Yearn. A DeFi ökoszisztéma egyesítése

A decentralizált finanszírozás (DeFi) területe a különböző szektorok platformjaival bővült, például az azonnali kereskedelem, a derivatívák és a határidős ügyletek. Érdekes, hogy egyes hálózatok, például a Yearn Finance, a mezőgazdasági termelőknek és a likviditásszolgáltatóknak összesítési szolgáltatáson keresztül hoznak hozamot.

Azonnali kereskedési, kölcsönzési vagy hitelfelvételi funkciók felajánlása helyett lehetővé teszi a felhasználók számára a pénzeszközök befizetését, majd a tervezett hozam és az ezzel járó kockázatok alapján elosztja.

Ez azonban nem elég a DeFi értelmes elfogadásának ösztönzéséhez. Ezért Yearn a partnerségi utat követte ökoszisztémájának bővítése és a DeFi rendszerek közötti átjárhatóság javítása érdekében.

Ebben a cikkben a Yearn ökoszisztéma leghatásosabb partnerségeit vizsgáljuk meg:

Yearn + SushiSwap

Yearn x SushiSwapYearn x SushiSwap (forrás: Yearn x Sushi 行 っ て き ま す közepes cikk)


2020. november 3-án Yearn alkotója, Andre Cronje a Mediumba ment, hogy bejelentse platformja és a Sushiswap összeállítását. A két platform közötti kapcsolat akkor jön létre, amikor a Sushi javítja az automatizált piacképzési (AMM) kilátásait, míg Yearn mélyebben belemerül a képletek összesítésébe. Ezek a tulajdonságok szükségessé tették az együttműködést közöttük, ami:

 • Fejlesztési erőforrások kombinációja.
 • Az egyes platformokon a zárolt összérték (TVL) növekedése.
 • Együttműködés a spot kereskedést, a derivatívákat és a határidős kereskedelmet egyesítő Deriswap platform kifejlesztésén és bevezetésén.
 • Bemutatjuk a Keep3r Network-et, egy online láncolajárványt a Sushswap második iterációjában.
 • Ezenkívül a sushi likviditásszolgáltatók biztosítékot nyújtanak a sushi pénzpiac számára.

Partnerség a Cream Protokollal

A DeFi aggregátor platform a Cream, az Aave-hez hasonló hitelezési hálózattal együttműködve fejlesztette ki a rendszer második verzióját. A partnerséggel a Yearn és a Cream csapata létrehozta a Cream V2-et, amely bevezetette vagy továbbfejlesztette a tőkeáttételi és hitelezési funkciókat. Különösen az új platform teszi lehetővé a hozamgazdálkodást a tőkeáttétel segítségével.

Yearn x CreamProtocolYearn x Cream Protocol (forrás: Sóvárog & Cream v2 egyesülés közepes cikk)

Ezenkívül a Cream V2 ugródeszkaként működik a stabil hitel- és még kiépítetlen hitelezési funkciók megvalósításában. A fejlesztés számára elkülönített források összevonása és az egyes TVL növekedése mellett a partnerség azt látta, hogy a Yearn Vaults részvényei jogosultak fedezetet nyújtani a Cream-ben.

A Cream új verziójához hozzáadott egyik funkció magában foglalja a több aláírással ellátott kulcsok forgatását a telepítés, az iteráció és a tesztelés javítása érdekében. A változatlan funkciók közé tartoznak azok, amelyek érintik a kormányzást és a natív tokenek.

Akropolis és Yearn

Yearn x AkropolisYearn x Akropolis (forrás: μα τον Δια! Yearn x Akropolis közepes cikk)

A partnerség inkább egyedülálló. Miért? Célja, hogy minden platform csapatában a legjobbakat hozza ki. Ezért minden csapat folytatja előző útját, de támaszkodik a másikra, ha segítségre van szüksége.

Ezenkívül az Akropolis felhasználói hozzáférhetnek a Yearnhez és számos más hálózathoz, például a Cream és a Pickle. Cserébe a Yearn befektetői profitálnak az Akropolis befektetési stratégiáiból és az intézményi hálózatokból. A két platform közötti partnerség fejlesztéseket hozott magával az Akropolis területén.

Például új boltozatokat fejlesztettek ki, intézményi alkalmazásokat, néhány stratégiát és többszörös aláírás forgatását. Ezenkívül az Akropolis natív tokenjét frissítették, hogy nyomon követhesse a veszteségeket.

A PowerPool partnerség

A PowerPool egy decentralizált protokoll, amely az Ethereum blokkláncra épített rendszerek irányítási erősségeit gyűjti össze. Röviden összefoglalva, a DeFi protokollok széles skálájából, például a Compound és a Balancer irányító tokenjeit gyűjti össze.

Yearn x PowerpoolYearn x Powerpool (forrás: Yearn Pénzügyi Hírlevél # 13)

A Yearn Finance-szel való partnerség összekapcsolta az YFI-t, a Yearn irányítási tokent a PowerPool PowerIndex-jével. PowerIndex elosztott tőzsdei alapok (ETF) ihlette DeFi indexet nyújt. Az index meta-irányítási funkciókat áraszt, és nyolc tokent tartalmaz, köztük az YFI-t.

Ne feledje, hogy a meta-kormányzás szempontja a különböző DeFi platformok felhasználói tokenjeinek egyetlen szerződésbe való összpontosítása. Ezután a tokenek szavazati súlyát a csoport konszenzusára ruházzák át. Különösen a szerződés generál egy tokent, amelyet birtokosai felhasználhatnak a többi token sorsának eldöntésére a készletben.

Tehát mit hoz a partnerség Yearn számára?

 • Az index részesedése a DeFi szerelmeseinek részesedést biztosít a Yearn-ben.
 • Növeli a részvételt az YFI irányítási kérdéseiben.
 • A PowerIndex támogatja a cserét. Így bárki kicserélheti egy másik platform tokent az YFI-vel és fordítva.
 • Cserébe a Yearn profitál a nagyobb likviditásból. Ezenkívül az YFI összevonása segít stabilizálni az árát.

A fedélfúzió

Bár a Cronje hivatalosan 2020. november 28-án jelentette be a partnerséget, a két platform a Cover elindítása óta együttműködik. A kettő közötti házasság egyebek mellett az optimalizálást célzó fejlett funkciók elé tárja a kaput.

A partnerség lehetővé teszi a Curve számára, hogy backstop lefedettséget biztosítson a Yearn-re épülő termékekre. Összejövetelük lehetővé teszi, hogy a Cronje hálózata élvezhesse a Cover lefedettségét, amely ismert a többféle fedezet támogatásáról. A Yearn a tároló lefedettségével mérsékelheti a felhasználókat érintő kockázatokat. Ez nem minden. A Yearn jegyzési fedezete nyereségesebbé válik.

Yearn x Cover (forrás: Sóvárog & Cover egyesülés közepes cikk)

Szerencsére az előnyök nem egy út. A Cover számára fel van terítve, hogy szárnyait kiterjessze az ismeretlen pénzpiacokra. Ezenkívül felhatalmazást kap arra, hogy az örök lefedettséget és más termékeket nagyobb arányban keresse meg a piacon. Azonban az olyan összetevők, mint a natív COVER pénznem, változatlanok maradnak.

Savanyúság és Yearn

Yearn x Pickle (forrás: Savanyú uborka & Tudjon meg erjeszteni együttműködés kapor közepes cikk)

Ez egy másik kulcsfontosságú partnerség a Yearn ökoszisztémában. Egyedisége abból fakad, hogy állítólag ki kell irtania a két csapat között ismétlődő műveket. Ez lehetővé teszi, hogy minden csapat és a csapaton belüli egyének azon munkálkodjanak, amiben rendkívül jók.

Ennek eredményeként a Pickle olyan új funkciókat indít el, mint a jutalommérők. A Pickle ökoszisztéma irányító tagjai DILL-tokent kapnak, amikor a kormányzással kapcsolatos célokból zárolják jelzőiket. A DILL-tulajdonosok megosztják a mérőműszer teljesítményét, a felvételi és a betéti díjakat.

Másrészt a Yearn-felhasználókat, különösen a Vault betéteseit, Vault-részvényeken keresztül ösztönzik arra, hogy kapcsolatba lépjenek a Gauges-szel. A betétesek több jutalmat is kapnak azzal, hogy félreteszik a Savanyúság jelzőit a DILL kapására.

A partnerségből származó egyéb előnyök a következők::

 • A platformok TVL egyesülése.
 • A savanyúság bejut a Yearn ökoszisztémába.
 • A savanyúság többek között élvezi Yearn biztonságát.
 • A savanyúsági jutalommérők ösztönzik a Yearn betéteseit.
 • A két protokoll csapata együtt dolgozik a stratégia létrehozásán és osztja a profitot a stratégiákból.
 • Mindkét kör felhasználóinak összességében megnő a jutalma.

Következtetés

A Yearn ökoszisztéma kibővítésével Cronje és csapata egy összekapcsolt DeFi világ kiépítésére törekszik. Mivel minden mindennel összefügg, a DeFi elfogadása természetesen beindul.

Az összekapcsoláson és az elfogadáson kívül a partnerségek például a DeFi projekteken dolgozó csapatokon belüli szerepek megkettőzésének csökkentésére összpontosítanak. Ez ösztönzi az új termékek és funkciók születését, amelyek elősegítik az űr növekedését.

Ennek során a DeFi rajongói profitálnak a továbbfejlesztett termékekből és hozamokból, amelyek tovább ösztönzik a DeFi-központú rendszerekkel való interakciót.

Decentralizált pénzügyek (DeFi) sorozat: oktatóanyagok, útmutatók és egyebek

A kezdőknek és a haladóbb felhasználóknak egyaránt megfelelő tartalommal nézze meg a DeFi térben való kereskedéshez szükséges ESSENTIAL TOOLS oktatóanyagokat tartalmazó YouTube DeFi sorozatunkat. MetaMask és Uniswap. Valamint mély elmélyülés olyan népszerű DeFi témákban, mint a Reef.finance ($ REEF) és a Polkadot ($ DOT)

Az ezen a weboldalon található DeFi sorozat olyan témákat is felölel, amelyeket a YouTube nem fedezett fel. A DeFi bemutatásához olvassa el a Decentralized Finance (DeFi) áttekintését: Útmutató a kriptovaluta legmelegebb trendjéhez

Oktatók és útmutatók az ESSENTIAL DEFI TOOLS számára:

 • MetaMask útmutató: Hogyan lehet fiókot létrehozni? PLUS tippek és hackek haladó felhasználók számára
 • Uniswap áttekintés és oktatóanyag: Útmutató kezdőknek és haladó tippek és trükkök
 • A szérum DEX útmutatója és áttekintése
 • SushiSwap ($ SUSHI) elmagyarázta
 • 1 hüvelykes csere, Mooniswap és Chi GasToken: A végső áttekintés és útmutató

Ha részletesebb információt szeretne kapni más konkrét DeFi projektekről, olvassa el a DeFi token útmutatóinkat. Íme néhány legnépszerűbb útmutatónk:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) áttekintés: A DeFi protokoll alapvető útmutatója
 • ChainLink ($ LINK) útmutató: Kulcs link a DeFi térben
 • Cream Finance ($ CREAM): Mi ez?
 • Curve Finance ($ CRV) útmutató
 • DODOEx ($ DODO): Forradalmi On-Chain likviditási szolgáltató
 • Linear Finance ($ LINA): A szintetikus csereplatformok jövője?
 • Polkadot ($ DOT): Minden, amit tudnod kell a kínai DeFi kedveséről
 • RAMP DeFi: Hogyan oldja fel a társult eszközök értékét?
 • Reef Finance ($ REEF): A többfunkciós Defi platform
 • Solana ($ SOL) elmagyarázta
 • A grafikon ($ GRT) – A decentralizált alkalmazások következő szintje
 • Trustswap ($ SWAP) magyarázat – A DeFi tranzakciók következő generációja
 • Yearn. A DeFi ökoszisztéma egyesítése
 • Wing Finance ($ WING) – hitel alapú DeFi hitelezési platform

További videók és cikkek hamarosan megjelennek a DeFi sorozatunk részeként, ezért feltétlenül iratkozzon fel a hírlevelünkre Youtube-csatorna és (egyelőre) Ingyenes heti hírlevél így értesítést kaphat, amint kijönnek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector