YFI hozamgazdálkodás yEarn Pool-tal

A hozamgazdálkodás a kriptovaluta-tulajdonosok számára egyre népszerűbb módszer passzív jövedelemszerzésre. Ez magában foglalja a különféle ösztönzők előnyeinek kihasználását a különféle kriptovaluták lezárásáért (más néven letétbe helyezéséért). Ez a cikk a $ YFI token hozamgazdálkodására összpontosít, amely a legjobban teljesítő hozamgazdálkodási medencévé vált.

A yEarn projekt rendelkezik elindította saját irányítási tokent – $ YFI – ezen a héten őrjöngeni kezdi a decentralizált pénzügyi (DeFi) hozamgazdálkodási jelenetet. E cikktől kezdve stabil érmék (USDT, USDC, DAI vagy TUSD) Y-medencébe tétele csillagászati 896% éves százalékos hozam (APY). Ez annak köszönhető, hogy a $ YFI ösztönző jelzőt az érintett jelzőtulajdonosok számára kiosztják, így ez az egyetlen legjobb hozamú gazdálkodási készlet jelenleg. Ez óriási érdeklődést váltott ki a $ YFI irányítási token mindkét keresése iránt (jelenleg trend coingecko). A jelképes bevezetés óta több mint 60 millió dollár új tőkét helyeztek el az Y készletben. Számítsa ki a hozamot az elkészített közösség segítségével termésgazdálkodási eszköz.

FIGYELMEZTETÉS: A hozamgazdálkodás nagy kockázatot jelent az Ethereum hálózat kísérleti jellege miatt, potenciálisan fel nem fedezett kritikus sebezhetőségekkel. Soha ne tételjen / gazdálkodjon többet, mint amennyit elveszíthet. Ez nem pénzügyi tanácsadás.

Mi a yEarn (iEarn) készlet

YouTube poszter

Az iEarn „Y” pool hozamösszesítő – automatikusan befekteti tőkéjét a különböző DeFi projektekbe – kiválasztva azokat, amelyeknek a legmagasabb a hozama és a befektetés megtérülése. DeFi protokollként egy okos szerződés megtartja a befektetett forrásokat – ami a projektet nem őrizetbe veszi. Maga a készlet 4 különböző stabil érméből áll – USDT, USDC, DAI és TUSD -, összesen több mint 103 millió USD devizatartalékkal (Kezelt eszközök – AUM). Ezeket a tartalékokat ezután kölcsönözik különböző protokolloknak, amelyek a legjobb megtérülési rátát kínálják, beleértve az összetett, az Aave és a dYdX. Az yPoolokat kockázatosabbnak tekintik, mint más DeFi termékeket, mint például a Compound, mert tőkét kölcsönöznek egy sor protokollnak – amelyek maguk is veszélyeztetettek lehetnek a kritikus sebezhetőségekkel szemben.

Hogyan lehet keresni az YFI tokent


Két pool van, amely jutalmazza az YFI tokent a tétért. Az első és legkönnyebben elérhető medence a Y medence a Curve.Fi-n. Ez a készlet stabil érmék gyűjteménye, amelyeket automatikusan különféle hitelezési protokollokba fektetnek be. Az ilyen típusú pool általában magasabb kockázatnak számít a lehetséges sebezhetőségek miatt, nemcsak saját intelligens szerződésével, hanem más intelligens szerződésekkel is.

Befizetés és tét opció bekapcsolva Curve.Fi

Hogyan lehet YFI tokeneket keresni

Sajnos az YFI token „hozamgazdálkodása” véget ért. Az YFI első indításakor mind a 30 000 tokent elosztották az érdekelt felek számára a https://ygov.finance/staking platformon. Bár kezdetben több zseton terjesztését tervezték, az Y kormányzásban mindezt leszavazták. Ez azt jelenti, hogy nem valószínű, hogy a jövőben új $ YFI tokenek kerülnek terjesztésre. Más tokenek, mint például az YFII és az YFV, továbbra is rendelkeznek tokenelosztással a hozamgazdák számára.

Mi az YFI token

KépLikviditási szolgáltató nyeresége az Y Poolnál

Az YFI a yEarn (korábban iEarn néven ismert) irányítási tokenje. A token tulajdonosok jogosultak szavazni a hálózat közelgő irányítási döntéseiről – például a token teljesen új terjesztésének leállításáról. Az YFI készítője, Andre Cronje (@AndreCronjeTech) kijelentette, hogy a tokennek nincs belső értéke.

„Kibocsátottuk az YFI-t, egy teljesen értéktelen 0 ellátási tokent. Újra ismételjük, 0 pénzügyi értéke van ”

Andre Cronje

Ennek ellenére a jelenlegi hullám hype hullám és a token dinamika növelte a token értékét. A token a „Kormányzás” modellt követi, ahol az értéke abból adódik, hogy szavazunk arról, hogy a protokoll hol lép tovább. Ráadásul a ösztönzött Balancer pool (YFI 2%, DAI 98%) megköveteli a $ YFI letétjét, ami további ellátást zár le. Egyszerűen fogalmazva, a DeFi gazdái zárolják az YFI-t és a DAI-t annak érdekében, hogy BPT jelzőket kapjanak, amelyeket fel lehet venni az ygov.finance oldalra további YY $ megszerzéséhez. Ez a fajta ciklikus gazdálkodás pszeudo ponzinomikát hoz létre, és potenciálisan katasztrofális eredményekhez vezethet.

Kiegyensúlyozó figyelmeztetés & új érme verési kockázat

Az egyik kockázat, amelyet a csapat enyhített, a token kibocsátással volt. Jelenleg legfeljebb 30 000 YFI token maximális felső határa van. A hét elején kiderült, hogy létezik egy fő kulcs, amely lehetővé tette Andre Cronje, az YFI fejlesztője számára, hogy új érméket verjen, és új érmékkel áraszthassa el a piacot. Ha ezt megtenné, akkor lehetséges lenne, hogy a 2. és 3. készlet teljes egészét átvegye a Balancerre, összesen több mint 150 millió dollárral. Szerencsére ez nem történt meg, mivel gyorsan létrehozott egy több aláírással ellátott címet, amelyhez 6/9 kulcs tulajdonosának kell beleegyeznie az új tokenek verésébe. Ennek célja az egyetlen fél kockázatának kiküszöbölése, mivel a 9 kulcstartó közül 6-nak meg kell egyeznie az új érmék létrehozásával. Ráadásul, még ha egyet is értenek, a közösség 3 napos értesítést kap, mielőtt bármi megtörténne.

Összességében az YFI hosszú távú célja, hogy az YFI teljes kínálatának és elosztásának ellenőrzését a közösség döntse el. Az YFI szavazási aspektusa lehetővé teszi, hogy a kormányzási jelzők érdekeltjei eldöntsék, ki mit kezd a platformmal.

YFI terjesztés leállítása

Az új szerződések előkészítése során a $ YFI tokenek terjesztése átmenetileg leáll. A medencék megállásának ideje a következő:

Erőforrások:

yEarn dokumentáció – http://docs.yearn.finance

yKormányzás és tét – https://ygov.finance

Pool információk / számológép: https://yieldfarming.info/

Görbe útmutató a medencékről – https://guides.curve.fi/how-to-choose-the-right-curve-pool-for-you/

Coindesk-jelentés: https://www.coindesk.com/troll-token-why-defi-yield-farmers-are-now-all-about-yfi

Decentralizált pénzügyek (DeFi) sorozat: oktatóanyagok, útmutatók és egyebek

A kezdőknek és a haladóbb felhasználóknak egyaránt megfelelő tartalommal nézze meg a DeFi térben való kereskedéshez szükséges ESSENTIAL TOOLS oktatóanyagokat tartalmazó YouTube DeFi sorozatunkat. MetaMask és Uniswap. Mély elmélyülés olyan népszerű DeFi témákban, mint a Reef.finance ($ REEF) és a Polkadot ($ DOT)

Az ezen a weboldalon található DeFi sorozat olyan témákat is tartalmaz, amelyeket a YouTube nem fedezett fel. Bevezetés a DeFi-re: a Decentralized Finance (DeFi) áttekintése: Útmutató a kriptovaluta legmelegebb trendjéhez

Oktatók és útmutatók az ESSENTIAL DEFI TOOLS számára:

  • MetaMask útmutató: Hogyan lehet fiókot létrehozni? PLUS tippek és hackek haladó felhasználók számára
  • Uniswap áttekintés és oktatóanyag: Útmutató kezdőknek és haladó tippek és trükkök
  • A szérum DEX útmutatója és áttekintése
  • SushiSwap ($ SUSHI) elmagyarázta
  • 1 hüvelykes csere, Mooniswap és Chi GasToken: A végső áttekintés és útmutató

Részletes információkért a konkrét DeFi projektekről olvassa el a DeFi token útmutatóinkat. Íme néhány legnépszerűbb útmutatónk:

  • AAVE ($ LEND)
  • Ampleforth ($ AMPL) áttekintés: A DeFi protokoll alapvető útmutatója
  • ChainLink ($ LINK) útmutató: Kulcs link a DeFi térben
  • Cream Finance ($ CREAM): Mi ez?
  • Curve Finance ($ CRV) útmutató
  • DODOEx ($ DODO): Forradalmi On-Chain likviditási szolgáltató
  • Lineáris pénzügy ($ LINA): A szintetikus csereplatformok jövője?
  • Polkadot ($ DOT): Minden, amit tudnod kell a kínai DeFi kedveséről
  • RAMP DeFi: Hogyan oldja fel a társult eszközök értékét?
  • Reef Finance ($ REEF): A többfunkciós Defi platform
  • Solana ($ SOL) elmagyarázta
  • A grafikon ($ GRT) – A decentralizált alkalmazások következő szintje
  • Trustswap ($ SWAP) magyarázat – A DeFi tranzakciók következő generációja
  • Yearn. A DeFi ökoszisztéma egyesítése
  • Wing Finance ($ WING) – Hitel alapú DeFi hitelezési platform

További videók és cikkek hamarosan megjelennek a DeFi sorozatunk részeként, ezért feltétlenül iratkozzon fel a hírlevelünkre Youtube-csatorna és (egyelőre) Ingyenes heti hírlevél így értesítést kaphat, amint kijönnek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector