Jön az Ethereum 2.0 – ezt kell tudnia

Ethereum 2.0 (“Serenity”) az Ethereum hálózat frissítése, amely javítja a sebesség, hatékonyság és méretezhetőség a hálózat. Ez új magasságokba emeli az Ethereumot, mivel így drasztikusan több tranzakcióra lesz képes, enyhíteni a torlódásokat és a magas gázköltségeket az Ethereum hálózatán. A „2. fázis” névre keresztelt frissítés utolsó szakaszának elérésekor az Ethereum el fogja érni céljait, hogy átlátható és nyílt hálózattá váljon a decentralizált alkalmazások és pénzügyek számára (DeFi). Ez a cikk lebontja a frissítés ütemtervét, beleértve az új ETH 2.0 token bevezetésével járó jelentős gazdasági változásokat.

Az Ethereum 2.0 magában foglalja a megosztást drasztikusan növeli a hálózati sávszélességet és csökkenti a gázköltségeket, olcsóbbá teszi az Ethereum, tokenek küldését és az intelligens szerződésekkel való interakciót. Lesz alapvető gazdasági változások az Ethereum 2.0 lehetővé teszi a csomópontok támogatását és passzív jövedelemként az Ethereum megszerzését. Az Ethereum 2.0 sok szempontból több ezer fejlesztő együttes erőfeszítése, akik évekig dolgoztak. Az Ethereum 2.0 frissítése 3 külön fázisban történik, kezdve a 0. fázissal (elvégre a fejlesztők 1 helyett 0-tól számítanak). Az elmúlt években az Ethereum ellenfelei gyakran kritizálták a hálózatét magas tranzakciós költségek és törékenység a csúcshasználat során. Az Ethereum 2.0 képes lesz megoldani ezt a problémát? A projekt kiterjed-e a rengeteg épülő Decentralized Finance (DeFi) és Blockchain játék támogatására? Ez az útmutató ismerteti az ETH2.0 verzióra történő frissítés ütemtervét és a javasolt megoldásokat.

Az Ethereum 2.0 telepítésének tesztelése jelenleg aMedalla Testnet”- több kliens teszt, amely világszerte több mint 20 000 validátor részvételével zajlik. Ez lesz az utolsó hivatalos nyilvános teszt az Ethereum 2.0 Phase 0 telepítése előtt.

Videómat is megtekintheti azokról a dolgokról, amelyeket tudnia kell az Ethereum 2.0-ról.

Jön az Ethereum 2.0 – Itt van 5 dolog, amit KELL tudnia

Az Ethereum 2.0 legfontosabb jellemzői

 • Szilánkos – Az Ethereumot 18 „szilánkra” bontják, amelyek egyszerre működnek. Ez drasztikusan javítja a hatékonyságot.
 • Tét – Az Ethereum átköltözik A tét igazolása konszenzus, sokkal energiahatékonyabb módszer a hálózat fenntartására.

Az ETH2.0 alapvetően megváltoztatja a jelenlegi közgazdaságtant. Valójában az Ethereum frissítés teljesen kitörli a bányászat fogalmát. Tehát az Ethereum bányászom nyugdíjas lesz, amint az Ethereum 2.0 frissítés teljesen befejeződik.


Itt van részletes ütemtervet az Ethereum 2.0 (Ethereum Serenity) kiadásához.

Mi az Ethereum jelenlegi állapota. 2.0?

2020. augusztus 4-től az Ethereum 2.0 „Medalla” nevű „Végső” teszthálózata telepítésre került. A többi korábbi teszthálózattal ellentétben ez a teszt nyilvános, és lehetővé teszi az 5 kliens – Prysmatic Labs Prysm, ChainSafe Lodestar, PegaSys Teku, Status ‘Nimbus és Sigma Prime világítótornya – bármelyikének a hálózathoz való csatlakozását és a velük való kommunikációt. egymás. Továbbá, mivel nyilvános, a hálózati validátorokat nem központilag koordinálják a fejlesztői csapatok. Eddig több mint 30.000 validátor csatlakozott a hálózathoz, és több mint 946.000 ETH-t vontak be. A teszt várhatóan ez év végéig tart, majd hivatalosan az Ethereum 2.0 Phase0 kerül telepítésre (mainnet). Jelenleg az ETH 2.0 mainnet várhatóan 2020 novemberében indul. Fontos megjegyezni, hogy az Ethereum 2.0 klienseket nem egyetlen fél fogja fejleszteni – ehelyett robusztus fejlesztői ökoszisztémával és 5 különböző klienskiadással rendelkezik.

Ethereum 2.0 ütemterv (a Consensys-en keresztül)

Tehát a fenti Ethereum 2.0 ütemterv alapján a 0-as Serenity fázison dolgozunk. A tesztnet befogadása elsöprő volt, több mint 20 000 validátor regisztrált és erőforrásait a Beacon Chain Testnet segítésére fordította. Vitalik Buterin – az Ethereum alapítója kijelentette, hogy ez nem lesz a Beacon Chain „végső” tesztje, ezért az elkövetkező hónapokban még több közösségi részvételre számítunk.

Tehát, amint az alábbi ábrán láthatjuk, jelenleg teszteljük az Ethereum 2.0 architektúra első „rétegét”, azaz a Beacon Chain-t. A következő hónapokban elkészül a jelenlegi Phase 0- Beacon lánc, és a fejlesztés az 1. fázis – Shard Chain és végül a Phase 2 végrehajtó motor kiépítésére irányul, amint az alábbiakban részletezzük.

Az Ethereum 2.0 beállítása és architektúrája

0. fázis – Beacon lánc

A 0. szakasz a Beacon Chain hivatalos bevezetésével kezdődik. Jelenleg ezt 2020 második negyedévére tervezik (várhatóan 2020. december 1-ig, később frissítve). A 0. szakasz célja hitelesítések és véletlenszerűség biztosítása egy szilánk blokk számára. A 0. fázis elindításával új token érkezik, ETH2. Az Ethereum felhasználói regisztrációs szerződés útján képesek átalakulni ETH2-re (1: 1 arányban) (ami gyakorlatilag megégeti az Ön által korábban tartott ETH-t). A közösségnek lehetősége lesz 32 ETH2-t az ellenőrző csomópontokon elhelyezni.

1. fázis – szilánklánc

Az 1. fázis lehetővé tenné az Ethereum számára, hogy „szilánkokon” keresztül rendkívüli mértékben méretezzen. A hálózat 64 darabra lesz osztva, amelyek egyszerre működnek, vagyis mindegyik tranzakciót és számítást fog feldolgozni. Az 1. fázis lehetővé teszi a szilánkok számára, hogy keresztkötés útján kommunikáljanak egymással.

2. mondat – Végrehajtó motor

A 2. fázis az Ethereum 2.0 végleges formáját hozza létre. Ekkor áll össze a munka (örökség) meglévő igazolása és a tét hálózat újabb igazolása. Innentől kezdve az ETH beolvad az ETH2-be, és új korszakot kezd az Ethereum számára.

ETH2 Több kliens hálózati teszthálózat

Az Ethereum 2.0 egy több laboratóriumi és csoportos kezdeményezés. Az Ethereum decentralizált megőrzésének részeként különböző laboratóriumok és vállalatok fejlesztik az ETH 2.0 kliensek saját megvalósítását. Ez azt jelenti, hogy több kódbázis létezik, amelyek mindegyike ugyanazzal a protokollal kommunikál. Végül az Ethereum képes lesz támogatni több klienst, akik mind képesek egymással beszélgetni és kommunikálni a több kliens hálózat.

2020. április 28-án a Prysm és a Lighthouse kiadta az Ethereum 2.0 több kliensből álló teszthálózatát. Ez a teszt lehetővé teszi, hogy a különböző laboratóriumok (például a Prysm, a Lighthouse vagy a Casper) által fejlesztett ETH2 kliensek kommunikáljanak egymással.

Testnet incidens

Augusztus 14-én a „Medalla” számos eseményen ment keresztül, amelyek hihetetlenül hangsúlyozták a teszthálózatot (tovább olvashat itt). Egy későbbi Ethereumban blog, kijelentették, hogy „a Prysm csomópontok elvesztették az idő nyomát, amikor az egyik időszerver, amelyet referenciaként használtak, hirtelen a jövőbe ugrott”. Ez olyan események lépcsőjét hozta létre, amelyek végül jelentős javításokhoz vezettek. Várakozással tekintem az Ethereum 2.0 megjelenési dátumát, és ahogy Danny Ryan elmondta, ez nagyon jó dolog volt: „Őszintén mondhatom, hogy az ügyfélszoftver sokkal robusztusabb ezt az esetet követően. Valójában kicsit jobban fogok aludni, ami most az eth2 Mainnet elindításához vezet. ”

Ez az eset arra késztette a fejlesztőket, hogy hívják fel a figyelmet arra, hogy az ETH2 jövőjének és decentralizálásának elengedhetetlen feltétele a kliens sokféleség, tekintve, hogy ha a validátorok több mint 33% -a offline állapotban van ugyanabban a pillanatban, akkor a korszakok már nem zárhatók le.

Az Ethereum ellenőrző csomópontra helyezése

Ethereum 2.0 Tétjutalom

Az Ethereum 2.0 áttér a tét konszenzusának igazolására. A fenti „0. fázis – jeladó lánc” bekezdésben megemlítettük, hogy a közösség 32 ETH-t köthet be az érvényesítő csomópontokba. A 32 ETH2-t a tranzakciók és állapotok hitelesítésére használják a hálózaton, valamint garanciát nyújtanak arra, hogy az ellenőrző csomópont őszinte és működőképes legyen. Cserébe a téteket az Ethereum jutalmazza erőfeszítéseikért. Ez azt jelenti, hogy a validátorok az Ethereumot passzív jövedelemként fogják generálni, és az ETH kifizetéseket az idő múlásával lassan kapják meg. Az Ethereum 2.0 részesedés jelenlegi számításai szerint a beruházások éves megtérülése 14,2%. Ez nagyszerű lesz azok számára, akik az ETH-t kockáztatják, akik élvezhetik a passzív jövedelem előnyeit, miközben személyesen tartják pénzüket az érvényesítő csomóponton. Elemzők azt jósolják, hogy nagyobb lesz az ETH iránti igény, amint a tét igazolása megvalósul, mivel a tét és az érvényesítő csomópontok iránti további kereslet jelentkezik az ETH iránt, ugyanakkor csökken a GPU iránti kereslet, mivel az Ethereum bányászat fokozatosan megszűnik.

Beacon Node állapota jövedelem és igazolások megjelenítése

A fenti képen láthatja Ethereum validátor csomópontunk állapotát. Volt néhány kezdeti leállásunk a csomópontnál, így valóban veszített 0,01333 éter büntetésként a szavazataink hiánya miatt. Ezért fontos megjegyezni, hogy a szavazatok igen kötelező ha egy csomópont aktiválódik. Az offline csomópont azt jelenti, hogy a szavazatok elmaradnak, ami az ETH elvesztésének büntetését eredményezi.

Hogyan állítsunk be egy Ethereum Validator csomópontot

Nézze meg a mi oldalunkat ÉLŐ bemutató az Ethereum 2.0 csomópont felállításáról.

Ezen kívül létrehoztam egy úgynevezett a-t is érvényesítő csomópont az Ethereum 2.0-hoz. Ezek a csomópontok lesznek a jövőben az Ethereum működésének és a tranzakciók érvényesítésének jövőjében, ami a tétre támaszkodik. Tehát ebben az útmutatóban ezeket a fogalmakat is meg fogjuk vizsgálni.

Jelenleg kipróbálhatja az Ethereum tétjét a ETH 2.0 Testnet, amelyet a Prysmatic labs állított be (más néven Topáz). Mivel ez egy teszt, az Ethereumot nem fogják használni, ehelyett a Göerli ETH-t fogja használni, az Ethereum tesztnet változatát, amelyet szabadon meg lehet szerezni.

Szükséges idő: 2 nap.

Ethereum Validator csomópont beállítása

Ezt az útmutatót a Prysm ’Topaz’ Testnet útmutató

 1. Szerezzen be egy kis Göerli ETH-t

  Göerli ETH szabadon megszerezhető és a csomóponthoz szükséges 32 ETH megfogadására szolgál. A Göerli ETH megszerzésének legegyszerűbb módja a társadalmi csap.

 2. Forgasson fel egy szervert

  Ismernie kell a VPS szerver futtatását (használhatja az AWS-t, a Hetzner-t vagy a Linode-ot). Az ajánlott specifikációk közé tartozik egy Intel Core i7 processzor, 100 GB SSD-tárral

 3. Indítsa el a Beacon Node-ot

  Ezt a Docker-en keresztül találtuk meg a legkönnyebben

  docker futás -it -v $ HOME / prysm / beacon: / data -p 4000: 4000 -p 13000: 13000 \ gcr.io/prysmaticlabs/prysm/beacon-chain:latest \ –datadir = / data

 4. Validáló kulcspár létrehozása

  docker futtatás -it -v $ HOME / prysm / validator: / data \ gcr.io/prysmaticlabs/prysm/validator:list \ fiókok létrehozása –keystore-path = / data

  Tegye a következőket: tét az ETH

 5. Az ellenőrző ügyfél elindítása

  dokkoló futtatása -it -v $ HOME / prysm / validator: / data –network = ”host” \ gcr.io/prysmaticlabs/prysm/validator:latest \ –beacon-rpc-szolgáltató = 127.0.0.1: 4000 \ –keymanager = kulcstár \ –keymanageropts = ‘{“útvonal”: “/ adatok”, “jelszó”: “changeme”} “

 6. Fejezze be az aktiválást

  Várjon (nagyjából 2 napot), hogy aktiválódjon, és akkor már mehet is!

Betéti szerződés címének felszabadítása

November 4-én új bloggal post és csendesen, miközben mindenki követte az amerikai választások élő eredményeit, megjelentek az ETH2 v1 és a téthez szükséges Mainnet Betétbiztosítási Cím szükséges specifikációi. Az ETH2 felhasználók most megszerezhetik ETH-jukat, és hitelesítőkké válhatnak a hálózat biztonságának elősegítése érdekében.

Fontos megjegyezni, hogy nem lehet egyszerűen elküldeni az ETH-t a szerződésnek, különben a tranzakció kudarcot vall. Át kell menned a Indítóállás és kövesse az útmutatót. Sőt, amint azt korábban elmondtuk, a validátor futtatása és működtetése erőfeszítéseket, időt és technikai szakértelmet igényel. A követelmények be nem tartása az ETH egy részének elvesztésével járhat, ha nem az összes, mivel a büntetések összeadódnak.

Mainnet indítás

Az Ethereum 2 Phase 0 Beacon Chain indítását december 1-ig várták, 2021 eleje helyett, mint korábban gondolták. Az esemény kiváltásához feltételre van szükség: legalább 524 288 ETH-nak (16384 validátornak), ~ ​​210 millió dollárnak kell lennie a betéti szerződésben 7 nappal a tervezett időpont előtt. Ha ez a küszöb még nem teljesül, az esemény automatikusan elindul 7 nappal azután, hogy a követelmény teljesül (bármikor megtörténik).

A betéti szerződés címét követően megemelkedett az ETH ára, ami ismét megszakította a 400 dolláros korlátot (ez október második felében is megtörtént). Az ár most 410 dollár körül mozog, miközben a BTC is pumpál a választások után, és most nagyon közel éri el az 15000 dollárt. Túl korai megmondani, mi lesz az Ethereum 2 ára néhány hónap múlva; sok felhasználó nagyon bullish, de sok ember még mindig aggódik, mivel az ETH2 még mindig messze van, és az ETH skálázhatósági problémák és a magas tranzakciós költségek sokáig fennmaradnak.

Néhány frissítés

Kevesebb, mint egy héttel a határidő lejárta előtt az Ethereum 2 mainnet-en részt vevő ETH kevesebb mint a fele annak, ami a Beacon Phase 0 elindításához szükséges. Amint azt sok forrás előre jelzi, a közösség a betétek kamatának döntő növekedésére számít a határidő lejárta előtti utolsó napokban. Ha a minimumkövetelmények november 24-ig teljesülnek, az ETH2 december 1-jén indul, különben automatikusan elindul 7 nappal a küszöbérték teljesülése után..

ETH2 státusz november 22-énETH2 státusz november 22-én

Egy nemrégiben AMA, Danny Ryan, az Ethereum Foundation alapkutatója megválaszolta a felhasználók aggályait a sikertelen bevezetés lehetőségével kapcsolatban. Ryan szerint az Alapítványnak van olyan megoldása, amely a küszöbértéket kb. 100 ezer + ETH körüli szintre állítja, amelyet elegendőnek tartanak. Ezzel elkerülhető, hogy a szóban forgó ETH hirtelen maradjon. Ryan azt is megjegyezte, hogy azok számára, akik valóban tétet tettek, nagy jutalmat kapnak ezek a korai alkalmazók. Az övék Github oldal további alternatívákra is kitér.

Elérte a küszöböt!

November 24-én, csak néhány órával a határidő előtt, az érintett ETH küszöbértéke szükséges volt az Ethereum 0. fázis elindításához – a Beacon lánc teljesült!

Az elmúlt napokban sok találgatás folyt, mivel sokan nem hitték, hogy a cél elérhető. Pusztán az élő hálózati állapotsort nézve (amint azt a legutóbbi frissítésben láttuk) két napja még mindig 50% -on álltunk, de végül az ETH hívői megcsinálták! A tétek legnagyobb darabja az utolsó napokban érkezett ömlesztve (ahogy néhányan megjósolták). A küszöbérték elérésekor az ETH ára is nőtt, az elmúlt héten 500 dollár alatti értékről 620 dolláros csúcsra emelkedett a bejelentés.

A következő lépés december 1-jén fog megtörténni, amikor a 0 fázis ravaszt automatikusan meghúzza! Az Ethereum 2 végre valóságos.

Eth 2 hálózati állapot 100%Eth 2 hálózati állapot 100%

A Beacon Chain él!

Ma (december 1-jén) 12: 00-kor UTC szerint, pontosan a tervek szerint az Ethereum Phase 0 élőben működött!!

Évek után végre megtörtént. A bevezetés sikeres volt, és a kemény felhasználók (az érdekeltek mellett) még sokáig nem fognak közvetlenül profitálni az új ökoszisztémából, az izgalom érezhető, a Crypto Twitter pedig eufórikus!

Ma nekünk is bejött a bejelentésünk Coinbase és Binance, többek között (lásd a cikk végén található f.a.q.) az Eth 2 tétjuttatásokat kínálja!

Ez egy jó és régóta várt nap minden kriptográfus számára: a mai nap nem csak az Ethereum új korszakának kezdetét jelenti, hanem az a nap is, amikor a Bitcoin néhány cserén három év után elérte az új ATH-t (és ma már magasabbakat is)!

Ez a Ethereum 2 felfedező, nézd meg!

Több mint 2 millió dollár ETH-t vonzott be

Majdnem két hónappal az Ethereum 2 Phase 0 Beacon Chain elindítása után érdekes lehet egy pillantást vetni a dolgok menetére.

Minden zökkenőmentesen zajlik, és a betett tokenek száma jelentősen megnőtt. Ma, 2021. január 17-én 2 537 698 dollár ETH-t (5 rattime küszöböt) helyeznek el a szerződés címében, ami több mint 3 milliárd dollár értékű. Az aktív validátorok száma 63125, 15925 függőben lévő kérelem (a perjelezettek 36), a részvételi arány pedig 97-99% körül van. Ez a mutató, amely az ETH2 hálózati állapotát méri, megmutatja a konszenzusos mechanizmusban aktívan részt vevő validátorok számát. A lánc biztonságának biztosítása érdekében a jó arány mindig 80-90% felett lenne.

Ebben a jelenlegi ütemben, sok új validátor hozzáadásával minden nap, az 1. fázist (amely minimum 262.144 szükséges) 2021 Q3-Q4-re várnak.

A korábbiaktól eltérően az Ethereum 2 korszakokban (32 blokk) halad 6,4 percenként (ha nem észlelnek rendellenességeket). Ezt a mutatót mindig itt ellenőrizheti beaconscan.com/epochs.

Hogyan reagált az ár az ETH2-re??

Az Ethereum értéke alapvetően több mint kétszeresére nőtt a 0. fázis elindítása óta. December 1-jén az ár 600 dollár körül mozgott, míg ma 1220 dolláron találjuk, és megpróbáljuk megtörni az ismeretlen területeken folytatott új árfeltárás előtti utolsó heti ellenállást!

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

Át tudjuk-e vinni az ETH2-t a Topaz Testnet-be?

A valós Ethereum / ETH2 átvitele jelenleg nincs engedélyezve a Beacon Chain Testnet számára. A tesztnet a Göerli-n fut, és a Göerli ETH-t használja, amelyet ingyen beszerezhet

Visszavonhatja az ETH2-t a szokásos ETH-hoz?

A 0. fázisban az ETH2 nem vonható vissza a szokásos ETH-ba. Az átalakítás után az ETH2 csak a 3. szakaszig használható a tétláncon

Mit tehetek az ETH2-vel?

Mint mondtuk, jelenleg semmit sem lehet velük kezdeni, ezek csak „digitális nyugták”, és a tranzakciók vagy egyéb funkciók, amelyekkel most rendelkezünk az ETH-n, valószínűleg évekig nem lesz elérhető az ETH2-n. Vannak pletykák egy lehetséges másodlagos piacról, ahol mégis kereskedni lehet velük

Elveszíthetem az ETH betétemet a csomópontban?

Igen. A hitelesítő csomópontra kiosztott 32 ETH biztosítékként szolgál arra, hogy az ellenőrző csomópont mindig működőképes és online legyen. Büntetést kapunk, ha a csomópont offline állapotban van, és az ETH kis mennyiségeit idővel levonják

Mi a „Slashed”?

Ezenkívül „lefaragott” büntetések vannak a csomópont szándékos rosszindulatú cselekedeteiért, például két ellentmondó szavazatért

Mikor ér véget az Ethereum bányászata

Az Ethereum bányászata jó néhány évig nem ér véget. Az Ethereum legalább 2020-ig megőrzi a bányászatot a fő láncban. A fő ETH1 lánc továbbra is a bányászatot használja, és párhuzamosan fog futni az ETH2.0 lánccal. Ennek célja a stabilitás biztosítása a migráció során

Mekkora a várható THM az ETH feltöltéséhez?

Itt van egy elképzelése a THM-ről (ETH-ban), mivel ez változik az érintett ETH számával (forrás)

Elromolhat valami a 0. fázis elindításával?

Mindennek egészen zökkenőmentesen kell haladnia, mivel az induláshoz vezető előző szakaszban sok teszt volt. Pontosabban 2 tesztet különítettek el a Beacon Chain genetikájának tesztelésére

Melyek a minimális hardverkövetelmények az érvényesítővé váláshoz?

Ezt a listát követve a Prysm-en weboldal az ügyfél telepítéséhez:

Minimális előírások

Operációs rendszer: 64 bites Linux, Mac OS X 10.14+, Windows 64 bites

Processzor: Intel Core i5–760 vagy AMD FX-8100 vagy jobb

Memória: 8 GB RAM

Tárhely: 20 GB szabad hely SSD

Internet: Szélessávú kapcsolat

Ajánlott specifikációk

Processzor: Intel Core i7–4770 vagy AMD FX-8310 vagy jobb

Memória: 16 GB RAM

Tárhely: 100 GB szabad hely SSD

Internet: Szélessávú kapcsolat

Vannak olyan vetítők, amelyek lehetővé teszik számomra a tétet, még akkor is, ha kevesebb mint 32 ETH-m van?

Ha részt kíván venni az ETH2 tétjein, de nem rendelkezik az érvényesítővé váláshoz szükséges minimális összeggel, vagy nem akar 32 ETH pontos többszörösét megszerezni, ne aggódjon. A központosított tőzsdéken (például a Binance és a Coinbase) keresztül lehetőségek nyílnak, és nem csak. Nagy előny ebben az esetben az, hogy likviditást kap az érintett ETH-hoz.

RoocketPool ($ RPL), most már bétaverzióban, megfelel a rETH-nek (1: 1 az ETH-vel), egy tokenizált eszköznek, amellyel szabadon kereskedhet. Lido Finance hasonló dolgot fog tenni a STETH-en keresztül. LiquidStake ehelyett lehetővé teszi az USDC kölcsönvételét az érintett ETH fedezethez. Sok más megoldás merül fel, amikor az ETH2 megkezdi útját; például, Cream Finance ($ CREAM) nemrégiben kiadott egy cikk elmagyarázva, hogy a felhasználó megkapja az ETH2P jogkivonatot, amikor csatlakozik az ETH2-hez, és keresztülhalad rajta

Lesz-e különbség az ETH használatában, ahogyan azt megszoktam??

Nem, az ETH1 változatlanul folytatódik. Az ETH2 párhuzamos vonalon áll fel, és a jövőben a kettő összeolvad. Az egyesítés anélkül fog megtörténni, hogy az ETH felhasználói észrevehetnék

Mi lesz, ha november 24-én nem lesz 524 288 ETH (16384 validátor) ?

Ha ez a küszöb még nem teljesül, az esemény automatikusan elindul 7 nappal azután, hogy a követelmény teljesül (bármikor bekövetkezik). A tét aránya várhatóan nem lesz lineáris, mivel sokan továbbra is az ETH-t használják a nyereség rögzítésére, maximalizálva például a Defi által kínált alternatív költségeket az utolsó pillanatig. A tét aránya valószínűleg növekszik, ha közelebb kerülünk a határidőhöz

Minden hír a büntetésekről?

Egy nemrégiben csipog Vitalik Buterin bejelentette, hogy a korai hónapok büntetései a Medalla-szinthez képest körülbelül 25% -ról 33% -ra csökkentek. Ezenkívül, ha a küszöbértéket teljesítik, a jutalmak (THM) becslése körülbelül 25% (a korábban gondolt 14% helyett)

Mennyi ideig, mielőtt nyereséges lenne?

A legfrissebb becslés szerint három hét múlva nettó nyereségesnek kell lennie

Vajon Vitalik Buterin maga is hozzájárult-e az ETH2 tétjéhez?

Igen, persze, hogy mindannyian elkapják magukat, amikor mindannyian számítottunk rá. Alapján CryptoBuzz, Vitalik 3200 ETH-t küldött, majdnem 1,5 millió dollár értékben

Erőforrások:

https://medium.com/prysmatic-labs/how-to-scale-ethereum-sharding-explained-ba2e283b7fce

Ethereum pénztárca tartó: https://bitinfocharts.com/comparison/activeaddresses-eth.html

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector