A Bitcoin technikai elemzése: A BTC 40 000 dollár felé halad, mivel a kriptopiaci sapka meghaladja az 1 billió dollárt

Napi Bitcoin BTC árelemzés

  • A Bitcoin ma a 10 legértékesebb globális eszköz közé tartozik.
  • A BTC legyőzte a TD szekvenciális mutató eladási jelét.

A Bitcoin az elmúlt három napban 32 000 dollárról 37 250 dollárra ugrott, könnyedén legyőzve a 35 000 dolláros pszichológiai szintet. Mostantól úgy tűnik, hogy a vezető kriptovaluta gyors ütemben halad a 40 000 dolláros zóna felé. Az általános kriptopiaci felső határ átlépte az 1 billió dolláros referenciaértéket. Úgy tűnik, hogy a BTC ezen a hatalmas lendületű hullámon halad, miközben új csúcsok felé tart.

A Bitcoin legyőzi az eladási jelet

A Bitcoin négy órás diagramja zöld-kilenc gyertyatartóval villantotta az eladási jelet. Miután azonban kissé 35 000 dollárról 34600 dollárra süllyedt, az árnak sikerült 37 000 dollár fölé állnia.

btc / usd 4 órás diagram 010721

Kép: BTC / USD 4 órás


A hátrányt három egészséges támogatási szint védi, amint az IntoTheBlock „In / Out of the Money Around Price” (IOMAP) című művében látható. Ez a három szint a 20 bar-os SMA-n (33 300 USD) található. 32 200 USD és 50 baros SMA (31 350 USD). Ez a három tartófal elég erősnek tűnik a nagy mennyiségű eladási nyomás elnyeléséhez.

btc / usd volumendiagram 010721

Kép: IntoTheBlock

A napi árdiagram további hitelt ad általános bullish kilátásainknak. Először is, a mozgó átlag konvergencia / divergencia (MACD) növekvő bullish lendületet mutat. Másodszor, a parabolikus SAR-érték bearish-ról bullish-ra változott, ami ismét azt mutatja, hogy a bikák teljes mértékben ellenőrzik a piacot.

bct / usd napi diagram 010721

Kép: BTC / USD naponta

Van-e bejövő dömping?

Egy kriptográfiai elemző a „Panama Crypto” segítségével érdekes megfigyelést tett. Úgy tűnik, hogy a tőzsdéken a Bitcoins száma jelentősen megnőtt.

bitcoin szentiment diagram 010721

Kép: Santiment

Ez azt jelentheti, hogy a vevők a BTC-t az átváltótárcákhoz költöztetik, hogy eladják érmeiket és nyereséget szerezzenek.

A Bitcoin 45 000 dollárt ér el a következő hónapban

Sonny Singh, a BitPay vezetője elmondta, hogy szerinte a Bitcoin a következő hónapban elérheti a 45 000 dollárt. A Bloomberg nemrégiben adott interjújában Singh megjegyezte, hogy az óriáscégek hamarabb eladhatják digitális eszközállományukat, mint amennyit az emberek a nyereség megszerzésére számíthatnak.

Sok intézményi vásárló körülbelül 20 000 dollárt vásárolt be, tehát ez lenne az én padlóm arra nézve, hogy meddig mehet le a Bitcoin … Mindazok a vevők, akik vásároltak, azt mondták: „Ó, most három-öt éves távlatban voltak a Bitcoinban “ami nagyszerű, de azt hiszem, ha a Bitcoin körülbelül 45 000 USD-t ér el a következő hónapban, akkor azt fogják mondani: néhány.

Ezenkívül Singh egy újabb jóslatot adott hozzá, amely azt sugallja, hogy amikor a Bitcoin jelentős árcédulát kezd elütni, a kormányok és az állampolgárok megkezdik az eszköz vásárlását. Továbbra is kifejtette, hogy két évvel ezelőtt az a koncepció, hogy a nagyvállalatok hozzáadják a Bitcoin-ot a mérlegükhöz, messzire nyúlónak tűnt, de most a nagy intézmények tartják a Bitcoin-t.

A Bitcoin most a 9. legértékesebb globális eszköz

Az Asset Dash szerint a zászlóshajó kriptovaluta a kilencedik legértékesebb eszköz a világon. Alig néhány hete a Bitcoin megelőzte a listán szereplő VISA-t. Hamarosan 70 milliárd dollárral növelte piaci sapkáját, hogy megelőzze Berkshire Hathaway-t, a Bitcoin kritikusa, Warren Buffett által irányított társaságot. Jelenleg a lista első öt vállalata az Apple (2,23 trillió), őket követi a Microsoft (1,65 trillió dollár), az Amazon (1,62 trillió dollár), a Google anyavállalata, az Alphabet (1,18 trillió dollár) és a Facebook (773 milliárd dollár)..

AssetDash értékes eszközdiagram 010721

Kép: AssetDash

Világosabb megjegyzés: a Bitcoin hat-nyolc között meg tudja előzni a vállalatokat, ha sikerül tartania a felfelé irányuló lendületet. A Tencent részvényeinek értéke 698 milliárd dollár, az Elon Musk’s Tesla piaci sapkája 697 milliárd dollár, az Alibaba értéke 650 milliárd dollár, 12 milliárd dollárral több, mint a BTC piaci korlátja.

A Bitcoin határidős kereskedői körültekintően járnak el

A CryptoQuant statisztikája szerint a határidős kereskedők mindennap kevesebb pénzt kockáztatnak, mivel a Bitcoin belép az árfelfedezési zónába. A metrikus webhely adatai szerint a Bitcoin határidős ügyleteinek átlagos tőkeáttétele folyamatosan csökken számos vezető tőzsdén.

Ennek az egyenletnek a magyarázatára a CryptoQuant kifejlesztett egy indikátort, amelynek neve Becsült tőkeáttételi arány. Ez utóbbi akkor jön létre, amikor egy tőzsde nyitott kamatát elosztják a tőzsdén letétbe helyezett tartalékkal. A CryptoQuant megjegyezte, hogy a tőkeáttétel csökken a Binance, a BitMEX, a Bybit, a Huobi és az OKEx esetében. Ezek a cserék történetesen az egész kriptovaluta ökoszisztéma kereskedelmének ellenőrzését irányítják.

Az átlagos tőkeáttétel csökkenése óvatosságra utalhat az árfelfedezési szakasz közepén. A kereskedők hajlandóak egyre kevesebbet kockáztatni pozíciók nyitásakor, mivel a jóslatok fenntartásához nincsenek történelmi hivatkozások.

Sok kereskedő aggódott a féltett korrekció miatt is. A túl magasra növekvő eszközök valamikor visszaesnek, és a BTC nem idegen ez a valóságtól. Azok a kereskedők, akik nyitottak pozíciókat, végül ki akarják váltani és megszerezni a realizált nyereséget. Az időzítés rossz lehet azok számára, akik jelentős bázisú tétpozícióval rendelkeznek a bikapiac folytatásában.

A CryptoQuant úgy véli, hogy a becsült tőkeáttételi arány jó módszer annak a kockázatnak a mérésére, amelyet a kereskedők hajlandók vállalni. Ezért a statisztikának tükröznie kell az általános piaci hangulatot:

A derivatív tőzsdei ELR megmondja, hogy átlagosan mekkora tőkeáttételt használnak a felhasználók. Ez az információ méri a kereskedők hangulatát, függetlenül attól, hogy magas vagy alacsony kockázatot vállalnak-e. Ha az ELR értéke magas az elmúlt napokhoz képest, ez azt jelzi, hogy a kereskedők meglehetősen magabiztosak a helyzetükben. A finanszírozási adatok, például a finanszírozási ráta, segíthetnek a kereskedőknek abban, hogy szilárd kereskedési stratégiát építsenek ki ezen információkkal.

A CryptoQuant által megadott számok a piacok objektív felügyeletét próbálják nyújtani, figyelembe véve a kockázatokra vonatkozó egyszerű feltételezést – amikor a tőkeáttétel magas, a kereskedők úgy vélik, hogy a trend erős. Amikor alacsony, a kereskedők bizonytalanabbak abban, hogy mi történhet.

Kulcsfontosságú árszintek a BTC-hez

A BTC esetében ez a 40 000 dolláros szintről szól. Hogyan fognak reagálni a vásárlók, amikor elérik ezt a szintet? Az érmék a tőzsdék felé költöztek, hogy eladják őket abban a pillanatban, amikor a BTC eléri a 40 000 dollárt? Várnunk kell, és meglátjuk, hogyan sül el.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector