Reef Finance ($ REEF): A többfunkciós Defi platform

Az elmúlt hónapokban láthattuk, hogy a kriptotér és a blokklánc-ipar meghaladja a normát. Minden eddiginél több decentralizált finanszírozási (DeFi) projekt mellett egyértelmű, hogy a következő cél a nagyobb elfogadás kell, hogy legyen. A több (d) Apps-interfész kezelésének bonyolultsága a szolgáltatások széles skálájának elérése érdekében óhatatlanul leszűkíti a résztvevők számát. Reef Finance ennek megváltoztatására épül.

A Reef Finance úgy működik, hogy az összes blokklánc-szolgáltatást egyetlen, egységes felületen egyesíti. Ez az egész DeFi felhasználói élményt zökkenőmentessé és kényelmessé teszi. Csak egyetlen dApp-ban bárki felhajtás nélkül vásárolhat kriptot, kereskedhet, téteket tehet fel, kölcsönöket vehet igénybe, gazdálkodhat, kezelheti portfólióját és még sok minden mást..

Defi töredezettségének kezelése

Mit Denko Mancheski, A Reef Finance vezérigazgatója és csapata arra gondolt, amikor elkezdtek dolgozni a projekten, a benne rejlő összetettség megoldását jelentette. Mancheski úgy véli, hogy bár a kriptóban a közelmúltban már számos hasznos újítás történt, a tömeges átvételt még mindig nehéz megvalósítani. Ennek oka az a pszichológiai akadály, amely elnyomja a DeFi-közösségek növekedését. Igaz, a DeFi tér ma nagyon széttagoltnak tűnik. Vannak olyan funkciók, amelyek léteznek egy adott alkalmazásban, amelyek nem érhetők el egy másikban, és vannak olyan szerződéses funkciók, amelyek kiegészítik egymást, de csak külön platformokon léteznek.

A tér ígéretes termékeket kínál, de túlságosan elsöprőek ahhoz, hogy ösztönözzék az alkalmazást, különösen a kezdők számára. Ezért a Reef Finance célja Mancheski szerint az volt, hogy “elvonja a bonyolultságot”, és megpróbálja “beépíteni egy egyszerű, nem tech hozzáértő felhasználót”.

Mi a Reef Finance?


A Reef Finance („Reef”) egy nem letétkezelő, többláncú intelligens hozammotor és likviditás-összesítő. A Polkadot működteti, lehetővé teszi a láncok közötti integrációt a különböző DeFi protokollok között.

Lényegében sokkal könnyebben hozzáférhetővé teszi a decentralizált finanszírozást, és egyetlen kattintással diverzifikálhatja a portfóliót. Ez egyablakos funkcióként működik a DeFi projektek számára, amelyekhez a felhasználók hozzáférhetnek anélkül, hogy egymás után kellene váltaniuk a különböző alkalmazásokról. Felületén belül a felhasználók különböző tőzsdékhez férhetnek hozzá, és az intelligens szerződések révén a Reef egyesíti e piacok likviditását. Ezenkívül a kereskedés könnyen elvégezhető a platformon.

A Reef Finance az első Polkadot projekt, amelyet valaha is elindítottak a Binance Launchpool-on. A gazdálkodás december 23-án kezdődött és 30 napig folytatódik. A platform kezdőbarát lesz, és 2021 első negyedévében indul, míg a protokoll nemrégiben volt ellenőrzött által Halborn.

Miért pont Polkadot?

A Reef telepítése a Polkadot ökoszisztémára a felhasználók számára előnyös lesz a tranzakciós költségek és a sebesség szempontjából. Mint sokak számára jól ismert, az Ethereum hálózatának „forgalma” gyakran eget szedő díjakat és hosszú tranzakciós időket eredményezett. Ez legalább az Ethereum 2.0 teljes telepítéséig folytatódik, ami valószínűleg egy ideig nem fog megtörténni.

Polkadot viszont nem ugyanazokkal a problémákkal küzd. Az ejtőernyők függetlensége a hálózattól megakadályozza a hálózati torlódásokat. A Reef láncokon átívelő funkcionalitását a „Bridge” protokollon keresztül is hajtja. Ennek a blokklánc-innovációnak a megvalósításával a Reef egyetlen interfészben támaszkodhat a különböző hálózatok termékeire és szolgáltatásaira.

A Reef platform három fő összetevőből áll, amelyek kiegészítik egymást.

Globális likviditási összesítő

A Reef az űr legnagyobb kereskedési platformjaihoz kapcsolódó, hasonló csereprogramot kínál. Az egyediség itt az, hogy az összesített likviditás a CEX-eken és a DEX-eken megy keresztül. Ily módon a felhasználók fedezhetik a kétféle likviditási forrás hátrányait, köztük a kereskedési díjakat és a magas csúszást.

A Reef hozzáférhet a CEX-ek és a DEX-ek összes likviditásáhozA Reef hozzáférhet a CEX-ek és a DEX-ek összes likviditásához

A központosított tőzsdei likviditáshoz olyan ügynöki szolgáltatások igénybevételével lehet hozzáférni, mint a Tagomi, a Caspian vagy a Quantreq. Ezzel szemben a decentralizált likviditás olyan forrásokból származik, mint az on-chain megrendelési könyv (0x) és az AMM (Uniswap, Balancer, Bancor …). A Reef likviditási összesítése szintén segít megvédeni a felhasználókat a piaci manipulációtól és az előre futó támadásoktól.

Mindez a Reef-en való kereskedést nemcsak könnyűvé és megfizethetővé, hanem sokrétűvé is teszi.

Intelligens hozamgazdálkodási összesítő

A Reef Yield Engine lehetővé teszi több eszközkosár tárolását, amelyek automatizálhatók egy AI segítségével, amelyet a felhasználók pénzügyi szükségleteik alapján konfigurálhatnak. A felhasználók eldönthetik, hogy mennyit kell kiosztani az egyes kosárakhoz, és az operációs rendszer dinamikusan egyensúlyba hozza és kiigazítja őket, az allokációk egy részét más kényelmesebb eszközökbe / poolokba mozgatva..

A „Reef Intelligence Engine” célja, hogy lehetővé tegye az AI számára, hogy a felhasználó nevében kezelje az eszközöket. Ez segít automatizálni a Reef újoncainak kereskedését és tétjét. A Defi-ben még soha nem volt ilyen egyszerű a jövedelmező eszközallokáció megtervezése az egyes kereskedők kockázati szintje szerint. A motor gépi tanulással működik, lehetővé téve annak időbeli növekedését.

Mivel az AI adatközpontú, a birtokában lévő információt egy láncolaton kívüli orákula táplálja (a Chainlink-kel is partnerségben vannak). Az oracle adatokat szolgáltat proxy intelligens szerződésekhez, amelyek az AI gerinceként szolgálnak. Figyelemmel kíséri a platformon kínált szolgáltatásokkal kapcsolatos minden releváns információt, legyen szó közösségi média adatokról, legfrissebb hírekről vagy online információkról.

A Reef egyes Defi biztosítási protokollokkal is integrálódik, hogy fedezetet nyújtson felhasználóinak.

Intelligens eszközkezelés

A platform harmadik alapeleme az eszközkezelési lehetőség. A felhasználók zökkenőmentesen kiegyensúlyozhatják kosaraik közötti kiosztásukat egy mobil kezelőfelületről, amely elérhető mobil eszközökről vagy számítógépekről. Az AI motor intelligens ajánlásokat fog tenni a döntések meghozatalában.

A $REEF Token

A $ REEF a Reef platform natív, segédprogram-tokenje. Elsősorban tranzakciós díjak kifizetésére, valamint a protokoll-jutalom struktúra támogatására szolgál.

A platform fontos szerepe a Network Collatorsé. Biztosítják, hogy a hálózat egészséges, ha az ejtőernyők teljes állapotának másolatát megőrzik egy adott időpontban. Hasonlóak a blokkokat előállító bányászokhoz, támogatva a Polkadot blokkláncot. A gyűjtők $ REEF tokent kapnak jutalomként minden olyan alapvető műveletért, mint a tranzakciók feldolgozása, intelligens szerződések bevezetése, ajánlat benyújtása és egyebek.

Tét és Kormányzás

A Reef Protocol a Polkadot Proof of Stake alapkonszenzusos mechanizmusát használja, és a DAO struktúrán keresztül irányítja. $ REEF zsetonok birtoklásával és elhelyezésével a felhasználók részt vehetnek az eszközkosarak felépítését, tartalékkereteket, hozamjutalmakat, likviditási készleteket és más fontos protokolldöntéseket illetően..

A tétesek szabadon dönthetnek arról, hogy miként szeretnék megkapni a jutalmukat, akár ETH / USDC vagy $ REEF formátumban. A natív token kiválasztása jobb árakhoz vezet.

Új partnerségek és ütemterv

Annak ellenére, hogy a Reef Finance szeptember végén indult, fejlesztése sokáig tart. A projekt több mint 20 partnerséget biztosított 2020-ban, és még több érkezik idén. Közülük fontosak voltak azok, akiknek Matic, Kava, Covalent, Bluzelle és Chainlink voltak. A Reef és a Binance Access Api integrációja lehetővé teszi a kriptovaluta-vásárlások FIAT rámpáját, valamint a platformjukon belüli decentralizált kereskedési lehetőséget..

Januárban új partnerséget kötöttek velük OpenDefi, egy platform, amely lehetővé teszi a biztosított és fizikailag támogatott valós vagyontárgyak tokenizálását, amelyet a letétkezelők tartanak. A felhasználók tétet szerezhetnek azonnali hitelek fogadására eszközeik ellen, és élvezhetik a hozamlehetőségeket. További információ a partnerségekről és az OpenDefiről megtalálható itt és itt.

Egy másik figyelemre méltó együttműködés az Manta Network, egy többláncú adatvédelmi célú Defi platform és árstabil Dex. A Reef-felhasználók hozzáférhetnek a Manta Network Dex által kínált likviditáshoz, megerősítve a Reef Finance alapvető szempontját: a likviditás összesítését.

Január 20-án megkezdődött egy kéthetes „nulla gázdíj” kezdeményezés OpenOcean, kereskedési platform, amely lehetőséget adott a kereskedőknek arra, hogy visszatérítést kapjanak a REEF $ kereskedése során elköltött összes díjért. Az ajánlat összesen 40 000 USD REEF-re korlátozódott.

A hivatalos Ütemterv folyamatosan frissül, és további információk a jövőbeni hírekről a Reef Finance oldalán találhatók Közepes oldal. Ez a projekt határozottan az egyik legjobban várt és pletykás 2021-ben!

Következtetés

A DeFi innovációnak sokkal több embert kell vonzania ahhoz, hogy folyamatosan élénk és támogató közösséget teremtsen. Végül is az örökbefogadás segít hosszú távon fenntartani ezeket a blokklánc-fejlesztéseket. A több DeFi termékhez való hozzáférés egyszerűsítése és az egységes platform létrehozása pontosan az, amire a térnek szüksége van.

A Reef Finance célja az elvont (?) DeFi ígéretesnek tűnik. Nemcsak megkönnyítik a felhasználók számára, hogy más tőzsdékbe belépjenek, hanem a platform bevezette az AI technológiát is, hogy a kereskedők számára kényelmesebbé tegye eszközeik kezelését. Lehet, hogy a projekt fiatal, de rendelkezik a szükséges eszközökkel a felhasználók számára ahhoz, hogy hatékonyan és nyereségesen átvegyék az alapjaikat.

Interjúnk Denko Mancheskivel, a Reef Finance vezérigazgatójával

Decentralizált pénzügyek (DeFi) sorozat: oktatóanyagok, útmutatók és egyebek

A kezdőknek és a haladóbb felhasználóknak egyaránt megfelelő tartalommal nézze meg a DeFi térben való kereskedéshez szükséges ESSENTIAL TOOLS oktatóanyagokat tartalmazó YouTube DeFi sorozatunkat. MetaMask és Uniswap. Mély elmélyülés olyan népszerű DeFi témákban, mint a Reef.finance ($ REEF) és a Polkadot ($ DOT)

Az ezen a weboldalon található DeFi sorozat olyan témákat is tartalmaz, amelyeket a YouTube nem fedezett fel. Bevezetés a DeFi-re: a Decentralized Finance (DeFi) áttekintése: Útmutató a kriptovaluta legmelegebb trendjéhez

Oktatók és útmutatók az ESSENTIAL DEFI TOOLS számára:

 • MetaMask útmutató: Hogyan lehet fiókot létrehozni? PLUS tippek és hackek haladó felhasználók számára
 • Uniswap áttekintés és oktatóanyag: Útmutató kezdőknek és haladó tippek és trükkök
 • A szérum DEX útmutatója és áttekintése
 • SushiSwap ($ SUSHI) elmagyarázta
 • 1 hüvelykes csere, Mooniswap és Chi GasToken: A végső áttekintés és útmutató

Ha részletesebb információt szeretne kapni más konkrét DeFi projektekről, olvassa el a DeFi token útmutatóinkat. Íme néhány legnépszerűbb útmutatónk:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) áttekintés: A DeFi protokoll alapvető útmutatója
 • ChainLink ($ LINK) útmutató: Kulcs link a DeFi térben
 • Cream Finance ($ CREAM): Mi ez?
 • Curve Finance ($ CRV) útmutató
 • DODOEx ($ DODO): Forradalmi On-Chain likviditási szolgáltató
 • Linear Finance ($ LINA): A szintetikus csereplatformok jövője?
 • Polkadot ($ DOT): Minden, amit tudnod kell a kínai DeFi kedveséről
 • RAMP DeFi: Hogyan oldja fel a társult eszközök értékét?
 • Reef Finance ($ REEF): A többfunkciós Defi platform
 • Solana ($ SOL) elmagyarázta
 • A grafikon ($ GRT) – A decentralizált alkalmazások következő szintje
 • Trustswap ($ SWAP) magyarázat – A DeFi tranzakciók következő generációja
 • Yearn. A DeFi ökoszisztéma egyesítése
 • Wing Finance ($ WING) – hitel alapú DeFi hitelezési platform

További videók és cikkek hamarosan megjelennek a DeFi sorozatunk részeként, ezért feltétlenül iratkozzon fel a hírlevelünkre Youtube-csatorna és (egyelőre) Ingyenes heti hírlevél így értesítést kaphat, amint kijönnek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector