YF Link ($ YFL): Kombinálja a Chainlink ($ LINK) és a Yearn Finance ($ YFI) legjobbjait?

YF Link ($ YFL) ötvözi a Chainlink $ LINK tokenjét a Yearn Finance $ YFI hozamgazdálkodási / likviditásbányászati ​​mechanikájával. A projekt előfeltétele az volt, hogy azt a “Link Marines” néven ismert Chainlink rajongók használhassák. Figyelembe véve, hogy maga a LINK token is nagyon jól sikerült 2020-ban eddig, az árak 2 dollárról 15 dollárra emelkedtek, mind a Link Marines, mind a többi kriptovaluta-rajongó természetesen érdekli, hogy mi az YF Link, és mit tudott kínálni. Tehát ebben a cikkben megnézzük az YF Link hátterét, a funkcióit és a natív $ YFL token megszerzését.

Az YF Link háttere és története

Az YF Linket a Yearn.Finance ($ YFI) Yearn szerződéséből választották ki úgy, hogy átváltotta a LINK elfogadására az yCRV tokenek helyett. Ez egy közösségi alapú projekt, amelyet a Chainlink rajongói indítottak, egy „Bobby Shaftoe” és további 4 névtelen fejlesztő, akik egy közepes bejegyzésben jelentették be a projekt és annak részleteinek létezését.Megszületett az YFLINK ötleteMivel a hozam elérése érdekében a LINK tokenek zárolására volt szükség, úgy gondoljuk, hogy az YF Link bevezetése pozitív hatással volt a LINK áraira, mivel nőtt a tokenek iránti kereslet. A Közepes bejegyzést követő néhány napban a $ LINK ára majdnem megduplázódott.

YF Link dióhéjban YFLINK)

Előd – Yearn.Finance ($ YFI)

Az YF Link elődjét, a Yearn Finance-t (YFI) Andre Cronje 2020. július 17-én indította útjára kísérletként a hozamgazdálkodás és a likviditásbányászat terén. Úgy működik, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy pénzt nyújtsanak egy intelligens szerződéshez, amelyet aztán automatikusan elosztanak a dYdX, Aave és az Compound hitelezési protokollok között, optimalizálva a maximális hozamot..


Cserébe a felhasználók hozamnyereségre tesznek szert és YFI tokenekre tesznek szert. Az YFI tokent használják a kormányzáshoz. A létező YFI tokenek száma összesen 30.000.

Tudjon meg többet Andre Cronje betekintéséről a DeFi térbe az FTX exchange-nek adott interjújában.

Hogyan működik az YF Link?

Az YF Link YFL tokenje biztosítja a likviditást a LINK poolok számára több decentralizált pénzügyi (DeFi) protokollon, mint például az Aave, a Balancer és a Curve Finance. A felhasználók pénzeszközöket biztosítanak azáltal, hogy ezeket a jegyzőkönyveket befizetik, amelyek aztán hozamprofitot termelnek a betétesek számára. Ezek a felhasználók, azaz a likviditási szolgáltatók jutalomként YFL tokent is kapnak, viszont ezek az YFL tokenek olyan tőzsdéken kereskedhetnek, mint az Uniswap.

A jutalmak összege a nyújtott likviditás mértékétől és a velük kapcsolatos időtartamtól függ. És bár a felhasználói pénzeszközök zárolva vannak, bármikor visszavonhatók.

Alternatív megoldásként egyesek egyszerűen spekulálnak az YFL tokenekre, és cserékkel kereskednek velük.

A fogalmak

Az YF Linkben használt két alapfogalom a hozamgazdálkodás és a likviditásbányászat. Mindketten szinergiában működnek együtt, hogy a felhasználókat likviditás biztosítására ösztönözzék. Mint később látni fogjuk, ez a 2 fogalom összeáll annak érdekében, hogy a gazdálkodók jutalmat szerezhessenek és potenciálisan profitálhassanak ezekből a tevékenységekből.

Hozamgazdálkodás

A hozamgazdálkodás az egyébként tétlen eszközök hasznos célokra történő felhasználásának módszere. Ez magában foglalja az eszközök elvételét a felhasználóktól, kölcsönzésüket különböző protokollokhoz, cserébe az eredetileg biztosítottnál több eszköz megszerzéséért cserébe.

Likviditásbányászat

A likviditásbányászat a hozamgazdálkodás egyik változata, amely lehetővé teszi a likviditásszolgáltatók számára, hogy a szokásos hozamjuttatásuk mellett egy másik irányítási eszközt szerezzenek.

Az YFL token

A $ YFL token az YF Link natív tokenje, maximálisan 75 000 tokent kínál. Meg kell jegyezni, hogy még az YF Link alkotói is azt mondták, hogy a tokent nullára kell értékelni.

Az YFL tokent állítólag kormányzási célokra kell használni, vagyis lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy javaslatokat nyújtsanak be szavazásra és döntések meghozatalára. Például az egyik első kormányzási javaslat egy LINK mémverseny megrendezése.

Kezdetben összesen 6 készlet adott YFL tokent, különféle paraméterekkel. A tokenek kibocsátása körülbelül 15 hétig tart, a kibocsátások nagy része az első 4 hétben fordul elő. Az YF Link szerződéseinek telepítése után az alkotók elégették a szerződés kulcsait, hogy senki ne tudja megváltoztatni ezt a kibocsátási ütemtervet.

YF Link Pools: Mi a különbség?

Amint a fenti szakaszban említettük, amikor az YF Link szerződéseket először telepítették, összesen 6 készlet bocsátott ki YFL tokent. Felhívjuk figyelmét, hogy 2020. augusztus 22-én a 0., 1. és 2. készlet kimerítette az YFL-jutalmakat, ez azt jelenti, hogy nem lehet új YFL-tokent verni, ha ezekben a készletekben van.

A 0. készlet más néven a Genezis készlet (15 000 YFL token elérhető)– a felhasználók megadják a LINK-t, és az YFL visszatér. Ez a medence kimerítette YFL-jutalmait.

Pool 1 LINK Balancer pool (15 000 YFL token elérhető)– A felhasználók megadják a LINK-t, és az YFL egy Balancer-készletbe kerül. A felhasználók BPT tokent kapnak, és átadják az YF Link készletnek. Ezután az YFL és a BAL visszatér. Ez a medence kimerítette YFL-jutalmait.

Pool 2 yCRV Balancer pool (15 000 YFL token elérhető)– yCRV-t használ. A hozamok tartalmazzák az YFL, a BAL, a Curve Protocol kamatát és a CRV tokeneket. Ez a medence kimerítette YFL-jutalmait.

3. medence LINK Aave medence (15 000 YFL token elérhető)– A felhasználók megadják a LINK-et, és letétbe helyezik az Aave.com-ra, hogy egyLINK tokent kapjanak. Ezután megkapja ezeket az aLINK tokeneket, és leteszi azokat egy aLINK Balancer készletbe, az YFL használatával. Ebből a felhasználók BPT-tokenekhez jutnak, amelyeket az YFL-készletben elhelyezhetnek. Végül a felhasználók kereshetnek YFL, BAL és AAVE érdeklődést.

4. pool Kormányzás irányító medence (20 000 YFL token elérhető) – Ez a medence 2020. augusztus 26-án, 1400-kor (UTC) indul. A felhasználóknak tétet kell szerezniük az YFL-ről, hogy a szavazás időtartama alatt a kormányzási szerződésben szavazhassanak. A felhasználókat több YFL tokennel jutalmazzák.

5. medence Nem szándékos medence (5000 YFL token elérhető)– a csapat véletlenül telepítette ezt a medencét. Az alkotók ebből a medencéből bányásznak, hogy teljesítsék korai bányászati ​​programra vonatkozó kötelezettségeiket és potenciálisan egyéb bejelentendő célokat.

Következtetés

Az YF Link a Yearn.Finance érdekes változata. Valószínűleg növeli a LINK tokenek hasznosságát és likviditását is. Egyes elemzők a két legszélesebb körben használt DeFi protokoll – a Chainlink és a Yearn.Finance – közötti „hiányzó kapcsolatnak” nevezik.

Telepítése óta a projekt rendesen működött hibák és kihasználások nélkül. Rövid idő alatt lenyűgöző összértéket zárt (TVL). Ez akár a go-to protokoll lesz azok számára is, akik a jövőben szeretnének LINK-tokent elvenni jutalomért.

Decentralizált pénzügyek (DeFi) sorozat: oktatóanyagok, útmutatók és egyebek

A kezdőknek és a haladóbb felhasználóknak egyaránt megfelelő tartalommal nézze meg a DeFi térben való kereskedéshez szükséges ESSENTIAL TOOLS oktatóanyagokat tartalmazó YouTube DeFi sorozatunkat. MetaMask és Uniswap. Mély elmélyülés olyan népszerű DeFi témákban, mint a Reef.finance ($ REEF) és a Polkadot ($ DOT)

Az ezen a weboldalon található DeFi sorozat olyan témákat is tartalmaz, amelyeket a YouTube nem fedezett fel. Bevezetés a DeFi-re: a Decentralized Finance (DeFi) áttekintése: Útmutató a kriptovaluta legmelegebb trendjéhez

Oktatók és útmutatók az ESSENTIAL DEFI TOOLS számára:

 • MetaMask útmutató: Hogyan lehet fiókot létrehozni? PLUS tippek és hackek haladó felhasználók számára
 • Uniswap áttekintés és oktatóanyag: Útmutató kezdőknek és haladó tippek és trükkök
 • A szérum DEX útmutatója és áttekintése
 • SushiSwap ($ SUSHI) elmagyarázta
 • 1 hüvelykes csere, Mooniswap és Chi GasToken: A végső áttekintés és útmutató

Részletes információkért a konkrét DeFi projektekről olvassa el a DeFi token útmutatóinkat. Íme néhány legnépszerűbb útmutatónk:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) áttekintés: A DeFi protokoll alapvető útmutatója
 • ChainLink ($ LINK) útmutató: Kulcs link a DeFi térben
 • Cream Finance ($ CREAM): Mi ez?
 • Curve Finance ($ CRV) útmutató
 • DODOEx ($ DODO): Forradalmi On-Chain likviditási szolgáltató
 • Lineáris pénzügy ($ LINA): A szintetikus csereplatformok jövője?
 • Polkadot ($ DOT): Minden, amit tudnod kell a kínai DeFi kedveséről
 • RAMP DeFi: Hogyan oldja fel a társult eszközök értékét?
 • Reef Finance ($ REEF): A többfunkciós Defi platform
 • Solana ($ SOL) elmagyarázta
 • A grafikon ($ GRT) – A decentralizált alkalmazások következő szintje
 • Trustswap ($ SWAP) magyarázat – A DeFi tranzakciók következő generációja
 • Yearn. A DeFi ökoszisztéma egyesítése
 • Wing Finance ($ WING) – Hitel alapú DeFi hitelezési platform

További videók és cikkek hamarosan megjelennek a DeFi sorozatunk részeként, ezért feltétlenül iratkozzon fel a hírlevelünkre Youtube-csatorna és (egyelőre) Ingyenes heti hírlevél így értesítést kaphat, amint kijönnek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector