Deriswap: Újabb Andre Cronje sikertörténet?

A Deriswap Andre Cronje legújabb és kiadatlan projektje, amelyet először jelentettek be a Közepes bejegyzés 2020. november 23-án. Andre jól ismert fejlesztő a Defi térben („a Defi Atyja”, ahogy sokan meghatározzák), és híres érdeke, hogy megpróbálja egyszerűsíteni a felhasználók életét, amikor megközelítik a protokollokat. Például a 2020 júliusában indított Yearn Finance ($ YFI) a megtérülés, a kockázatok és egyéb tényezők alapján automatikusan elosztja a felhasználók pénzeszközeit különféle swap alapú DeFi protokollok számára. A Keep3r Network (amely októberben érkezett) viszont egy platform azoknak a projekteknek, amelyeknek „munkát” (műveleteket) kell harmadik félnek kiszervezniük vagy szeretnének kiszervezni.

Hogyan javult a Defi az idők során?

Csak egy évvel ezelőtt a decentralizált pénzügyek (DeFi) annyira idegennek tűntek, és csak egy maroknyi kriptográfust és támogatót vonzottak magukhoz. Gyors előrelépés 2020-ig, és az űr a kriptográfia valamiféle alágazatává vált, ami különböző szektorokat megcélzó hálózatok létrehozásához vezetett. Ezen platformok többsége a hozamgazdálkodásra összpontosít csereügyletekkel. Egyéb opciók és jövőre összpontosító rendszerek is megjelentek.

Sajnos, bár ezek a rendszerek megoldásokat hoztak, bonyolították a teret is. Például új kérdések merültek fel, például melyik a legkönnyebben használható, melyik a legjobb hozamú stb.

Szerencsére az olyan hozam-összesítő platformok, mint a Yearn Finance, mint mondtuk, megmentették a likviditásszolgáltatókat.

A szegmentálási probléma azonban még mindig nincs megoldva. Itt jön be a Deriswap. A protokoll biztosítja a tőke hatékonyságát azáltal, hogy összesíti más platformok, például az Uniswap, a Bancor, a Deribit, a Primitive, a Compound és az Aave által kínált szolgáltatásokat..


Mi a Deriswap? Milyen problémákat próbál megoldani?

Andre CronjeAndre Cronje

A Deriswap egy decentralizált platform, amely a swapokat, az opciókat, a határidős ügyleteket és a hiteleket egyetlen termékben ötvözi.

Cronje egyebek mellett meg akarta óvni a DeFi felhasználóit a pénzpiacról való elmozdulás során felmerülő magas költségek ellen, mint például az olyan opcióközpontú hálózatok esetében, mint a Hegic. Ezenkívül a Cronje elképzelése az, hogy a szegregáltról a konszolidált likviditásra vált.

Az összevont likviditás néhány előnye az alacsonyabb csúszás és díjak. Emellett a készpénzzel kiegyenlített opciók helyett az eszközzel kiegyenlítettet akarta erősíteni.

Mikroszkóp alatt a Deriswap az Uniswap ihlette. Egy an interjú, Cronje megjegyezte, hogy a platform azután született, hogy hozzávetőlegesen 150 soros kódot adott hozzá az Uniswap protokollhoz. Azonban az olyan dolgokat, mint a matematikai függvények, a semmiből kellett kidolgozni, hogy az új rendszer egyedi számításait kezeljék.

Milyen termékeket kínál a Deriswap?

  • Csereügyletek használja az Uniswap Automated Market Maker (AMM) „x * y = k” képletét, és engedje meg, hogy az LP-k két érme, például Bitcoin (BTC) -Ethereum (ETH) párjaiként nyújtsanak likviditást. Ösztönzéseik a kereskedési költségekből származnak.
  • Lehetőségek – Az opciók csereügyleteket alkalmaznak, hogy fedezzék magukat a volatilitás ellen. Például a pozitív kereskedési költségek megszüntetik az elszámolt opciók veszteségeit. A Deriswap a TWAP (Time-Weighted Average Price) oracle-eket használja olyan amerikai stílusú opciók megvalósításához, amelyeknek nincs kemény kódolású elszámolási ideje.

Deriswap interfészDeriswap interfész

Mivel az elszámolás párban történik, a call és a put függvényeknek mindkét oldalról kimeríteniük kell az eszközöket. Vagyis egy hívási kérelem megvásárolja a teljes összeget, míg egy eladási megbízás elárverezi az abszolút értéket.

A Deriswap opciók lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy maximalizálják a díjakat, függetlenül attól, hogy a piac oldalra mozog-e, vagy túl ingatag. Ha például oldalra mozog, kevesebb a kereskedési díj, de magas az opciós díj. Amikor instabil, fordítva, a kereskedési költségek nőnek, miközben az opciós díjak csökkennek.

  • Határidős – A határidős futás a swapokon található időelemen. Ez fordítva Cronje szavai szerint „csak egy normális kereskedelem”. Lehetővé teszi, hogy az egyik szerződéses fél prémiumot, valamint az alapeszközt fizessen.
  • Kölcsönök – A kölcsönök a jövőbeni természetes fejlődés. Érdekes módon a letétbe helyezett devizák párosítják egymást. Például feltételezve, hogy letétbe helyezte a BTC-ETH-t, és ETH-hitelt szeretne, a BTC biztosítékként szolgál. Ez meghatározza a hitelfelvételre alkalmas ETH összegét.

Az ETH visszaadása után a BTC-t visszaadják. Ellenkező esetben a BTC elvész. Fontos megjegyezni, hogy a kölcsönök esedékességük lejárta előtt kiegyenlíthetők.

Melyek a Deriswap előnyei?

Úgy gondolhatnánk a platformra, mint egy Yearn replikára, amely nem csak az olyan swapokkal működik együtt, mint az Uniswap és a Bancor. Tőkéket telepít az opciók, hitelek és határidők teljes ökoszisztémájába. Ezért felvázolhatjuk a legfontosabb pontokat, például:

  • a felhasználók egyetlen interfészről költhetnek pénzeket a kiválasztott platformokra. Például 30 százalékot fordíthatnak Aave-re a decentralizált hitelfelvételre, 30 százalékot a Deribit az opciókra, 40 százalékot pedig az Uniswap kereskedésre..
  • a tőke elosztása különböző, egymással nem összefüggő platformokra lehetővé teszi a likviditásszolgáltatók számára, hogy ugyanazt a pénzt használják fel különböző dolgokra.
  • mivel a Deriswap különböző szférái kiegészítik egymást, az LP-k akkor is garantálják a hozamot, ha az egyik piac szunnyadó vagy kedvezőtlen. Például, ha a piac alacsony volatilitással rendelkezik, akkor gyorsan az opciókhoz és a hitelekhez fordulhatnak. Ez az erősen ingatag piac lehetővé teszi a kereskedésből és a határidős ügyletekből fakadó gyilkosság lehetőségét.
  • A Deriswap a meglévő DeFi termékeket funkcionálisabbá és olcsóbbá teszi
  • … És befogadja azt, amit Cronje „lusta likviditásnak” nevez. Ez olyan LP-k likviditása, akiknek nincs ideje aktívan működni egy platformon. Ehelyett likviditást nyújtanak, és hat hónap után visszatérnek a hozamok ellenőrzésére.

Mikor indul a Deriswap?

A mai napig nincs hivatalos megjelenési dátum, és nem sok információt hoztak nyilvánosságra. A Yearn Finance utolsó együttműködéséről szóló tweetek, cikkek és közösségi bejegyzések sorozatával megtudtuk, hogy a Deriswap elkészül és elindul a Sushiswap csapat. A partnerségnek meg kell építenie a következő Sushiswap kereskedési platformot a Deriswap tetején.

Ebben post, azt is olvashatjuk, hogy a két csapat együttműködni fog egy „lopakodó projektben a Deriswap kiadását követően”.

A Deriswap mögött rejlő „titokzatos aurának” és általában Cronje utolsó bejelentéseinek megerősítése érdekében a „kriptomaniak” örömmel fogadnak, hogy mi lehet ez a negyedik hírhedt projekt utolsó tweetjében

Van-e Deriswap token?

A kriptovaluta közösség Cronje-t a „Midas touch” -nak tekinti, ahol minden projekt, amit megérint, arannyá válik. Ezért az emberek nagyon szeretnék tudni, hogy a Deriswap indít-e egy tokent, és mikor, hogy korán belemerülhessenek, olcsó áron megvásárolhassák és később eladhassák. A legtöbb DeFi protokoll saját korlátozott ellátási tokennel rendelkezik, ezért várhatóan a Deriswapnak is lesz tokenje. A Deriswap protokollt azonban jelenleg ellenőrzik még nincs hivatalos Deriswap token. Nincs hír arról sem, hogy lesz-e egyáltalán token.

Ez azonban néhány embert nem akadályozott meg abban, hogy hamis Deriswap tokeneket bocsásson ki a gyanútlan kriptográfia vásárlás céljából. Egy ilyen átverés során az emberek kevesebb mint 15 perc alatt több mint 150 ETH-t tettek le, amit a csaló azonnal elfogadott és elmenekült.  

Következtetés

Egy olyan ökoszisztémában, ahol a likviditás vékonyan oszlik el több platformon, a Deriswap konszolidátorként működik a tőke hatékonyságának növelése érdekében. Mint ilyen, egy DeFi-rajongó hitelét, opcióit, csereügyleteit és határidős platformjait felhasználhatja tőkéjéhez. Következésképpen ösztönzőket kaphatnak, még akkor is, ha az egyik ipar stagnál. Ezenkívül a TWAP orákulumok használata kiküszöböli a széleskörű áringadozás kockázatát.

Mivel a Deriswap-ot egy tapasztalt programozó fejlesztette ki, a platform valószínűleg újabb sikerként fog megjelenni, csakúgy, mint a Yearn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector