Hogyan tegyük az Ethereum 2.0-t az Allnodes-re?

Az Ethereum 2.0-ra való feltöltés végre élőben van. Az Ethereum (ETH) érmék összekapcsolásának folyamata azonban kissé bonyolult lehet. Ez nem arról szól, hogy 32 ETH-t küldenek a szerződéshez. Ha így tenne, az elveszítené a pénzét. Ebben az oktatóanyagban kitérünk arra, hogyan lehet csatlakozni az ETH staking szerződéséhez egy validátor csomóponton keresztül. Továbbá használjuk Allnodes, nem őrizetbe vett platform csomópontok tárolására.

Az ETH 2.0 validátor beállítása?

Először is, az Ethereum pénztárcájának rendelkeznie kell a szerződéshez szükséges 32 ETH érmével. Ne feledje, hogy az Ethereum blokklánccal való interakció a MetaMaskon keresztül történik. Ezért a MetaMask-ot hardveren vagy szoftveres pénztárcán keresztül kell finanszíroznia.

Allnodes Ethereum 2.0 Staking Landing Page (forrás: Az Allnodes Ethereum 2.0 webhely)

Az utazás az Allnodes-en indul. A platform viszonylag alacsony díj ellenében gondoskodik a csomópontok üzemeltetésének technikai bitjeiről, bár ez a választott tárhelycsomagtól függ. A platform többféle fizetési módot támogat, beleértve a Bitcoin-ot és más kriptovalutákat.

Kattintson a jobb felső sarokban található Ethereum staking elemre, majd a megnyíló új ablakban válassza a „Host ETH 2.0” lehetőséget.


Ha még nem ismeri az Allnodes alkalmazást, hozzon létre egy fiókot; ellenkező esetben jelentkezzen be fiókjába.

Válassza ki a tervét.

Csatlakozzon a MetaMask-hoz.

ETH 2.0 Launchpad

Kattintson az „Open ETH 2.0 Launchpad”, majd az „Indulás” gombra.

Ethereum 2.0 Launchpad (forrás: https://launchpad.ethereum.org/)

Az üdvözlő képernyő bal oldali ablaktáblájában vannak alfejezetek, például az eth2 0. fázis bevezetése, a regisztráció és a felelősségek. Ezen felül információkat tartalmaz a várható jövedelemről. A felelősségek részben például azt állítja, hogy az ellenőrző csomópont csak akkor keres jutalmat, ha aktívan részt vesz a hálózatban. Sajnos, ha egy csomópont offline állapotban van, akkor az megegyezik az online kapcsolat nyereségével.

Egyéb kritikus szakaszok:

  • A vágás kockázata – Ha egy csomópont veszélybe kerül vagy rosszul viselkedik, akkor a tétje csökken, ami csökkenti a téterejét.
  • Mementikus biztonsági mentés – Különleges szavak, amelyeket a letétbe helyezett ETH visszanyerésére használnak. A maximális biztonság érdekében a memóriát papírra kell írni, ahelyett, hogy számítógépre mentené.
  • Átviteli késés – Egyelőre a betétcímmel való kapcsolattartás az egyik út. Mint ilyen, csak leteheti az érméket, és nem vonhatja vissza vagy helyezheti át az érméket.
  • Hosszú távon elkötelezett – Az Ethereumnak van egy kötelezettségvállalási nyilatkozata, amely megjegyzi, hogy az érvényesítő csomópontok hosszú távon vannak benne, és nem térhetnek vissza az előző verziókhoz, például az ETH 1.0-hoz..

Az ügyfélválasztó ablaktáblán lehetőség van az ETH 1.0 ügyfél futtatására. Bár ez lehetséges, költséges és némi technikai tudásra van szükség.

Kulcsmondatok generálása az ETH 2.0-hoz

A következő ablak a kulcspárok létrehozására szolgál. Először válassza ki az ETH 2.0 ellenőrző csomópontok számát. Vegye figyelembe, hogy minden csomópontnak 32 ETH-t kell letétbe helyezni az Ethereum tétszerződésében.

Ezután válasszon a Linux, a Windows és a Mac operációs rendszerek közül.

Ebben a példában egy ETH 2.0 ellenőrző csomópontot fogunk létrehozni egy Windows-alapú számítógépen.

A rész megfélemlítő része, hogy parancssori felületet (CLI) használ a grafikus felhasználói felület (GUI) helyett, amihez a nem fejlesztők szoktak.

A CLI letöltése és használata

Töltse le a CLI-t a Github-tól a „letöltés a fejlesztőktől” linkre kattintva. A letöltési oldalon válassza ki a számítógép operációs rendszerével egyező kiadást.

Bontsa ki a ZIP-mappát, hogy felfedje a „Betétek” nevű fájlt.

A „Betétek” fájl egy CLI felület.

A kívánt futtatáshoz tartsa lenyomva a SHIFT billentyűt, és kattintson a jobb gombbal a fájlra, hogy megjelenjen az „Open PowerShell window here” opció.

Az előző letöltési oldalon, az elérhető letöltések listája alatt másolja a parancs kódját, és illessze be a nyitott CLI ablakba. Vegye figyelembe, hogy ennek az ablaknak kék színűnek kell lennie.

CLI ablak

Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a parancs sikeres futtatásához.

Válasszon nyelvet és válasszon jelszót. KÉRJÜK, ne feledje ezt a jelszót; később szükségünk lesz rá.

A CLI egyedi emlékeztetőt hoz létre. A memo segít feloldani az érintett ETH-t, amikor a transzferek végre életbe lépnek. Ezért a biztonság kedvéért tegye papírra, és nyomja meg az „Enter” gombot. Írja be a kifejezést.

A CLI letöltésű mappában egy új mappa jön létre, amelynek neve „validator keys”. Ebben a mappában két fájl van; Betéti adatok és kulcstár.

A fájlok letétbe helyezése az Launchpadon

A „Betétfájl feltöltése” részben kattintson a „fájl hozzáadása” elemre, és húzza át a betét adatfájlját (Deposit.in).

Kattintson a „Folytatás” gombra, és csatlakozzon a MetaMask pénztárcájához, amelynek 32 ETH-nak kell lennie.

Olvassa el az „A tranzakció kezdeményezése” című összefoglalót, és ellenőrizze még egyszer az Ethereum betétcímét.

Erősítse meg a tranzakciót a MetaMask oldalon. Miután sikeres volt, megtekintheti a tranzakció állapotát az Etherscan alkalmazásban.

Vissza az Allnodes oldalra

Folytassuk onnan, ahol az Allnodes-en hagytuk. Győződjön meg arról, hogy létrehozott ETH 2.0 kifejezéseket, betétadatokat, és 32 ETH-t tett a szerződésbe.

A következő lépés a tárhely-terv kiválasztása.

Húzza a fájlokat a megadott sorrendben. Vagyis a betétadatfájlt, a kulcstároló fájlt, és adja meg a korábban a CLI felületen generált jelszót.

Az Allnodes következő ablakában látható a csomópont állapota.

Ne feledje, hogy az Allnodes használatával több ETH 2.0 ellenőrző csomópont futtatható.

És ez az.

Ne feledje, hogy a Beacon láncon megtekintheti a betét állapotát azzal a címmel, amelyet az érméinek az ETH 2.0 tétszerződéshez történő befizetéséhez használt..

Következtetés

Az Ethereum 2.0-t az Ethereum Alapítvány folyamatosan fejleszti, hogy számítástechnikai eszközök széles skáláján fusson. A fenti útmutató az ETH 2.0 ellenőrző csomópont Allnodes használatával történő beállításáról a folyamat minden sarkát lefedi. Azonban a kritikus részleteket, például a mnemót és a jelszavakat biztonságban kell tartani, mivel ezek meghatározzák a hozzáférést a letétbe helyezett érmékhez.

Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy a folyamat három platformon történik, az Allnodes, az ETH 2.0 Launchpad és a CLI. Ezért a három rendszernek harmonikusan együtt kell működnie a kívánt eredmény elérése érdekében.

GYIK:

Mi van, ha nincs meg a teljes összeg?

Jó kérdés. Először: NEM. egy validáló csomópontnak szüksége van a teljes összegre.

Kevesebb, mint 32 ETH lehet az ETH 2.0 tétszerződés?

Mindazonáltal alacsonyabb összeget továbbra is csak akkor tehet, ha azt harmadik felek, például részt vevő kriptovaluta-tőzsdék, pl. Binance és a Coinbase.

Visszavonhatom a tétből származó jutalmakat?

NEM, csak addig, amíg az ETH 2.0 el nem éri az 1. fázist, amely valószínűleg 1 év múlva vagy esetleg még tovább tart.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector