Hírlevél # 17: A Bitcoin piacai jó és rossz hírek között választhatnak

Először a jó hírt … vagy a rossz hírt akarja hallani? Ez egy öreg kérdés, amellyel a Bitcoin piacainak meg kellett küzdeniük a héten. Amint alább látni fogjuk, van erre helyes válasz … de a Bitcoin okosan választott?

Karácsonyra csak egy főkönyvet akarok!

A Ledger kriptográfiai csomagot készít! Szerezzen 25 USD értékű utalványt a Ledger Nano X minden vásárlásakor kriptográfia vásárlásához! 5000 utalványra korlátozva, és csak 2020. december 29-ig érhető el!

Ajándékozzon magának vagy családjának egy olyan csomagot, amire igazán vágynak! Mondj NEM a kézkrém ajándékkészleteknek és a zokniknak!

Nézze meg a Ledger Nano X áttekintésünket és Ide kattintva vásárolhat!

Adj jobb ajándékokat karácsonykor!


Piaci hangulat: oldalra haladás?

A heti piaci akció nem volt túl izgalmas, a Bitcoin és az Ethereum többnyire oldalra ment. 2020. december 12-én olyan reakciót láttunk, amely ma is folytatódik, és a $ BTC-t visszahozta az 19000 dolláros területre és az ETH-t közelebb 600 dollárhoz.

$ BTC és $ ETH (napi grafikonok) heti ellenállásokon$ BTC és $ ETH (napi grafikonok) heti ellenállásokon

Mindkét érme még mindig heti ellenállásban van, és megpróbálja lendületet adni a napi 21 EMA (Exponenciális Mozgó Átlag) körül. A következő napokban újabb kísérletre számíthatunk az ATH átadására!

A hét legfontosabb hírei

A nagybefektetők folyamatosan halmozódnak

Nagy alapok / vállalatok vásárolnak és halmoznak fel Bitcoinot és Ethereumot.

A Massachusettsi Kölcsönös Életbiztosító Társaság (MassMutual) éppen vásárolt 100 millió USD BTC a New York-i NYDIG alapkezelő társaságon keresztül. Állítólag ez az első Bitcoin-vásárlásuk, és teljes befektetési számlájuk kevesebb mint 1% -ának felel meg, körülbelül 235 milliárd USD értékben.

A szürkeárnyalatos is növelte állományukat. Bár még nem ismerik a kriptográfia befektetését, mégis vásárolt további 130000ETH, számlájukon összesen 3 millió tokent elérve.

Microstrategy bejelentett „650 millió dolláros ajánlatot tettek 2025-ig esedékes, 0,75% -os átváltható senior jegyzetekbe”, hogy tartalékpolitikájuknak megfelelően befektessenek a BTC dollárba. Néhány nappal korábban Michael Saylor vezérigazgató tweetelt, hogy körülbelül 40 824 bitcoin birtokában vannak.

A MicroStrategy a kincstári tartalékpolitikájával összhangban körülbelül 2574 bitcoinot vásárolt 50,0 millió dollár készpénzért, kincstári tartalékpolitikájának megfelelően, átlagosan mintegy 19 427 dollár / bitcoin áron. Jelenleg körülbelül 40 824 bitcoin található nálunk.https://t.co/nwZcM9zAXZ

– Michael Saylor (@michael_saylor) 2020. december 4

A pénzügyi óriások iránti érdeklődés a kriptográfia iránt a gazdagok iránti megnövekedett keresletre, mint a diverzifikáció egyik formájára mutat rá, és fogadják, hogy az árak a jövőben növekedni fognak.

Mt. Gox visszatérítési határideje közeledik

2020. december 15-én lesz a következő határidő Mt. A Gox Exchanges hitelezői remélhetőleg visszakapják, amit elvesztettek a platformon. Az akkoriban az egyik legismertebb és 2010-ben indított tőzsde csődeljárás benyújtása után 2014 februárjában szűnt meg. Óriási 860 000 dollár BTC hiányzott, amelyből 200 000-et „helyreállítottak” (és ez még nem tartalmaz más kriptovalutákat sem, amelyek szintén „eltűntek”). 2015-ben új bizonyíték a tokiói WizSec biztonsági cég bemutatta, hogy „a hiányzó bitcoinok többségét vagy egészét egyenesen az Mt.-ből lopták el. Gox forró kriptovaluta pénztárca az idő múlásával, 2011 végén kezdődik. ”

A platform felhasználói várhatóan összesen 140 000 dollár BTC-t (2,6 milliárd dollár értékben) kapnak, amely most Nobuaki Kobayashi, a folyamatért felelős japán ügyvéd kezében van.

Semmi sem biztos, mivel a visszatérítési határidőt a múltban már többször elhalasztották, amelyek közül az utolsó 2020 októberében volt. A piacon komoly aggodalom merül fel a nagy Bitcoin-piaci eladások lehetséges következményei miatt is. amikor 6 év után megkapják pénzeszközeiket. Figyelembe véve, hogy a Bitcoin 2014-ben kevesebb mint 1000 dollárt ért, ez most nagyjából 20-szoros lenne az újravásárolt alapjaikon!

Gondolatok az Mt. Gox visszatérítés

A szingapúri DBS a kriptográfiával történő digitális csere elindítására

Miután néhány hónappal ezelőtt megjelentek a pletykák, most már hivatalos: a szingapúri DBS lesz az első bank, amely digitális pénzváltót indít.

A platform csak az intézményi és akkreditált lakossági befektetők számára lesz nyitott. 4 fő forgalomképes kriptovaluta lesz: $ BTC, $ ETH, $ XRP és $ BCH, 4 FIAT devizával párosítva: USD, SGD, HKD ÉS JPY.

A tőzsde emellett biztonsági token-ajánlatokat (STO) és platformot kínál tokenizált eszközökhöz, például kötvényekhez, magántőke-alapokhoz, ingatlanokhoz és így tovább. Piyush Gupta, a DBS vezérigazgatója mondott:

“Úgy vélem, hogy itt az ideje ennek”, és hozzátette: “Egy hatalmas tokenizálás csúcsán állunk, és ezért mindenféle eszköz tokenizációját megtalálja a világ minden táján, és azt hiszem, egyre több cseréje kezd el foglalkozni a tokenizált eszközök ”.

Amerikai kongresszusi képviselők kételyeket fejeznek ki az önállóan tárolt pénztárcák új szabályozásával kapcsolatban

Néhány hete megemlítettük, hogy Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója aggódik azon pletykák miatt, miszerint az Egyesült Államok Pénzügyminisztériuma szabályozás bevezetését tervezi az önállóan üzemeltetett kriptovaluta pénztárcákra.

Az önállóan tárolt pénztárcák, akár online (forró), mint a Metamask, vagy az offline (hideg) pénztárcák, például a Ledger és a Trezor, lehetővé teszik személyes és teljes hozzáférésüket pénzeszközeikhez közvetítő szervezetek vagy harmadik felek nélkül. A tulajdonos saját magánkulccsal rendelkezik, és teljes felelősséget vállal pénzeszközeiről. A legfontosabb, hogy a pénztárcák beállításához általában nincs szükség KYC-eljárásokra. Tudjon meg többet a hideg és meleg pénztárcákról, azok előnyeiről és hátrányairól.

Armstrong elmondta gondolatait (sok más prominens név osztja a kriptográfiai térben), többek között annak lehetősége, hogy a rendeletek bármi másnál károsabbak lehetnek. Ennek oka, hogy lényegében kizárhatja azokat, akik nem tudják megszerezni a rendszeres KYC-k dokumentumait és igazolásait, és általában azokat a leginkább hátrányos helyzetű csoportokat, akiket már kizárhatnak a pénzügyi rendszerből. Ez a javaslat továbbá visszalépést jelenthet az Egyesült Államok innovációjában, ami arra készteti a vállalatokat és a felhasználókat, hogy megkerüljék azokat más országokban.

Néhány nappal ezelőtt Warren Davidson, az Ohio 8. kerületét szolgáló amerikai kongresszusi képviselő, néhány kollégájával együtt elfogadta ezeket a véleményeket azzal, hogy levelet küldött az Egyesült Államok pénzügyminisztériumának. A levél rámutat arra is, hogy „több jelentés kimutatta, hogy az illegális szereplők nem használják széles körben a digitális eszközöket”.

Zavartak a pletykák @ StevenMnuchin1 megterhelő szabályozás bevezetését tervezi a digitálisan tárolt digitális pénztárcákra vonatkozóan. A kollégáim @RepTomEmmer, @RepTedBudd, és @RepScottPerry levelet küldtek @ Kincstár felszólítva, hogy gondolja át ezeket a szabályokat & konzultáljon a kongresszussal a # FinTech. pic.twitter.com/p7HPtuuizn

– Warren Davidson (@WarrenDavidson) 2020. december 9 Warren Davidson levele az amerikai kincstárhoz

Mi a helyzet Európával?

Közben Európában folytatódik a digitális euró fejlesztése. azonban források jelezték, hogy a francia pénzügyminisztérium arra készül, hogy „ne csak szigorúbbá tegye a know-your-customer (KYC) szabályokat a kriptográfiai cégek számára, hanem szabályozza a kriptográfiai tranzakciókat is – állítja Simon Polrot, az ADAN francia titkosszövetség elnöke.

Ez nyilvánvalóan válaszként szolgál a közelmúltban elkövetett terrortámadásokra, amikor 29 embert tartóztattak le a kriptovalutákon keresztül történő illegális terrorizmus finanszírozása miatt.

Egyéb fontosabb hírek

  • Kanada lett az első olyan ország, amelynek Ethereum-alapú alapja szerepel egy nagy tőzsdén. Az Éter Alap (TSX: QETH.U) a 3iQ Corp torontói székhelyű digitális eszközkezelő kínálja. Az Ether Fund ma részvényenként 11 dollár körül mozog.
  • A DCEP (Kína nemzeti digitális pénzneme) második átadása 2020. december 12-én kezdődött a kínai Suzhou-ban, 10 000 nyertesért. A múlt héten a Hongkongi Monetáris Hatóság (HKMA) is megerősítette, hogy a Kínai Népi Bank Digitális Valuta Intézetével együttműködik a DCEP technikai kísérleti tesztelésén Kína és Hong Kong közötti határokon átnyúló fizetéseknél. További cikkünkben olvashat.
  • A Messari, a vezető kriptográfiai kutató és adatkezelő vállalat a közelmúltban felsorolta a „2021-ben nézendő 10 ember” véleményét

Messari legjobb 10 nézendő embere 2021-ben

1. @SBF_Alameda

2. @michael_saylor

3. @BarrySilbert

4. @balajis

5.. @BrianBrooksOCC

6.. @CaitlinLong_

7. @AndreCronjeTech

8.. @haydenzadams / @rleshner

9. Névtelen

10.. @dannyryan pic.twitter.com/U3gmvQ1xMF

– Messari (@MessariCrypto) 2020. december 8

$ YETI Index: a Yearn ökoszisztéma egy jelzőben

A Yearn Finance csapata és sok más nagy Defi projekt, például a Cover Protocol ($ COVER) vagy a Sushiswap ($ SUSHI) között a közelmúltban bejelentett együttműködés után elkészült a Yearn Ecosystem Token Index, $ YETI. létre írta: Powerpool ($ CVP).

Az index 8 tokent tartalmaz: $ YFI, $ SUSHI, $ CREAM, $ AKRO, $ COVER, $ K3PR, $ CVP, $ PICKLE, javasolt súlyozott elosztással: 35% a $ YFI, 17% a $ SUSHI és 8% mindegyik a többire. Tehát a befektetőknek most lehetőségük van a teljes Yearn ökoszisztémába fektetni egy zsetonban, megkapva „az összetett tokenekre alkalmazott Vault-stratégiákból származó cash flow-kat, és a PowerPool meta-governance megközelítésével szavazhatnak a Yearn ökoszisztéma-irányításban szereplő javaslatokról”. Ez lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy megtakarítsák azokat a gázdíjakat, amelyekre általában több zseton tétje szükséges.

A $ YFI apropóján a héten tanúi lehettünk az első gázmentes (a felhasználók számára) tranzakciós értéktár betétjének Tudj meg. Pénzügy.

Első egyetlen tranzakciós értéktár betét újból https://t.co/FhXmB2Fz4f UI.

Gáztalan tranzakciók? &# 128064;https://t.co/dYJh3MGstc pic.twitter.com/B2hIgZMhkI

– x48 (@ x48_crypto) 2020. december 7

A hét vörös zászlói

DeTrade Fund, a kriptográfia mélyhamisításának első esete?

A DeTrade Fund, egy állítólagosan várható arbitrázsos és előre futó Defi projekt néhány órával a listázás előtt eltűnt 1450ETH-val.

A csapat nem névtelen volt, nyilvános Linkedin-profilokkal, nyilvánosan bejegyzett céggel, Twitch-profillal és egy videóval, ahol Mark “Jensen“ vezérigazgató ”beszélt a közösséggel. A videó gyorsan híressé vált a kriptográfiai Twitteren, és a közösség azt gyanította, hogy ez egy mélyhamisítás volt, amelyet a kriptográfiai hackerek használtak. A közösség körül keringő másik elmélet szerint a hackerek színészt vettek fel a vezérigazgató megszemélyesítéséhez.

Sajnos .. Kínai ezt SZERETNÉK. Jóképű, nyugodt, szép megjelenésű és erős igenlő hang. https://t.co/mdj3mRfglb

– Boxmining (@boxmining) 2020. december 12 Videó a DeTrade vezérigazgatójától, Mark Jensentől

Két előzetes befektetési fordulón keresztül a DeTrade alap csapatának néhány óra alatt figyelemre méltó összeget, 1450 $ ETH-t sikerült összegyűjteni. Szerződéseiket a Solidity Finance ellenőrizte, amely ellenőrzésük során azonnal felvetett néhány aggályt jelentés, annak értékelése, hogy a csapat túl nagy hatalommal rendelkezik a felhasználók pénzeszközeivel szemben. Valószínű, hogy a csapat ezt kihasználta, és valamikor a második elővétel és a hivatalos tőzsdei bevezetés között lopta el az elővásárlási alapokat, amelynek néhány órával azután kellett volna megtörténnie.

RE: DeTrade $ DTF az elővásárolt alapok ellopása

Először is, sajnáljuk, hogy ez történt.

Mint minden elővásárlásnál, pénzeszközeit is közvetlenül a csapatnak adja.

Ezért próbáljuk mindig hangsúlyozni, mennyire fontos a csapat iránti bizalom; főleg egy elővételes szakaszban. https://t.co/tUOrLZSMB8

– Solidity.finance – Audit szolgáltatások (@SolidityFinance) 2020. december 11

Néhány órával később, valószínűleg azért, mert valaki képes volt felkutatni a jogellenesen kihasznált pénzeszközöket, az ellopott ETH 70% -át belső tranzakciók útján küldték vissza a befektetőknek.

Ez a „részleges visszatérés egyre gyakoribbá válik a DeFi támadásaiban. Például az Eminence hackere 50% -ot küldött vissza, míg a Harvest Finance felhasználói csak az összegük 10% -át kapták vissza.

12 millió dollárt lopott el az Compounder Finance

2020. december 1-jén a Compounder.Finance ($ CP3R), a Harvest and Yearn Finance klónja „felhúzta a szőnyeget”. Úgy tűnik, hogy a projekt mögött álló anonim csapat a hibás.

Az alapítót a Solidity Finance ellenőrizte. Ban ben csevegési naplók a két vállalat között láthatjuk, hogy a Solidity Finance rámutatott, hogy a projekt kincstári szerződését és a stratégiai készlet frissítését csapatuk ellenőrzi. A Solidity Finance rámutatott arra is, hogy véleményük szerint ezt a tényt nyilvánosságra kell hozni az ellenőrzési jelentésükben. A kiaknázást pontosan a Solidity Finance hangsúlyozta. Az ellenőrzés után a visszavonási funkciót felcserélték egy rosszindulatú funkcióval, amelyet később a szerződésben szereplő összes pénz levezetésére használtak fel. Senki sem ismerte fel időben a csalást, így a felhasználók nem tudták visszavonni pénzüket.

A támadás 4 lépésből áll, és a fejlesztő részletesen elmagyarázza ezt a halál utáni elméletet Vasa és Solidity Finance.

Nem először fordul elő, hogy egy ellenőrzött projektet feltörnek, és mára mindannyian nagyon jól tudjuk, hogy az auditok nem garantálhatják a 100% -os biztonságot. Erre mindig emlékeztetni kell.

A Defi tér ismert fejlesztője és a Defiyield.info szintén a támadás áldozata lett. Ő is vizsgálja az ügyet, és azon dolgozik, hogy ügyet nyújtson be az illetékes végrehajtó hatóságokhoz.

Üzenet a https://t.co/kZv6MWkB3E csak kb. 10 800 000 dollárt csalt meg

Én személy szerint kb. 1 millió dollár, a kriptográfia többi tagja pedig kb. 10m $ a szőnyeghúzástól.

– DefiYield.info &# 128104; ‍&# 127806;&# 128668; (@defiyield_info) 2020. december 1

Hamis Deriswap tokenek

A rosszindulatú színészek a közelmúltban különféle hamis Deriswap tokeneket hoztak létre, hogy kihasználják Andre Cronje legújabb kísérletének körüli felháborodást. A rosszindulatú szereplők a Deriswap-hoz hasonló nevű tokent hoznának létre, és jóváhagynák az Uniswap-on való kereskedés céljából, hogy vásárlásra csábítsák az embereket..

Emlékezzünk arra, hogy a Deriswapnak jelenleg nincs hivatalos tokenje!

Bokszoló események

  • A Mérleg most Diem! Minden, amit tudnod kell a Facebook kriptovalutájáról!

Diem ($ DIEM) – A Facebook Libra 2.0

  • Ha elmulasztotta, nézze meg a mi oldalunkat podcast interjú a CyberFi Geralttal, ahol megvitattuk az automatizált kereskedést, az Ethereum interakciókat, mint például az unstaking és még sok más.
  • A Velo Protokoll Délkelet-Ázsia legnagyobb fizetési hálózatát építi ki a Lightnettel és a Visa-val való partnerségével. A végső cél fizetési megoldások létrehozása az ázsiai alulteljesített mikro-, kis- és középvállalkozások hitelezési piacához.

A következő XRP-gyilkos? A Velo Protocol óriási lépéseket tesz

Kattintson ide hírlevelünk hátsó számaihoz!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector