárolni és„ eladni ”. Ellenőrizze itt a az Ön országában elérhető szolgáltatások.

Támogatott kriptovaluták

Sajnos a Coinbase nagyon kevés felsorolt ​​kriptovalutát tartalmaz. Ezenkívül egy adott kriptovaluta megvásárlásának, eladásának, küldésének és fogadásának elérhetősége attól függ (a), hogy használja-e a Coinbase-t vagy a Coinbase Pro-t; és (b) tartózkodási helye.

Itt van egy diagram a Coinbase által támogatott kriptovalutákról, az Ön tartózkodási helyétől függően.

A Coinbase azt várja 18 új digitális eszköz támogatása többek között Aave, Aragon, Arweave, Bancor, COMP, DigiByte, Horizen, Livepeer, NuCypher, Numeraire, KEEP, Origin Protocol, Ren, Render, Siacoin, SKALE, Synthetix, & VeChain. Nincs hivatalos határidő arra vonatkozóan, hogy ezek a kriptopénzek mikor kerülnének hozzá, ha egyáltalán.

Új digitális eszközökÚj digitális eszközök

2020. július 17-én, a kriptovaluta-rajongók teljes meglepetésével, a Coinbase letért a kriptopénzek fenti listájáról, és felsorolta Algorandot ($ ALGO). Most a felhasználók vásárolhatnak, eladhatnak, konvertálhatnak, küldhetnek, fogadhatnak vagy tárolhatnak $ ALGO-t összes A Coinbase által támogatott régiók.

Ettől az Algorand rajongói és az emberek megvadultak, és a tőzsdei bevezetés óta az ALGO dollár árai a bejelentés óta 30% -kal emelkedtek, és csúcsán még 0,367 dolláron kereskedtek..

Láthatjuk, hogy a Coinbase aktívan igyekszik újabb kriptovalutákat felsorolni, amivel valóban dolgozniuk kell, mivel ebben a tekintetben lemaradnak versenytársaiktól. Tehát, hacsak nem látunk további listákat a jövőben, megtartjuk a 3,5 / 5-ös pontszámot a kriptopénz támogatásához … egyelőre.

fizetési módok

A Coinbase számos fizetési módot kínál, és ami a legfontosabb, lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy a helyi pénznemben fizessenek. A fizetési módokra azonban vannak regionális korlátozások. Az alábbiakban hasznos listát találunk a különböző országokban elfogadott fizetési módokról.

 • Bankbetét: Európa, USA, Egyesült Királyság
 • Betéti kártya: A legtöbb országban elérhető, beleértve Ausztráliát, Kanadát, Chilét, Európát, Mexikót, az Egyesült Királyságot és az Egyesült Államokat.
 • Hitelkártya: Ausztrália, Szingapúr
 • Paypal: Kanada, Európa (a legtöbb országban), az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság

Itt ellenőrizheti a az Ön országában elfogadott fizetési módok. Bár észrevettük, hogy a támogatott fizetési módokkal kapcsolatos információk kissé eltér a másik oldaluk információitól.

A Tőzsdének is megvan a maga Coinbase kártya– Visa-alapú betéti kártya, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kriptovaluták segítségével online és boltban vásárolhassanak. Azonban jelenleg csak brit és európai ügyfelek számára elérhető.

Betéti és felvételi díjak

A Coinbase-re történő befizetések után nincs díj. Ami a visszavonásokat illeti, a Coinbase csak a megfelelő banki átutalási / banki vagy hálózati díjakat számolja fel Önnek, amelyek szükségesek ahhoz, hogy pénzt küldjön Önnek.

Kereskedési díjak

A Coinbase különböző díjakat számít fel attól függően, hogy a Coinbase, a Coinbase Pro vagy a Coinbase Prime szolgáltatást használja-e. Az utóbbi 2 esetében a díjak olcsóbbak, mivel ezek a kereskedők nagyobb mennyiséget képviselnek.

A Coinbase kétféle díjat számít fel a kriptovaluta vásárlásáért és értékesítéséért: a Spread Díj (kb. 0,5%) minden kereskedelemre és a Coinbase díj amely nagyobb a) átalánydíjból, amelynek összege a tranzakció összegétől függ; és (b) változó százalékos díj a régiótól, a termék jellemzőitől és a fizetési módtól függően.

Itt vannak a Coinbase által felszámított átalánydíjak:

Tranzakció teljes összege Tranzakciós díj (USD, EUR, GBP)
Kevesebb mint 10 USD 0,99 USD, 0,99 €, 0,99 GBP 
Több mint 10 USD, kevesebb, mint 25 USD 1,49 USD, 1,49 €, 1,49 GBP
Több mint 25 USD, kevesebb, mint 50 USD 1,99 USD, 1,99 €, 1,99 GBP
Több mint 50 dollár, kevesebb, mint 200 dollár 2,99 USD, 2,99 €, 2,99 GBP

Átalánydíj

Az alábbiakban az USA-beli felhasználók változó százaléka látható. Ellenőrizze itt a változó százalékok más országokban.

USA változó százalék

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan kell kiszámítani a vételi / eladási tranzakciós díjat. Például az Egyesült Államokban vagyok, és 20 dollár értékű Bitcoin-t szeretnék vásárolni a bankkártyám segítségével. Átalánydíjam 1,49 USD lenne, mert a teljes tranzakció összege meghaladja a 10 USD-t, de kevesebb, mint 25 USD. Míg a változó százalék 3,99% lenne, mert bankkártyával fizetek. Ebben az esetben, A Coinbase nekem 1,49 USD-t számol fel mert az átalánydíj magasabb, mint a változó százalék.

Az egyik típusú kriptopénzből a másikba történő konverziókért a Coinbase legfeljebb 2% -os felárkülönbözetet számít fel. Erre külön Coinbase-díjat nem kell fizetni.

Viták

2020 február végén a Coinbase volt a Clearview AI-vel dolgozó szervezetek egyikeként azonosítják, ellentmondásos arcfelismerő technológia-szolgáltató, akinek jogi fenyegetésekkel kellett szembenéznie az Apple és a Google részéről annak gyakorlati ellenőrzésének hiánya miatt. A Coinbase elismeri a Clearview szoftverének tesztelését, de tagadja, hogy az ügyfél adatait ilyen tesztek során felhasználták volna.

A Tőzsde rendelkezik tűz alá kerülni 2020 május 10-én, csendes-óceáni idő szerint 17: 26-kor. Az Exchange webhelye és mobilalkalmazása egyaránt kimaradt. 10 perccel később a Coinbase értesítéssel jelent meg, miszerint még mindig vizsgálja ezt a kiesést, 18: 14-re a szolgáltatás helyreállt. Ez idő alatt azonban a Bitcoin ára 9 500 USD-ról 8 100 USD-ra zuhant, így a felhasználók csak tehetetlenül tudták figyelni a balesetet és nem tudtak kereskedni.

A Coinbase nagyjából hírhedt, mert összeomlott a Bitcoin árának hatalmas ingadozása során. 2020. április 29-én a tőzsde szenvedett egy kiesés míg a Bitcoin árai alig emelkedtek 9000 USD alá. És MEGINT 2020. május 10-én.

mondanom sem kell, a felhasználók nem elégedettek a helyzettel, néhányan megjegyzik, hogy a Coinbase „összeomlik”, amikor hatalmas változás történik a Bitcoin árában. És bár egyesek ezt annak tulajdonítják, hogy az Exchange túlterhelt a felhasználókkal, mások nem elégedettek azzal, hogy a Coinbase az évek során nem javította-e ezt meg, figyelembe véve a felhasználók által felszámított magas díjakat.

Ami a legutóbbi, 2020. június 1-jei összeomlást illeti, a Coinbase szerint a Bitcoin áremelkedése a forgalom ötszörös növekedéséhez vezetett, mindössze 4 perc alatt. Ennek eredményeként az automatikus skálázási rendszerük túlterhelt volt, és lemaradást eredményezett, ami azt jelentette, hogy az új felmérési kérelmeket elvetették vagy elavulták. A Coinbase azonban azt állítja, hogy az árral kapcsolatos forgalmi csúcsok hatásainak csökkentésén dolgoznak.

A Coinbase biztonságos 2020-ban?

Coinbase

Az Exchange rendelkezik a legmagasabb szintű biztonsági funkciókkal. Továbbá, mivel az Egyesült Államokban engedéllyel rendelkeznek, a felhasználók további védelmet élveznek, mivel a szövetségi törvények érvényesek.

A tőzsde alapok tárolására vonatkozó módszerét tekintve az ügyfelek pénzének csak 2% -át forró pénztárcában tartják. A másik 98% -ot biztonságos hideg pénztárcákban tárolják a világ különböző részein. Eddig még nem volt feltörve … még. A Coinbase-nek van egy biztosítási kötvény amely biztosítékot nyújt a kriptovaluták biztonsági megsértéséből, feltöréséből, munkavállalói lopásból vagy csalárd átadásból eredő lopásai ellen.

A fiók biztonságával kapcsolatban a Coinbase kétfaktoros hitelesítés használatát javasolja a felhasználóinak. A rendszer támogatja a bejegyzett mobiltelefonszámra, a Google Authenticatorra küldött rövid üzeneteket, többek között a fiók rosszindulatú bejelentkezésének megakadályozására szolgáló megbízható módszerek mellett..

A jelentős eszközök cserébe történő tárolása azonban nem ajánlott, mivel a tőzsdék hajlamosak a feltörésre. A legjobb gyakorlat az, ha csak elegendő eszközt hagy a napi kereskedéshez a tőzsdéken, a fennmaradó részt offline módon kell tárolni a hardveres pénztárcákban..

Ha többet szeretne megtudni a hardveres pénztárcákról, olvassa el a Ledger Nano X és a Trezor T modell véleményét.

Következtetés: A Coinbase csere előnyei és hátrányai

Előnyök

 • A Coinbase továbbra is az egyik legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb kriptovaluta-tőzsde.
 • A tőzsde biztosítási kötvényt tart fenn a feltörések és lopások ellen, ami megnyugtató a felhasználók számára.
 • Általában számos országban elérhető, beleértve az Egyesült Államokat is, számos fizetési lehetőséggel.

Hátrányok

 • A díjak szerkezete nagyon zavaró, és nem a legolcsóbb odakinn.
 • Kereskedési funkciók hiánya.
 • Nem sok kriptovaluta áll rendelkezésre a többi tőzsdéhez képest.
 • Úgy tűnik, hogy képtelen kezelni a felhasználók hirtelen fellendülését, és története óta összeomlik a magas áringadozás idején.

Végső pontszám

Felajánlott szolgáltatások: 3/5

Kriptovaluta támogatás: 3,5 / 5

Díjak: 3/5

Biztonság: 4.5 / 5

Végeredmény: 3.5

Ha többet szeretne megtudni, nézze meg a legfontosabb kriptovaluta-tőzsdék áttekintését.

Frissítve 2020. július 17-én az Algorand jegyzékbe vételével

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector