A Bitcoin technikai elemzése: A BTC 50 000 dollár alatt tör

Napi Bitcoin BTC árelemzés

  • A bitcoin árfolyama közel 9000 dollárt veszített a teljes értékelése során.
  • A parabolikus SAR bullish-ról bearish-ra váltott.

Az elmúlt 48 óra alatt a Bitcoin ára 57 380 dollárról 48 750 dollárra csökkent. Amint azt korábban megjegyeztük és Joseph Young megjegyezte, a 48 000 dolláros támogatási vonal feltétlenül kritikus. Lássuk, mi történik a kulisszák mögött.

A Bitcoin ára zuhan

A BItcoin ára közel 9000 dollárral esett vissza, mivel az eladók teljes mértékben átvették a piac irányítását. Két további jel utal arra, hogy az általános kilátások nem tűnnek különösen jónak:

  • A MACD hamarosan bullish-ról bearish-ra vált.
  • A parabolikus SAR pozitívról negatívra vált.

btc / usd napi diagram 022321

Kép: BTC / USD naponta


A Bitcoin ára erős ellenállási szint alatt ül. Hátrányként említhető, hogy a 20 napos SMA-nál jelentős erőteljes támogatás áll rendelkezésre (48 000 USD). Ez a támogatás kritikus, mivel egy további szünet alatt ez a vonal a BTC-t az 50 napos SMA-ba (40 000 USD) viszi.

btc / usd volumendiagram 022321

Kép: IntoTheBlock

Janet Yellen: A Bitcoin nem hatékony a tranzakciókhoz

Janet Yellen, az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának nemrég kinevezett titkára elmondta, hogy a Bitcoint gyakran használják tiltott ügyletekben, és ez nem hatékony fizetési forma. A legutóbbi DealBook DC Policy Project eseményen Yellen kommentálta azokat az intézkedéseket, amelyeket az Egyesült Államoknak meg kell hozniuk a COVID-19 utáni gazdasági fellendülés során. Nevezetesen megvitatta a digitális eszközök szerepét ebben, mivel megkönnyíthetik a „gyorsabb és olcsóbb” fizetési módokat.

Yellen véleménye szerint azonban a kriptovaluták jelenlegi formái „sok kérdést” mutatnak be, amelyeket alaposan tanulmányozni kell. E problémák egy része magában foglalja a „fogyasztóvédelmet és a pénzmosást”. Érdekes módon megjegyzései a Bitcoin árának meredek korrekciója során érkeztek.

A zászlóshajó kriptográfia megismétlésével azt mondta, hogy ez „rendkívül nem hatékony a tranzakciók lebonyolításához”, és rendkívül spekulatív eszköz. Yellen korábban azt állította, hogy a kriptográfia térnyerése megnövelte a sebezhetőség kockázatát, mivel a bűnözők hajlamosak őket tiltott cselekedetekre alkalmazni.

Yellen arra is utalt, hogy az amerikai jegybank csatlakozhat más központi bankokhoz a jegybanki digitális valuta (CBDC) növekvő tendenciáját követve. Az Egyesült Államok megvitatta ezt az elképzelést az elmúlt években, de továbbra is határozatlan maradt. Másrészt Kína jelentős előrehaladást ért el, és különféle kísérletekkel aktívan teszteli saját verzióját.

Az elemző szerint az észak-amerikai Bitcoin ETF hamarosan összetörhet 1 milliárd dollár kezelt vagyont

Az első észak-amerikai Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) a Bloomberg elemzője szerint hamarosan eléri az egymilliárd dollár kezelt vagyont (AUM). Egy nemrégiben megjelent tweetben Eric Balchunas vezető elemző azt jósolta, hogy a Purpose Bitcoin ETF több mint kétszerese lehet a jelenlegi AUM-nak. Cél A Bitcoin ETF a BTCC ticker alatt kereskedik a torontói tőzsdén (TSX).

A kanadai Bitcoin ETF BTCC ma 350 millió dollárral (CAD + USD) kereskedett, ami 40% -os ugrást jelent a tegnapihoz képest (dacolva a tipikus második napi lemorzsolódással), és háromszor többet, mint bármely más ETF (irreális). Arányosan szólva ez körülbelül 5 milliárd dollár mennyiségnek felel meg az Egyesült Államokban (vagy körülbelül 7x több, mint a GBTC). A kétnapos AUM becslése 330 millió dollár.

Továbbá a BTCC valószínűleg a jövő hét végére eléri az 1 milliárd dollárt AUM-ban. A legnagyobb ETF Kanadában csak 8 milliárd dollár. A második legnagyobb 5 milliárd dollár. Nem lennék meglepve, ha ez az egyiket vagy mindkettőt elhaladja a következő pár hónapban (egy csúnya eladást kizárva, ami lehetséges).

Az alap kibocsátója, a Purpose Investments arról számolt be, hogy a Bitcoin ETF 421,8 millió dollárt ért el AUM-ban az indulásának első napjaiban. Azt is állította, hogy a piac első órájában 80 millió dollár értékű kereskedési mennyiséget könyvelhetett el.

A Som Seif cég vezérigazgatója arra is számít, hogy az ETF nagyságrendileg jelentősen növekszik, és az alap elősegíti a kriptovaluta szektor egészének növekedésének felgyorsítását. Megjegyezte, hogy azáltal, hogy a Bitcoint az ETF-en keresztül hozzáférhetőbbé teszi a befektetők számára, a Purpose felgyorsíthatja a „kriptopénz valódi áramlásba juttatását”.

Mastercard és Visa a Bitcoin esete

A MasterCard korábban bejelentette, hogy támogatást nyújt néhány kriptovalutához fizetési hálózatán. A vállalat megjegyezte, hogy a kriptovaluták hozzáadása lehetővé teszi ügyfeleinek, hogy „pénzt takarítsanak meg, tárolhassanak és küldhessenek pénzt új módon”, miközben új lehetőségeket teremtenek a kereskedők számára is.

Körülbelül ugyanebben az időben a Visa megerősítette azt a tervét is, hogy folytatja a munkát a kriptovaluta fizetésekkel és az on-rampokkal, jelezve, hogy a cégnek hosszú távú tervei vannak az ágazattal kapcsolatban. A két fizetési vállalat kriptográfiai fellépése csak egy példa a mainstream technológiai és fizetési vállalatok egyre növekvő részvételére, amely befektetésként és fizetési módként is elmélyül a Bitcoin-ban. A Cointelegraph jelentése szerint Tone Vays, a Bitcoin elemzője elmondta:

A Bitcoin még nem lépett be az elfogadási szakasz kezdetébe, még mindig spekulációs / befektetési szakaszban van. A környező legnagyobb hír, Elon Musk & A Tesla a Bitcoint stratégiai tartalékként vásárolja, ahelyett, hogy készpénzt tartana. MasterCard & A Visa érdeklődik a felhasználók tényleges elfogadásának első lépése iránt, de amint a felhasználók valóban megkönnyítik a Bitcoin használatát / költését / fogadását a Lightning segítségével, lassan elkezdik fokozatosan megszüntetni a Visa szolgáltatást & Mastercard az életükből.

A Mastercard bejelentése abban az időben érkezik, amikor a Bitcoin-hálózaton naponta megerősített fizetések száma folyamatosan nő. A hálózaton történő fizetések számát a tranzakció során pénzeszközökben részesülő címzettek száma méri.

btc / usd blockchain diagram 022321

Kép: Blockchain.com

A mutató hangsúlyozza a Bitcoin hálózat értékét, mint megbízható módot az átutalásra harmadik felek bevonása nélkül. Az elmúlt évben a napi megerősített fizetések átlagosan 500 000-ről 869 000-re tetőztek.

Annak részletei, hogy a Visa és a Mastercard hogyan tervezi megközelíteni a kriptovaluta fizetések hálózataikon keresztüli feldolgozását, még mindig kissé nem világos. Egyértelmű azonban, hogy ezek a kriptovaluta térbe költöző vállalatok megerősítik az ipar legitimitását.

Amióta a PayPal megkezdte az ügyfelek számára, hogy kriptot vásárolhassanak, eladhassanak és tarthassanak a platformján, a Bitcoint és más digitális eszközöket további eszközosztályként legitimálják, amelyet a hagyományos pénzügyi cégek már elfogadnak. A Bitcoin mainstream elfogadásával kapcsolatban Yavin, a Cointelligence Fund ügyvezető partnere a Cointelegraphnak elmondta, hogy a kriptovaluták valóban „nagyobb lendületet kapnak, mint valaha”.

Az olyan vállalatok hatalmas vállalati befektetései, mint a Tesla és a MicroStrategy, nagymértékben növelték a Bitcoin népszerűségét. A Google Trends azonban kimutatta, hogy a „Bitcoin” keresési érdeklődése a jelentős áremelkedés és a növekvő vállalati elfogadás ellenére továbbra is a 2017-es szint alatt van..

Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a bálnák és vállalatok felfelé hajtják a piacot, míg a lakossági befektetők nagyrészt a pálya szélén maradnak. Ezeknek az óriásoknak az elfogadása azonban megváltoztathatja a kiskereskedők és az egyének digitális eszközökkel kapcsolatos nézeteit. Arbel Arif, a Shopping.io alapítója és vezérigazgatója szerint a nagyvállalatok, amelyek „hídként működnek, amely összeköti a közös vásárlót az ilyen kriptovalutákkal, kulcsfontosságú az egész ipar számára, mivel a kriptográfia világszerte komolyan veszi fizetési módként”.

A Bitcoin ára várhatóan eléri ezeket a szinteket

Arra számítunk, hogy a Bitcoin ára a 20 napos SMA-ra (48 000 USD) csökken. Az azonban, hogy mi történik utána, teljes mértékben attól függ, hogy a vevők és az eladók milyen lépéseket tesznek a zóna körül.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector