Projekt szérum ($ SRM): Először nézze meg az FTX új DEX-jét a DeFi hullámhoz

Projekt szérum egy vadonatúj decentralizált tőzsde (DEX) a decentralizált pénzügyi (DeFi) szférához, ugyanazon csapattól, amely létrehozta az FTX tőzsdét. Állítólag nem Ethereum blokklánccal tesztelik a DEX-ek határait. A Solanára épített Serum-ot azért hozták létre, hogy a jelenlegi DeFi térben meglévő központosított sebezhetőségeket ugyanolyan megbízhatatlan és engedély nélküli módon oldja meg, mint a DEX kereskedők. Ennek ellenére a szérumot még mindig valódi felhasználókkal kell tesztelni. Bár a csapat azzal büszkélkedik, hogy a DEX már működőképes, a mai napig nem indították el. De láthatjuk, hogy a szérum valamikor a következő hetekben megjelenik.

Íme interjúnk Sam Bankman-Friedtel, az FTX Exchange társalapítójával és vezérigazgatójával.

Mi a Project Serum?

A következő határnak nevezett Szérum állítólag a DeFi „tiszta” formája, amely a Solana blokkláncra épül, és egy központi megbízási könyvön fog működni, amely teljesen megbízhatatlan. Ez rendkívül skálázhatóvá, olcsóbbá és gyorsabbá teszi.

A szérum a magprotokollig teljesen decentralizált. Nem letétkezelő tőzsdén fut, láncok közötti kereskedelem támogatásával, és nincs szükség KYC-re. Ez a felhasználók számára ugyanazt az UX-szintet kínálja, amely összehasonlítható vagy akár jobb is, mint amit a központosított központok jelenleg kínálnak. A Serum árával, sebességével és használhatóságával nincs ok arra, hogy a centralizált tőzsdéken kereskedni szokott ügyfelek ne adnának esélyt rá.

Annak ellenére, hogy őshonos a Solanában, a szérumot úgy tervezték, hogy teljes mértékben átjárható legyen az Ethereummal és a Bitcoin-szal, ami óriási előnyt jelent a Binance DEX vagy más DeFi DEX-ek, például a Balancer és az Uniswap ellen. Ez előnyt jelent számukra, mivel sok kereskedő szívesen kereskedne más kriptovalutákkal az ERC-20 tokenek mellett, amelyeket a legtöbb DeFi platform kínál.


Ezt szem előtt tartva van esély arra, hogy a szérum elrejthesse a DEP-ket a kriptotérben, amikor elindul. Kényelmet és ismeretességet kínál, amelyet egy központosított tőzsde kínál, de nem őrizetbe vett rendszerben. A szérum ösztönzi a csomópont-üzemeltetőket is, hogy vegyenek részt az ajánlási rendszerből való részesedésben a „vezetőkkel”, az inflációval és a kereskedési díjakkal..

Alatt bemutatták a szérum bemutatóját Az ellenszer: a szérum heti konvergenciája 2020. augusztus 18-án. A bemutató bemutatta, hogy a felhasználók hogyan kereskedhetnek a szérummal. Az alábbiakban bemutatjuk az adás során bemutatott bemutatót:

Szérum demo felület

A demonstráció során Sam Bankman-Fried megjegyezte, hogy további változások történhetnek az interfész megjelenésében, és további funkciók lesznek. A kereskedési funkció azonban már működik.

Solana Blockchain

A Solana az első ilyen jellegű webes blokklánc, amely potenciálisan elérheti a 710 000 tranzakciót másodpercenként (tps). Ez egy SHA 256 hash-lánc nevű ellenőrizhető késleltetési funkcióval lehetséges, amely lehetővé teszi az optimista egyidejűség-vezérlést. Jelenleg körülbelül 50 000 tps-t képes kezelni, ami exponenciálisan gyorsabb, mint az Ethereum 15 tps-je.

Tudjon meg többet a Solanáról ($ SOL)

Az Ethereum ma uralja a rejtjelteret, de a méretezési képességek tekintetében a Solanának van valami jövedelmezőbb kínálata. Ettől nem lesz jobb, mint az Ethereum. De egyelőre jobban méretezhető. A régebbi blokkláncokkal összehasonlítva a Solana gyorsan, sokkal alacsonyabb költségek mellett képes feldolgozni a tranzakciókat. Tranzakciós teljesítménye akár a Visa-val is vetekedhet. Míg más intelligens szerződéses platformok hangosak a blokklánc-méretezési képességeik szempontjából, nagyon kevesen állítják, hogy elérik azt a teljesítményt, amelyet Solana állítólag elért.

Solana más kriptográfiai óriásokkal is együttműködött, mint például a Terra, a ChainLink és még sokan mások.

A csapat a projekt szérum mögött

A Project Serum az új DEX, amelyet az FTX Exchange – kriptovaluta-csere és derivatívák platformja indít. Nézze meg az FTX Exchange áttekintését. A Project Serum alapítói szintén az FTX cseréje mögött állnak, és az ipar titánjaival is együttműködtek, akik sikeres projektekkel rendelkeznek, köztük a Multicoin Capital, a TomoChain, a Compound és a Kyber Network alapítóival..

Szérum ($ SRM) token

A $ SRM a szérum irányítási tokenje, amely a Solana blokkláncon alapul, de alternatívaként Ethereum vagy ERC-20 verzióval is rendelkezik.

Körülbelül 10 milliárd SRM-et vertek meg a kezdeti maximális készletként; ebből hozzávetőlegesen 175 millió zseton kering majd eredetileg, és az IEO után 181 millió zsetonra nő (lásd alább). Ezt az összeget ezután évente körülbelül 15% -kal fogják növekedni. Kormányzási hatalmat ad a tulajdonosoknak a szérum ökoszisztéma felett. Míg a szérum legtöbb összetevője változhatatlannak tekinthető, néhány paraméter, például a jövőbeni díjak, módosíthatók az SRM kormányzási szavazásain keresztül. A nettó árakat használják az SRM tokenek megvásárlására és elégetésére.

Az SRM bevonható és felhasználható a díjak kifizetésére is. Ez akár 50% kedvezményt is biztosít az SRM tulajdonosainak az összes kereskedési költségből. Ezenkívül az összes SRM token 90% -át hosszú távú visszatartásra vagy lezárásra tervezték. Ennek célja annak biztosítása, hogy a csapat hosszú távon itt legyen.

Láncközi támogatás

A szérum többláncú támogatással rendelkezik, amely lehetővé teszi a különböző blokkláncok eszközeinek megbízhatatlan cseréjét. Ez szembeszökő ellentétben áll más protokollokkal, amelyek megbízható felektől követelnék meg a láncok közötti csereügyleteket. A szérum ezt teljesen decentralizált módon választja, több mint 100 validátort használva.

SzérumBTC és Szérum USD

A Serum BTC egy becsomagolt segédprogram-token, amelyben az árat kötik vagy kötik az alapul szolgáló eszközhöz vagy BTC-formához. Ez egy teljesen decentralizált Solana-alapú BTC token is.

Eközben a Serum USD egy decentralizált, becsomagolt stabil érme, amely követi az USD ERC-20 és SPL tokenizációit, és egyetlen kudarcpontja nincs.

Következtetés

A DeFi lényegében hihetetlenül zavaróvá vált, és megkérdőjelezte a pénz jelenlegi helyzetét gazdaságunkban. De eddig leginkább a hozamgazdálkodási spekulánsok étvágyát szolgálta. A szérum forradalmának célja, hogy áthidalja a szakadékot a hivatásos kereskedők és a DeFi között. Láncokon átívelő támogatásuk, megrendelési könyveik, méretezhetőségük és egyéb jellemzőik répát jelenthetnek a hivatásos kereskedőknek, így a központosított partnereiktől a DEX-ekig viszik az üzletet. Összességében a szérum nagyon ígéretes DEX és DeFi protokoll. De csak akkor tudhattuk meg, mire képes igazán, ha a következő hetekben elindul.

GYIK

Hol vásárolhatok $ SRM-et?

$ SRM kereskedés elérhető a Binance, FTX, Uniswap (v2), BKEX, BitMax, HBTC, Balancer, TomoDEX és Bibox rendszereken.

Mikor jelenik meg a Serum DEX-je.

2020. augusztus 28-án a csapat bejelentette, hogy a Serum DEX „ezen a héten” indul.

Decentralizált pénzügyek (DeFi) sorozat: oktatóanyagok, útmutatók és egyebek

A kezdőknek és a haladóbb felhasználóknak egyaránt megfelelő tartalommal nézze meg a DeFi térben való kereskedéshez szükséges ESSENTIAL TOOLS oktatóanyagokat tartalmazó YouTube DeFi sorozatunkat. MetaMask és Uniswap. Mély elmélyülés olyan népszerű DeFi témákban, mint a Reef.finance ($ REEF) és a Polkadot ($ DOT)

Az ezen a weboldalon található DeFi sorozat olyan témákat is tartalmaz, amelyeket a YouTube nem fedezett fel. Bevezetés a DeFi-re: a Decentralized Finance (DeFi) áttekintése: Útmutató a kriptovaluta legmelegebb trendjéhez

Oktatók és útmutatók az ESSENTIAL DEFI TOOLS számára:

 • MetaMask útmutató: Hogyan lehet fiókot létrehozni? PLUS tippek és hackek haladó felhasználók számára
 • Uniswap áttekintés és oktatóanyag: Útmutató kezdőknek és haladó tippek és trükkök
 • A szérum DEX útmutatója és áttekintése
 • SushiSwap ($ SUSHI) elmagyarázta
 • 1 hüvelykes csere, Mooniswap és Chi GasToken: A végső áttekintés és útmutató

Részletes információkért a konkrét DeFi projektekről olvassa el a DeFi token útmutatóinkat. Íme néhány legnépszerűbb útmutatónk:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) áttekintés: A DeFi protokoll alapvető útmutatója
 • ChainLink ($ LINK) útmutató: Kulcs link a DeFi térben
 • Cream Finance ($ CREAM): Mi ez?
 • Curve Finance ($ CRV) útmutató
 • DODOEx ($ DODO): Forradalmi On-Chain likviditási szolgáltató
 • Lineáris pénzügy ($ LINA): A szintetikus csereplatformok jövője?
 • Polkadot ($ DOT): Minden, amit tudnod kell a kínai DeFi kedveséről
 • RAMP DeFi: Hogyan oldja fel a társult eszközök értékét?
 • Reef Finance ($ REEF): A többfunkciós Defi platform
 • Solana ($ SOL) elmagyarázta
 • A grafikon ($ GRT) – A decentralizált alkalmazások következő szintje
 • Trustswap ($ SWAP) magyarázat – A DeFi tranzakciók következő generációja
 • Yearn. A DeFi ökoszisztéma egyesítése
 • Wing Finance ($ WING) – Hitel alapú DeFi hitelezési platform

További videók és cikkek hamarosan megjelennek a DeFi sorozatunk részeként, ezért feltétlenül iratkozzon fel a hírlevelünkre Youtube-csatorna és (egyelőre) Ingyenes heti hírlevél így értesítést kaphat, amint kijönnek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector